FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Sta ima na jugu ?
- Curva_SUD
- Kontakt:
nick je napisao/la:2 godine 2 trofejabordo je napisao/la:Vis ste svi i sami svjesni kolike ste rupe! Molite boga da nas neizvucete da se imate cemu nadati!
Jos da vas i iz kupa izbacimo, pa ce vam bas biti dan zalosti! A o premijer ligi i da ne govorim!
Hej mi na virslama bili a vi nas niste dobili bog zna odkada! Jos zadnji derbi rdovali ste se nerijesenom kao da osvajate titulu! Smijesni ste!!!![]()
![]()
2 godine 2 krompira
vidi se da si dijete neko cim tako pises sad MARŠsa ove teme!
...krvlju odbranjeni FK ŽELJEZNIČAR
Ma j.bes klub koji od 95 do danas ima dvije titule i to ovu prvu vam niko ne priznaje jer se nije igrao play of.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
A pitara sto se loze a i ove sezone ce da osvoje krompir 

Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Bez obzira što se u fudbalu neki igrači mogu "šlepati" i sakriti iza kolektiva, pa da ih ne ide ili da se ne trude, ipak se sinoć pokazalo da bez ozbiljnog pristupa nema igre i rezultata. Definitivno Željo ove sezone pokazuje da uopšte NEMA kolektiv niti ima timsku igru. I bez ozbira što uvijek nađemo pojedinca ili dva koji su raspoloženi, koji hoće na kraju i oni upadnu u letargiju i anemiju. Pa onda imamo utakmicu kao sinoć, dosadnu da dosadnija ne može biti. Jer valjda kada nema timske igre, onda nema ni timskog duha. A ko je zadužen stvarati timsku igru i ko to može stvoriti ? Ako Osim to nije u stanju napraviti (vratiti timsku igru i duh), onda ili treba mijenjati sebe ili igrače. A koliko vidim on neće ni jedno ni drugo. A ima potencijala za oboje.
Cujem da je bilo sinoc nekih scena na jugu Grbavice

LJUDI MOJI DRAGI STA UOPSTE RASPRAVLJATE SA NJIMA OVO JE NASA TEMA I ZABOLIME NEKA STVAR I ZA NJIH I NJIHOVO TRENUTNO MJESTO NA TABELI.PA TEK JE ODIGRANO SEST KOLA I JEDNO KOLO KUPA DUGO DO MAJA.KOCE BITI PRVAK I OSVOJITI KUP(MOZDA NECEMO NI MI NI ONI) VRIJEME CE POKAZATI PA NEMA POTREBE DA NA OVOJ TEMI RASPRAVLJATE O TOME SA POJEDINIM IMBECILIMA I BALAVCIMA SA SJEVERA(OVO SE NE ODNOSI NA NORMALNE PITARE KOJE POŠTUJEM I CIJENIM)
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
- Neandertalac
- Kontakt:
Kako ti znas ko je kakav crveni dobio ? Ti mislis , ne garantujes , ali garant zakuhavas !Curva_SUD je napisao/la:Mislim da je ovo sa Karicem bio isti slucaj kao sa Adilovicem... da je namjerno dobio crveni!
Kazem MISLIM nista ne garantujem
koliko znam citav zivot je bio u Zvijezdi..
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
pa nije ni cudo kad svaku utakmicu dodje ili penal ili crveni za goste a u najmanju ruku se vasi protivnici redovno zale da je sudija siljio za vas. Onda dodju izraelci i pokazu vam gdje vam je mjesto, u tri utakmice utrpaju vam 13 komada. zato, tisu...uzivajte dok pare traju, kad ne bude para znate i sami sta vam slijedinick je napisao/la: 2 godine 2 trofeja
2 godine 2 krompira
- SarajlijaTM
Ko da boli ovo "2 godine 2 trofeja ,2 godine 2 krompira"?
Željo je šampion !!!

