Jedan sam od rijetkih koji je Popovića prepoznao i prije nego što je zaigrao.Sarajlijc@ je napisao/la:Steta sto smo i mi dobili Lazara Popovica u vidu Adina Dzafica
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Ma rijesit ce to Plisani 
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
jest bilo tesko prepoznatiDRHAUSE je napisao/la:Jedan sam od rijetkih koji je Popovića prepoznao i prije nego što je zaigrao.Sarajlijc@ je napisao/la:Steta sto smo i mi dobili Lazara Popovica u vidu Adina Dzafica
Za zivot cijeli!
snimak tekme Sarajevo - Kozara
http://www.megaupload.com/?d=BVT31AFF" onclick="window.open(this.href);return false;
Prvo poluvrijeme (394 MB)
http://www.megaupload.com/?d=SV4IG48C" onclick="window.open(this.href);return false;
Drugo poluvrijeme (411 MB)
Courtesy of poZz
http://www.megaupload.com/?d=BVT31AFF" onclick="window.open(this.href);return false;
Prvo poluvrijeme (394 MB)
http://www.megaupload.com/?d=SV4IG48C" onclick="window.open(this.href);return false;
Drugo poluvrijeme (411 MB)
Courtesy of poZz
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
- molotovljev
Htio bih pitati kako je momak sto je izboden na utakmici protiv Kozare?
INTER SIAMO NOI ! ! !
-
samosarajvo
- Kontakt:
Pusten na kucno ljecenje, bez ikakvih problema.Grande je napisao/la:Htio bih pitati kako je momak sto je izboden na utakmici protiv Kozare?
Pobjeda u kupu... nego šta... Samo Saraj'vo

29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

view image za kompletan članak
Sarajevski novinari su zaista ponekad smiješni , čuj Kozara se dobro držala do prvog gola .Da nije tragično bilo bi komično.VanBasten je napisao/la:
view image za kompletan članak
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
pa u pravu su, ako polazimo od pretpostavke da je bilo kakva igra gostiju na Koševu koja rezultira čistom mrežom, pa makar i pola sata, dobra igra 
- sarajlija89
- Kontakt:
Nema prenosa iz Trebinja, jel
Vidim u najavi Travnik-GOSK
Derby kola
Prvo da kup apsolviramo, uspjesno aBd, pa cemo o prvenstvu. Dobro je pa Leotar uze Slaviju, mogli bi malo "lakse" protiv nas igrati, jer nece biti pod tolikim imperativom. Onda Siroki i Rudar...
7 bodova, minimalno....bila bi odlcina stvar...i korak do Jesenje titule...
Vidim u najavi Travnik-GOSK
Derby kola
Prvo da kup apsolviramo, uspjesno aBd, pa cemo o prvenstvu. Dobro je pa Leotar uze Slaviju, mogli bi malo "lakse" protiv nas igrati, jer nece biti pod tolikim imperativom. Onda Siroki i Rudar...
7 bodova, minimalno....bila bi odlcina stvar...i korak do Jesenje titule...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Sarajevo je odigralo onoliko koliko je bilo potrebno. Mene igrom nisu oduševili ni jedni ni drugi. Sarajevo je iskoristilo skoro sve svoje šanse, osim kada je Obuća bio u prilici. Jedan gol je dat iz akcije, kada je asistent za Suljića bio golman Kozare, a tri gola su postignuta iz prekida. Jedan od njih nakon faula, koji se i nije morao svirati (objektivno nije ni bio), a dva nakon kornera. Kojašević iz slobodnjaka zabio fantastičan gol u devet banki. Kozara imala jednu priliku i to 100%, čini mi se kod 0:0.VanBasten je napisao/la:pa u pravu su, ako polazimo od pretpostavke da je bilo kakva igra gostiju na Koševu koja rezultira čistom mrežom, pa makar i pola sata, dobra igra
Sve u svemu više nego zaslužena pobjeda Sarajeva uz, po meni, lošu igru.
Ovo nije nikakva provokacija, nego moj osvrt na utakmicu.
Pozdrav.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Kada pobijediš 4-0 a utakmicu ti karakterišu kao "loše odigranu" onda stvarno moramo biti zadovoljni koliko smo jaki 
- sarajlija89
- Kontakt:
Mi to sve vrijeme govorimo. Nismo zadovoljni previse igrom, ali su rezultati strasni...Sve u svemu više nego zaslužena pobjeda Sarajeva uz, po meni, lošu igru.
Ovo nije nikakva provokacija, nego moj osvrt na utakmicu.
Pozdrav.
4 tekme po 4 gola i u 6 kola 19 golova....
Bice tek problem ako proigramo
Vecinom, na snagu i na individualni kvalitet pobjeđujemo, sto je otprilike i realnost u ovoj ligi, gdje su sve ekipe u 10 deka. Ipak, ocekujem i ljepsu igru za oko, u nastavku prevenstva...
