EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

skyisthelimit

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la skyisthelimit » 15 sep 2011, 21:52

Goldy je napisao/la:
skyisthelimit je napisao/la:Ovu Rusiju jedino Spanija moze dobiti, mada i to je tesko
ajde ne preteruj..... jedva su makedoniju dobili.... na sreću u zadnjoj sekundi

a to Makedonija losa jel :?: koliko su utakmica rusi izgubili na prvenstvu, koliko su njihovi protivnici ubacili poena...Jesu li mozda rusi primali 90-100 poena...nemoj mi samo reci da su bili u lahkoj grupi :roll:
15.10 - 15.06 ...

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 15 sep 2011, 21:53

Raduljica, Velickovic, Cakarevic, Rasic, Tepic, Krstic povrijedjeni. Bolje nije moglo. Paunic i Markovic zajedno odigrali preko 40 minuta, dali ukupno 3 poena. Krstic ocigledno igrao pod velikim bolovima. Savana i Keselja nigdje. Teo ne moze drzati koncentraciju 40 minuta pa je ovaj broj izgubljenih lopti i ocekivan.
Premalen broj faulova, osim Kirilenka Rusi sutnuli ukupno 6 bacanja, al' ne smijes ni praviti faulove kad nema ko uci s klupe. :?

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 15 sep 2011, 21:53

Teodosić se opet igrao generala i ukopao reprezentaciju, ja mislim da on nije zaslužio baš toliki kredit, bez obzira na ranije partije, košarka je timska igra, a on je danas bio sve samo ne timski igrač, toliko promašaja, čak 9 izgubljenih lopti, on je najveći krivac za ovaj poraz Srbije, a onih 20 poena može okačit mačku o rep, što bi moj jaran rek'o od predsjednika do košpara :mrgreen:

Rusi opet odlični u odbrani, to je njihov veliki kvalitet koji ih je i odveo ovako daleko, nemaju poraza iako su dva puta opasno visili, ali to je dokaz pobjedničkog mentaliteta. Protiv Francuske će to biti strašno čvrst meč gdje će odbrane dominirati i gdje je apsolutno sve otvoreno, nema favorita i jedva čekam taj meč...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Thecoldfear
Kontakt:

Post Postao/la Thecoldfear » 15 sep 2011, 22:01

braoolyo je napisao/la:Raduljica, Velickovic, Cakarevic, Rasic, Tepic, Krstic povrijedjeni. Bolje nije moglo. Paunic i Markovic zajedno odigrali preko 40 minuta, dali ukupno 3 poena. Krstic ocigledno igrao pod velikim bolovima. Savana i Keselja nigdje. Teo ne moze drzati koncentraciju 40 minuta pa je ovaj broj izgubljenih lopti i ocekivan.
Premalen broj faulova, osim Kirilenka Rusi sutnuli ukupno 6 bacanja, al' ne smijes ni praviti faulove kad nema ko uci s klupe. :?
Ma ti igraci ne bi nista pomogli. Ne mogu Raduljica, Velickovic, Macvan i Savanovic igrati u petorci. Maksimalno bi trojica bila pozvana a jedan bi zavrsio na klupi. Rasic je prosjek igrac ali bi onda Srbija jos vise izgubila jer su Paunic i Markovic igrali dobru odbranu ali svi ovi igraci u Srbiji ne igraju u nekim velikim timovima a ako igraju u malo boljim timovima cine samo zakrpe. Ovo je odlican uspjeh ove ekipe a mozda i razocarenje jer su bili uzeli srebro na proslom EP.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 15 sep 2011, 22:02

Teodosić se previše frajeriše. Podsjeća me na Ukića, pravi indijanac.

Francuska - Rusija, auu, prava poslastica, ona europska, obrambena. Uh!
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

B o X
Kontakt:

Post Postao/la B o X » 15 sep 2011, 22:05

pokušali smo, nismo uspjeli...
FK Drina Zvornik - 66. godina tradicije!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 sep 2011, 22:21

Ja nisam imao snage da gledam kraj,prebacih negde nakon 2 minute u 4/4.Toliko nonsalancije od jedne ekipe odavno nisam video,iznervirao sam se kao nikada do sada na jednoj utakmici,**** ih individualna igra da ih ****. :evil:
Teo neprepoznatljiv na prvenstvu,bojim se da smo do sada videli njegove najbolje partije za reprezentaciju,takvog je karaktera,dokazao se i sada ce da sledi mangupisanje,nece tu pomoci ni Duda ni niko da se on vrati na pravi kolosek.

