Dabar je napisao/la:Realnost Bundeslige,samo jedan dobar tim u ligi koji može igrati na 2 fronta, ovo ostalo malo bljesne onda se bori za ostanak,Stutgart,Wolfsburg....
Nazalost, u pravu si. To tvrdim od kada sam na forumu, sto ljubitelji Bundeslige nikako da prihvate. Jedino mozda Leverkuzen ima neku konstantu, dok ostali bljesnu pa se ugase. Steta, zao mi je zbog toga.
Valjda je Haretu sada jasnije zbog cega sam sumnjao u 'veliki Dortmund' i sto sam ih uporedio sa Stutgartom ili Volfsburgom. Jednostavno, uprava kluba nije ispratila veliki uspjeh i veliki talenat koji ova ekipa nesumnjivo ima. Dozvolili su da izgube najboljeg igraca, Sahina. Kao zamjenu su doveli neka pojacanja za koja niko ne moze tvrditi da ce biti veliki igraci. A i ako hoce, kada ce!? Ako Dortmund zeli biti veliki, onda si ne smiju dozvoliti da cekaju igrace. Potpuno je neozbiljnio (neambiciozno) uci u sezonu sa smo jednim kvalitetnim napadacem. To sam pisao vise puta na ovoj temi. Sta ako se Barios opet povrijedi i ne bude ga cijelu sezonu!? Takvo razmisljanje nije odlika velikog kluba.
Problemi ce tek nastati kada krene Liga prvaka,.. I to sam pisao u vise navrata. To ci biti pravi ispit fizicke i
posebno mentalne snage. Nakon do sada vidjenog, nisam siguran da se Liga prvaka nece dodatno odraziti na rezultate u Bundesligi.
Sitnicarenjem se ne moze postati veliki klub. Nema teorije. Moze se bljesnuti jednu - dvi sezoni i onda potonuti. Sve je do uprave, do njihovih ambicija i vizija.
Prije prvenstva i poslije tekme sa Hamburgom sam pis'o da je Bajern apsolutni favorit za titulu. Cini mi se da sam im dao 90% sanse za titulu

. Na to su neki burno reagovali, al' vec se na pocetku sezone pokazuje da sam bio u pravu. Ne toliko zbog rezultata koliko zbog igre.
Zao mi je Dortmunda. Bez konkurencije su mi najdrazi tim u Bundesligi. Kod 2-0 sam mor'o prebaciti, jer od muke vise nisam mog'o gledati

.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.