RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Doso sam s utakmice. Samo da kazem da onakvom igrom nikoga necemo dobiti. Pozdrav
-
pepe_signori
- Kontakt:
Ma kakav brate Niksic, vidis da ne moze nista. Jos se ne eksponira ko lopov u medijima a pola godine je na funkciji znaci da ne radi on nista, nego Lagumdzija, hehehe.
I jos da se malo osvrnem na utakmici i ujedno pitanje da vam postavim :
Da li je moguce da danas Demic nije bio ni na klupi, pa ni Zolj, a da su tu igraci kojima je svejedno za ovaj dres poput Hasanovic i Rovcanina???
I da li i vas stisne oko srce kad vidim kako Durakovic gine za svaku loptu, a Hasanovic se zalizuje? I sad ostajemo bez Durakovica 3 ili 4 utakmice jer se bori, a ovi se zalizuju? Trebamo mi navijaci sad ovima zabraniti d igraju cijelo prvenstvo?
Da li je moguce da danas Demic nije bio ni na klupi, pa ni Zolj, a da su tu igraci kojima je svejedno za ovaj dres poput Hasanovic i Rovcanina???
I da li i vas stisne oko srce kad vidim kako Durakovic gine za svaku loptu, a Hasanovic se zalizuje? I sad ostajemo bez Durakovica 3 ili 4 utakmice jer se bori, a ovi se zalizuju? Trebamo mi navijaci sad ovima zabraniti d igraju cijelo prvenstvo?
valjda te čuje uprava kluba, nek oni ovo riješe ovako više ne može
izgleda mi kao da okić namjerno neće da daje golove, jer se nije uspio prodati van ljetos...
izgleda mi kao da okić namjerno neće da daje golove, jer se nije uspio prodati van ljetos...
Evo da i ja napisem po mom misljenju analizu igraca.
Ostrakovic - Solidan imao u 52. minuti odlicnu odbranu
Kajtaz - boji se igraca
Ivetic - bori se kao i uvijek ali nista posebno
Skaljic - ko te stavi na beka yebem ga u mozak
Stokic - okle njega na stoperu
Merzic - Solidan, bori se dosta
Kodro - mozda jedan od boljih igraca na terenu, ali ne moze sam
Hasanovic - mars odakle si dosao jedva hodas
Durakovic - crveni karton, nije nista posebno odigro moze on bolje
Spahic - Ne trudi se bas, nije sutno lopte
Velagic - penzija, sta da kazem vise za njega.
Okic - Oni rusi nisu normalni kad su tebe htjeli dovesti
Rovcanin - Ja sam ga samo primjetio kad je usao u igru vise ga nisam ni vidio
Ostrakovic - Solidan imao u 52. minuti odlicnu odbranu
Kajtaz - boji se igraca
Ivetic - bori se kao i uvijek ali nista posebno
Skaljic - ko te stavi na beka yebem ga u mozak
Stokic - okle njega na stoperu
Merzic - Solidan, bori se dosta
Kodro - mozda jedan od boljih igraca na terenu, ali ne moze sam
Hasanovic - mars odakle si dosao jedva hodas
Durakovic - crveni karton, nije nista posebno odigro moze on bolje
Spahic - Ne trudi se bas, nije sutno lopte
Velagic - penzija, sta da kazem vise za njega.
Okic - Oni rusi nisu normalni kad su tebe htjeli dovesti
Rovcanin - Ja sam ga samo primjetio kad je usao u igru vise ga nisam ni vidio
ja sam neki dan čuo priču od jednog mostarca, da je riki demić trebao ljetos preći u nk zagreb i predsjednik tog kluba medić nudio veležu velike novce za njega i htio je dati koliko god velež traži ali tanović stopirao sve....debil teški...pepe_signori je napisao/la:Ma kakav brate Niksic, vidis da ne moze nista. Jos se ne eksponira ko lopov u medijima a pola godine je na funkciji znaci da ne radi on nista, nego Lagumdzija, hehehe.
treba hasanovica i rovcanina i okica prodati. ko ih yebe kad im je svejedno, bolje da velezova djeca igraju barem ce davati svoj maximumpepe_signori je napisao/la:Ma kakav brate Niksic, vidis da ne moze nista. Jos se ne eksponira ko lopov u medijima a pola godine je na funkciji znaci da ne radi on nista, nego Lagumdzija, hehehe.
VI STE ČULI, VI SVE ZNATE, VI STE POKUSALI SVU PAMET SVIJETA !!!
