BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 11 sep 2011, 11:48

Cinjenica je da se ne snalazimo najbolje protiv izrazito defanzivnih ekipa...prosle sezone mi nismo bili tim protiv kojeg su se ekipe branile,cak i na Westfalenu.

Sad sam slucajno naletio na golove iz prosle sezone kad smo dobili Gladbach sa 4-1 kuci...3 gola smo im dali tako sto su se igraci ubacivali iz drugog plana ali na odbranu Gladbacha koja je stajala 30-35 metara od gola.Ove sezone Hoffenheim(poslije ranih 1-0),Nurneberg pa sad i Hertha igraju pravi bunker protiv nas.Samim tim neutralisu sve ono sto nama najvise odgovara a to su utrcavanja iz drugog plana i onaj nas presing kada uzimamo loptu i onda se brzo transformisemo u napadu.

Jucer smo 5-6 puta dosli na 16 metara gdje nasa 3-4 igraca pokusavaju nesto kombinovati,jednostavno ne prolazi to pored 10 igraca Herte na malom prostoru...mislim da se krila moraju mnogo vise koristiti u ovakvim utakmicama pa onda ubacivati loptu u 16 pa makar i 100 puta na utakmici...jednom ce proci.

Sto se tice odbrane i tu se mora igrati dosta opreznije...ne mozemo dozvoliti da igrac sa jednim driblingom na 45 metara izadje sam pred Weidenfellera.

@geronimo

Ma nista od ove Herte...mogu oni ovako bunker igrati protiv jacih ekipa,ali vratit ce se to njima protiv ovih direktnih konkurenata za opstanak :D (nazadu u cvajtu :!: ) :mrgreen:

P.S.Protiv Arsenala ocekujem mnogo bolju igru(nebitno na rezultat) jer oni sigurno nece igrati defanzivno.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 11 sep 2011, 23:42

BvB se nakon 8,5 godina pauze vraća u Ligu Šampiona. Bit će to na 174. meč u evropi a 14. protiv engleskih timova. Protiv Arsenala: 2 utakmice, 1 pobjeda, 1 poraz

-Polako teku pripreme za meč sa Arsenalom. Južna i sjeverna tribina će pretrpit promjene što se stajaćih mjesta tiče, jer Uefa ne dozvoljava stajaća mjesta pod svojim okriljem. Mora se postavit 12 000 stolica, tako da će nam stadion primati svega 65.614. Ovako izgleda južna tribina.

slika

-Glavni sudija meča bit će italijan Gianluca Rocchi slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 12 sep 2011, 00:38

Joj kako mi neobično izgleda ST s ovim stolicama. Nije to to. :(
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 12 sep 2011, 10:21

meni nije drago a niti lijepo vidjeti da smo izubili od Herte i da smo 10. jednostavno bar za mene je to sramota iz razloga što smo aktuelni prvaci. nije problem igubiti utakmici i biti 5-6 na tabeli ali jeste problem biti 10 i gubiti utakmice od Herte. sad šta če se dešavati u budučnosti neznam ali je ovo sada trenutno sramota. i naravno kao prvak smo se trebali kvalitetnije pojačati jer nemožeš se ponašat itipa sad sam prvak a slijedeču sezoni nek budem 12 nema veze. ja hoču BVB u prvih 5 eikpa ciejle sezne da gledam a ne na 10 mjestu.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 sep 2011, 12:37

adnan24 je napisao/la:
Ma nista od ove Herte...mogu oni ovako bunker igrati protiv jacih ekipa,ali vratit ce se to njima protiv ovih direktnih konkurenata za opstanak :D (nazadu u cvajtu :!: ) :mrgreen:

P.S.Protiv Arsenala ocekujem mnogo bolju igru(nebitno na rezultat) jer oni sigurno nece igrati defanzivno.
Kakvih direktnih konkurenata za opstanak kad hertha s borbom za opstanak neče ni imati dodira, hertha će najmanje da izbori zlatnu sredinu....A protiv Dortmunda je Hertha sjajno izvodila kontre i mogla još zabiti golova, iako sveukupno gledajuči dortmund je imao više od igre.
A protiv Arsenala Borussia ima realne šanse da dođe do dobrog rezultata.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 sep 2011, 14:43

effe_sa je napisao/la:
Kakvih direktnih konkurenata za opstanak kad hertha s borbom za opstanak neče ni imati dodira, hertha će najmanje da izbori zlatnu sredinu....A protiv Dortmunda je Hertha sjajno izvodila kontre i mogla još zabiti golova, iako sveukupno gledajuči dortmund je imao više od igre.
A protiv Arsenala Borussia ima realne šanse da dođe do dobrog rezultata.

Meni su oni nikakva ekipa i mislim da ce pasti u nastavku sezone(bar se nadam).

Sutra BVB-Arsenal na areni sport 3...je l' neko zna ukidaju li prijenose lige prvaka ovdje u Sarajevu?

