Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Zabac
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Zabac » 11 sep 2011, 21:48

Kakve nebuloze pisete.Cuj Federer pred penzijom ahhahahah :O
Pa covjek je realno trebao dobiti.Nedostatak srece na obe mec lopte je ucinio svoje i svjestan je Roger toga.
Prvi ritern vise manje iz bijesa prema publici od Novaka.Drugi forhend koji se setao po mrezi je puka sreca da nije prosao.Novak je prakticno predao i samo Bozijom voljom dobio taj mech.

Nadal izgleda jako dobro.Gazi sve redom medjutim sta ce biti protiv Novaka ne znam
Krece se fascinantno.izvlaci na forhend pogadja.Medjutim trebace mu jos koji segment u igri da bi dobio Novaka.
Nadal moze jako lako dobiti Novaka.jako lahko ga slomiti ukoliko probije barijeru koja je vise psiholoskog nivoa.U koliko bude strpljiv i dovolno agresivan ima velike sanse.Ali prepustanje inicijative nije ono sto treba raditi.
Novak kaznjava najbolje na svijetu trenutno psiholoske padove.Medjutim znamo da je to godinam bilo najjace oruzje Nadala.U koliko se probudi i bude imao dovoljno samopouzdanja Nadal ovo moze dobiti jako lagano.Svjesta je svoga kvaliteta a zaista je jako veliki.Novak igra odlicno.
Ali jako je ranjiv.Ne mislite tako ali ranjiv je.
Pokazao je to vise puta na smom turniru.Mejdutim on jako tesko pada u igri i protiv njega mora se biti spreman na 5 setova i borbu bez poklona.Roger je igra odlicno prva 2 seta, igrao je i ostatak mecha medjutim Novak je odrzao kontinuitet a Roger je malo zatajio.manje je odlucivao o sudbini poena nego sto ej to radio posebno u 2 setu.

Novak je svakako favorit iz vise razloga medjutim Nadal pa i ranjiv se nikada ne otpisuje.
Novak je svjestan da je Nadal najtezi moguci protivnik sa kojim moze igrati.Murray bi bio isprasen definitivno.
Nadal je najveci borac i ima nevjerovatan pobjednicki mentalitet.
Novak mora servirati fatasticno ako zeli pobjedu.Mora pogadjat i rizikovati mnogo.Ali to ej radio do sada odlicno.Ne pita se on o svemu.
misljenja sm da je Nadal naucio dosta iz ovih poraza.Svjestan je da je slabija tacka Novakove defanzive njegov forhend kao i Andyev i to mora koristiti.

Ocekuje nas spektakt sa 2 najbolja igraca u ovom trenutku , ko ce pobjediti saznat cemo sutra iza ponoci ;)
Stranger in the night. SIDA in the morning!

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 11 sep 2011, 22:35

Virtu4l je napisao/la:
vidovitadjemila je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:"Ako uđe, ušlo je. To je rizik. Bilo je slično prošle godine kada je imao dve meč lopte, udarao sam forhend najjače što sam mogao. U takvim situacijama morate da se kockate. Ako bude aut, izgubio si, ako uđe, imaš šanse. Danas sam imao sreće", rekao je Đoković.
Kao i 4 puta ove godine :lol:
Četiri puta ove godine je zabijao forhend winnere na meč loptama?
Da čujem tvoju prognozu za sutra ?
P.S.Endi je izgleda prestao objašnjavati :lol:
Zadnja izmjena: soba 39, dana/u 11 sep 2011, 23:07, ukupno mijenjano 1 put.
"Indija,Pakistan..."

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 sep 2011, 22:57

Hahaha ja provale ljudi moji! Na pocetku na predstavljanju u Sereninoj biografiji pise da je teska 68 kg??!! Znam da dame kriju godine i kile, al Serena ljubavi tvoje se ne daju skrit
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 11 sep 2011, 23:30

Stosur uništava Serenu!

Duel gorostasa ženskog tenisa! :D

Možda je i vrijeme da Australija osvoji jedan Grand Slam!
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

haris10
Kontakt:

Post Postao/la haris10 » 11 sep 2011, 23:30

**** ti guzlatu srenu samo nju cekam,jel se i ovo finale igra na dva dobivena seta?'

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 11 sep 2011, 23:36

Koja ljigava guska ova Serena :x . Fuj :x .