Željo je šampion !!!
Puno je tu do znanja,odnosno neznanja pojedinih igraca,medjutim mene brine voljni momenat.Ili smo navikli vec da ovim tempom igre zabijemo dva gola i da je to dovoljno.Problem je kada naleti jaca ekipa koja je svakako motivisana protiv nas,a mi nemotivisani i eto ti problema.S obzirom na ono sta dajemo na terenu i kakvo je to netrcanje i nemotiv,moram biti prezadovoljan sa ovih nekoliko posljednjih rezultata.Gledajuci to na varijantu dva gostovanja,olimpic i celik i 4 boda,te na prolaz u kupu,onda cak to i ne izgleda bas rezultatski lose.
Ja vidim problem u motivu,ne vidim zelju igraca da naprave dobru utakmicu,ide se na to da probamo pobijediti bilo kako i onda to odrzati.Nema onog sarma,pa da nekoliko igraca pokusa da naprave utakmicu lijepu za oko,nema rastrcanosti,nema brzih igraca,nema igraca poteza osim Zebe,nema kreativnosti....samo jalova igra,ja tebi ti meni,pa neka duga lopta i eventualno neko individualno nesto sam da proba.Pa ako upadne.Ne znam,ali sto se tice same igre,mislim da je ovo najlosija sezona u zadnje tri,koliko vodi Amar Osim.Tacno je da nemamo ni srece u zadnje vrijeme,ali nemamo ni hrabrosti vala,onda me ne cudi sto nece da nas pogura nekada sreca malo.Kada bi sedmorica igraca koja konstantno igraju podigla formu za 5%,ovo bi bio neki drugi bolji tim.Znaci,po meni,ne treba puno,ali previse je kada znas da cijeli tim igra ispod nivoa kojeg realno mogu da postignu.Ocekujem da ce se forma podici kod nekih igraca,tu narocito mislim na Smajica koji je los totalno,a od kojeg ja licno ocekujem puno rastrcanije i bolje igre i bolju uvezanost sa Zebom,mislim na Besliju koji bi mogao naci malo vise motiva,zatim Adilovic kojem motiv vise definitivno ne treba,ako ga sada nema da pokaze zasto je dosao ovde i poslije ove kazne da krene punom parom,onda ne znam kada ce...zatim Markovic ili Colic mali,bilo koji da igra ,mora dati vise od sebe,Colic je defanzivno dobar,ali ofanzivno los,kod Markovica je obrnuto,moraju naci nacin da to poprave,vezni red da ne spominjem,svi su sve,samo ne kreativni ako izuzmem Zebu,a svi mogu dodati bar 5% na sebe,pa bi bilo drugacije.Amar mora naci put kako da podigne razinu razmisljanja kod ovih igraca.Kada bi to uspio ,ne vidim ekipu koja bi mogla da nas pobijedi.O golmanima necu,vidi se kolika je to fula,kada Guso mora stati medju stative,a sto je najbolje od svega,taj starac je odbranio rutinski i vrlo dobro.Ja bi ga aktivirao kad vec nemam ambicije da dovedem normalnog golmana.Procjena Karica kod onog izlijetanja je nevidjena fula,koju pionir ne bi napravio.Karic je idealan golman za Zelju ali da je rezerva,pa imas solidnog rezervnog golmana.Pa vala nek se zamijene.Guso je bolji golman od Karica.
Ja vidim problem u motivu,ne vidim zelju igraca da naprave dobru utakmicu,ide se na to da probamo pobijediti bilo kako i onda to odrzati.Nema onog sarma,pa da nekoliko igraca pokusa da naprave utakmicu lijepu za oko,nema rastrcanosti,nema brzih igraca,nema igraca poteza osim Zebe,nema kreativnosti....samo jalova igra,ja tebi ti meni,pa neka duga lopta i eventualno neko individualno nesto sam da proba.Pa ako upadne.Ne znam,ali sto se tice same igre,mislim da je ovo najlosija sezona u zadnje tri,koliko vodi Amar Osim.Tacno je da nemamo ni srece u zadnje vrijeme,ali nemamo ni hrabrosti vala,onda me ne cudi sto nece da nas pogura nekada sreca malo.Kada bi sedmorica igraca koja konstantno igraju podigla formu za 5%,ovo bi bio neki drugi bolji tim.Znaci,po meni,ne treba puno,ali previse je kada znas da cijeli tim igra ispod nivoa kojeg realno mogu da postignu.Ocekujem da ce se forma podici kod nekih igraca,tu narocito mislim na Smajica koji je los totalno,a od kojeg ja licno ocekujem puno rastrcanije i bolje igre i bolju uvezanost sa Zebom,mislim na Besliju koji bi mogao naci malo vise motiva,zatim Adilovic kojem motiv vise definitivno ne treba,ako ga sada nema da pokaze zasto je dosao ovde i poslije ove kazne da krene punom parom,onda ne znam kada ce...zatim Markovic ili Colic mali,bilo koji da igra ,mora dati vise od sebe,Colic je defanzivno dobar,ali ofanzivno los,kod Markovica je obrnuto,moraju naci nacin da to poprave,vezni red da ne spominjem,svi su sve,samo ne kreativni ako izuzmem Zebu,a svi mogu dodati bar 5% na sebe,pa bi bilo drugacije.Amar mora naci put kako da podigne razinu razmisljanja kod ovih igraca.Kada bi to uspio ,ne vidim ekipu koja bi mogla da nas pobijedi.O golmanima necu,vidi se kolika je to fula,kada Guso mora stati medju stative,a sto je najbolje od svega,taj starac je odbranio rutinski i vrlo dobro.Ja bi ga aktivirao kad vec nemam ambicije da dovedem normalnog golmana.Procjena Karica kod onog izlijetanja je nevidjena fula,koju pionir ne bi napravio.Karic je idealan golman za Zelju ali da je rezerva,pa imas solidnog rezervnog golmana.Pa vala nek se zamijene.Guso je bolji golman od Karica.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
- SarajlijaTM
dobro kazes,samo da imaju motiva mljeli bi sve pred sobom.
pa kad pogledas,mi bolje igramo protiv evropskih ekipa nego u pl,generalno,bolje izgleda...
a gusu bi svi voljeli vidjeti medju stativama,sto se i vidjelo po erupciji odusevljenja kad se vidjelo ko mjenja karica.
mislim da smo jedini navijaci koji se tek razbude nakon crvenog kartona,a ne obratno