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 12 sep 2011, 17:21

adnan24 je napisao/la: Sutra BVB-Arsenal na areni sport 3...je l' neko zna ukidaju li prijenose lige prvaka ovdje u Sarajevu?
Nema ukidanja. Arenasport ima prava na prijenose onih utakmica koje ne prenosi drzavna televizija.

Kakva je situacija sa Goetzeom? Igra li?
#divovi

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 12 sep 2011, 17:33

HzBvB je napisao/la:Kako komentarises to da dovedemo pojacenje koje se nadje za 15 min u vise prilika nego Lewandowski i ne igra ??( lewat moze dat gol glavom ili slucajno )....pa to je kriv Klopp za ovakvu igru i moralo se malo vise potrosit jebote...ja ne vjerujem da su mogli potrosit samo 10 mil i da je to ono kapak...uostalom dobili su jos 10 miliona i od Sahina znaci nisu nista potrosili...
Ovo sam pisao poslije tekme Guzenom:
Hare_BvB je napisao/la:Po meni, Perišić mora igrati. Ja bih ga stavio u špic, umjesto Lewata. :mrgreen: Razlog za to je u činjenici da se Splićo mnogo bolje kreće u kaznenom prostoru. Jači je u igri glavom, a ima i taj ''knipserski njuh''. Kako ne bi bili tehnički inferiorni zbog izostanaka Gotzea, Grossonju treba ostaviti na klupi a uvesti Leitnera. Gundu prebaciti na 10-ku, Leitnera na ''šesticu'', Kagawu lijevo jer ne fercera baš najbolje u sredini zasad, a Kubu desno. Šta fali malo pretumbati, barem prvo poluvrijeme protiv Herthe. :lol: Ako ne bude išlo, ubaciti Lewatinu i Grossonju pa se vratiti u stari sistem. :mrgreen:
Klopp mora više rotirati u sastavu, a da ne govorimo o izmjeni pozicija u toku meča. Nepotrebno je gurnuo Gundu visoko gdje smeta Kagawi. To je i više nego očito. Ako tome dodamo i Lewata koji se voli izvući, nastane prevelika gužva. Gundogan jednostavno guši Kagawu. Takođe, previše forsira Hummya i Nevena u otvaranju igre. Ne očekuje valjda od njih da svojim pasovima razbiju protivničku odbranu. :roll: Pisao sam i poslije Guzena da je to prerizično, a to je Hertha uredno naplatila. Jbte, Rafael nam jednim driblingom izbaci kompletnu odbranu na 60 metara od našeg gola. :roll: Treba li dodavati da su Hummels i Subotić poprilično spori igrači. Gundu mora povući nazad da ''odozdo'' gradi igru i da izvuče kojeg protivnika ''više''. Lewat se loše kreće, rijetko je u situaciji da ga neko može proigrati i gurnuti u šansu. Stoji i to da su protivnici pozicinoirani duboko na svojoj polovini, ali vidjećemo kako će ih Lucas razvaličiti svojim kretnjama. ;) Jbte naša formacija izgleda k'o 4-1-4-1 u poslijednje vrijeme. Bitno je napomeniti da je Gundo igrao u tom sistemu u Nurnbergu. Ovako jednostavno ne funkcionira. Protok lopte je prespor, previše je tu ''noga'' da bi se igralo brzo i direktno. Nek gurne Gundu na desetku, a Kagawu na krilo protiv Hannovera. Ja trenutno ne vidim drugu soluciju, mada me Kagawa nikad nije posebno oduševio na krilu. :roll:

@Musto, igraće Gotze sutra. ;) Kaznu je popio za BuLi. :mrgreen:

PS: Nikad dočekati sutrašnju tekmu. :mrgreen:

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 12 sep 2011, 17:59

Kakva cast za stanovnike Dortumunda, najveci klub na svijetu im dolazi u goste, sigurno je da ce uprkos porazu svojih ljubimaca biti zadovoljni sto su vidjeli Arsenal.
Dio Arsenala

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 12 sep 2011, 18:00

slika

Dvojba je samo Perišić ili Grosskreutz.
Na BvB sajtu je najavljen Perišić ;)
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 12 sep 2011, 18:03, ukupno mijenjano 1 put.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 12 sep 2011, 18:02

-Paja je napisao/la:Kakva cast za stanovnike Dortumunda, najveci klub na svijetu im dolazi u goste, sigurno je da ce uprkos porazu svojih ljubimaca biti zadovoljni sto su vidjeli Arsenal.
Prvo skoči pa reci hop ;)

Ne bih da nekog uvrijedim ali po ovim sastavima gore, imamo ravnopravnu ili čak po mom nekom skromnom mišljenju jaču ekipu. Kvota na BvB u lokalnim kladionicama je 2.10.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 12 sep 2011, 18:13

Semir bvb je napisao/la:Dvojba je samo Perišić ili Grosskreutz.
Grossonja će igrati 100%. Prerizično je ostaviti samog Schmelea da jurca za Walcottom. :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 12 sep 2011, 18:30

Hare_BvB je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:Dvojba je samo Perišić ili Grosskreutz.
Grossonja će igrati 100%. Prerizično je ostaviti samog Schmelea da jurca za Walcottom. :D
Možda Klopp planira kakav trik za Topnike. Mogao bi Periša da odigra dosta kavlitetno defanzivno, veoma je brz a i bori se za prvih 11. Tako da možemo očekivat da ore i ganja Thea po terenu, ali je svakako puno opasniji od KG u napadu.