Rođeni, u Prijedor i vadite se kako znate i umijete
Rođeni, u Prijedor i vadite se kako znate i umijete
Zadnja izmjena: oldbridge, dana/u 10 sep 2011, 20:39, ukupno mijenjano 1 put.
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.
MUSVDG
MUSVDG
Ne zajebaji, neka raje , nek psuje malo ..NeToBoLa je napisao/la:Jednostavno, pomirite se s porazom. Idemo dalje !
Jedan dan ih dizu u nebesa, a vec drugi im **** majku .
Umro stari pjesnik, umrla Emina
MUSVDG
MUSVDG
Moramo shvatiti da je Siroki jednostavno kvalitetnija ekipa od nas..
ma nije problem kad izgubis, nego kako izgubis, igraci danas nisu ginuli na terenu, nisu se borili, i to me najvise boli... siroki zasluzeno slavio, o sudjenju ne bih puno, samo cu reci da nama gore sude kad igramo kuci, milion kartona svaka utakmica 
- el-fighter
- Kontakt:
Realizacija nas je ponovo skupo kostala. Tesko postizemo golove i to je nas najveci problem za sada. Sve ide dobro, lopta dodje do napada, stvori se prilika, ali izostane realizacija. Trebamo naci jednogklasicnog centarfora, koji ce ove zicere pospremati u mrezu, jer sadasnji "napadaci" ocito to ne rade dobro. Izgubili smo kod kuce sto je jos gore, ali i to se moralo desiti. Nadam se da cemo u sljedecem kolu vratiti ove bodove i da cemo se ponovo vratiti u vrh.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Uf kako dozvolite da tako veliki Velez gubi kuci od nekad treceligasa.Pa vidite li da vam igraju otpadi iz Zelje i sarajeva.I kako mislite bit najbolji.
Pocelo je
Dok caruje improvizacija, Evropa će ostati samo san
Velež je danas po prvi put nakon šest utakmica doživio poraz. Pa šta? Desi se svakom pa i Mostarcima.
Uostalom od moćnog Širokog Brijega nikada nije sramota izgubiti.
Međutim način na koji su fudbaleri Veleža odigrali današnji meč, pristup (čast izuzecima) i odnos prema svetom dresu su nešto što zaslužuje dublju analizu. Poraz od Širokog bio je ustvari posljedica totalne improvizacije, nerada, nepoštenja, neljudskosti i bahatosti prije svih trenera Mirze Varešanovića, ali ostalih. Sve to je u prvih pet kola podobro prikrio dobar rezultat koji su (većinom u sretnim okolnostim) napravili Mostarci.
Nikada više improvizacije u timu Veleža, nikada više igrača koji svojim kvalitetom trenutno teško da mogu zadovoljiti apetite i u nižem rangu u Veležu nije bilo kao što je slučaj danas. Apsurd je da se najavljuje kojekakav pohod na Evropu i navijačima prodaje magla od samog starta, jer danas se vidjelo, a opasna opomena bila je i Kozara, da, bar dok stvari budu ovako stajale, teško da od toga išta može biti.
Jer igra koju preferira sarajevski stručnjak je sve samo ne igra.
Sjetit ćete se Koševa i lude sreće u kojoj je osvojen bod, ali i Čelika i 95.minute. Tada je sreća „pratila hrabre“, međutim kada i ona okrene leđa teško se nešto može napraviti.
I dok su pojedini mediji usljed dobre atmosfere i dobrih rezultata za dobrobit kluba pozivali na oprez i skretali pažnju na pojedince koji na terenu djeluju svakako samo ne dobro, Varešanović im je i dalje vjerovao i i dalje ih forsirao, za što su ga njegovi ljubimci sa kojima je usput kazano u opasnim menadžerskim talovima nagradili sramotnom igrom, i porazom koji je mogao biti i veći.
Hoće li se nešto promjeniti u budućnosti? Naravno da neće, bar dok Mirza sjedi na klupi skupa sa svojim intimusom Edinom Prljačom. Rezultat ovom stručnjaku i onako nije u prvom planu. U prvom planu je minutaža pojedincima, improvizacija, tumbanje tima i šta sve ne?
