Armenija-BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: Armenija-BiH
Evo posto vidim da se vodi velika diskusija o tim bodovima na FIFI-oj rang listi odlucio sam postaviti kako se dobijaju bodovi.
Podjela bodova je veoma jednostavna i ima formula po kojoj se racuna.
200-pozicija protivnika na posljednoj FIFA rang listi
Dobijeni rezultat se tada mulitplicira sa koefcijentom 2,5 (koji je odredjen od FIFE za kvalifikacije za SP) i dobiju se bodovi. Inace taj koefcijent iznosi 2 kada se igraju kvalifikacije za EP, a od pozicije 150 na FIFA rang listi vazi koefcijent 0,5.
Primjer
200-49 (to je bila pozicija Belgija kada smo igrali protiv nje) / 100 = 1,51
Onda ovaj rezultat mulitipliziramo sa 2,5 i dobijemo tada 3,775 bodova. Znaci mi smo protiv Belgije osvojili 7,55 bodova.
Nadam se da sam vam pomogao da malo bolje shvatite kako to funkcionise kod onih guzonja.
Podjela bodova je veoma jednostavna i ima formula po kojoj se racuna.
200-pozicija protivnika na posljednoj FIFA rang listi
Dobijeni rezultat se tada mulitplicira sa koefcijentom 2,5 (koji je odredjen od FIFE za kvalifikacije za SP) i dobiju se bodovi. Inace taj koefcijent iznosi 2 kada se igraju kvalifikacije za EP, a od pozicije 150 na FIFA rang listi vazi koefcijent 0,5.
Primjer
200-49 (to je bila pozicija Belgija kada smo igrali protiv nje) / 100 = 1,51
Onda ovaj rezultat mulitipliziramo sa 2,5 i dobijemo tada 3,775 bodova. Znaci mi smo protiv Belgije osvojili 7,55 bodova.
Nadam se da sam vam pomogao da malo bolje shvatite kako to funkcionise kod onih guzonja.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Re: Armenija-BiH
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Unica_Liverpool_
- Kontakt:
Armenija-BiH/BiH-Turska
Nakon velikih pobijeda i slavlja vrijeme je da se usredotočimo na sljedeće utakmice, Armenija-BiH/BiH-Turska. Ove utakmice se igraju u septembru i jedne od najbitnijih su za nas u ovim kvalifikacijama zato se moramo spremiti za njih. Zbog toga je ova tema ovako rano otvorena. Belgija je pala oba puta što pokazuje kakav tim i kakvog selektora posjedujemo. Zašto su ove utakmice bitne, pitate se, evo zašto:
U sljedećem kolu kvalifikacija igramo protiv Armenije, a Turska protiv Estonije. Ako mi pobijedimo Armeniju, a Turska će vjerovatno pobijediti Estoniju, tako da im opet bježimo četiri boda. U sljedećem kolu igramo protiv njih i ako ih pobijedimo bježimo im sedam bodova. Onda ostanu još dva kola i da Turska pobijedi u oba, a mi izgubimo oba, opet mi idemo u baraž jer im bježimo jedan bod. To znači da mi idemo u baraž. A kada osiguramo put u baraž možda možemo i na prvo mjesto. Ja kada sam otvorio temu o utakmicama sa Belgijom pobijedili smo u obje, nadam se da ću biti sretan i u ovim utakmicama. Zato, MOLIM VAS OVU TEMU NE ZAKLJUČAVAJTE!!!
Naprijed Bosno, naprijed Ćirini zmajevi!!!!
GAZI BOSNO GAZI
U sljedećem kolu kvalifikacija igramo protiv Armenije, a Turska protiv Estonije. Ako mi pobijedimo Armeniju, a Turska će vjerovatno pobijediti Estoniju, tako da im opet bježimo četiri boda. U sljedećem kolu igramo protiv njih i ako ih pobijedimo bježimo im sedam bodova. Onda ostanu još dva kola i da Turska pobijedi u oba, a mi izgubimo oba, opet mi idemo u baraž jer im bježimo jedan bod. To znači da mi idemo u baraž. A kada osiguramo put u baraž možda možemo i na prvo mjesto. Ja kada sam otvorio temu o utakmicama sa Belgijom pobijedili smo u obje, nadam se da ću biti sretan i u ovim utakmicama. Zato, MOLIM VAS OVU TEMU NE ZAKLJUČAVAJTE!!!
Naprijed Bosno, naprijed Ćirini zmajevi!!!!
GAZI BOSNO GAZI
Re: Armenija-BiH/BiH-Turska
Ma nama dok se vrati Salihovic,Ibisevic i Hasagic nemoze nam niko nista......Sta li ce biti sa Papcom sad nam treba vise nego ikad da se vrati sad nas je krenulo..
,,,Mozda ce i on vidjeti da mu je bolje kad igra u reprezentaciji o kojoj bruji cijela evropa.....Armenija mora pasti a Turska valjda bude kao i prosle kvalifikacije 3-2 za nas....Ali vjerovatno nece
....Nego ce biti 4-0 za nas!!!! 