Samanta bi je zgazila u ovom drugom setu, al' je poganlukom set okrenula na svoj mlin,.. Nadam se da ce se Samanta vratiti i na kraju razbiti odvratnu Serenu :twisted: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 11 sep 2011, 23:38

sto se zakacila sa sudijom? Taman saltam kanale, vratim i vidim Samanta vodio 1:0 u drugom a ova se nesto buni.
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 sep 2011, 23:44

soba 39 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la: Četiri puta ove godine je zabijao forhend winnere na meč loptama?
Zar se može nešto prognozirati? Ja ne mogu. Novak ako pobijedi, tek onda ima sezonu iz snova... ako ne pobijedi, osvojio je 'samo' dva Grand Slama, a igrao je sezonu života... vidjet ćemo. Rafa igra odlično, ali Novak mu je nabio kompleks ove godine, ako to sredi u glavi možda ima šanse...

Što se Endija tiče, tri GS polufinala, jedno finale... gubio je od boljih, nema se tu šta pametno reći, a da se već ne zna.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 12 sep 2011, 00:04

Eh tako!

Pobjedi Sam! :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 12 sep 2011, 00:05

Haha sta pobjedi,razvali je xD
YNWA!

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 12 sep 2011, 00:06

Zasto ne volite Serenu?
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2011, 00:09

Trasimaco je napisao/la:Zasto ne volite Serenu?
Ma pravila je pizdarije, uvijek u problemu sa sudijama, stalno traži neku svoju pravdu.

Sam odigrala odlično, iskoristila je sav potencijal koji je imala, dobar servis, ubojit forhend, vrlo inteligentna, očitala je tenisku lekciju.
Voli te tvoje Sarajevo.

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 12 sep 2011, 00:10

Trasimaco je napisao/la:Zasto ne volite Serenu?
Meni su ona i Sharapova najdraze :)
YNWA!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 12 sep 2011, 00:11

Virtu4l je napisao/la:
soba 39 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la: Četiri puta ove godine je zabijao forhend winnere na meč loptama?
Zar se može nešto prognozirati? Ja ne mogu. Novak ako pobijedi, tek onda ima sezonu iz snova... ako ne pobijedi, osvojio je 'samo' dva Grand Slama, a igrao je sezonu života... vidjet ćemo. Rafa igra odlično, ali Novak mu je nabio kompleks ove godine, ako to sredi u glavi možda ima šanse...

Što se Endija tiče, tri GS polufinala, jedno finale... gubio je od boljih, nema se tu šta pametno reći, a da se već ne zna.
To je to.
Sutra ako Rafa pobjedi(a nadam se da hoce) zasjenit ce Noletovu sezonu zivota.A i ocekivano je bilo da ove godine Rafa padne na drugo mjesto ATP liste jer je prosle osvojio sve sto se dalo osvojit i tesko je to branit, kao sto ce biti i Noletu sljedece godine.

VAMOS RAFA

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2011, 00:12

[youtube][/youtube]
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 12 sep 2011, 00:16

Bravo Sem!
Ma ja nekad volim nekad mrzim Serenu. Al ovo sa kilogramima mi je smijesno!
Inace najveci sampion zadnjih 10 godina. Zenski, a mozda i totalni
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 12 sep 2011, 00:29

I više nego zaslužena pobjeda Sam. Bukvalno je pregazila Serenu. :mrgreen: Fakat je smiješno uporediti njenu igru i igru ''broja 1'' sinoć. :oops: Nadam se da dolaze bolji dani po WTA. :)

PS: Cura ima bolji forehand od nekih likova u top 10 ATP-a. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 12 sep 2011, 00:34

Ne mogu da vjerujem kakva je drolja ova Serena?!! Sta je ondje sudija bila kriva?? Normalno da ce je kazniti kad kreči ko budala, ne bi li dobila poen za 40:40. Ako su pravila da se teniser prije dobivenog poena ne smije radovati, praveci nekakve uzvike za svakog' tenisera/ku, zasto to ne bi bilo i za ovu glupu Amerikanku?? U vise navrata sere na sudije u svojoj Americi.
Ona da je osvojila 50 GS-ova, da je cijeli svijet smatra najboljom ikada, ona nije NISTA. Ona mi neki profesionalac!! Kako je samo 'pogana'...
Volim sto ju je Australijanka rasturila u ovom mecu, nije joj dopustila malu priliku za povratak u mec, lijepo je odrzavala svoju prednost u 2. setu, i onda rutinski zavrsila posao, s dva break-a.
Izdržati, to je temelj vrline!

