EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

DANTES
Kontakt:

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la DANTES » 11 sep 2011, 23:28

I ja tako mislim. Na staranu to sto je po trofejima Juga bila uspjesnija.
I ne znam da li se slazes ali mislim da je poredjenje Tea sa Djordjevicem grijeh. Teo je sjajan i sve ali Djordjevic je fenomen! Teo jednostavno jos uvjek nije taj kalibar
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 11 sep 2011, 23:28

neno a yuga 1990?
Thomas Müller - Fußballgott

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 11 sep 2011, 23:32

don_burza je napisao/la:neno a yuga 1990?
ti su van konkurencije :mrgreen: :mrgreen:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 11 sep 2011, 23:41

neno#4 je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Sta je ovo Pau Gasola ustopali neki tamo Seraphin i Troare. :mrgreen:
Haj sto su ga zaustavili vec su obojica dali pola poena za Francusku preko velikog Pau Gasola.

I sad meni ovdje neko kaze Gasol je bolji od Dirka. 8-)
Nekih 25+ razlike.
Ne, nego ja ti govorim da ne omalovazavas Pau - a, kojeg i kada ne ide moze da ima 15 poena.

Dirk je odigrao vrlo los turnir za njegov nivo.

Da su igrali Parker i Noah bilo bi drugacije.

Samo 15 razlike.
Ne diram ja Pau-a, nego mi smeta kad neko kaze da dominira. Dominira on u medaljama, al na parketu jedan covjek dominira ovu deceniju. Inace Gasol je vanserijski igrac, to neosporavam. Jedan od najboljih kojeg je Evropa vidjela, al sa Dirkom u recenicu ne moze. :)

Ispostavilo se da Francuska centarska linija moze cuvati svakog. Odlicno su cuvali Dirka, a danas P. Gasola.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 sep 2011, 23:57

Ne diram ja Pau-a, nego mi smeta kad neko kaze da dominira. Dominira on u medaljama, al na parketu jedan covjek dominira ovu deceniju. Inace Gasol je vanserijski igrac, to neosporavam. Jedan od najboljih kojeg je Evropa vidjela, al sa Dirkom u recenicu ne moze. :)

Ispostavilo se da Francuska centarska linija moze cuvati svakog. Odlicno su cuvali Dirka, a danas P. Gasola.
Moze cuvati svakoga i kao danas da dozive brodolom. Kao sto su dozivjeli i u Poljskoj.
Po tebi igrac koji do danas je na svakoj utakmici postigao 17+ poena, ne dominira.
Izvini, ali nije to uredu.
Gasol je inace eto protiv Njemacke postigao u drugom poluvremenu 19 poena.

A tek najbolje partije od Paua dolaze.

Spanci kada su zaigrali odbranu u trecoj cetvrtini, bilo je samo pitanje koliko ce da zavrsi.
Toliko o toj cuvenoj francuskoj odbrani koju je Rudy danas izreset'o.

Raspali Rudy kojeg ce Batum da strpa u dzep, i pokaze mu sta je kosarka.

A Collet je neznalica i neopjevana budala.
Zato nece ni do finala.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 sep 2011, 00:09

Jeli ovo večeras bio kraj jednog od najvećih što se tiče eurobasketa :( nadam se da će se Dirk pojaviti za dvije godine na eurobasketu i uzeti medalju i sa stilom završiti reprezentativnu karijeru ,neće više biti isto prvenstvo kad tu nema Dirka al štaš.
Sigurno je ovo posljednje takmičenje za jednog od najboljih evropskih playmakera u posljednjih desetak godina ,kakve lopte daje taj Šaras ono je perfektno .

Neno daj da čujem tvoje mišljenje o Šarasu ,da vidim jel ti idol ko Vladu Majeru (kako mu je milo kad on odradi neki dobar potez,nema mu ništa milije ko reći šta radi veliki Šaras ). :?:
Izgleda da je pred ovim malim Valenciunasom blistava karijera .