Rusija nam se nudila,u 3/4 smo ih imali ko zna koliko puta,mogli smo tada da im se odlepimo na bar 5-6 razlike,ali jok ako nisu razmisljali nasi intelektualci i rade greske koje sada nebi napravili deca polaznici u skoli kosarke.

Zasluzeno smo ispusili sami smo krivi,Rusija je samo koristila to sto mi ne znamo i necemo da odigramo i rutinski nas napunila,s obzirom na sve vidjeno razlika od 10 je premala. :( :oops:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 15 sep 2011, 22:27

ne znam stvarno zar je iko ocekivao da Srbija moze proci Rusiju...Svaka vam cast na tome, vjerovatno bi i sam bio toliki optimista da sam navijac iste
15.10 - 15.06 ...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 15 sep 2011, 22:30

Rusi su bili bolji i zasluženo idu u polufinale. Ovo je neki realan domet srpske repke, iako smo svi očekivali više. Još ništa nije izgubljeno, slijedi jako bitna utakmica za plasman sa Grcima, ulog je veliki, pobjedom idemo na predolimpijski turnir.
Što se tiče večerašnje utakmice, skok je presudio na kraju. Na 6. minuta do kraja Mozgov kao jedini centar dobija 5. faul, tu se ukazala velika šansa koju nismo iskoristili, možda i zbog Krstićeve povrede, uglavnom kad se meč lomio Rusi su skakali u napadu kao ludi, Kirilenko ih je maestralno predvodio. Srbija je ukupno gledano, imala bolji šut, bilo je i perioda dobre igre u odbrani, međutim stara boljka iz prethodnih mečeva, skok i asistencije su debelo bili na strani Rusa. Teo je uz Krstića glavni igrač repke i to će i ostati i nakon ove partije, ma kako je neko ocjenjivao, dobro ili loše.
Sumirajući sve, povrede igrača i jačinu turnira, Srbija nije mogla više od ovoga.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 15 sep 2011, 22:38

Srbija ima veliku šansu protiv Grčke, koliko je Grčka limitirana reprezentacija bez glavnih igrača pokazala je i današnja utakmica kad su im se Francuzi nudili tri četvrtine, gdje igrali ubjedljivo najgoru utakmicu na prvenstvu, a Grci nisu uspjeli da naprave više od 7 koševa razlike. Onda su glavni Francuzi proigrali i to je bio kraj Grčke, jedna ozbiljna reprezentacija to sebi ne bi smjela dozvoliti, a Grci bez Diamantidisa i kompanije nisu velika reprezentacija. Velika šansa za Srbiju koju bi trebali iskoristiti, ipak je velika stvar igrati na OI, a u tim kvalifikacijama će imati odličnu šansu.
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 15 sep 2011, 22:39

Moram priznati, ocekivao sam ovo. S obzirom na to da me igra Srbije na ovom EP-u nije odusevila, realno je bilo ocekivati da ce, od iole jace reprezentacije izgubiti. Teodosic je puno srljao, jednom takvom play makeru ni u snu se ne smije dogoditi onoliko izgubljenih lopti. Puno je forsirao sut, za 3 poena bio katastrofalan. Ne svidja mi se to sto se on odlucuje na sut za nekih 7 metara, a puno boljih sutera od njega ima, treba loptu dati najbolje suteru. Krstic me iznenadio igrom na ovom EP-u. Jeste bio najbolji strijelac svoje ekipe (istina, puno poena s linije slobodnih bacanja), prosjek negdje oko 15 poena po utakmici, ja sam od njeg' ocekivao puno vise. S boljim centrima kao da se izgubio na terenu. Iznenadjujuce je kako protiv brace Gasol, Francuza, pa i s Kamanom nije imao bas puno sansi (posebno s ovim prvim nabrojanim), dosta promasaja. Ipak, i on je NBA nivo, dugo vremena je proveo tamo, pa se od njega mora ocekivati da 'potuce' ove Evropske centre, a da se normalno nosi s NBA-ovcima (iskustvo je na njegovoj strani). Malo toga je pokazao.
Izdržati, to je temelj vrline!

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 15 sep 2011, 22:44

skyisthelimit je napisao/la:
Ted Mosby je napisao/la:Evo BiH ipak ima predstavnika u 1/4 finalu

objasni ovu glupost :?

zurapovic je bio sudija

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 15 sep 2011, 22:46

Meni nije jasno kako mozete kritikovati Teodosica. On je posljednji koji zasluzuje kritiku. Momak jednostavno nema sa kim odigrati, pa je logicno da pokusava sa dalekometnim sutevima.

