Regionalna rukometna liga
Re: Regionalna rukometna liga
koliko se ja sjecam to solidno desno "krilo" maksic, je deset sezona bio prvi strijelac slovenske lige... i to igrao na desnom beku
a slucajno se sjecam da je i u reprezentaciji SRJ igrao desnog beka...

imperator, prodavac magle
Hehe..imeime je napisao/la:koliko se ja sjecam to solidno desno "krilo" maksic, je deset sezona bio prvi strijelac slovenske lige... i to igrao na desnom bekua slucajno se sjecam da je i u reprezentaciji SRJ igrao desnog beka...
Ne možeš ti bez mene, izgleda ti ja dođem k'o "trn u peti".....

Iako je "off-topic" - da, u pravu si, taj Nenad Maksić ("dedo") je godinama igrao u Sloveniji i uvijek je bio odličan strijelac, igrao popriličan broj utakmica i za reprezentaciju....Počeo kao desno krilo, u repki igrao krilo, alternativa Milosavljeviću i povremeno, iz potrebe, beka - ipak najčešće krilo, i to baš samo solidno), a onda se 'ustalio' na beku do dana današnjeg. Izuzetno inteligentan igrač - kompletan kako bi se kazalo kad je napad u pitanju...sviđao mi se i sviđa mi se, a njega sam spomenuo u drugom kontekstu - ali, eto tebi prilike da 'potkačiš'....tvoj manir...

I da ne zaboravim - Neno Maksić-Maksa, eto nije "dvometraš" (ni 190 cm!) a igra izvrsno na poziciji beka, čak bolje nego što je igrao krilo...istina, nije baš igrao u nekim moćnim klubovima, osim nakratko Celja...!

Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 09 sep 2011, 19:44, ukupno mijenjano 6 puta.
Bosno moja poharana....
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Liga treba početi , a klubovima koji odustanu zabraniti doživotno učešće u istoj.Pa neće zbog jednog beznačajnog Partizana (bar posljednjih 10 godina ako gledamo evropska natjecanja) liga ispaštati i projekat pasti u vodu .Hrvatima se treba oduzeti pravo oko generalnog sponzora jer su pokazali amaterizam i nesnalaženje oko organizacije.Projekat je počeo, a da se ne zna ni ko pije ni ko plaća.U odnosu na NLB ligu SEHa dođe ko kafansko natjecanje.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
@Trigger ako se malo duze zadubimo u moje i tvoje postove dolazimo do jednog prostog zakljucka.Sa dve tacke gledista,bar za mene ispada da smo oba u pravu.Mozda to malo i glupo i smesno zvuci ali je tako.
I slozio bih se sa zadnjim pasusem tvoga posta.

Opet ne zaboravimo da je i NLB liga krenula u nepotpunom sastavu,ne bi bilo lose nikako da ovo bude probna sezona pa makar sa smanjenim brojem ucesnika i da sve dodje na svoje,dakle da se sve svede na to kao sto je bilo i na pocetku.Evo danas slucajno procitah izjavu Perunicica da ce Zvezda najverovatnije igrati jer je u kasnoj fazi pregovora sa jednom zagrebackom firmom koja radi u BG izuzetno(iskreno ne znam ko bi to mogao biti).Meni žao iskrenih ljubitelja rukometa - uskraćeno im je nešto što je zaista trebalo i moglo da bude lijepo, melem za oči i dušu svih kojima je rukomet u srcu... Rukometa mi žao, sa ovih prostora....ode Europa opet ispred nas...a već je svakako poodmakla

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Ooo, super "info" - C.zvezda će, najvjerovatnije, igrati (hoće li sad Voša umjesto Partizana?Devil je napisao/la:@Trigger ako se malo duze zadubimo u moje i tvoje postove dolazimo do jednog prostog zakljucka.Sa dve tacke gledista,bar za mene ispada da smo oba u pravu.Mozda to malo i glupo i smesno zvuci ali je tako.![]()
Opet ne zaboravimo da je i NLB liga krenula u nepotpunom sastavu,ne bi bilo lose nikako da ovo bude probna sezona pa makar sa smanjenim brojem ucesnika i da sve dodje na svoje,dakle da se sve svede na to kao sto je bilo i na pocetku.Evo danas slucajno procitah izjavu Perunicica da ce Zvezda najverovatnije igrati jer je u kasnoj fazi pregovora sa jednom zagrebackom firmom koja radi u BG izuzetno(iskreno ne znam ko bi to mogao biti).Meni žao iskrenih ljubitelja rukometa - uskraćeno im je nešto što je zaista trebalo i moglo da bude lijepo, melem za oči i dušu svih kojima je rukomet u srcu... Rukometa mi žao, sa ovih prostora....ode Europa opet ispred nas...a već je svakako poodmakla

Jesu li se to "tvoji" prekontali pa odvalili 'kontru' vječitom rivalu?