Sastavi su drugačiji od sajta do sajta:

SPOX
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, Gündogan - Götze, Kagawa, Perisic - Lewandowski. - Trainer: Klopp

Arsenal: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Arteta, Benayoun, Frimpong, Arschawin - Walcott, van Persie. - Teammanager: Wenger

RUHR NACHRICHTEN
Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, Gündogan - Götze, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski

FC Arsenal: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Arteta, Ramsey, Frimpong, Arschawin - Walcott, van Persie

GOAL
Dortmund (4-2-3-1): Weidenfeller; Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer; Gundogan, Bender;
Gotze, Kagawa, Grosskreutz; Lewandowski

Arsenal (4-3-3): Szczesny; Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs; Ramsey, Song, Arteta; Gervinho, Van Persie, Arshavin

Ma sve su to nagađanja. Sutra u 20:35 ćemo znati ko igra ;)

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 12 sep 2011, 18:41

Bice gusto, bice 0-2 :lol: :lol: :lol: :lol:
Nadam se da ce Borussija nastaviti losu formu, a Arsenal da ce napokon odigrati solidnu utakmicu, i na kraju da ce Borussija biti druga, odmah iza Arsenala..
Celik!3,2,2.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 12 sep 2011, 18:56

-Paja je napisao/la:Kakva cast za stanovnike Dortumunda, najveci klub na svijetu im dolazi u goste, sigurno je da ce uprkos porazu svojih ljubimaca biti zadovoljni sto su vidjeli Arsenal.
zar bas :?
jah da vam je na okupu ona ekipa koja je prosle godine nadigrala barcu. ovako, radujte se ako primite manje od petice. malo srece i dortmund ce vas izdominirati kao sto vas je izdominirao mud.
navijaci domuza, drzim vam palceve 8-)
ps
cuj musto :lol:
musto, hoce l´ sutra bit´ gusto :? :lol:
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 12 sep 2011, 19:38

Cuuuuuj ovoooo jebte :D hehehe
Kad ste vi momak osvojili ovo takmicenje ???? , pojavio se "cuveni" paja na nasoj temi :lol: :lol: :lol: :lol: ( cuveni-citao sam par postova drugih forumasa na temi arsenala i vidio recenice sta bi Paja rekao na ovo ili nesto u tom fazonu )

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 sep 2011, 20:06

E kakvu cast imamo...dos'o nam veliki Paja na temu 8-) Vidi se da smo napredovali kao tim u zadnje vrijeme :D

Mislim da Greuskreuz igra 100% sutra...glupo bi bilo da Klopp rotira bas u ovoj utakmici.Perisu od pocetka ocekujem u subotu.

Jedva cekam sutra,mislim da cemo mnogo stvari razjasniti u ovom mecu...treba da odigramo sa dosta samopouzdanja,bez prevelikog respekta prema Arsenalu(nesto slicno kao protiv Bayerna prosle sezone).

Samo da ne budu igraci impresionirani ligom prvaka i Arsenalom...onda smo naj.ebali :lol:

Isto tako vidjet cemo jesu li problem defanzivne ekipe u Bundesligi ili je ipak sve do nas...

@seceru nemoj ni ti zuriti sa prognozama,ne valja to :D

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 12 sep 2011, 20:14

secer je napisao/la: cuj musto :lol:
musto, hoce l´ sutra bit´ gusto :? :lol:
:D
S obzirom da Goetze igra ne bi trebalo. Ne vjerujem da ce biti dominacija, ali s obzirom da im motiva nece faliti vjerujem u pozitivan rezultat. Tek sam se malo prije sjetio da je Goetze pauziro u Buli zbog crvenog.
#divovi

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 12 sep 2011, 20:38

" onclick="window.open(this.href);return false;

momci uživajte :D :D :D

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 12 sep 2011, 20:54

adnan24 je napisao/la:E kakvu cast imamo...dos'o nam veliki Paja na temu 8-) Vidi se da smo napredovali kao tim u zadnje vrijeme :D

Mislim da Greuskreuz igra 100% sutra...glupo bi bilo da Klopp rotira bas u ovoj utakmici.Perisu od pocetka ocekujem u subotu.

Jedva cekam sutra,mislim da cemo mnogo stvari razjasniti u ovom mecu...treba da odigramo sa dosta samopouzdanja,bez prevelikog respekta prema Arsenalu(nesto slicno kao protiv Bayerna prosle sezone).

Samo da ne budu igraci impresionirani ligom prvaka i Arsenalom...onda smo naj.ebali :lol:

Isto tako vidjet cemo jesu li problem defanzivne ekipe u Bundesligi ili je ipak sve do nas...

@seceru nemoj ni ti zuriti sa prognozama,ne valja to :D
Ne trebamo adnane nista mijenjat igramo extra....

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.