Četiri puta ove godine je zabijao forhend winnere na meč loptama?vidovitadjemila je napisao/la:Kao i 4 puta ove godineVirtu4l je napisao/la:"Ako uđe, ušlo je. To je rizik. Bilo je slično prošle godine kada je imao dve meč lopte, udarao sam forhend najjače što sam mogao. U takvim situacijama morate da se kockate. Ako bude aut, izgubio si, ako uđe, imaš šanse. Danas sam imao sreće", rekao je Đoković.
Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
[youtube][/youtube]
Crnac objasnio.
Virtu4l: Nema nista od depresivnog trckarala. Ipak je on samo Skot, a ne Britanac.

Crnac objasnio.

Virtu4l: Nema nista od depresivnog trckarala. Ipak je on samo Skot, a ne Britanac.

-
- Kontakt:
Haha nije ni meni jasno otkud mu hrabrost za onakav udarac :S Na mec lopti ono uradit,to je ludo.
YNWA!
Šta predlažeš?MaGiCa je napisao/la:Virtu4l: Nema nista od depresivnog trckarala. Ipak je on samo Skot, a ne Britanac.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Da nauci da igra sa FH strane i da reskira vise. Mnogo je pasivan bio u prva dva seta sinoc, a kad je poceo da igra, vec je bilo kasno. Ako AM ne popravi FH, nikada nece uzeti GS u ovoj konkurenciji.Virtu4l je napisao/la:Šta predlažeš?MaGiCa je napisao/la:Virtu4l: Nema nista od depresivnog trckarala. Ipak je on samo Skot, a ne Britanac.

Valjda to znaju oni koji rade sa njim, kada je i više nego očigledno očigledno. Mnogo je agresivniji nego inače, i to ne samo ovaj turnir. Baš me zanima jeli Rafa bio toliko dobar ili je Andy opet začokirao... sutra ćemo znati...MaGiCa je napisao/la:Da nauci da igra sa FH strane i da reskira vise. Mnogo je pasivan bio u prva dva seta sinoc, a kad je poceo da igra, vec je bilo kasno. Ako AM ne popravi FH, nikada nece uzeti GS u ovoj konkurenciji.Virtu4l je napisao/la:Šta predlažeš?MaGiCa je napisao/la:Virtu4l: Nema nista od depresivnog trckarala. Ipak je on samo Skot, a ne Britanac.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- vidovitadjemila
Virtu4l je napisao/la:Četiri puta ove godine je zabijao forhend winnere na meč loptama?vidovitadjemila je napisao/la:Kao i 4 puta ove godineVirtu4l je napisao/la:"Ako uđe, ušlo je. To je rizik. Bilo je slično prošle godine kada je imao dve meč lopte, udarao sam forhend najjače što sam mogao. U takvim situacijama morate da se kockate. Ako bude aut, izgubio si, ako uđe, imaš šanse. Danas sam imao sreće", rekao je Đoković.
Mislim da je stvarno bespotrebno raspravljati ko je najbolji teniser trenutno na svjetu .O tome je smjesno i raspravljati .Da Rozer je to bio i ima puno vise titula i to je tacno .On je mozda i najtrofejniji do sada .Ali ovo sto Nole radi ove godine je nestvarno.Pa svaki njgov mec je praznik za oci.To moraju prznati ama bas svi. Ovo je jedna od najboljih sezona jednog tenisera u istoriji.Nemojte zaboraviti da Nole ima jos ovo finale veceras i Dejvis kup gdje su oni apsolutni favoriti i ako to osvoji ,a hoce vidjecete,uzeo je sve sto je mogao ove godine osim Pariza,gdje svi kazu da je Rozer odigrao mozda najbolju partiju na zemlji ikad...I svaka mu cast na onome.Znaci on ce osvojiti 3 grand slema a svi ostali 1.Masterse da i ne spominjem.Znaci sve je jasno.Moramo priznati da je Nole daleko najbolji teniser danas bez konkurencije.Ko to nece da prizna neka se ne ljuti ali mislim da je stvarno zlonamjeran ili pokusava da dodje u neki centar paznje sta li.Bez uvrede ali stvarno je tako...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