I jeste se složili ko je bolji Dirk o Pau ,za mene nema sumnje zna se ,nego ko je najbolji evropski igrač svih vremena ,može li Dirk u tu rečenicu :?:

neno slab ti Savan danas ,i ti njega previše bogami fališ ,jeste on dobar nema sumnje ,ali košto ga ti fališ nije :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 12 sep 2011, 00:09

Dosta forumasa mrzi Pau Gasola, pa ga nastoje omalovaziti. Ja kazem da cu biti srecan kad prestane igrati u repki. Svaka cast ostalim, al on je faktor koji pravi razliku. Bez njega Srbija se igra sa Spanijom. Sa njim Srbija je smijesna. Bez njega Turska, Franci i Litvanija dobijaju Espanu. Ne volim ga, al je klasa.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 12 sep 2011, 00:15

braoolyo je napisao/la:A da vi Bosnoljubci prestanete provocirati? Nasa je stvar za koga cemo mi navijati, vi nas smatrajte Bosancima, Hrvatima, Uzbekistancima, Marsovcima, nama nebitno. Mi znamo ko smo, sta smo i odakle smo.
Nasa reprezentacija jos uvijek ucestvuje na ovom EP, maloprije je zavrsila svoju utakmicu i mi zelimo da diskutujemo o toj utakmici. Ali vi predstavljate problem sa svojim upadicama i provokacijama o nasoj nacionalnosti, drzavi i svemu ostalom. Time onemugucavate svaki oblik normalne rasprave i pokusavate nas uciniti negativcima.
Da li je neko od ovih ljudi koje vi napadate i optuzujete za rasizam, nacionalizam, mazohizam, turizam, biciklizam i sta je znam sta jos ulazio na temu vezanu za vasu reprezentaciju i pisao ista negativno? Cisto sumnjam.
Ovdje Bosnoljupci imaju prednost jer je ovo BH forum, prema tome nemaš pravo da se provokatorima obraćaš sa tim generalnim izrazom, jer odma prozivaš i sve ostale.

@Devil i Tribalian

Ja nemam ništa ni protiv koga, ali volim doći na ovu temu i učestvovati u razmjeni mišljenja, ako bude tema za navijače Srbije i ako se budu tamo okupljali provokatori raznih boja, to bolje za mene jer će na ovoj temi biti mirno...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 sep 2011, 00:45

legenda reala je napisao/la:Jeli ovo večeras bio kraj jednog od najvećih što se tiče eurobasketa :( nadam se da će se Dirk pojaviti za dvije godine na eurobasketu i uzeti medalju i sa stilom završiti reprezentativnu karijeru ,neće više biti isto prvenstvo kad tu nema Dirka al štaš.
Sigurno je ovo posljednje takmičenje za jednog od najboljih evropskih playmakera u posljednjih desetak godina ,kakve lopte daje taj Šaras ono je perfektno .

Neno daj da čujem tvoje mišljenje o Šarasu ,da vidim jel ti idol ko Vladu Majeru (kako mu je milo kad on odradi neki dobar potez,nema mu ništa milije ko reći šta radi veliki Šaras ). :?:

I jeste se složili ko je bolji Dirk o Pau ,za mene nema sumnje zna se ,nego ko je najbolji evropski igrač svih vremena ,može li Dirk u tu rečenicu :?:

neno slab ti Savan danas ,i ti njega previše bogami fališ ,jeste on dobar nema sumnje ,ali košto ga ti fališ nije :mrgreen:
Sarunas Jasikevicius. Majstore, lagani naklon do poda. Cijenim ga toliko da bi mu dao uvijek loptu u zadnjim minutama. Skola kosarke. Bez obzira na kvalitet koji posjeduje, meni licno je njegov najveci kvalitet taj sto se uvijek nametne kao lider. Uvijek, i zbog toga mi je najdrazi igrac u Europi (izuzve Dirka i Pau - a). Slab sam na njegovu igru uvijek bio.

