AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

scudetto
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la scudetto » 11 sep 2011, 22:36

Admir_Sa je napisao/la:ko je poceo utakmicu?

ustvari boli me qrac, ebem im svima familije

dodjes nakon tri dana kuci sa planine i ovo te doceka :evil: :evil: :evil: :evil:
Preporucio bih ti da cijelu sezonu provedes na planini.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 11 sep 2011, 22:42

lafo grade romu na duge staze, a 5 igraca dovedu 5 do 12. pa ako si je vec namjeravao graditi zar nije logicno da se onda kupi ono sto se zeli i na vrijeme, pa djecu od 17 godina nema veze, a ne ovako se proda na vrijeme, a kupi 5 do 12. jos nekakvog osvalda koji je u italiji dao 2 gola plate 15mil, a toliko isto npr mirka prodaju, a mirko moze doktor ovome biti. lafo u espanjolu razvaljivao, daj ba
nema potpisa

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 12 sep 2011, 09:26

stek –oba gola idu na dusu odbrane ALI golman svjetske klase (a takav bi on trebao biti) bi mozda morao bolje reagovati kod drugog gola po mom misljenju.
rosi – iznenadjujuce fin performans, u defanzivi dosta slabiji u odnosu na napad sto je i logicno s obzirom da je djecko krilni igrac a ne bek (kao i cassetti i cicinho kad smo vec kod toga). dobri prodori al' opet malo sta korisno s obzirom da je veoma malo upotrebljivih lopti ubacivao u 16erac.
jose angel riise – prvih sat vremena ubjedljivo nas najbolji igrac, drzao je lijevu stranu toliko mocno da bi se i candela postidio al' ovo je roma i jedan sjeb po utakmici je zagarantovan pa tako i kod andjela. prvo je poklonio loptu onome koji je najsigurniji da ce zabit u ovakvoj utakmici a onda par minuta kasnije dobio crveni karton.
burdisso – stvarno ne znam sta da napisem jer i nije imao pretjerano puno posla (sto je poprilicno cudno za rec s obzirom na rezultat). doduse bilo bi fino da je uklizao kod prvog gola, medjutim, siguran sam da ga je flashback na proslogodisnju tekmu na sardiniji odvratio od toga s obzirom da se ponovo ispred njega nasao daniele conti.
heinze – na stoperu je bio siguran, kasnije na lijevom beku nesto slabiji al' s obzirom da smo isli na sve ili nista cijela odbrana je ostavljena na cjedilu kod drugog gola pa tako i heinze. na momente je bio i vise nego agresivan i moram priznat uvijek me je nerviralo to njegovo ponasanje: podere covjeka i onda rasprava sa sudijom o startu 'na loptu'.
de rossi – jedan od rijetkih koji moze dobit prolaznu ocjenu, LE ga drzao toliko blizu nasem golu da je na momente izlgedalo kao da igra treceg stopera, medjutim, cim bi krenuo naprijed djelovali smo puno opasnije. nadam se da ce vec od iduce tekme gago preuzet njegovo mjesto i da ce ddr imat puno vise prostora.
perrotta – neprimjetan, nije bilo onih njegovih utrcavanja jer mislim da ni sam nije siguran koju je poziciju igrao na terenu. jedna od zrtava (lose) taktike.
pjanic – poprilicno dobar debi, imao jedan dobar sut i par odlicnih pasova koji nazalost nisu iskoristeni. moram priznat da je od svih ovih pojacanja najvise pokazao i s pravom romini navijaci najvise nade polazu upravo u njega.
totti – solidna utakmica, par dobrih pasova, akcija, slobodnjaka koji bi da je umjesto osvalda bila krompirska vreca sigurno donjeli pobjedu. spor (sto je i za ocekivat s obzirom na njegove godine) al' sve to nadoknadjuje odlicnim pregledom igre i pasovima.
osvaldo – 15 miliona :roll:
bojan – totalno neprimjetan i neucinkovit po toj desnoj strani i nadam se da ce se za dobrobit njegove a i romine sezone LE smilovat i vratit ga na lijevu gdje je ocigledno pun puno bolji.
borriello – pokazao najvise od svih napadaca al' podhitno treba poradit na primanju lopte, sto je poprilicno tuzno s obzirom na kojem nivou profesionalnog fudbala igra i kakve novce prima za to. pjaniceva lopta je bila savrsena i ono jedan ozbiljna napadac mora ustopat i pospremit u gol.
borini i gago – prvi se mogao proslavit odma prvim dodirom al' (opravdano) ponistise mu gol. drugog nisam ni primjetio dok se komentator nije oglasio.