Već napisano bezbroj puta na ovom forumu. Ne vidim da je neko rekao da Novak nije najbolji teniser na svijetu u ovom trenutku. Stvarno mi nije jasno zašto mene citiraš.vidovitadjemila je napisao/la:Mislim da je stvarno bespotrebno raspravljati ko je najbolji teniser trenutno na svjetu .O tome je smjesno i raspravljati .Da Rozer je to bio i ima puno vise titula i to je tacno .On je mozda i najtrofejniji do sada .Ali ovo sto Nole radi ove godine je nestvarno.Pa svaki njgov mec je praznik za oci.To moraju prznati ama bas svi. Ovo je jedna od najboljih sezona jednog tenisera u istoriji.Nemojte zaboraviti da Nole ima jos ovo finale veceras i Dejvis kup gdje su oni apsolutni favoriti i ako to osvoji ,a hoce vidjecete,uzeo je sve sto je mogao ove godine osim Pariza,gdje svi kazu da je Rozer odigrao mozda najbolju partiju na zemlji ikad...I svaka mu cast na onome.Znaci on ce osvojiti 3 grand slema a svi ostali 1.Masterse da i ne spominjem.Znaci sve je jasno.Moramo priznati da je Nole daleko najbolji teniser danas bez konkurencije.Ko to nece da prizna neka se ne ljuti ali mislim da je stvarno zlonamjeran ili pokusava da dodje u neki centar paznje sta li.Bez uvrede ali stvarno je tako...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Zanimljivo finale ce da bude...
Rafa popravlja formu a Nole je standardno dobar cjelu godinu a i vec je uzeo Rafu u 5 finala, da mu je Nadal otkino bar 1 ili 2 sad bi drugacije bilo ali sta je tu je.
Mislim(mozda subjektivno) da bi Rafa mogao u 6 mecu pobjediti Noleta.On je sigurno psihicki jaci od Federera kao i fizicki spremiji...valjda je nesto naucio dosad u ovim mecevima.
Da je to onaj Nadal iz 2010 ja se nebi sikiro sekunde...
VAMOS RAFAAA
Rafa popravlja formu a Nole je standardno dobar cjelu godinu a i vec je uzeo Rafu u 5 finala, da mu je Nadal otkino bar 1 ili 2 sad bi drugacije bilo ali sta je tu je.
Mislim(mozda subjektivno) da bi Rafa mogao u 6 mecu pobjediti Noleta.On je sigurno psihicki jaci od Federera kao i fizicki spremiji...valjda je nesto naucio dosad u ovim mecevima.
Da je to onaj Nadal iz 2010 ja se nebi sikiro sekunde...
VAMOS RAFAAA
Federer: "Krivim samo sebe"
Nakon sjajnog meča u polufinalu US Opena u kojem je Novak Đoković pobijedio Rogera Federera, Švicarac je na konferenciji za medije komentirao svoju igru. Federer je, kao i uvijek, ostalo velik i u porazu.
U polufinalom susretu posljednjeg Grand Slama ove sezone Novak Đoković pobijedio je Rogera Federera nakon zaostatka od dva seta i uz dvije spašene meč lopte u petom setu. Švicarac se na konferenciji za medije nakon utakmice osvrnuo na sjajan susret s Đokovićem.
"Stvarno je čudno objasniti ovaj poraz jer osjećam da bih trebao biti na drukčijoj press konferenciji, ali što je - tu je. Očito je da je on igrao jako dobro i da se vratio u susret. Ja nisam igrao dobro na samom kraju. Naravno da sam razočaran, ali mogu kriviti samo sebe. Dobro sam započeo susret, ali ga nisam dobro završio", izjavio je Federer.
Federer nije krio razočaranje, ali zato razočarani nisu bili ljubitelji tenisa koji su mogli uživati u sjajnoj borbi dvojice odličnih tenisača. "Zbog toga svi gledamo i pratimo sport, zar nije tako? Ne znamo rezultat, svi imaju svoju šansu i do kraja susreta ne zna se tko će pobijediti. Zbog toga svi volimo sport, ali on nekad zna biti okrutan i težak. Tako je i meni danas. Poraz me boli, ali dobro sam. Moglo je sve biti još i gore, moglo je ovo biti i u finalu."
