Da rezimiramo? Ko je bolji, Spanija ili Turska?!Goldy je napisao/la:da skratimo priču , jel na papiru jača ekipa Grčka il Poljska? ja kolko se razumijem grci su dosta jači, a njih su makedonci razmontirali, dok su Turci izgubili od Poljaka...neno#4 je napisao/la: Zato sto je tolika razlika u kvaliteti izmedju ove dvije grupe. Je li mislis da Nowitzki ne bi pobijedio iz F grupe Gruziju/Makedoniju/Finsku, eventualno Grcku i Sloveniju?
EP Litvanija 2011
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: EP Litvanija 2011
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Da samo sto je taj "slinavac" za Joakima Noaha Kareem Abdul Jabbar licno. Bice zanimljivo vidjeti kako ce da se brani protiv covjeka kojeg niko ovdje ne moze da cuva. Samo sto si zaboravio da Riki je ovdje suvise nebitan, jer je tu Calderon.Nervira me sto se tolerisu cisti napravljeni koraci Parkeru i onda kazu niko ga ne moze stici.
Sutra je dan pauze (za mene), pa onda dolazi nova 3 super uzbudljiva meca. Molim Boga samo da Francuzi klepe po usima ljigave Spance. Ne mogu ih ocima, pogotovo kad vidim onog slinavca Pau Gasola ospem se citav. Nadam se da ce mu Noah razvalit koji put pi..u . Onda tu je i Veliki talenat Ricky Rubio koji ni sa metra udaljenosti bazena ne moze pogodit, ali je i dalje klasa, nevidjena. Jedva cekam i taj uzbudljiv mec.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Zato sto se doticni toliko hvalio da voli ovu drzavu i da ce samo za nas da igra. A onda je doslo ovo. Medjutim on je imao izbor ili Turska ili niko. FIBA nikada ne bi dopustila da igra za nas, jer smo trebali da masne pare uletimo, sto nasi nisu mogli da isprate. Realno.Goldy je napisao/la:što ste se nafurali da mrzite čovjeka bezzeskyisthelimit je napisao/la:citam Preldzioglu fulio odlucujuce slobodnoe neka, hoce on turke ispred nas
....glupo zvuči...čovjek je otišo za onim što je mislio da mu je bolje gdje ima veći interes i slično...rodio se ovjde i sve to....pa šta?
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- legenda reala
- Kontakt:
Opet Srbija izgubila 25 razlike
i vidim opet moj jaran Tribo traži krivce u sudijama ,jbm ti mentalitet
pa jbt ljudi se igrali mogli su ih nabiti 40 razlike da su htjeli ,i da 2-3 ponovljena slobodna utiču na ovaj meče ,za nesportsku sudija se držao kriterija za istu stvar je i Rudy dobio tehničku
Ove danas utakmice sve bolja od bolje ,uživanje je gledati ,ne navijam ne nerviram se samo uživam u dobroj košarci .
Zašto Rudy slabo igra i čudo ne uzima više šuteva ,fale mi one njegove atrakcije kao prije
Dobar je Noah ,ali Pau je Pau kad god hoće pogađa i to sa kakvom lakoćom ,samo mene na ovom prvenstvu impresionira mali Gasol ,kako koji meč ga gledam on sve bolji i bolji ,a nekad prije dok je još bio u Gironi ,ja konto neće od njega biti nikad ništa ,a on već sad nije ništa lošiji od brata ,koji ovdje igra 4 koji 5 ,obojica po 2.15 visoki ,a zajedno počinju mečeve .
Ova Španije sa rezervanom petorkom bi se borila za medalju ,a ne ovako .
Francuzi moraju što prije upisati jedan poraz ,puno su se" uzdigli" ,tako da ekipe koje sve pobjeđuju uvjek ispadnu u nokaut fazI(i završi prvenstvo sa omjerom npr 8:1 a ne uzme medalju) ,za njihovo dobro jedan poraz od Španije da ih malo razdrma bi dobro došao .
Ove danas utakmice sve bolja od bolje ,uživanje je gledati ,ne navijam ne nerviram se samo uživam u dobroj košarci .
Zašto Rudy slabo igra i čudo ne uzima više šuteva ,fale mi one njegove atrakcije kao prije
Dobar je Noah ,ali Pau je Pau kad god hoće pogađa i to sa kakvom lakoćom ,samo mene na ovom prvenstvu impresionira mali Gasol ,kako koji meč ga gledam on sve bolji i bolji ,a nekad prije dok je još bio u Gironi ,ja konto neće od njega biti nikad ništa ,a on već sad nije ništa lošiji od brata ,koji ovdje igra 4 koji 5 ,obojica po 2.15 visoki ,a zajedno počinju mečeve .
