Monolog je napisao/la:Duda je praktično s ovom ekipom odlično odradio SP u Turskoj. Zašto mijenjati tim koji pobjeđuje? Zašto kvariti dobru atmosferu u timu? Miličić jeste bolji od Perovića, al' ako će njegovo pozivanje značiti slabije partije nezadovoljnih Teodosića, Savana i Krstića (onako ih navodim kao primjer), onda ne vidim svrhu istog. Rakočević je nedvojbeno bolji igrač od Tepića, no Rakočević neće dodati loptu dok ne zabije 15+ poena. Jedan od najvećih egoista u današnjem svijetu košarke.

Btw, sjetih se onog iz Minnesote Timberwolvesa kada mu je trener rek'o
"Take your time", a on zatražio time-out.
Jbt, sad odjednom ne valja niko, a kada je bio omjer 4:0, te kada je neporažena Francuska mogla pasti, tada se niko nije oglašav'o.
Ništa, ostaje meč kontra Turske i tu će se tražiti taj 4. putnik iz ove grupe. Nadam se da će to biti Srbija, te da će ugledati polufinale.
Pa ja sam i na temi o SP u Turskoj pis'o kako su Kosta i Tepic levatine (i ostatak limitirane druzine),.. Nije problem procackati arhivu i prezentirati dokaze

. Nekoliko se likova nakacilo i ubjedjivalo me kako je Kosta kvalitetan centar, kako su Tepic i drustvo veliki talenti

,..
Evropska kosarka je potonula u posljednjih nekoliko godina. Ekipe nikada nisu gore. Jedino Spanija zasluzuje pohvale, svi ostali su teski prosjek. Normalno je da neka od prosjecnih reprezentacija mora osigurati visok plasman (kad su sve prosjek).
Al' Srbija je u evidentnom padu,.. Ovi 'talenti' su sada mnogo gori nego su bili prije dvi godine,.. Razvoj je zaustavljen, pa su krenuli nizbrdo. U svojim klubovima ne igraju zapazene role, ako uopste igraju. Imaju Teodosica, Krstica i ponekad kvalitetnog Savanovica,.. Sve ostalo je PROSJEK. Divim se Ivkovicu kako sa ovakvom ekipom moze organizovati opet dobru igru. Da ih trenira Sabit Hadzic, ne bi ni grupu prosli

..
Pa divi ovog Markovica,.. Vec nakupio 23 godine,.. Taj veliki talenat. Cini mi se da je igrao bolje prije 4 godine nego sada

.
Sta je sa Tripkovicem, on je makar mog'o ubosti tricu u podignuti moral cijeloj ekipi!?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.