Federer nije imao godinu za pamćenje, ali motivacije mu ne nedostaje. "Poprilično sam gladan i želim ići u Australiju sljedeće godine. Jasno je i očito, da će mi se sav težak rad i napor vratiti, a zbog toga se dobro i osjećam. Znam to. Ovako se dugo nisam osjećao, jako dugo", zaključio je Švicarac.

Nakon sjajnog meča u polufinalu US Opena u kojem je Novak Đoković pobijedio Rogera Federera, Švicarac je na konferenciji za medije komentirao svoju igru. Federer je, kao i uvijek, ostalo velik i u porazu.
U polufinalom susretu posljednjeg Grand Slama ove sezone Novak Đoković pobijedio je Rogera Federera nakon zaostatka od dva seta i uz dvije spašene meč lopte u petom setu. Švicarac se na konferenciji za medije nakon utakmice osvrnuo na sjajan susret s Đokovićem.
"Stvarno je čudno objasniti ovaj poraz jer osjećam da bih trebao biti na drukčijoj press konferenciji, ali što je - tu je. Očito je da je on igrao jako dobro i da se vratio u susret. Ja nisam igrao dobro na samom kraju. Naravno da sam razočaran, ali mogu kriviti samo sebe. Dobro sam započeo susret, ali ga nisam dobro završio", izjavio je Federer.
Federer nije krio razočaranje, ali zato razočarani nisu bili ljubitelji tenisa koji su mogli uživati u sjajnoj borbi dvojice odličnih tenisača. "Zbog toga svi gledamo i pratimo sport, zar nije tako? Ne znamo rezultat, svi imaju svoju šansu i do kraja susreta ne zna se tko će pobijediti. Zbog toga svi volimo sport, ali on nekad zna biti okrutan i težak. Tako je i meni danas. Poraz me boli, ali dobro sam. Moglo je sve biti još i gore, moglo je ovo biti i u finalu."
Federer nije imao godinu za pamćenje, ali motivacije mu ne nedostaje. "Poprilično sam gladan i želim ići u Australiju sljedeće godine. Jasno je i očito, da će mi se sav težak rad i napor vratiti, a zbog toga se dobro i osjećam. Znam to. Ovako se dugo nisam osjećao, jako dugo", zaključio je Švicarac.

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- vidovitadjemila
Da bezbroj puta napisano vjerovatno zato sto je to susta istina.Ali cini mi se da ti non stop potenciras neku antinovakovsku stranu na ovom forumu.Naime na svaki pozitivan komentar o Novaku ti repliciras i pokusavas minimizirati stvari,iako je to nemoguce a vidim da mnogi to prepoznaju.O.K to je tvoje pravo i niko ti ne brani da razmisljas na svoj nacin.Ali malo realnosti nije na odmet.Novak je bez konkurencije br.1 i to niko osporiti ne moze koliko se god trudio.Virtu4l je napisao/la:Već napisano bezbroj puta na ovom forumu. Ne vidim da je neko rekao da Novak nije najbolji teniser na svijetu u ovom trenutku. Stvarno mi nije jasno zašto mene citiraš.vidovitadjemila je napisao/la:Mislim da je stvarno bespotrebno raspravljati ko je najbolji teniser trenutno na svjetu .O tome je smjesno i raspravljati .Da Rozer je to bio i ima puno vise titula i to je tacno .On je mozda i najtrofejniji do sada .Ali ovo sto Nole radi ove godine je nestvarno.Pa svaki njgov mec je praznik za oci.To moraju prznati ama bas svi. Ovo je jedna od najboljih sezona jednog tenisera u istoriji.Nemojte zaboraviti da Nole ima jos ovo finale veceras i Dejvis kup gdje su oni apsolutni favoriti i ako to osvoji ,a hoce vidjecete,uzeo je sve sto je mogao ove godine osim Pariza,gdje svi kazu da je Rozer odigrao mozda najbolju partiju na zemlji ikad...I svaka mu cast na onome.Znaci on ce osvojiti 3 grand slema a svi ostali 1.Masterse da i ne spominjem.Znaci sve je jasno.Moramo priznati da je Nole daleko najbolji teniser danas bez konkurencije.Ko to nece da prizna neka se ne ljuti ali mislim da je stvarno zlonamjeran ili pokusava da dodje u neki centar paznje sta li.Bez uvrede ali stvarno je tako...
