Njemačka-Turska 60%-40%....Njemcima dajem prednost,mislim da će Dirk fantastično odigrat ovaj meč..a Turci su se poprilično istrošili sa Špancima i Francuzima,,,mislim da Njemci neće dozvoliti da bez ijedne pobjede završe 2.fazu...a mislim da neće tući domaćina,tako da Pobjeđuju ovo,,,a Turcime je ionako odlučujuća zadnja utakmica,i kad bi dobili ovo ne bi im bio zagarantovan prolaz.
Litvanija-Francuska 55%-45%...Imali su Litvanci ono nenormalno šutersko veče protiv nas(Srbija)..i mislim da neće više imati onakav procenat šuta....Francuzi jaki,fizički dominantni,skočni....Ali imaju slab spoljn šut,naročito za 2...a tu su Litvanci najjači...Ukoliko francuzi uspiju sprječiti tal šut dobrom odbranom dobiće meč...mada ipak uz navijače,sudije i sve ostalo što ide uz domaćinstvo,litvanija ima i dobru ekipu...vrlo dobru,spoj mladosti i iskustva,,,,i po meni su ipak bliži pobjedi.
Španija-Srbija 59%-41%...Ovako,na papiru su Španci favoriti,bez sumnje...ali to u ovoj utakmicoi neće značiti baš ništa...Mi moramo odigarti dobru odbranu napokon,a Teo i napokon trebao odigarti jedan meč vrijedan njegovog renomea..mislim da bi mu se Španci mogli opet posrećiti...Ukoliko uđemo u egal završnicu,mi smo bliži pobjedi..a ukoliko Španci naprave 10+ razlike do 4/4 onda je gotovo....Nama je ipak meč sa Tuskom odlučujući....Ali imamo i ovde šansu,iako su španci favoriti.