Zadnja izmjena: sarajlija89, dana/u 12 sep 2011, 12:36, ukupno mijenjano 1 put.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
@sarajlija89
Izgleda da nema.
Mislim da je napravljena zamjena Lukavica za Trebinje. Jer prenos protiv Slavije nije bio planiran u onom prvobitnom rasporedu. Biće zato Široki, Željo, Borac. Uz Trebinje bilo bi i previše.
A neka, nek' prenose i ove manje atraktivne ekipe kad se za to ukaže prilika.Podržavam.
Mada idealno bi bila 2 prenosa da se rade, ali eto, i ovo je odlično s obzirom na situaciju JSBiH.
Taman, tako.Tekmu po tekmu. Iskreno, nemam straha od ovih gostovanja uopće, više me zabrinjava, uslovno rečeno, tekma s Širokim.
Ne zbog nekog pretjeranog kvalitet aprotivnika, nego zbog pritiska koji će biti na igračima pod kojim mogu lahko sagoriti ovi naši mlađi prvotimci a koji nam čine pola tima haman. Više bi volio da im gostujemo u ovom djelu sezone.
@avlami79
Tako nekako. Protiv bunkeraša i ne možeš očekivati neku aman zaman igru. Zato su tu prekidi koji su naidelanije rješenje za razbijanje bunkera odnosno najlakši način rješavanja tekme protiv takvog protivnika. Upravo zbog toga, prekide smo dosta uvježbavali na treningu što se i moglo i primjetiti na utakmici.
No koja god se ekipa otvori protiv nas, velike su šanse da nahebe opasno. Zato i mnogo bolju igru pružamo na gostovanju, što se tiče "ljepote igre".
Izgleda da nema.
Mislim da je napravljena zamjena Lukavica za Trebinje. Jer prenos protiv Slavije nije bio planiran u onom prvobitnom rasporedu. Biće zato Široki, Željo, Borac. Uz Trebinje bilo bi i previše.
A neka, nek' prenose i ove manje atraktivne ekipe kad se za to ukaže prilika.Podržavam.
Mada idealno bi bila 2 prenosa da se rade, ali eto, i ovo je odlično s obzirom na situaciju JSBiH.
Taman, tako.Tekmu po tekmu. Iskreno, nemam straha od ovih gostovanja uopće, više me zabrinjava, uslovno rečeno, tekma s Širokim.
Ne zbog nekog pretjeranog kvalitet aprotivnika, nego zbog pritiska koji će biti na igračima pod kojim mogu lahko sagoriti ovi naši mlađi prvotimci a koji nam čine pola tima haman. Više bi volio da im gostujemo u ovom djelu sezone.
@avlami79
Tako nekako. Protiv bunkeraša i ne možeš očekivati neku aman zaman igru. Zato su tu prekidi koji su naidelanije rješenje za razbijanje bunkera odnosno najlakši način rješavanja tekme protiv takvog protivnika. Upravo zbog toga, prekide smo dosta uvježbavali na treningu što se i moglo i primjetiti na utakmici.
No koja god se ekipa otvori protiv nas, velike su šanse da nahebe opasno. Zato i mnogo bolju igru pružamo na gostovanju, što se tiče "ljepote igre".
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 12 sep 2011, 12:37, ukupno mijenjano 1 put.
Ponavlja li se Sarajevu šampionska sezona 1966/67?

Start sezone 1966/67:
1.kolo: Sarajevo - Sutjeska 1:0
2.kolo: Željezničar - Sarajevo 0:2
3.kolo: Sarajevo - Partizan 1:1
4.kolo: Hajduk - Sarajevo 0:1
5.kolo: Sarajevo - Olimpija 2:1
6.kolo: Zagreb – Sarajevo 0:1
Ukupno: 6 5 1 0 8:2
Start sezone 2011/12:
1.kolo: Sarajevo - Sloboda 2:1
2.kolo: GOŠK - Sarajevo 1:4
3.kolo: Sarajevo - Velež 1:1
4.kolo: Slavija - Sarajevo 0:4
5.kolo: Sarajevo - Čelik 4:2
6.kolo: Sarajevo - Kozara 4:0
Ukupno: 6 5 1 0 19:5
Start sezone 1966/67:
1.kolo: Sarajevo - Sutjeska 1:0
2.kolo: Željezničar - Sarajevo 0:2
3.kolo: Sarajevo - Partizan 1:1
4.kolo: Hajduk - Sarajevo 0:1
5.kolo: Sarajevo - Olimpija 2:1
6.kolo: Zagreb – Sarajevo 0:1
Ukupno: 6 5 1 0 8:2
Start sezone 2011/12:
1.kolo: Sarajevo - Sloboda 2:1
2.kolo: GOŠK - Sarajevo 1:4
3.kolo: Sarajevo - Velež 1:1
4.kolo: Slavija - Sarajevo 0:4
5.kolo: Sarajevo - Čelik 4:2
6.kolo: Sarajevo - Kozara 4:0
Ukupno: 6 5 1 0 19:5
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
- Hordas Doboj
- Kontakt:
MA SVI U DOBOJ!!!