Kako trenutno zauzimamo drugo mjesto i po bodovnom skoru idemo u baražu sa još 7 reprezentacija,
gdje se formiraju dvije jakosne grupe prema ranking listi a mi od svih ekipa ima najlošije ranking mjesto/58./
mađarska/48./(iz ove grupe drugi ce biti ili portugal/10./ili švedska/24./); švicarska/22./; slovačka/53./;
rusija/8./; hrvatska/7./; francuska/12/; irska/26/; škotska/28./
Od svih 9 drugoplasiranih najlošiji skor ima irska pa bi za baraž bio slijedeći ranking:
Hrvatska; Rusija; Portugal; Francuska
Švicarska; Škotska; Slovačka; Bih;
Što bi značilo da bi Bih u baražu za protivnike mogla imati HRVATSKU,RUSIJU,FRANCUSKU I POTRUGAL/ŠVEDSKA/
Pa koga god dobijemo biće veoma teško izboriti svjetsko prvenstvo
Naravno ovo je trenutna situacija a nova ranking lista je 8.aprila a mi ćemo napredovati za više od 10 mjesta ali
ne dovoljno da bi prestigli Francusku pa je ovo najvjerovatnija opcija u oktobru kada se sve definiše.
Poz
gdje se formiraju dvije jakosne grupe prema ranking listi a mi od svih ekipa ima najlošije ranking mjesto/58./
mađarska/48./(iz ove grupe drugi ce biti ili portugal/10./ili švedska/24./); švicarska/22./; slovačka/53./;
rusija/8./; hrvatska/7./; francuska/12/; irska/26/; škotska/28./
Od svih 9 drugoplasiranih najlošiji skor ima irska pa bi za baraž bio slijedeći ranking:
Hrvatska; Rusija; Portugal; Francuska
Švicarska; Škotska; Slovačka; Bih;
Što bi značilo da bi Bih u baražu za protivnike mogla imati HRVATSKU,RUSIJU,FRANCUSKU I POTRUGAL/ŠVEDSKA/
Pa koga god dobijemo biće veoma teško izboriti svjetsko prvenstvo
Naravno ovo je trenutna situacija a nova ranking lista je 8.aprila a mi ćemo napredovati za više od 10 mjesta ali
ne dovoljno da bi prestigli Francusku pa je ovo najvjerovatnija opcija u oktobru kada se sve definiše.
Poz

Francuska SADA i ne igra tako dobro..Ja bi sad dao ruku u vatru da kad bi imali potpun sastav i da igramo protiv francuske da bi ih naprasili bar 2 gola razlike... 