pa kad pogledas,mi bolje igramo protiv evropskih ekipa nego u pl,generalno,bolje izgleda...
a gusu bi svi voljeli vidjeti medju stativama,sto se i vidjelo po erupciji odusevljenja kad se vidjelo ko mjenja karica.
mislim da smo jedini navijaci koji se tek razbude nakon crvenog kartona,a ne obratno

- Bianconeri1988
- Kontakt:
A protiv koga velikan Sparta igra večeras!?UPS je napisao/la:pa nije ni cudo kad svaku utakmicu dodje ili penal ili crveni za goste a u najmanju ruku se vasi protivnici redovno zale da je sudija siljio za vas. Onda dodju izraelci i pokazu vam gdje vam je mjesto, u tri utakmice utrpaju vam 13 komada. zato, tisu...uzivajte dok pare traju, kad ne bude para znate i sami sta vam slijedinick je napisao/la: 2 godine 2 trofeja
2 godine 2 krompira

Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Ma bi ga voljeli vidjeti među stativama malo morgen...SarajlijaTM je napisao/la:dobro kazes,samo da imaju motiva mljeli bi sve pred sobom.
mislim da smo jedini navijaci koji se tek razbude nakon crvenog kartona,a ne obratno![]()
Ono sinoć s njim je sve bila šprdancija i cirkuzanje, na Guši se vidi da mu je mrsko braniti...
Kaže jedna momak sinoć, visok 2 metra, a lobuju ga sa gol linije, valjda to bilo kad smo igrali protiv Kilmarnocka prije 12-13 godina

Ž '21!
Vise anamoonih sto koriste Gradski stadion, nego NAS na NAŠOJ temi...Sta ti je kompleks ?!? 

Ma s Karicem je jos veci cirkuus, on i ima neku volju ya branjenjem al mu se nedaBianconeri1988 je napisao/la:Ono sinoć s njim je sve bila šprdancija i cirkuzanje, na Guši se vidi da mu je mrsko braniti...
Da, Karić je napravio glupost, ali je jako teško reći sto može ovaj vratar obraniti, Leotar sinoć nije imao ambicija.boccaccio je napisao/la:Puno je tu do znanja,odnosno neznanja pojedinih igraca,medjutim mene brine voljni momenat.Ili smo navikli vec da ovim tempom igre zabijemo dva gola i da je to dovoljno.Problem je kada naleti jaca ekipa koja je svakako motivisana protiv nas,a mi nemotivisani i eto ti problema.S obzirom na ono sta dajemo na terenu i kakvo je to netrcanje i nemotiv,moram biti prezadovoljan sa ovih nekoliko posljednjih rezultata.Gledajuci to na varijantu dva gostovanja,olimpic i celik i 4 boda,te na prolaz u kupu,onda cak to i ne izgleda bas rezultatski lose.
Željina igra i igrači su nekvalitetni i to je činjenica, pa pogledaj onog Stanića kako ruke drži, ne gradi loptu, pol utakmice stoje van terena , a i igra duplih bokova stoje na dva metra jedan od drugoga , to je taktički poražavajuće, a Nyema on trči od jednog do drugog, Bogičević on uopće u ni jednom ozbiljnijem klubu nemože biti konkurentan, pravi faule bezveze, klecaju mu koljena pa iz straha radi faul, to je zaostalo.
A Smajić je posebna priča, taj u sebe nije uložio pol marke, da si je klupu kupio il' koju spravu, a zadnji sklek je napravio u 7 razredu, definitivno loš izbor pojačanja, a ovi iz prošle godine ostali na istom nivou, nema naprijed, presporo igraju, svaki igrač ima 5-6 dodira, teška će ovo sezona biti, neatraktivna.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
19 utakmica u kupu bez poraza pod osimovom palicom!!!
gigante, treba tebi i ivici spomenik dici u gradu!

gigante, treba tebi i ivici spomenik dici u gradu!
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
-
- Kontakt:
Zna li neko kad je izvlacenje parova 1/8 finala?
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/pl ... raz-u-kupu" onclick="window.open(this.href);return false;adis_macak je napisao/la:Zna li neko kad je izvlacenje parova 1/8 finala?
drzava zeljo.............the maniacs 1987 ch:willa