Zelim samo da ti kazem da nista nije zlonamjerno ,samo ti pokusavam reci da ocite stvari ne mozes preokrenuti nikako ma koliko se trudio,i za ma koga navijao .I ja a vjerujem i ti navijamo za BiH u nogometu i mislim da bi stvarno ispali glupi kad bi tvrdili da su najbolja ekipa na svjetu.E tako je isto glupo tvrditi da Nole nije najbolji teniser...i to je to...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
Za sada sve ide prema ocekivanjima,.. U finalu dajem prednost Nadalu, 55%Valencia je napisao/la:Sve mi se cini da je Nadal glavni favorit za osvajanje JuEsOpena.
Federer igra na svom standardnom nivou,. Nema kod njega previse oscilacija, tacno se zna sta on moze napraviti. Djokovic me nije impresionirao. Igra mu je opala od finala Vimbldona. Moguce da ce ga okrsaj sa Federerom dodatno inspirisati, pa da se vrati na ubitacni kolosjek sa pocetka sezone. Dajem blagu, minimalnu sansu Djokovicu.
Ne vidim kako Rodik moze pobjediti Nadala. Jedino da ima tri as serivsa u svakom servis gejmu. Nista nije nemoguce, al' Rodiku u ovom mecu dajem minimalne sanse.
Marej je veliki favorit protiv Iznera, al' nista ni ovdje nije nemoguce,.. Zna Izner poluditi, a tada je za svakog opasan. Ipak mislim da Marej nece odigrati toliko lose da bi mog'o izgubiti ovaj mec.
Nadal ce svako biti favorit u eventualnom polufinalu. Marej ima igru da pobjedi svakoga, al' jos uvijek nema karakter da bi to ostvario. Moze se desiti da poludi i pobjedi Nadala, mada u to bas ne vjerujem. Al' ako se to i desi, onda u finalu gubi ko god mu bio sa druge strane. Ne moze on vezati dvi velike pobjede na GS turniru.
Nadal jos uvijek nije na svom vrhunskom nivou, posebno u ofanzivnom dijelu igre. Mislim da bi za njega bilo dobro da u finalu igra sa Federerom, jer je protiv njega uvijek favorit (iz vise razloga). Sumnjam da ga Rodzer moze pobjediti u eventualnom finalu, mada se sa njim nikada ne zna. Veliko je on igrac i uvijek moze do pobjede. Nadal se opet vjerovatno ne bi obradovao Djokovicu radi porazavajuceg medjusobnog skora u ovoj sezoni. Djokovic je nas'o igru za Nadala i on jos ne zna kako da na to odgovori. Mislim da ce Nadal biti silno motivisan ako dodje do tog meca. Djokovic opet ne igra tako dobro kao u Melburnu ili Londonu. Mislim da bi Nadal bio blagi favorit u eventualnom finalnom mecu sa Djokovicem.
Bice zanimljivo!!

Djokovic nije tako ubjedljiv kao do finala Vimbldona,.. Nadal je evidentno podigao igru na visi nivo. Ako Djokovic ovo dobije, skidam mu kapu do poda. Protiv sebe ce u finalu imati pravog Nadala.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
@virtu4l najveci nedostatak Marej je nedostatak maste i inteligencije. Gledao sam oba meca. Odmah mi je bolo oci razlicito napadanje tj inicijativa tokom meca. I Fed i Marej su bili agresivni. Setali finaliste lijevo-desno. E sad! Roger je Noleta stalno fatao na krivoj nozi. Servis na bekend, iako je otvoren noletova forhend strana, rodzer bi x puta odigrao iza ledja novaku, tj opet bi gadjao istu stranu, nole nije imao sansu jer bi jurio u suprotnom pravcu. To Endi nije radio. Forsirao je. Pokusavao da...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
...probije Nadala. I nije uspjevao. Da je samo malo kopiro Rogera mogao je dobiti
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- vidovitadjemila
Da li neko zna tacan termin finala Nadal Djokovic... Hvala ...
Sutra u 22:00.vidovitadjemila je napisao/la:Da li neko zna tacan termin finala Nadal Djokovic... Hvala ...