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!
U potpunosti se slažem sa @Sarajlijom i @VanBastenom. Osvojili ste maksimalan broj bodova, uz ne baš neku igru (Sloboda, Velež, Čelik, pa i Kozara). Na strani ste odigrali odlično.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
kad već spomenu da se nadovežem jednim lijepim tekstom o arhitekti Šampiona iz te godineRule_hz je napisao/la:Ponavlja li se Sarajevu šampionska sezona 1966/67?![]()
.....
Junaci bez ulica: Miroslav Meho Brozović
Koliko se malo pažnje posvećuje sportskim legendama rođenim na teritoriju Bosne i Hercegovine najlakše je potvrditi tako što u vaš omiljeni pretraživać ukucate ime Miroslava Brozović.
Za jednu nogometnu veličinu kakva je bio Brozović ono što se može pronaći je sramotno, a Meho, kako su ga odmilja zvali, zaslužuje mnogo više. Sigurno zaslužuje u ulicu u glavnom gradu, kojem je mnogo dao i u kojem je proveo dobar dio svog života.
Ko je bio Miroslav Brozović?
Miroslav Brozović ili ako želite Miro, Meho, Broza, bio je jedan od najuspješnijih igrača koji je učestvovao u podizanju nogometnog sporta na području čitave Jugoslavije.
Brozović je rođen u Mostaru 26. avgusta 1917 godine, a karijeru je počeo 1933. u mostarskom JŠK-u. Igrao je još za Zrinjski, a u sezoni 1939./40. u dresu zagrebačkog Građanskog osvojio titulu prvaka Kraljevine Jugoslavije. Sa istim klubom je 1941. i 1943. godine osvojio prvenstvo Nezavisne države Hrvatske za koju je nastupao 17 puta.
Nakon Drugog svjetskog rata, naloženo mu je da pređe u Beograd, a zatim je i zaigrao za Partizan sa kojim 1946. godine osvaja titulu prvaka Jugoslavije. Sa istim klubom je osvojio titulu prvaka države i Kup Maršala Tita godinu dana kasnije.
Bio je član jugoslovenske reprezentacije koja je u Londonu 1948. godine osvojila srebrnu medalju nakon što su u finalu sa 3:1 poraženi od Švedske.
U međuvremenu je u Sarajevu spajanjem klubova Udarnik i OFK Sloboda nastalo sportsko društvo Torpedo koje godinu dana kasnije mijenja ime u SD Sarajevo. Brozović je iz Beograda prešao u Sarajevo te je pomogao da se ovaj klub plasira u najelitnije društvo. U bordo dresu je i završio karijeru.
Sarajevu titula prvaka Jugoslavije
Trenersku karijeru počeo je u Borcu, pa je vodio ljubljanski Odred. Od 1956. do 1958. vodio je sarajevski Željezničar, a potom i kakanjski Rudar.
Godine 1966. godine vratio se u Sarajevo sa kojim će napraviti istorijski uspjeh, iako su im mnogi su predviđali borbu za opstanak. Ekipu su napustili glavni igrači, ali je Brozović uspio napraviti istorijski rezultat
U istoj sezoni Sarajevo je igralo finale Kupa Jugoslavije. Bilo je to prvi put da se finalni susret ovog takmičenja igra van Beograda, a žrijebom, koji je po mnogima bio namješten, domaćinstvo je dobio Split. U finalnom susretu Hajduk je bio bolji sa 2:1.
"Da smo igrali bilo gdje drugo, pobjedili bi ih. A i ovako su nam morali dati gol iz auta da bi nas pobjedili", rekao je jednom prilikom Brozović.Dva kola prije kraja prvenstva Sarajevo je bilo prvo na tabeli Brozović napravio čudo i u istoriju upisao Sarajevo kao drugi tim koji je osvojio titulu Jugoslavije, a da nije pripadao "velikoj četvorki".
Zbog sukoba sa tadašnjom upravom već naredne sezone Brozović je napustio Sarajevo, koje mu je bilo posljednja trenerska stanica.
Brozović je uveo disciplinu u ekipu koju su mediji nazivali "sportskim režimom", a u gradsku mitologiju ušla je legenda kako je "Broza smio svakome šamarčinu opaliti".
Penziju je dočekao u Sarajevu.
Miroslav 'Meho' Brozović umro je u Mostaru 5. oktobra 2006, a pokop je protekao diskretno, uz prisustvo članova porodice i ljudi sa kojima je radio.
Radio sarajevo
Trenutno korisnika/ca: DoktorXabaras, Google Adsense [Bot] i 17 gostiju.