Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
16%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
16
32%
4) St.Pauli
9
18%
5) Mainz
7
14%
6) Augsburg
8
16%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 50

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Omerbavarac » 11 sep 2011, 22:45

slika

slika slika
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 sep 2011, 23:22

Velika steta sto Bayer nije uspio bar izvuci bod u utakmici protiv Chelsea, no vazno je da uspiju uzeti svih sest bodova protiv Genka i da budu na vecerasnjem nivou u utakmicama protiv Valencie, jer je Chelsea u ovoj grupi cak dvije stepenice iznad ostalih ekipa.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 sep 2011, 23:31

Teško je bilo za očekivati od Bayera pozitivan rezultat u duelu sa plavcima , no uvjeran sam da mogu do drugog mjesta preko Valencie i Genka.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 sep 2011, 11:18

Bayer nije bio daleko od boda, dugo se dobro držali, bod protiv chelsea bi bio ko kuća. Nekako ja više polažem nade da će Borussia otići dalje nego Bayer, nekako mi kod Leverkusena nešto fali, ali i Leverkusenu dajem nekih 60-70 % šansi. Argumenti za prolaz Leverkusena: protiv Genka su favoriti i kvalitetniji su od te ekipe, s Valencijom se mogu nosit a njemački klubovi su uvijek uspješni protiv Valencije i jednostavno u Leverkusenu ima potencijala.
Međutim, Dutt ne smije pravit onako glupe izmjene da izvuče Ballacka oko 65 minute iako je ovaj bio najbolji igrač Leverkusena sinoč.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 14 sep 2011, 13:22

Iskren da budem nisam gledao utakmicu, ali pregled jesam. Leverkusen je zaista dosta bio udaljen od pobjede, jest da je tek kasnije pročepio, ali ruku na srce bili su u potpunosti izdominirani od strane Chelsea. Leno je čudesa radio, i dosta vremena ih držao u igri. Plavci su sinoć bili na dosta većem nivou. I dalje vjerujem u prolaz Leverkusena, Valencia je prosula bodove, i očekujem da Leverkusen u njihov dvomeč uđe sa druge pozicije.
@effe, možda je Ballack izgubio na fizičkoj spremi, godine su to, sumnjam da bi ga bezveze vadio, imao je onaj lijep dupli pas, izlazak pred Cecha, ali nedostajalo je malo prostora i sreće, dobar je Micha bio.

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 14 sep 2011, 13:26

Omerbavarac je napisao/la:slika

slika slika

Jaj Sokratis u timu kola,J*** ti fudbal :? U Milanu sve sto je pokusao pogrijesio je, steta mlad igrac dosta obecavao,odgovara mu bundesliga
-RIVALDO-

Klare

Post Postao/la Klare » 14 sep 2011, 14:01

Sokratis je odigrao svaku utakmicu od početka na desnom beku. Vidimo dobro mu ide, a i Werder igra svoj fudbal, koji odavno nismo vidjeli, možda ima nešto u ovom Grku, Schaaf bi mogao da ga iz pepela digne, ne bi mu bio prvi put. :D

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 sep 2011, 14:11

Klare je napisao/la:Sokratis je odigrao svaku utakmicu od početka na desnom beku. Vidimo dobro mu ide, a i Werder igra svoj fudbal, koji odavno nismo vidjeli, možda ima nešto u ovom Grku, Schaaf bi mogao da ga iz pepela digne, ne bi mu bio prvi put. :D
Taj Grk je veliki potencijal. Nazalost Werder nije otkupio njegov ugovor, ali ako nastavi sa ovakvim igrama ne sumnjam da ce sve pokusati da ga zadrze.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 14 sep 2011, 17:07

Ja nerazumijem dutta nikako.koji racku ce mu toprak u prvoj a friedrich koji je 10 puta iskusniji sjedi na klupi.I fali I'm barneta sa njim su bar 20 posto jaci.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 14 sep 2011, 17:08

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"En Geliz živi i studira u Sjedinjenim Americkim Državama, medutim, to joj nije smetalo da preleti okean kako bi odgledala duel svog omiljenog fudbalskog kluba. Majnc je osvojio srce ove mlade dame. "

slika

En Geliz, devojka koja živi i studira u Americi, žarko je želela da oseti strast Bundeslige uživo, pošto je jedino preko malih ekrana imala priliku da gleda svoje ljubimce.

slika
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 sep 2011, 22:55

Bravo Bavarci...sasvim ocekivana i zasluzena pobjeda.Mislim da ste s ovim objasnili ko je ko u ovoj grupi i vjerujem da prvo mjesto u grupi nece doci u pitanje.