Ja da sam na Cirinom mjestu ja bih se javno zahvalio Papcu i odrekao se njegovih usluga za sva vremena.To sto je on dobar igrac dobar je samo za sebe i klub koji ga placa a to nama nista ne vrijedi posto ne zeli da igra u reprezentaciji svoje domovine.I sto se mene licno tice ni netreba nam sad kad je maltene vise od pola posla obavljeno.Sta ce nam sada pa da ako osvojimo put u Afriku da moze da kaze kako ne bi uspjeli da nije bilo njega? Ne hvala.A i koga bi ti izbacio iz repke,kome bi mogao pogledati u oci i reci mu da se jedan Papak smilovao da zaigra za reprezentaciju pa da on nema mjesta u timu .respons je napisao/la:Ma nama dok se vrati Salihovic,Ibisevic i Hasagic nemoze nam niko nista......Sta li ce biti sa Papcom sad nam treba vise nego ikad da se vrati sad nas je krenulo..,,,Mozda ce i on vidjeti da mu je bolje kad igra u reprezentaciji o kojoj bruji cijela evropa.....Armenija mora pasti a Turska valjda bude kao i prosle kvalifikacije 3-2 za nas....Ali vjerovatno nece
....Nego ce biti 4-0 za nas!!!!
Zato Papac ostani tamo gdje i jesi,netrebas nam vise.
Navijam za Zelju i za svaki tim koji igra protiv Pitara
po meni ukoliko bih pametno prije ovih kvalifikacionih odigrali i pobijedili dvije prijateljske i onda potom sve četiri u kvalifikacijama sigurno bih došli u prvih 20 na ranking listi kad se budu pravile jakosne grupe za baraž...zato se treba maximalno boriti za svaku pobjedu jer svaka će nam pomoći u ostvarenju željenog cilja, primjerice samo utakmica protiv španjolske ukoliko je pobijedimo pojeriće nas za 10 mjesta jer su oni 1 na rankin listi..........
A ove sto su nabrojene po meni ih pola neće biti ove jer mađarska je odigrala 2 utakmice veše od ostalih što znači da nije u opcijama..........
Hrvatska se još mora dobro da oznoji pa da izbori baraž jer ukoliko ukrajinci izvuku bod u hrvatkoj u teškoj su situaciji jer ukrajina ima utakmicu manje digranu od njih i čekaće Englesku kod kuće kojoj realno može uzeti najmanje bod a vidjeli smo kako je i bjelorusija dobra a hrvatska ima dvaput igrati protiv nje....
Portugal će teško do baraža sa ovakom igrom.....
JA BIH U BARAŽU VOLIO ŠVIC, ŠKOTSKU, SRBIJU, ŠVEDSKU I DANSKU.
zato sa 4 kvalifikacione i dvije prijateljske pobjete što nije uopće nerealno za očekivati mi ćemo u polovini oktobra biti sigurno u prvih 15 - 20 na fifinoj listi i dobit ćemo lakšeg protivnika.......
A i teoretski smo još u utrci za prvo mjesto jer u narednom kolu nam belgijanci mogu pomoći sa pobjedom u španiji jer je to njima poslijednja šansa da se vrate u igru pa je za očekivati njihov maximum.........
IDEMO U JAR......................
A ove sto su nabrojene po meni ih pola neće biti ove jer mađarska je odigrala 2 utakmice veše od ostalih što znači da nije u opcijama..........
Hrvatska se još mora dobro da oznoji pa da izbori baraž jer ukoliko ukrajinci izvuku bod u hrvatkoj u teškoj su situaciji jer ukrajina ima utakmicu manje digranu od njih i čekaće Englesku kod kuće kojoj realno može uzeti najmanje bod a vidjeli smo kako je i bjelorusija dobra a hrvatska ima dvaput igrati protiv nje....
Portugal će teško do baraža sa ovakom igrom.....
JA BIH U BARAŽU VOLIO ŠVIC, ŠKOTSKU, SRBIJU, ŠVEDSKU I DANSKU.
zato sa 4 kvalifikacione i dvije prijateljske pobjete što nije uopće nerealno za očekivati mi ćemo u polovini oktobra biti sigurno u prvih 15 - 20 na fifinoj listi i dobit ćemo lakšeg protivnika.......
A i teoretski smo još u utrci za prvo mjesto jer u narednom kolu nam belgijanci mogu pomoći sa pobjedom u španiji jer je to njima poslijednja šansa da se vrate u igru pa je za očekivati njihov maximum.........
Cisto sumnjam da Belgijanci mogu nesto uciniti protiv spanije,budimo realni,kad ih Turska nije uspjela savladati kod kuce kako mislis da ih Belgija savlada u Spaniji,mada u danasnjem fudbalu nista nije nemoguce pa ni to,a sanse Belgije su 1:1000 da mogu nesto ucinitidulic84 je napisao/la: A i teoretski smo još u utrci za prvo mjesto jer u narednom kolu nam belgijanci mogu pomoći sa pobjedom u španiji jer je to njima poslijednja šansa da se vrate u igru pa je za očekivati njihov maximum.........
Navijam za Zelju i za svaki tim koji igra protiv Pitara
- Unica_Liverpool_
- Kontakt:
Armenija-BiH/BiH-Turska
Hm.. Kako poceti???
Otvorio sam temu za utakmice protiv Belgije.. Prilicno rano, 5-6 mjeseci prije i pobijedili smo u objema, vjerovatno sam sretan... Ovu sam temu otvorio poslije utakmice protiv Belgije, medjutim bilo je prerano, strpio sam se tako reci do pred utakmicu jer u odnosu npr na mart ovo je jako blizu... Nadam se da cu biti sretan i u ovim utakmicama jer nakon ove dvije utakmice bi se mozda vec polahko mogli kristalizirati oni koji prolaze dalje....
Prvu utakmicu igramo u Armeniji.. Hm... Iz prve lagano, ali vjerujem da ce Armenija pruziti kakav-takav otpor i njih ni pod koju cijenu ne smijemo podcijeniti jer su kako se kaze ovi najmanji i najtezi... Nasi zmajevi se ne smiju opustiti i trebaju odigrati kao i dosad, ostaviti srce na terenu.... Armenija je trenutno posljednja u nasoj kvalifikacionoj grupi i imaju 1 bod...
Armenska nogometna reprezentacija
Armenska nogometna reprezentacija predstavlja Armeniju u sportu nogometu. Svoju prvu službenu utakmicu, koja je završila neriješenim rezultatom 0:0, odigrali su protiv Moldavije 1992. godine. Najveći uspjesi su im pobjeda nad Poljskom 1:0 2007., te neodlučen rezultat sa Portugalom 1:1, u kvalifikacijama za Euro 2008.. Iako reprezentacija postoji tek 17 godina, do sada su promjenili ukupno 16 trenera.
Uspjesi
Svjetska prvenstva
1930. do 1994.- nisu nastupali
1998. do 2008.- nisu se kvalificirali
Europska prvenstva
1960. do 1992. - nisu nastupali
1996. do 2008. - nisu se kvalificirali