Srbija je puno ocekivala od ove mlade generacije,.. To se na njihovu zalost nije ostvarilo, pa su od talenata dobili sasvim limitirane igrace. U maticnim klubovima igraju uglavnom sporedne uloge.

Treba biti posten i priznati da je ovo maksimum od ove reprezentacije. Perovic, Macvan, Markovic, Tepic i drustvo ne mogu znacajnije napredovati,.. Oni su jos prije dvi godine dostigli svoj vrhunac i sada pocinju padati ili se zadrzavati na prosjeku. Da Turska nije bila u uzasnoj formi, sigurno bi Srbija zapela i na toj stepenici. Ovako su izgubili od prosjecne Rusije koja je za nijansu kvalitetniji tim.

Da je u timu bio Velickovic, sigurno bi Srbija bila znatno jaca. On je igrac sa mozgom i m.u.d.i.m.a za razliku od Perovica ili Macvana. Sigurno bi Milicic i Rakocevic bili od koristi. Srbija nije Amerika da moze skartirati vrhunske igrace,.. Moraju privoliti jednog vrhunskog centra i jednog beka ako zele biti konkurentni najboljim reprezentacijama svijeta. Ako pak ti igraci ne zele igrati, onda jbg, neka cekaju neka bolja vremena. Ovakav tim definitivno ne moze bolje.

Teodosic i Krstic (i ponekad Savanovic) ne mogu vuci deset limitiranih igraca,.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 15 sep 2011, 22:51

Sad smo mi svi strucnjaci a Dule je amater.

Cinjenica je jedno,a to je da je Teodosic u potpunosti podbacio na ovom EP bez obzira kakve su na kraju njegove brojke. Definitivno on nije sav svoj. 9 izgubljenih lopti samo kreten sebi moze dozvoliti a ne jedan od najboljih playeva u evropi.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 15 sep 2011, 22:54

Valencia je napisao/la:Meni nije jasno kako mozete kritikovati Teodosica. On je posljednji koji zasluzuje kritiku. Momak jednostavno nema sa kim odigrati, pa je logicno da pokusava sa dalekometnim sutevima.

Srbija je puno ocekivala od ove mlade generacije,.. To se na njihovu zalost nije ostvarilo, pa su od talenata dobili sasvim limitirane igrace. U maticnim klubovima igraju uglavnom sporedne uloge.

Treba biti posten i priznati da je ovo maksimum od ove reprezentacije. Perovic, Macvan, Markovic, Tepic i drustvo ne mogu znacajnije napredovati,.. Oni su jos prije dvi godine dostigli svoj vrhunac i sada pocinju padati ili se zadrzavati na prosjeku. Da Turska nije bila u uzasnoj formi, sigurno bi Srbija zapela i na toj stepenici. Ovako su izgubili od prosjecne Rusije koja je za nijansu kvalitetniji tim.

Da je u timu bio Velickovic, sigurno bi Srbija bila znatno jaca. On je igrac sa mozgom i m.u.d.i.m.a za razliku od Perovica ili Macvana. Sigurno bi Milicic i Rakocevic bili od koristi. Srbija nije Amerika da moze skartirati vrhunske igrace,.. Moraju privoliti jednog vrhunskog centra i jednog beka ako zele biti konkurentni najboljim reprezentacijama svijeta. Ako pak ti igraci ne zele igrati, onda jbg, neka cekaju neka bolja vremena. Ovakav tim definitivno ne moze bolje.

Pa gdje si ti Valencia druže stari :mrgreen: Opet postavljaš visoko letvicu kvalitete, nije Rusija prosječna reprezentacija, a ako jeste, onda su natprosječne samo Španija i SAD, a sa njima u nivou Francuska i Argentina. Ostalih 200 reprezentacija svijeta su ispodprosječne, a neke od njih su toliko loše da bi ih trebalo promptno rasformirati :D Rusija je fantastična reprezentacija koja ne briljira a ima sve pobjede, njihovi limiti su daleko iznad ovoga.