Primjera radi, na Koševu je najbolji pojedinac u redovima Veleža bio Dženan Duraković, a prvi je, totalno nerezonski zamijenjen. Armel Škaljić je sljedećem meču bio žrtva (domaći remi sa Kozarom). U utakmici u kojoj je igra na sredini bila očajna i u kojoj ništa nije funkcionisalo, Varešanović je deset minuta prije kraja „svježu krv“ ubacio na desni bok, gdje je ordinirao pomenuti Škaljić. Zašto na takvom meču mijenjati desnog bočnog, igračem (Goran Stokić) koji igra istu tu poziciju, posebno kada se zna da je i sam Škaljić protiv Kozare bio jedan od boljih?
Odgovor je jasan. Stokić mora biti dio tima. I ne samo on, već još pet-šest igrača, koji imaju jaka leđa u Upravi, menadžere, prijatelje, poznanike bliske Varešanoviću. Upravo je pomenuti Stokić danas dobio šansu od prve minute, odlično je iskoristivši, jer su i jedan i drugi gol pali upravo preko njega. Usput kažimo da je Stokić propustio kompletne pripreme. Boravio je na probi na Kipru.
I sve dok timom caruje improvizacija, a domaći nezaštićeni igrači budu predodređeni na tribine ili u boljem slučaju klupu, nešto više od Mirzinih pulena
se teško može očekivati. Lako je pobjediti Leotar i Slaviju u fazi raspada, ali Široki je ipak nešto drugo. Do Evrope sa ovakvom klupskom politikom i bahatim stručnjakom teško da se dobaciti može. Tužno da tako veliki klub sa onakvim navijačima ni na svoj 90.rođendan neće uspjeti napraviti iskorak.
Dok caruje improvizacija, Evropa će ostati samo san
Velež je danas po prvi put nakon šest utakmica doživio poraz. Pa šta? Desi se svakom pa i Mostarcima.
Uostalom od moćnog Širokog Brijega nikada nije sramota izgubiti.
Međutim način na koji su fudbaleri Veleža odigrali današnji meč, pristup (čast izuzecima) i odnos prema svetom dresu su nešto što zaslužuje dublju analizu. Poraz od Širokog bio je ustvari posljedica totalne improvizacije, nerada, nepoštenja, neljudskosti i bahatosti prije svih trenera Mirze Varešanovića, ali ostalih. Sve to je u prvih pet kola podobro prikrio dobar rezultat koji su (većinom u sretnim okolnostim) napravili Mostarci.
Nikada više improvizacije u timu Veleža, nikada više igrača koji svojim kvalitetom trenutno teško da mogu zadovoljiti apetite i u nižem rangu u Veležu nije bilo kao što je slučaj danas. Apsurd je da se najavljuje kojekakav pohod na Evropu i navijačima prodaje magla od samog starta, jer danas se vidjelo, a opasna opomena bila je i Kozara, da, bar dok stvari budu ovako stajale, teško da od toga išta može biti.
Jer igra koju preferira sarajevski stručnjak je sve samo ne igra.
I dok su pojedini mediji usljed dobre atmosfere i dobrih rezultata za dobrobit kluba pozivali na oprez i skretali pažnju na pojedince koji na terenu djeluju svakako samo ne dobro, Varešanović im je i dalje vjerovao i i dalje ih forsirao, za što su ga njegovi ljubimci sa kojima je usput kazano u opasnim menadžerskim talovima nagradili sramotnom igrom, i porazom koji je mogao biti i veći.
Hoće li se nešto promjeniti u budućnosti? Naravno da neće, bar dok Mirza sjedi na klupi skupa sa svojim intimusom Edinom Prljačom. Rezultat ovom stručnjaku i onako nije u prvom planu. U prvom planu je minutaža pojedincima, improvizacija, tumbanje tima i šta sve ne?
Primjera radi, na Koševu je najbolji pojedinac u redovima Veleža bio Dženan Duraković, a prvi je, totalno nerezonski zamijenjen. Armel Škaljić je sljedećem meču bio žrtva (domaći remi sa Kozarom). U utakmici u kojoj je igra na sredini bila očajna i u kojoj ništa nije funkcionisalo, Varešanović je deset minuta prije kraja „svježu krv“ ubacio na desni bok, gdje je ordinirao pomenuti Škaljić. Zašto na takvom meču mijenjati desnog bočnog, igračem (Goran Stokić) koji igra istu tu poziciju, posebno kada se zna da je i sam Škaljić protiv Kozare bio jedan od boljih?