Nadimak Ararat
Nogometni savez Armenski nogometni savez
Izbornik Vardan Minasyan
Kapetan Sargis Hovsepyan
Najviše nastupa Sargis Hovsepyan
Najbolji strijelac Arthur Petrosyan
Nasa druga prepreka je reprezentacija Turske, znatno teza od Armenije, ali ne i nepobjediva. Tu nasi momci moraju ostaviti srce na terenu i dati 200% od sebe. Ako tu pobijedimo osiguran nam je baraz, ne moze nas niko vise preteci. Nadamo se da cemo i tu osvojiti tri boda i osigurati barem drugo mjesto. Turska nije nesavladiva prepreka i nasi momci moraju vjerovati da oni mogu pobijediti, trebaju imati volje, zelje, truditi se i rezultat ce doci... Turska je trenutno treca u nasoj kvalifikacionoj grupi i ima osam bodova, cetiri manje od nase reprezentacije....
Turska nogometna reprezentacija
Turska nogometna reprezentacija predstavlja državu Tursku u nogometu, a njom upravlja Turski nogometni savez. Članica je UEFAe.
Turska ima dugu nogometnu tradiciju punu uspona i padova. Tri puta se kvalificirala na Svjetsko prvenstvo: 1950, 1954 i 2002. Međutim, sa Prvenstva 1950 se povukla prije početka takmičenja. Najbolji rezultat na Svjetskim prvenstvima postigla je 2002 u Japanu i Koreji, osvojivši 3. mjesto.
Na Evropskim prvenstvima učestvovala je 3 puta, a najbolji rezultat je postigla na EURO 2008 došavši do polufinala.