Francuzi moraju što prije upisati jedan poraz ,puno su se" uzdigli" ,tako da ekipe koje sve pobjeđuju uvjek ispadnu u nokaut fazI(i završi prvenstvo sa omjerom npr 8:1 a ne uzme medalju) ,za njihovo dobro jedan poraz od Španije da ih malo razdrma bi dobro došao .
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Mark je odigrao odličnu sezonu u Memfisu..bio jedan od vodećih igrača ekipe i samo je tu formu "prenio" i na Eurobasketlegenda reala je napisao/la:,samo mene na ovom prvenstvu impresionira mali Gasol ,kako koji meč ga gledam on sve bolji i bolji ,a nekad prije dok je još bio u Gironi ,ja konto neće od njega biti nikad ništa ,.
FORZA MARŠAL !!!
- Slatinash_7
- Kontakt:
Igra se dobra kosarka
Francuzi pokazali da mogu i bez vanjskog suta(a krenut ce ih i on nekad) daleko dogurati,ali ipak mislim da ce izgubiti od Spanije i zavrsiti 2. Iza njih ce doci Litvanija koju sut nije isao danas tj.Francuzi odigrali odlicnu odbranu,i dobit ce oni Njemce.Turska i Srbija odlucivat ce o zadnjem mjestu ali mislim da ce to uzet Turci,Asik igra odlicnu odbranu tu je mislim kljuc uspjeha Turske jer je evidentno da Srbija zadnja 2 meca ima samo raspolozenog Krstica i da bez pomoci ostalih nece ici..
Sto se tice ove druge grupe tu igra moj favorit Rusija i oni ce biti 1. Guzva je tu za 2.mjesto(neda mi se sad gledati tabela)ali valjda Grci mogu do drugog mjesta a slovenci do treceg ili se varam...Nebitno Rusi su prvi i igraju sa Srbijom ili Turskom i idu u polufinale(jesam rekao da ce se boriti za medalju
) a od ovih ostalih svi glat ispadaju osim mozda Grcke koja se moze boriti sa svima osim sa Spancima...
Ne znam sad kako ide polufinale ali valjda bi se opet moglo ponoviti finale Rusija Spanija samo sto ovo Spanci uzimaju glatko...Francuzi treci Litvanija cetvrta(naravno ako moze se to kako iskombinovati
)
Sto se tice ove druge grupe tu igra moj favorit Rusija i oni ce biti 1. Guzva je tu za 2.mjesto(neda mi se sad gledati tabela)ali valjda Grci mogu do drugog mjesta a slovenci do treceg ili se varam...Nebitno Rusi su prvi i igraju sa Srbijom ili Turskom i idu u polufinale(jesam rekao da ce se boriti za medalju
Ne znam sad kako ide polufinale ali valjda bi se opet moglo ponoviti finale Rusija Spanija samo sto ovo Spanci uzimaju glatko...Francuzi treci Litvanija cetvrta(naravno ako moze se to kako iskombinovati
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Zašto bi Rusi dobili Srbe ili Turke.Prva 4 na prvenstvu bi trebala biti iz ove grupe smrti s tim da ja tipujem da Njemci idu dalje kao 4. u grupiSlatinash_7 je napisao/la:Igra se dobra kosarkaFrancuzi pokazali da mogu i bez vanjskog suta(a krenut ce ih i on nekad) daleko dogurati,ali ipak mislim da ce izgubiti od Spanije i zavrsiti 2. Iza njih ce doci Litvanija koju sut nije isao danas tj.Francuzi odigrali odlicnu odbranu,i dobit ce oni Njemce.Turska i Srbija odlucivat ce o zadnjem mjestu ali mislim da ce to uzet Turci,Asik igra odlicnu odbranu tu je mislim kljuc uspjeha Turske jer je evidentno da Srbija zadnja 2 meca ima samo raspolozenog Krstica i da bez pomoci ostalih nece ici..
Sto se tice ove druge grupe tu igra moj favorit Rusija i oni ce biti 1. Guzva je tu za 2.mjesto(neda mi se sad gledati tabela)ali valjda Grci mogu do drugog mjesta a slovenci do treceg ili se varam...Nebitno Rusi su prvi i igraju sa Srbijom ili Turskom i idu u polufinale(jesam rekao da ce se boriti za medalju) a od ovih ostalih svi glat ispadaju osim mozda Grcke koja se moze boriti sa svima osim sa Spancima...