Odgovor je jasan. Stokić mora biti dio tima. I ne samo on, već još pet-šest igrača, koji imaju jaka leđa u Upravi, menadžere, prijatelje, poznanike bliske Varešanoviću. Upravo je pomenuti Stokić danas dobio šansu od prve minute, odlično je iskoristivši, jer su i jedan i drugi gol pali upravo preko njega. Usput kažimo da je Stokić propustio kompletne pripreme. Boravio je na probi na Kipru.
I sve dok timom caruje improvizacija, a domaći nezaštićeni igrači budu predodređeni na tribine ili u boljem slučaju klupu, nešto više od Mirzinih pulena
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
sramota je da igraju hasanovic, okic a da na tribinama sjedi zolj i na klupi demic... Ove majmune treba prodat, a staviti velezovu djecu da igraju, bar ce se truditi
Brkovic u prijateljskoj zabije 2 gola, Zvonic zabija, Zolj zabija sramota da ne dobiju priliku
Ajmo armijo nema vezee ! bit ce bolje !
Miza tebe zivimo !
bola samo laganini , bit ce bolje , vadit se u Prijedoru

Miza tebe zivimo !
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Hajmo se sada svima u usta nasrati to je najbolje.. bola pa nisu doveli postavu Barcelone da uzimaju sve.. Nije da sada ja opravdavam poraz njihov ali ne mozemo tako. prosle sezone je bio bajram kad velez dobije, do tada niko nista nije pricao, kad bi velez izgubio bili bi komentari tipa "sta drugo i ocekivati".. siroki je bolja ekipa, organizovanija, polako sve ce doci na svoje, bila je i pauza svi su danas zakazali tipa zrinjski, zeljo koji je bio favorit protiv celika, mada sam ocekivao tu remi sigurno..
lakapo jebote, lakapo.. doci ce sve na svoje, necemo ispasti nema bojkota ne brinite..
lakapo jebote, lakapo.. doci ce sve na svoje, necemo ispasti nema bojkota ne brinite..
Prije svega,boli me odnos igraca prema dresu koji nose i danasnja utakmica je pokazala skoro sve nedostatke Veleza.U prvih par kola imali smo ludu srecu ali nam je i ona okrenula ledja ali nista,ama bas nista ne moze da opravda danasnju igru igraca Veleza.Ne mogu a da se ne cudim da Demic bude na tribini a da se toliko forsira Hasanovic,citam a i cujem da neki moraju igrat i ako je to tako onda je to sramotno.
Danas se vidilo da Demic nedostaje u vezi jer momak zna igrat ali niko ne zna razlog njegovog izostanka iz ekipe,danas se isto tako vidilo koliko nedostaje Kazazic u odbrani jer danas sto su odigrali Stokic i Kajta je nula nad nulama i nadam se da cu docekat u Velezu da vidim Kazazica i Asima Skaljica zajedno u odbrani ali sve su to zelje pojedinca.Mislim da Velez danasnjom igrom nije zasluzio nista drugo osim poraza i nadam se da je ovo bio samo los dan ali je cinjenica da se neki forsiraju i to ocigledno i to ne smije biti u Velezu ako zelimo i mislimo da budemo ozbiljan klub i ne smije pojedinac biti vazniji od kluba a u ovom slucaju ima pojedinaca koji su izgleda vazniji od kolektiva i Veleza.
Ne serem i ne govorim nista sa zlobom ali je cinjenica da je danas bilo lose,katastrofa i da neki igraci a pogotovo sa strane ne zasluzuju da igraju u Velezu
Danas se vidilo da Demic nedostaje u vezi jer momak zna igrat ali niko ne zna razlog njegovog izostanka iz ekipe,danas se isto tako vidilo koliko nedostaje Kazazic u odbrani jer danas sto su odigrali Stokic i Kajta je nula nad nulama i nadam se da cu docekat u Velezu da vidim Kazazica i Asima Skaljica zajedno u odbrani ali sve su to zelje pojedinca.Mislim da Velez danasnjom igrom nije zasluzio nista drugo osim poraza i nadam se da je ovo bio samo los dan ali je cinjenica da se neki forsiraju i to ocigledno i to ne smije biti u Velezu ako zelimo i mislimo da budemo ozbiljan klub i ne smije pojedinac biti vazniji od kluba a u ovom slucaju ima pojedinaca koji su izgleda vazniji od kolektiva i Veleza.
Ne serem i ne govorim nista sa zlobom ali je cinjenica da je danas bilo lose,katastrofa i da neki igraci a pogotovo sa strane ne zasluzuju da igraju u Velezu
Mozda Elvisu Coricu konacno dati priliku... Bar zadnjih 10 minuta
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.