Nadimak Ay-Yıldızlılar
Federacija UEFA
Trener Fatih Terim
Najviše nastupa Rüştü Reçber (116)
Najbolji strijelac Hakan Şükür (51)
Prva utakmica
Turska 2 - 2 Rumunija
(Istanbul, Turska; 26. oktobar, 1923)
Najveća pobjeda
Turska 7 - 0 Sirija
(Ankara, Turska; 20. novembar, 1949)
Najveći poraz
Poljska 8 - 0 Turska
(Chorzow, Poljska; 24. april 1968)
Svjetska prvenstva u nogometu
Broj učestvovanja
na SP 2
(Prvo učešće: 1954)
Najbolji rezultat na SP 3. mjesto 2002
Učešća na kontinentalnim prvenstvima
Broj učešća 3
(Prvo učešće: 1996)
Najbolji rezultat
na kontinentalnom
prvenstvu Polufinale 2008
Nadam se svidja ovo sto sam napisao, puno sam se potrudio...
Otvorio sam temu za utakmice protiv Belgije.. Prilicno rano, 5-6 mjeseci prije i pobijedili smo u objema, vjerovatno sam sretan... Ovu sam temu otvorio poslije utakmice protiv Belgije, medjutim bilo je prerano, strpio sam se tako reci do pred utakmicu jer u odnosu npr na mart ovo je jako blizu... Nadam se da cu biti sretan i u ovim utakmicama jer nakon ove dvije utakmice bi se mozda vec polahko mogli kristalizirati oni koji prolaze dalje....
Prvu utakmicu igramo u Armeniji.. Hm... Iz prve lagano, ali vjerujem da ce Armenija pruziti kakav-takav otpor i njih ni pod koju cijenu ne smijemo podcijeniti jer su kako se kaze ovi najmanji i najtezi... Nasi zmajevi se ne smiju opustiti i trebaju odigrati kao i dosad, ostaviti srce na terenu.... Armenija je trenutno posljednja u nasoj kvalifikacionoj grupi i imaju 1 bod...
Armenska nogometna reprezentacija
Armenska nogometna reprezentacija predstavlja Armeniju u sportu nogometu. Svoju prvu službenu utakmicu, koja je završila neriješenim rezultatom 0:0, odigrali su protiv Moldavije 1992. godine. Najveći uspjesi su im pobjeda nad Poljskom 1:0 2007., te neodlučen rezultat sa Portugalom 1:1, u kvalifikacijama za Euro 2008.. Iako reprezentacija postoji tek 17 godina, do sada su promjenili ukupno 16 trenera.
Uspjesi
Svjetska prvenstva
1930. do 1994.- nisu nastupali
1998. do 2008.- nisu se kvalificirali
Europska prvenstva
1960. do 1992. - nisu nastupali
1996. do 2008. - nisu se kvalificirali

Nadimak Ararat
Nogometni savez Armenski nogometni savez
Izbornik Vardan Minasyan
Kapetan Sargis Hovsepyan
Najviše nastupa Sargis Hovsepyan
Najbolji strijelac Arthur Petrosyan
Nasa druga prepreka je reprezentacija Turske, znatno teza od Armenije, ali ne i nepobjediva. Tu nasi momci moraju ostaviti srce na terenu i dati 200% od sebe. Ako tu pobijedimo osiguran nam je baraz, ne moze nas niko vise preteci. Nadamo se da cemo i tu osvojiti tri boda i osigurati barem drugo mjesto. Turska nije nesavladiva prepreka i nasi momci moraju vjerovati da oni mogu pobijediti, trebaju imati volje, zelje, truditi se i rezultat ce doci... Turska je trenutno treca u nasoj kvalifikacionoj grupi i ima osam bodova, cetiri manje od nase reprezentacije....
Turska nogometna reprezentacija
Turska nogometna reprezentacija predstavlja državu Tursku u nogometu, a njom upravlja Turski nogometni savez. Članica je UEFAe.
Turska ima dugu nogometnu tradiciju punu uspona i padova. Tri puta se kvalificirala na Svjetsko prvenstvo: 1950, 1954 i 2002. Međutim, sa Prvenstva 1950 se povukla prije početka takmičenja. Najbolji rezultat na Svjetskim prvenstvima postigla je 2002 u Japanu i Koreji, osvojivši 3. mjesto.
Na Evropskim prvenstvima učestvovala je 3 puta, a najbolji rezultat je postigla na EURO 2008 došavši do polufinala.