Ne znam sad kako ide polufinale ali valjda bi se opet moglo ponoviti finale Rusija Spanija samo sto ovo Spanci uzimaju glatko...Francuzi treci Litvanija cetvrta(naravno ako moze se to kako iskombinovati![]()
)
Španija,Francuska,Njemačka i Litvanija bi trebale biti prve 4
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Ma Pau Gasol je jedan od najboljih Evropskih igrača u protekloj deceniji (meni lično najbolji, čak i od Nowitzkog), nema potrebe trošiti riječi o njemu... Kad bi Francuzi zatvorili dotok lopte (koliko se može) prema njemu onda bi napravili dobar posao, ali Španci imaju odlične playmakere koji ga uvijek nekako nađu, a kad ne nađu njega onda nađu buraza koji igra u životnoj formi. Francuzi će morati igrati onu divljačku odbranu s kojom su dosad natjerali na greške sve svoje protivnike, ali i to im možda neće biti dovoljno, kako rekoh ranije moraće da poprave šut pogotovo tricu i moraće da dominiraju u skoku, danas su recimo Litvanci imali više skokova od njih. Prednost im je i ta što Španci najbolje igraju u knockout rundi, tako da možda neće odigrati na najvišem nivou, teško je reći hoće li Grčka biti druga ili Makedonija, oni će se potruditi da idu na Makedonce, siguran sam u to...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
Ma Parker,Gasol i Dirk sve je to u 5 deka.Sve zavisi od ličnog mišljenja meni je Dirk najbolji,ali Tony mi je najdražiHawking je napisao/la:Ma Pau Gasol je jedan od najboljih Evropskih igrača u protekloj deceniji (meni lično najbolji, čak i od Nowitzkog), nema potrebe trošiti riječi o njemu... Kad bi Francuzi zatvorili dotok lopte (koliko se može) prema njemu onda bi napravili dobar posao, ali Španci imaju odlične playmakere koji ga uvijek nekako nađu, a kad ne nađu njega onda nađu buraza koji igra u životnoj formi. Francuzi će morati igrati onu divljačku odbranu s kojom su dosad natjerali na greške sve svoje protivnike, ali i to im možda neće biti dovoljno, kako rekoh ranije moraće da poprave šut pogotovo tricu i moraće da dominiraju u skoku, danas su recimo Litvanci imali više skokova od njih. Prednost im je i ta što Španci najbolje igraju u knockout rundi, tako da možda neće odigrati na najvišem nivou, teško je reći hoće li Grčka biti druga ili Makedonija, oni će se potruditi da idu na Makedonce, siguran sam u to...
Marc može biti bolji od Paua izgleda da nije softly
Španci bi trebali s lakoćom u knockout rundi odraditi posao jbg iskusniji su od svih što se tiče toga,a imaju 12 vanzemaljaca za evropske prilike
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Dobro neno znam da branis svoje, ko i ja svoje jbga.neno#4 je napisao/la:Da samo sto je taj "slinavac" za Joakima Noaha Kareem Abdul Jabbar licno. Bice zanimljivo vidjeti kako ce da se brani protiv covjeka kojeg niko ovdje ne moze da cuva. Samo sto si zaboravio da Riki je ovdje suvise nebitan, jer je tu Calderon.Nervira me sto se tolerisu cisti napravljeni koraci Parkeru i onda kazu niko ga ne moze stici.
Sutra je dan pauze (za mene), pa onda dolazi nova 3 super uzbudljiva meca. Molim Boga samo da Francuzi klepe po usima ljigave Spance. Ne mogu ih ocima, pogotovo kad vidim onog slinavca Pau Gasola ospem se citav. Nadam se da ce mu Noah razvalit koji put pi..u . Onda tu je i Veliki talenat Ricky Rubio koji ni sa metra udaljenosti bazena ne moze pogodit, ali je i dalje klasa, nevidjena. Jedva cekam i taj uzbudljiv mec.
Al Noah ako je mogao Dirka zaustavit sto ne bi tog smijesnog Gasola. Sreca sto je Calderon tu, inace bi Spanci muku mucili. Jedini koji ima malo mog respekta u Spaniji su Marc Gasol i Ibaka ostali mi se ne svidjaju.
Davno sam rekao da Spance ne gotivim nikako i zelim im sve najgore. Ja se iskreno potajno nadam da nece osvojit eurobasket, ali nekako su previse jaki.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Ne branim ja svoje nego ti nipodastavas najboljeg unutrasnjeg igraca u posljednjih deset godina. Samo si zaboravio da Pau ima oko sebe vrhunske igrace, i moze da puno vise koristi pas igru od Dirka koji i nema neki izbor. Iskreno receno, sve osim trijumfa Spanije ce da bude iznenadjenje.BIHfan je napisao/la:Dobro neno znam da branis svoje, ko i ja svoje jbga.neno#4 je napisao/la:Da samo sto je taj "slinavac" za Joakima Noaha Kareem Abdul Jabbar licno. Bice zanimljivo vidjeti kako ce da se brani protiv covjeka kojeg niko ovdje ne moze da cuva. Samo sto si zaboravio da Riki je ovdje suvise nebitan, jer je tu Calderon.Nervira me sto se tolerisu cisti napravljeni koraci Parkeru i onda kazu niko ga ne moze stici.