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 12 sep 2011, 00:43

rogeRF je napisao/la:Ne mogu da vjerujem kakva je drolja ova Serena?!! Sta je ondje sudija bila kriva?? Normalno da ce je kazniti kad kreči ko budala, ne bi li dobila poen za 40:40. Ako su pravila da se teniser prije dobivenog poena ne smije radovati, praveci nekakve uzvike za svakog' tenisera/ku, zasto to ne bi bilo i za ovu glupu Amerikanku?? U vise navrata sere na sudije u svojoj Americi.
Ona da je osvojila 50 GS-ova, da je cijeli svijet smatra najboljom ikada, ona nije NISTA. Ona mi neki profesionalac!! Kako je samo 'pogana'...
Volim sto ju je Australijanka rasturila u ovom mecu, nije joj dopustila malu priliku za povratak u mec, lijepo je odrzavala svoju prednost u 2. setu, i onda rutinski zavrsila posao, s dva break-a.
ma ne mozes geldati to na takav nacin.Serena je jedna od najvecih igracica ikada i veliki sampion.Velika je u porazu kao i u pobjedi.
Pokazala je nebrojeno.
Dobila je poen definitvno ali desi se svima da nesto ispuste prije vremena.
Pa obrati paznju recimo na Murraya.Taj tokom poena zna skliknut 3-4 puta posebno kada je iznenadjen kod nekog udarca.Ali se tolerise.Ovo je sudinica morala drugacije protumaciti jer zaista je bio veliki poen.Sam nije mogla nista napraviti kod onog udarca.
Sama Sharapova je iritantna kod udaraca.Murray ima tih uleta i uzvika tokom poena sto je blago receno jos gora situacija pa se tolerise.
Sudinica je definitvno pogrijesila.Ako nista trebala je ponoviti poen.
Stranger in the night. SIDA in the morning!

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 12 sep 2011, 00:59

Zabac je napisao/la:
rogeRF je napisao/la:Ne mogu da vjerujem kakva je drolja ova Serena?!! Sta je ondje sudija bila kriva?? Normalno da ce je kazniti kad kreči ko budala, ne bi li dobila poen za 40:40. Ako su pravila da se teniser prije dobivenog poena ne smije radovati, praveci nekakve uzvike za svakog' tenisera/ku, zasto to ne bi bilo i za ovu glupu Amerikanku?? U vise navrata sere na sudije u svojoj Americi.
ma ne mozes geldati to na takav nacin.Serena je jedna od najvecih igracica ikada i veliki sampion.Velika je u porazu kao i u pobjedi.
Pokazala je nebrojeno.
Dobila je poen definitvno ali desi se svima da nesto ispuste prije vremena.
Pa obrati paznju recimo na Murraya.Taj tokom poena zna skliknut 3-4 puta posebno kada je iznenadjen kod nekog udarca.Ali se tolerise.Ovo je sudinica morala drugacije protumaciti jer zaista je bio veliki poen.Sam nije mogla nista napraviti kod onog udarca.
Sama Sharapova je iritantna kod udaraca.Murray ima tih uleta i uzvika tokom poena sto je blago receno jos gora situacija pa se tolerise.
Sudinica je definitvno pogrijesila.Ako nista trebala je ponoviti poen.
Da. velika je i u porazu i u pobjedi. Zasto se onda nije rukovala s sudijom na kraju meca? Je l' to dokaz da je velika i u porazu?? Je l' to odlika najboljih?? Je li se to Federer jucer nije trebao rukovati sa sudijom kada je izgubio? Izgubio je vrlo tijesno onaj mec, izgubio je dobiveno! Sereni nije ovo prvi put da vrsi attack na sudije. Svi znamo kakva je ona. Bila totalno deklasirana u ovom mecu, nije nista mogla uraditi, Sam ju je setala s strane na stranu, forehand joj je bio neodbranjiv. Ni u snovima nije mogla dobiti ovaj mec. Jednostavno, Stosur je bila i vise nego bolja veceras. Je li ovo rade najbolji " onclick="window.open(this.href);return false; ?

Murray u vecini slucajeva galami i psuje, ali i izgubi taj poen, sto nije isto.
Izdržati, to je temelj vrline!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.