Nadimak Ay-Yıldızlılar
Federacija UEFA
Trener Fatih Terim
Najviše nastupa Rüştü Reçber (116)
Najbolji strijelac Hakan Şükür (51)
Prva utakmica
Turska 2 - 2 Rumunija
(Istanbul, Turska; 26. oktobar, 1923)
Najveća pobjeda
Turska 7 - 0 Sirija
(Ankara, Turska; 20. novembar, 1949)
Najveći poraz
Poljska 8 - 0 Turska
(Chorzow, Poljska; 24. april 1968)
Svjetska prvenstva u nogometu
Broj učestvovanja
na SP 2
(Prvo učešće: 1954)
Najbolji rezultat na SP 3. mjesto 2002
Učešća na kontinentalnim prvenstvima
Broj učešća 3
(Prvo učešće: 1996)
Najbolji rezultat
na kontinentalnom
prvenstvu Polufinale 2008
Nadam se svidja ovo sto sam napisao, puno sam se potrudio...
odlicno napisano i ja se nadam barem 6 bodova iz ova dva susreta 

- Unica_Liverpool_
- Kontakt:
Drug, tema postoji, ali je zakljucana
- adnan_nanda
- Kontakt:
cestitke tebi sto si se potrudio, i takodje mislim da ce 6 bodova iz ovo 2 susreta biti zadovoljavajuce
,salu na stranu Armeniju bi trebali dobit lako,iako Ciro i svi pred svaku utakmicu govore ovaj je odlucujuca i najteza bla bla mislim da ce to lagano nasi momci dobit,a Turaka se plasim vise nego Spanaca,neznam sto ali je tako,bit ce veoma tesko pobjedit turke,al vjerujem u nase momke i oni to mogu sigurno.sretno BiH.

Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)
- Mirza_Hordas
- Kontakt:

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
prvo, hvala za ove informacije:
mislim da protiv armenaca, nasu repku samo treba dobro motivisati, a to ciro dobro zna.
po kvalitetu smo sa turskom tu negdje, treba iskoristiti prepuno bp i doci do pobjede, vjerovatno ce nam i nerjeseno vec biti dovoljno, ali nam trebaju svi moguci poeni, ako hocemo da udjemo u prvi sesir u zrijebu za baraz.
mozda i ja budem doso na bp protiv turske.
Unica_Liverpool_ je napisao/la:
Armenska nogometna reprezentacija predstavlja Armeniju u sportu nogometu.
Turska nogometna reprezentacija predstavlja državu Tursku u nogometu

mislim da protiv armenaca, nasu repku samo treba dobro motivisati, a to ciro dobro zna.
po kvalitetu smo sa turskom tu negdje, treba iskoristiti prepuno bp i doci do pobjede, vjerovatno ce nam i nerjeseno vec biti dovoljno, ali nam trebaju svi moguci poeni, ako hocemo da udjemo u prvi sesir u zrijebu za baraz.
mozda i ja budem doso na bp protiv turske.
ljudi pobjeda protiv armenije i nas je baraz abd..turci su pod velikim pritiskom protiv estonije, protiv koje su odigrali samo remi..
turci ce morat nas napasti na BP, na nama je da izdrzimo prvih 10 minuta i da dodjemo do jednog gola..turci bi se jos vise morali otvoriti, i to je to..iz kontre golcinu i nama baraz..
iako nas turci dobiju (nece 100%, samo razmisljanje), oni moraju u belgiju, na veoma tesko gostovanje..
mi imamo istorijsku priliku da se plasiramo u BARAZ, ne na svijetsko prvenstvo, jer baraz je prica za sebe!
pozz iz njemacke
turci ce morat nas napasti na BP, na nama je da izdrzimo prvih 10 minuta i da dodjemo do jednog gola..turci bi se jos vise morali otvoriti, i to je to..iz kontre golcinu i nama baraz..
iako nas turci dobiju (nece 100%, samo razmisljanje), oni moraju u belgiju, na veoma tesko gostovanje..
mi imamo istorijsku priliku da se plasiramo u BARAZ, ne na svijetsko prvenstvo, jer baraz je prica za sebe!
pozz iz njemacke
Teme spojene i otkljucane.
Izvolite.
Izvolite.

To Bilale, napokon, svaka ti dala sve što poželiš
E drugovi i drugarice, još jedna tema u kojoj ćemo podijeliti naših 150 kontra-stavova, ali iskreno, hebe mi se za to, samo da je donijeti bodove iz kako Ćiro kaže "neugodne Jermenije".

E drugovi i drugarice, još jedna tema u kojoj ćemo podijeliti naših 150 kontra-stavova, ali iskreno, hebe mi se za to, samo da je donijeti bodove iz kako Ćiro kaže "neugodne Jermenije".
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ma kakva neugodna, imam osjecaj da cemo ih naderat, al ono pravo...

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.