Sutra je dan pauze (za mene), pa onda dolazi nova 3 super uzbudljiva meca. Molim Boga samo da Francuzi klepe po usima ljigave Spance. Ne mogu ih ocima, pogotovo kad vidim onog slinavca Pau Gasola ospem se citav. Nadam se da ce mu Noah razvalit koji put pi..u . Onda tu je i Veliki talenat Ricky Rubio koji ni sa metra udaljenosti bazena ne moze pogodit, ali je i dalje klasa, nevidjena. Jedva cekam i taj uzbudljiv mec.![]()
Al Noah ako je mogao Dirka zaustavit sto ne bi tog smijesnog Gasola. Sreca sto je Calderon tu, inace bi Spanci muku mucili. Jedini koji ima malo mog respekta u Spaniji su Marc Gasol i Ibaka ostali mi se ne svidjaju.
Davno sam rekao da Spance ne gotivim nikako i zelim im sve najgore. Ja se iskreno potajno nadam da nece osvojit eurobasket, ali nekako su previse jaki.
Ne moze Francuska da igra dobru odbranu, koliko Spanci mogu da budu monstruozni u napadu. Danas prakticno nisu pogadjali ni otvorenih suteva. A plus sto Noah/Diaw i ostali nista u napadu nece moci da prodju.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Rudy je skroz pao psiholoski u ovoj zadnjoj NBA sezoni, malo je minuta dobijao u Portlandu mada je solidan igrac.legenda reala je napisao/la: Zašto Rudy slabo igra i čudo ne uzima više šuteva ,fale mi one njegove atrakcije kao prije
Marc ti je 215 cm, a Pau je 213 cm. Zasto taj Pau slakocom nije mogao pomoci Kobe u playoffu da prodju Dirka i drustvo, a ne metlu popili.
Ja jos ne mogu da vjerujem da neko Pau Gasola smatra boljim od Dirka, to je sigurno sto ne prate partije istih van Eurobasketa. Dirk sa ovom ekipom Spanije bi vladao 10 godina u Eurobasketima. Dobar je i Pau al je covjek nevidjena pi.zda, sreca da ima predobre saigrace za eurobasket pa protiv ovih Evropskih se njegove mane ne iskazuju.
@LBJ MVP znam da si Spurs al Parker ne moze se ni sekunde stavit u recenicu najbolji Europljanin ovog desetljeca sa Dirkom i Pauom, nema sanse. Kad Parker nesto osvoji sa Francuskom (ima odlicne suigrace), onda moze malo se spomenuti i nista vise.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
@ neno Pau je bio vodja dominacije Spanije ovog desetljeca, a dominaciju je vodio Dirk. Sa kakvim igracima je covjek dolazio do medalja je smijesno. Pau nikad nece biti takav rutiner.
Noah i Diaw ne mogu ni preko Bjelice i Perovica se razigrat (pogotovo ovaj drugi koji fula zicere ko da od juce trenira kosarku). Ali zato Noah, Troare, Seraphin mogu odigrat odlicnu odbranu na braci Gasol. Rudy vs Batum, zna se ko je prvi izbor u Portlandu i Nicolas ce ga izdominirat. Steta sto Gelabale nece igrat, jer on jako bitna karika, ali solidan je i De Colo. Tu na beku imaju Spanci prednost sa Navvarom. Dok Calderon ne moze kako treba cuvat Parkera, ne moze ni Rubio ni Lull. Bice tu dosta okrsaja, imaju Francuzi dosta oruzja za ovu utakmicu.
Noah i Diaw ne mogu ni preko Bjelice i Perovica se razigrat (pogotovo ovaj drugi koji fula zicere ko da od juce trenira kosarku). Ali zato Noah, Troare, Seraphin mogu odigrat odlicnu odbranu na braci Gasol. Rudy vs Batum, zna se ko je prvi izbor u Portlandu i Nicolas ce ga izdominirat. Steta sto Gelabale nece igrat, jer on jako bitna karika, ali solidan je i De Colo. Tu na beku imaju Spanci prednost sa Navvarom. Dok Calderon ne moze kako treba cuvat Parkera, ne moze ni Rubio ni Lull. Bice tu dosta okrsaja, imaju Francuzi dosta oruzja za ovu utakmicu.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
budul' francuzi suterski raspolozeni ko veceras nece pobijediti spaniju da igraju tri danaBIHfan je napisao/la:@ neno Pau je bio vodja dominacije Spanije ovog desetljeca, a dominaciju je vodio Dirk. Sa kakvim igracima je covjek dolazio do medalja je smijesno. Pau nikad nece biti takav rutiner.