Savan nije bio na svom nivou, ali je dao itekako bitne koseve danas. Dzaba sve, covjek zna, ma koliko ga pokusavali omalovazavati, da ne igra odbranu ili ovo ili ono. Zna. Tehnicki savrseni izdanak ex - yu skole kosarke.

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 sep 2011, 00:51

DANTES je napisao/la:Dosta forumasa mrzi Pau Gasola, pa ga nastoje omalovaziti. Ja kazem da cu biti srecan kad prestane igrati u repki. Svaka cast ostalim, al on je faktor koji pravi razliku. Bez njega Srbija se igra sa Spanijom. Sa njim Srbija je smijesna. Bez njega Turska, Franci i Litvanija dobijaju Espanu. Ne volim ga, al je klasa.
Upravo. A to niko ne vidi. Svi kazu ma lahko je njemu ima zvijeri uz sebe. A ustvari on te igrace cini boljim. Klasicni primjer Poljska 2009 i Turska 2010. Mislio sam da u Turskoj toliko nece da se osjeti, ali covjek je ipak klasa.

Ostalo je samo ime.....

Mikado
Kontakt:

Post Postao/la Mikado » 12 sep 2011, 01:58

Savanović promašuje otvorene šuteve u odbrani ni Dženana Rahimiča ne bi mogao čuvati šta se dešava s njim?????

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 12 sep 2011, 10:17

marconato je napisao/la:Nama Velickovic strasno fali! S njim imamo dodatni kvalitet, jer lik ladno moze i centra korektno odigrat. Ovako se 'patimo' sa Kostom i Macvanom, jer je evidentno da nisu ni priblizno Krsticevom kvalitetu...

Dalje, s Milicicem i Rakocevicem bi bili neuporedivo jaci, ali eto, Duda je do kraja principijelan...

Jbt, svi sastavili dream timove, a mi se sirimo sa Bobanom(igrac manje u rosteru), Kostom, Paunicem... :D

pa i nisu svi sastavili drim timove,pogledaj ko fali grcima,francuzima,slovencima

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 12 sep 2011, 10:22

don_burza je napisao/la:neno a yuga 1990?

najbolja ekipa svih vremena osim americkih reprezentacija

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 12 sep 2011, 10:26

legenda reala je napisao/la:Jeli ovo večeras bio kraj jednog od najvećih što se tiče eurobasketa :( nadam se da će se Dirk pojaviti za dvije godine na eurobasketu i uzeti medalju i sa stilom završiti reprezentativnu karijeru ,neće više biti isto prvenstvo kad tu nema Dirka al štaš.

mislim da novicki nece igrati za dvije godine na eurobasketu,tad ce ga vec i godine pritisnuti.

jasikevicijus je igracina,jedan od najboljih evropskih bekova svih vremena

a najbolji evropljanin svih vremena je novicki,covjek je bio mvp nba

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 12 sep 2011, 10:26

Može li Finska danas iznenaditi Slloveniju i plasirat se u 1/4f?,,Ja imam neki osjećaj da će biti senzacija i da će otići među 8.
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 12 sep 2011, 11:30

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
marconato je napisao/la:Nama Velickovic strasno fali! S njim imamo dodatni kvalitet, jer lik ladno moze i centra korektno odigrat. Ovako se 'patimo' sa Kostom i Macvanom, jer je evidentno da nisu ni priblizno Krsticevom kvalitetu...

Dalje, s Milicicem i Rakocevicem bi bili neuporedivo jaci, ali eto, Duda je do kraja principijelan...

Jbt, svi sastavili dream timove, a mi se sirimo sa Bobanom(igrac manje u rosteru), Kostom, Paunicem... :D

pa i nisu svi sastavili drim timove,pogledaj ko fali grcima,francuzima,slovencima
Pricam pretezno za ekipe s kojim smo do sada igrali...Spanci (Gasol, Navaro...), Turci (Turkoglu), Litvanci (Jasikevicijus, Lavrinovic..)