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history
Unsung and lost, invisible to history
-
- Kontakt:
Nije to jos pravi Nadal(bolji nego dosad u 2011 sigurno) ali mislim da bi mogao ako osvoji sutra US podici svoju formu jos vise a i samopouzdanje i krenuti u 2012 kao sto je Nole u 2011.Valencia je napisao/la:Za sada sve ide prema ocekivanjima,.. U finalu dajem prednost Nadalu, 55%Valencia je napisao/la:Sve mi se cini da je Nadal glavni favorit za osvajanje JuEsOpena.
Federer igra na svom standardnom nivou,. Nema kod njega previse oscilacija, tacno se zna sta on moze napraviti. Djokovic me nije impresionirao. Igra mu je opala od finala Vimbldona. Moguce da ce ga okrsaj sa Federerom dodatno inspirisati, pa da se vrati na ubitacni kolosjek sa pocetka sezone. Dajem blagu, minimalnu sansu Djokovicu.
Ne vidim kako Rodik moze pobjediti Nadala. Jedino da ima tri as serivsa u svakom servis gejmu. Nista nije nemoguce, al' Rodiku u ovom mecu dajem minimalne sanse.
Marej je veliki favorit protiv Iznera, al' nista ni ovdje nije nemoguce,.. Zna Izner poluditi, a tada je za svakog opasan. Ipak mislim da Marej nece odigrati toliko lose da bi mog'o izgubiti ovaj mec.
Nadal ce svako biti favorit u eventualnom polufinalu. Marej ima igru da pobjedi svakoga, al' jos uvijek nema karakter da bi to ostvario. Moze se desiti da poludi i pobjedi Nadala, mada u to bas ne vjerujem. Al' ako se to i desi, onda u finalu gubi ko god mu bio sa druge strane. Ne moze on vezati dvi velike pobjede na GS turniru.
Nadal jos uvijek nije na svom vrhunskom nivou, posebno u ofanzivnom dijelu igre. Mislim da bi za njega bilo dobro da u finalu igra sa Federerom, jer je protiv njega uvijek favorit (iz vise razloga). Sumnjam da ga Rodzer moze pobjediti u eventualnom finalu, mada se sa njim nikada ne zna. Veliko je on igrac i uvijek moze do pobjede. Nadal se opet vjerovatno ne bi obradovao Djokovicu radi porazavajuceg medjusobnog skora u ovoj sezoni. Djokovic je nas'o igru za Nadala i on jos ne zna kako da na to odgovori. Mislim da ce Nadal biti silno motivisan ako dodje do tog meca. Djokovic opet ne igra tako dobro kao u Melburnu ili Londonu. Mislim da bi Nadal bio blagi favorit u eventualnom finalnom mecu sa Djokovicem.
Bice zanimljivo!!.
Djokovic nije tako ubjedljiv kao do finala Vimbldona,.. Nadal je evidentno podigao igru na visi nivo. Ako Djokovic ovo dobije, skidam mu kapu do poda. Protiv sebe ce u finalu imati pravog Nadala.
SAmo ako sutra zijani pasce mu samopouzdanje i nista od njega u narednom periodu, jako bitan mec sutra.
MaGiCa
Danas sam imao sreće", rekao je Đoković.
- vidovitadjemila
Neko pametan je rekao da SRECA PRATI HRABREArmaaa je napisao/la:MaGiCa
Danas sam imao sreće", rekao je Đoković.
Sinoc se vidjelo koliko je to istina...
Gledao sam kompletan meč između Đokovića i Federera (nanervirao sam se, malo je reći (ah, tako je to kad Roger igra)
).
Nakon osvojena prva dva seta, bio sam iznenađen (iako ne previše, znao sam da pitanje kada će Fedexa krenuti), te sam se nadao da će pobjediti Đokovića i plasirati se u finale US Opena. I bio je tako blizu, imao je dvije meč lopte (baš kao i prije), no opet su njegov manjak koncentracije i sreća na strani Novaka prevagnuli duel u korist Noleta. Nakon što je Federer ispustio pobjedu (nije iskoristio 2 meč lopte), znao sam da mu se bliži kraj. Tako je i bilo, te je Đoko zasluženo pobjedio. Razočaran sam. 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.