Nikad oni da budu raspolozeni u vezi tog suta.The Game je napisao/la:budul' francuzi suterski raspolozeni ko veceras nece pobijediti spaniju da igraju tri danaBIHfan je napisao/la:@ neno Pau je bio vodja dominacije Spanije ovog desetljeca, a dominaciju je vodio Dirk. Sa kakvim igracima je covjek dolazio do medalja je smijesno. Pau nikad nece biti takav rutiner.
Noah i Diaw ne mogu ni preko Bjelice i Perovica se razigrat (pogotovo ovaj drugi koji fula zicere ko da od juce trenira kosarku). Ali zato Noah, Troare, Seraphin mogu odigrat odlicnu odbranu na braci Gasol. Rudy vs Batum, zna se ko je prvi izbor u Portlandu i Nicolas ce ga izdominirat. Steta sto Gelabale nece igrat, jer on jako bitna karika, ali solidan je i De Colo. Tu na beku imaju Spanci prednost sa Navvarom. Dok Calderon ne moze kako treba cuvat Parkera, ne moze ni Rubio ni Lull. Bice tu dosta okrsaja, imaju Francuzi dosta oruzja za ovu utakmicu.volio bih ja da ih uzmu, ustvari vise bih volio da spanci prekosutra pobijede, al' da ne osvoje turnir na kraju
al' mislim da im niko ne moze parirati ove godine...
Ma Francuzi kad rapslae onakvu odbranu igrat moze biti svega.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
to svakako, bas sam neni veceras govorio dok smo gledali tekmu, u pojedinim trenucima ti se cini da ih ima vise na terenu, da imaju bar dva igraca vise, pogotovo kad krenu u kontru, kao uraganBIHfan je napisao/la: Nikad oni da budu raspolozeni u vezi tog suta.![]()
Ma Francuzi kad rapslae onakvu odbranu igrat moze biti svega.
@ Legendo jarane ,zalio sam se samo na prvo poluvreme. 
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Zašto ne?Ima prstenova koliko ova druga dvojica zajedno.U njima je imao istu ulogu kao Pau,čak jedne godine i veću.Sa Francuskom igra koliko može mada bi ove godine stvarno sramota bilo da ne osvoje medalju,ali ne sramota igrača već trenera.BIHfan je napisao/la: @LBJ MVP znam da si Spurs al Parker ne moze se ni sekunde stavit u recenicu najbolji Europljanin ovog desetljeca sa Dirkom i Pauom, nema sanse. Kad Parker nesto osvoji sa Francuskom (ima odlicne suigrace), onda moze malo se spomenuti i nista vise.
- Blue_He4rt
- Kontakt:
Nema sumnje da je Spanija bila prvi favorit prije prvenstva a i do sada po svemu prikazanom zajedno sa Francuzima.Međutim svako se sjeca onog finala na proslom EP-u kada im Rusi uzese titulu u po Pirinejskog poluotoka.Pijetlovi su ipak po meni za mrvicu vise pokazali,govori to i 100%-tni ucinak.Litvaniju na domacem terenu vidim kao broncanu.Srbija,Turska,Rusija,Grcka su reprezentacije koje bi mogle tu pomrsiti malo racune te iz prikrajka iznenaditi.Svabe sa usamljenim Dirkom i donekle Kamanom nece nista znacanije uraditi.
Ocekivanje:1.Francuska,2.Spanija,3.Litvanija
Ocekivanje:1.Francuska,2.Spanija,3.Litvanija
Chelsea F.C.
hehe sjajan odgovorneno#4 je napisao/la:Da rezimiramo? Ko je bolji, Spanija ili Turska?!Goldy je napisao/la:da skratimo priču , jel na papiru jača ekipa Grčka il Poljska? ja kolko se razumijem grci su dosta jači, a njih su makedonci razmontirali, dok su Turci izgubili od Poljaka...neno#4 je napisao/la: Zato sto je tolika razlika u kvaliteti izmedju ove dvije grupe. Je li mislis da Nowitzki ne bi pobijedio iz F grupe Gruziju/Makedoniju/Finsku, eventualno Grcku i Sloveniju?
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.