Samo da se osvrnem na ovog sto poredi Spaniju sa Yu ekipom 95-02...pa sta ces to poredit ?! :D Pa mi i sada mozemo sastavit tim da se kida sa spancima!
Izbaci Marjanovica, Perovica, Paunica, a ubaci Milicica, Velickovica i Rakocevica...pa ces da vidis sta je basket!
Moze da stane Teodosica, ali sta cemo onda sa Rakocevica? Dalje, mi sada i u odbarmbenim i napadackim skokovima bas ne blistamo, a sa ovom dvojicom bi bili ako ne i najjaci u tom segmentu igre! Kada ne igra Krstic, mi smo dosta slabiji, zasto, zato sto nemamo adekvatne zamjene pod kosem!

Nema te reprezentacije trenutno koja bi mogla u istu recenicu sa genijalcima kao sto su Sale Djordjevic, Bodiroga, Danilovic, Paspalj, Divac...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 sep 2011, 12:58

Pricam pretezno za ekipe s kojim smo do sada igrali...Spanci (Gasol, Navaro...), Turci (Turkoglu), Litvanci (Jasikevicijus, Lavrinovic..)

Samo da se osvrnem na ovog sto poredi Spaniju sa Yu ekipom 95-02...pa sta ces to poredit ?! :D Pa mi i sada mozemo sastavit tim da se kida sa spancima!
Izbaci Marjanovica, Perovica, Paunica, a ubaci Milicica, Velickovica i Rakocevica...pa ces da vidis sta je basket!
Moze da stane Teodosica, ali sta cemo onda sa Rakocevica? Dalje, mi sada i u odbarmbenim i napadackim skokovima bas ne blistamo, a sa ovom dvojicom bi bili ako ne i najjaci u tom segmentu igre! Kada ne igra Krstic, mi smo dosta slabiji, zasto, zato sto nemamo adekvatne zamjene pod kosem!

Nema te reprezentacije trenutno koja bi mogla u istu recenicu sa genijalcima kao sto su Sale Djordjevic, Bodiroga, Danilovic, Paspalj, Divac...
Ne zaboravi da je ova Spanija igrala na noz sa najjacom americkom reprezentacijom poslije '92.

Milicic i Rakocevic bi donijeli vise stete nego koristi, jer su igraci koji prvenstveno gledaju sebe, pogotovo Igor. Njemu je bitno da postigne svoju kvotu koseva. Velickovic je povrijedjen i zato nije tu. Isto kao i mnogobrojni igraci.

Potcjenjujes ovu ekipu Spanije.

Ostalo je samo ime.....

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 12 sep 2011, 14:08

Uzimaju danas Slovenci, ali dalje od 1/4 nece moci. 8-)
Genius, outrageous, the best ever! RF!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 sep 2011, 14:25

DANTES je napisao/la:I ja tako mislim. Na staranu to sto je po trofejima Juga bila uspjesnija.
I ne znam da li se slazes ali mislim da je poredjenje Tea sa Djordjevicem grijeh. Teo je sjajan i sve ali Djordjevic je fenomen! Teo jednostavno jos uvjek nije taj kalibar
Djordjevic je imao bolje saigrace, ali je bolji(za sada) od Teodosica. Mislim da ga Teo nece moci stici nikada.

P.S. Ako Finska uzme danas, to ce biti ravno osvajanju Eura od strane Grcke u Portugalu.

Mada Slovenci su zasluzili da ispadnu.

Ostalo je samo ime.....

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 12 sep 2011, 14:41

Ajmo Suomi do pobjede :D :D :D ..Slovenija igra vrlo lošu košarku,dokaz da je Maljkovićevo shvatanje igre odavno pevaziđeno.
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.