Bayer iako je izgubio jucer mislim da moze biti zadovoljan jer je Valencia kiksala u Belgiji tako da imaju finu sansu za prolaz.

Sutra Schalke i Hannover trebaju da zaokruze solidnu sedmicu za njemacki fudbal.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 sep 2011, 23:03

Za mene licno losa Evropska sedmica za Bundesligase, a najvece razocarenje je Schalke 04 koji je igrao pic.kasto i bez neke zelje za pobjedom u Bukurestu. Takodjer sam od Hannovera ocekivao vise, no s obzirom na iskustvo Standarda u Evropi i kvalitet iste ekipe mislim da su odigrali sasvim solidno.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 15 sep 2011, 23:57

Prećera ga ti malo. Moglo se i bolje večeras ali je jako teško doći do šanski protiv ekipe koja se na "svom" terenu brani sa svih 11 igrača u i oko šesnaesterca. Mislim da domaćini nisu čak uputili jedan udarac ka našem golu. Kao što rekoh, moglo je biti i bolje. Imali smo mi četiri dobre šanse. Tu bih posebno izdvojio priliku Huntelaara kada pogađa prečku.

p.s. koga je ono HSV nakantao neki dan?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 sep 2011, 00:11

@ Zdena 04

ja prethodnim komentarom nisam mislio nista lose, nego je mene vise od rezultata iznervirao pristup igraca Schalke-a koji su u utakmicu usli previse opusteno. Budimo realni da je Schalke veceras bio na svom prepoznatljivom nivou iz ove sezone dobili bi utakmicu sa 2 do 3 gola razlike.
Mene takodjer nervira i to sto neznamo iskoristiti kikseve Italijana, a mislim da nije grijeh da od najace Njemacke ekipe u ovom takmicenju ocekujem pobjedu. Budimo realni, igracima Schalke-a je Bayern previse bio u glavama i mislim da je to razlog sto nisu odigrali kako znaju.

A sto se HSV-a ne bih komentarisao, jer je o tome dovoljno receno na prethodnim stranicama ove teme.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 sep 2011, 00:12

Ono što je pozitivno je to što su sve ekipe izuzev Leverkusena ostale neporažene, šteta je što Dortmund i Hannover nisu došli i do pobjeda jer oba tima su to mogli. Schalke je odigrao blijedu partiju, al opet sačuvali su svoj gol odnijeli bod s gostovanja i to kod najvjerovatnije najjačeg konkurenta u grupi. Za početak ne tako loša sedmica, jer način na koji su se svi bundesligaši prezentovali nije bio loš, nego sasvim solidan s tim da je Bayern bio odličan.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 16 sep 2011, 00:19

@amerosm,
Ma znam da nisi mislio loše, ja sam samo htio dodati da je bilo i "pozitivnih" trenutaka.
igracima Schalke-a je Bayern previse bio u glavama i mislim da je to razlog sto nisu odigrali kako znaju
Slažem se, ali Đaba im to kad će od Baye biti fasunga. Jbg, Bayern je prejak ove sezone.

Pitam za Hamburg jer sam skoro na livescoru vidi neki rezultat 7-0 (čini mi se) ali sam zaboravio s kim su igrali. Nije sve crno u HSV-u. Iz utakmice u utakmicu sve bolje igraju ali jednostavno, kao i Schalke, primaju previše pogodaka iz prekida.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 sep 2011, 00:27

@ Zdena 04

ja sam vec na temi HSV-a rekao da nema napretka dok je "kloc" na klupi i nadam se iskreno da mu je Gladbach posljednja utakmica, a dobili su Concordiu koja se takmici u prevenstvu koje je pod okvirom fudbalskog saveza Hamburga dakle u Landesliga ili 9 liga na nivou Njemacke.
Sto se Bayerna tice slazem se s tobom, vec je sada pitanje sa kojom ce razlikom nad prvim pratiocem zavrsiti prvenstvo.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 sep 2011, 00:48

@Zdena 04

HSV je igrao sa Concordijom niželigašem iz Hamburga a utakmica je odigrana u čast stogodišnjice postojanja Concordije.Strijelci za HSV - Pertić 3 , Rakjović 1, Berg 1, Nagy 1, Bruma 1 .
1974---1975---1976---2001---2013---2020

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 16 sep 2011, 05:17

slab schalke totalno danas u napadu...steaua nije prismrdila golu ali u napadu smo morali bolje...

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 17 sep 2011, 15:59

Zna li netko zašto je isključen golman Werdera Wiese,vidim da domaćini nisu imali penala,pa nezz jel neki prekršaj van 16 ili?

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.