Teodosić je morao razigravati igrače koji su bili raspoloženi i koji mogu nešto napraviti. Krstić i na jednoj nozi može duplo bolje od ovog večeras. Koliko je čistih situacija napravio za svoje šutere? I prosječne igrače krene na nekim utakmicama, a Srbija može imati barem dva takva igrača po utakmici. Koliko jedan krajnje limitiran igrač može biti dobar pokazao je Kosta Perović u Partizanu, jer se iz njega timskom igrom izvlačilo najbolje. Uostalom devet izgubljenih lopti govori za sebe, ja se ne sjećam utakmice gdje je neko izgubio 9 lopti, a ko zna koliko sam utakmica odgledao...

Glory glory Man United!

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 15 sep 2011, 23:08

skyisthelimit je napisao/la:ne znam stvarno zar je iko ocekivao da Srbija moze proci Rusiju...Svaka vam cast na tome, vjerovatno bi i sam bio toliki optimista da sam navijac iste

Pa jedna Makedonija je zamalo dobila Rusiju, a Srbija je, jelte bolja, uvek bila, od Makedonije, zar ne? :lol:
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 sep 2011, 23:09

Valencia je napisao/la:Meni nije jasno kako mozete kritikovati Teodosica. On je posljednji koji zasluzuje kritiku. Momak jednostavno nema sa kim odigrati, pa je logicno da pokusava sa dalekometnim sutevima.

Nisam neki vrsni poznavatelj kosarke kakvih ima ovde,niti pratim basket nesta pomno,ali ovoliko izgubljenih lopti koliko je on imao veceras(na koliko je zavrsio posto nisam gledao kraj,ali sigurno 8-9)sigurno nisu zbog toga sto je hteo da sutira,pamtim sada iako nisam obracao paznju na to toliko,da su dve bile zbog toga sto je sa jedne na drugu stranu hteo da prebaci loptu preko trojice igraca,i dve su u prenosu lopte vec na centru.Dakle zbog suteva nije sigurno.

Daleko od toga da sada ja nesta ovde na njega puno,doneo je on mnogo radosti nama,ali da zasluzuje itekakve kritike za igru na celom prvenstvu,zasluzuje,pa niko nije bezgresan i Jordan je svojevremeno dobijao kritike i sa radosti ih prihvacao jer je to neka nova skola,pa zasto ne bi i jedan Teodosic sada bio kritikovan kada je podbacio iako se to od njega zadnjeg ocekivalo. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 15 sep 2011, 23:11

skyisthelimit je napisao/la:
Goldy je napisao/la:
skyisthelimit je napisao/la:Ovu Rusiju jedino Spanija moze dobiti, mada i to je tesko
ajde ne preteruj..... jedva su makedoniju dobili.... na sreću u zadnjoj sekundi

a to Makedonija losa jel :?: koliko su utakmica rusi izgubili na prvenstvu, koliko su njihovi protivnici ubacili poena...Jesu li mozda rusi primali 90-100 poena...nemoj mi samo reci da su bili u lahkoj grupi :roll:

pa dobri su Rusi slazem se, al da ih niko ne moze dobiti osim španaca čini se kao preterivanje :mrgreen:

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 15 sep 2011, 23:18

Dongle je napisao/la:Poslije nesretnog poraza od Francuske Srbiji su kola krenula nizbrdo.Kao da to nije ista ekipa.Totalno im je pala koncentracija,a sut za 3 poena totalno los.Ne znam sta se desilo sa ekipom poslije utakmice sa Francuzima? :?

imali su prejaku grupu pa su se umorili za razliku npr od makedonije koja je imala uglavnom lagane protivnike do cetvrtfinala

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 15 sep 2011, 23:20

Ljetvicu postavljam tamo gdje joj je mjesto. Pratim odavno evropsku kosarku, al' ne pamtim da je nekada bila na nizim granama,.. Jedino Spanija ima vrhunski kvalitet, dok je sve ostalo prosjecno ili ispodprosjecno,. Ranije sam uzivao u prvenstvima, a sada se jedva natjeram da na prekide pogledam poneku utakmicu.

Sto se tice Teodosica,.. Niko od vas ne primjecuje da je momak igrao skoro cijeli mec sa minimalnim odmaranjem. Kosarka je zestok sport, sa puno trke i dinamike. Uz to Teo nije neka atleta, pa je sasvim logicno da je iz umora proizaslo vise gresaka nego inace.

Obratite paznju na kretanje Perovica, Macvana, Bjelice ili Markovica,.. Ti momci nemaju nikakvog osjecaja za prostor,.. Kako im dodati kada stoje ko panjevi. A i kada do Koste stigne neka lopta, odbije se od njega kao od panj.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.