PS:
Je li i sad važi ona stara, star, krilatica za Zvezdaše i Partizanovce: "..više mrzim rivala nego što volim svoj klub.."?

Ma neka se samo igra, to je najvažnije....
Bosno moja poharana....
Izleteo im je taj sponzor pa ce zbog toga najverovatnije ostati u takmicenju,ali ako oni ne dodju onda nece ni igrati.Trigger je napisao/la:Ooo, super "info" - C.zvezda će, najvjerovatnije, igrati (hoće li sad Voša umjesto Partizana?Devil je napisao/la:@Trigger ako se malo duze zadubimo u moje i tvoje postove dolazimo do jednog prostog zakljucka.Sa dve tacke gledista,bar za mene ispada da smo oba u pravu.Mozda to malo i glupo i smesno zvuci ali je tako.![]()
Opet ne zaboravimo da je i NLB liga krenula u nepotpunom sastavu,ne bi bilo lose nikako da ovo bude probna sezona pa makar sa smanjenim brojem ucesnika i da sve dodje na svoje,dakle da se sve svede na to kao sto je bilo i na pocetku.Evo danas slucajno procitah izjavu Perunicica da ce Zvezda najverovatnije igrati jer je u kasnoj fazi pregovora sa jednom zagrebackom firmom koja radi u BG izuzetno(iskreno ne znam ko bi to mogao biti).Meni žao iskrenih ljubitelja rukometa - uskraćeno im je nešto što je zaista trebalo i moglo da bude lijepo, melem za oči i dušu svih kojima je rukomet u srcu... Rukometa mi žao, sa ovih prostora....ode Europa opet ispred nas...a već je svakako poodmakla) !
Jesu li se to "tvoji" prekontali pa odvalili 'kontru' vječitom rivalu?![]()
PS:
Je li i sad važi ona stara, star, krilatica za Zvezdaše i Partizanovce: "..više mrzim rivala nego što volim svoj klub.."?
Ma neka se samo igra, to je najvažnije....

Vosa sigurno nece ulaziti,bas kao ni Radnicki koji su najavili da bi mogli ali oni niti imaju igracki kadar ta regionalnu niti finansijsku potporu.
Toga ce uvek biti,uvek imas indijanaca koji svaki tren koriste da bi ovog drugog vredjali,ali to su obicno likovi do 20-ak godina koji jedva da su otisli na nekoliko utakmica u zivotu.Je li i sad važi ona stara, star, krilatica za Zvezdaše i Partizanovce: "..više mrzim rivala nego što volim svoj klub.."?
trig moram malo
... ali ne briljira on samo u srbijanskoj ligi, evo portu je dao deset komada... a oni su ozbiljan klub...
zao mi je sto ova regionalna ne ide kako bi trebalo. mislim da ce i ovi klubovi koji sada krecu u ligu, polako da odustaju ako se ne nadje sponzor u skorije vrijeme...

zao mi je sto ova regionalna ne ide kako bi trebalo. mislim da ce i ovi klubovi koji sada krecu u ligu, polako da odustaju ako se ne nadje sponzor u skorije vrijeme...
imperator, prodavac magle
Znam!imeime je napisao/la:trig moram malo... ali ne briljira on samo u srbijanskoj ligi, evo portu je dao deset komada... a oni su ozbiljan klub...
A za ligu - pa mi se trebamo, ipak, manje sikirati i 'prepirati' - ništa nije do nas.
Što se tiče Makse (ex-krila) nije tu ništa upitno! Igrao je godinama i za Prule u EU (kad je bio mladji) nije dao haman ništa golova....A da se razumijemo (znaš ti to, makar nekad 'brzaš) - nije baš mjerilo 'biti najbolji strijelac u slabom klubu'...imaš primjera koliko hočeš..od Bozoljca, Kerezovića, Buljugije, Biljake... recimo, u našoj ligi - sjeti se kad je i izvjesni Tepić iz Fagusa bio 'naj strijelac'

Ne bi volio da se ovo shvati kao nipodaštavanje Maksića kojeg, ponavljam, veoma cijenim i gotivim njegovu igru na poziciji beka (krilo je igrao negdje do 2003-2004. godine, čini mi se) pogotovo što je "mali" (-190 cm) i što treba biti igračina da se nosiš sa "neboderima", današnjim...

Nadam se da će se igrati Reg.liga ma kako i biće bolja od svih lokalnih (državnih) na ovim prostorima.
Bosno moja poharana....
Čestitke Borcu na prvoj pobjedi u Regionalnoj ligi-bit će zapisano
Kako god - započelo je!
Na startu Borac deklasirao (37:29) "moćni" Vardar koji je uložio ogromne novce za pojačanja - Ratko Nikolić, Vladimir Petrić, Dobrivoje Marković, Vladimir Abadžić, Jan Sobol, Doder, Abutović, Angelovski, F.lazarov.....
Svaka čast Borcu - predstavniku Bosne i Hercegovine, koji je pokazao da se u BiH igra dobar rukomet i da ova regionalna "SEHA" liga ima svoju svrhu i opravdanje - u korist rukometa i klubova.
Jaka liga = jaki klubovi, jače i reprezentacije....
Čestitke Borcu - svaka čast!

Na startu Borac deklasirao (37:29) "moćni" Vardar koji je uložio ogromne novce za pojačanja - Ratko Nikolić, Vladimir Petrić, Dobrivoje Marković, Vladimir Abadžić, Jan Sobol, Doder, Abutović, Angelovski, F.lazarov.....
Svaka čast Borcu - predstavniku Bosne i Hercegovine, koji je pokazao da se u BiH igra dobar rukomet i da ova regionalna "SEHA" liga ima svoju svrhu i opravdanje - u korist rukometa i klubova.
Jaka liga = jaki klubovi, jače i reprezentacije....

Čestitke Borcu - svaka čast!
Bosno moja poharana....
Ima li ova liga kakav svoj sajt, da se prate rezultati, tabela i ostalo?
Jel' se salis?braoolyo je napisao/la:Ima li ova liga kakav svoj sajt, da se prate rezultati, tabela i ostalo?

Vidis da jedva pocinje i da je totalno neozbiljno a ti odma' sajt.
Jedino Balkan-Handball donkle pokriva ovu ligu,ali slabo.
p.s. Cestitke Borcu,veliki je ovo trijumf.

Je li prenosi neko iz BIH ovo,znam da je bilo receno da svi savezi imaju dogovor sa televizijama osim sprskog ?

Aj' makar pise na balkan handball da ce biti za koji dan i stranica posebno za ligu...

Borac nije niko prenosio. Hoce li u buduce, ne znam.Devil je napisao/la: Je li prenosi neko iz BIH ovo,znam da je bilo receno da svi savezi imaju dogovor sa televizijama osim sprskog ?

Ko ima Facebook neka ukuca regionalna liga u rukometu, nije lose odradjeno......
Sportsport.ba uzima sve info od Balkan-Handbal 

Sto ce mene licno tice i ne treba te stavljati jer gledam info na stranici koja pokriva moju drzavu to jest Srbiju
Za vase dobro ponekad bi mogli napraviti sami neki intervju i sl.

Za vase dobro ponekad bi mogli napraviti sami neki intervju i sl.
Pa da nije mozda zabranjeno da dodjem na ovaj objektivni bosansko hercegovacki forum
Juce sjajna igra Borca i zasluzena pobjeda i po svemu sudeci Borac ce biti jedan od kandidata za titulu ove godine

Juce sjajna igra Borca i zasluzena pobjeda i po svemu sudeci Borac ce biti jedan od kandidata za titulu ove godine

- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Ova pobjeda je pokazatelj da nije sve truhlo u našem rukometu.Repka nam je otišla u PM, ali bar se klubovi trude da naprave pomak.Borcu svaka čast na visokoj pobjede protiv iznimno jakog protivnika (bar na papiru Vardar je jedan od favorita SEHE).
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
I ja sam prezadovoljan otvaranjem sezone al sto se tice ove dvojice nisam zadovoljan nikako pogotovo sto se tice Obradovica.Stojanovic je solidno odigrao iskreno nije imao ni lopti na krilu,dao je sve penale i ajde zasluzio je neku prolaznu ocjenu, al Obradovic nista nije odigrao,samo je u drugom poluvremenu pokazao dio svog kvaliteta sa dva dobra gola al malo je to za njega.Veliki bh. klub, banjalucki Borac, sjajno otvorio sezonu. Raduju me dobre igre reprezentativaca Stojanovića i Obradovica, imam info da se vracaju u repku.
Htio bi pohvaliti Djukica koji po prvim utiscima bice mozda i pojacanje u odnosu na Melica, Trivundza standardno dobar ,i juce igrac utakmice Bojan Ljubisic koji je briljirao.
Treba reci da je branio kompletnu utakmicu,Mario nije ni ulazio u igru.
I da, umalo da zaboravim,Panica ako ovako nastavi mislim da mu je garantovana velika karijera,trpa golove i lijevom i desnom stavrno svaka casta,al da ga ne ureknemo jer je zadnjih godina ovde bilo dosta talenata pa zavrsise po Gorazdu,Gracanici,Doboju,Trebinju...
Blecic ponovo u Zvezdi.Uvek sam nesta gotivio njega kao coveka,i imam sada priliku da opet to radim.
p.s.Danas pada odluka da li ili ne ucestvujemo u Regionalnoj ligi.

p.s.Danas pada odluka da li ili ne ucestvujemo u Regionalnoj ligi.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.