slovan 1, slovan 2 i cagliari su bile tri potpuno iste utakmice i prosto je nevjerovatno kako ekipa ne uci na greskama.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 12 sep 2011, 15:30

nešto puno nisam ni očekivao, ali ovo je bilo stvarno loše.. ajde, mogu oprostiti i neuigranost i izostanke važnih igrača, ali najviše sam ljut što nismo odigrali hrabrije i agresivnije u prvom pol.. LE je napravio nekoliko početničkih grešaka o kojima sad nemam vremena pisati, utjeha je da je i Pep startao loše s Barcom kad je došao na klupu :mrgreen:

Ipak, neke stvari se naziru.. kad nema Lamele, jedno od krila MORA igrati onaj mali Borini jer on jedini ima trku i brzinu.. Ima i Bojan, ali kad je na jednom krilu Osvaldo, onda protivnici duplaju Bojana na drugom i on je tu pogubljen.. Druga stvar, u gostima neka centralnog napadača igra Totti, a kod kuće Osvaldo ili Borriello.. Nikako ne smiju biti 2 od ta 3 igrača u igri istovremeno, osim ako je protivnik baš loš.. Treće, kući moramo igrati presing, a za to trebaju dva agresivna i brza krila i isti takav AMF, što Pjanić nije- on na Olimpicu treba da igra CMF a vani AMF.

Eto toliko, biće bolje ;)
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 12 sep 2011, 15:49

Admir_Sa je napisao/la:lafo grade romu na duge staze, a 5 igraca dovedu 5 do 12. pa ako si je vec namjeravao graditi zar nije logicno da se onda kupi ono sto se zeli i na vrijeme, pa djecu od 17 godina nema veze, a ne ovako se proda na vrijeme, a kupi 5 do 12. jos nekakvog osvalda koji je u italiji dao 2 gola plate 15mil, a toliko isto npr mirka prodaju, a mirko moze doktor ovome biti. lafo u espanjolu razvaljivao, daj ba
Ma hajde, druže, nije se ni Rim izgradio za godinu :mrgreen:

Neka druže, daj im malo vremena...istina nije jučer to nešto spektakularno izgledalo, ali ni toliko loše koliko ovi ineristi i juventini pišu( :mrgreen: ). Na momente je ekipa pokazala kako to treba da izgleda dok se sve ukomponuje.
Deveterici igrača (ako se ne varam) je jučer ujedno bio i debi u Seriji A, bilo je tu nervoze i svega, strpljenja malo.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 12 sep 2011, 17:08

http://www.football-italia.net/sep11n.html" onclick="window.open(this.href);return false;

prvi znak ucenja na greskama je priznavanje iste :D

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 13 sep 2011, 20:19

Pjanić: Nisam mislio da ću napustiti Lyon

Miralem Pjanić, 21-godišnji bosansko-hercegovački nogometaš, ovog je ljeta bio jedan u nizu igrača koji je pojačao Romu kojaje, istina, loše startala u novu sezonu talijanske Serije A...

Cagliari je pobijedio na rimskom Olimpicu s 2-1.

No, jedna od svjetlijih karika u Romi je bio Pjanić, donedavni igrač Lyona, koji se nekoliko puta našao u prilici, ali nije sve okrunio pogotkom. Isto tako, istaknuo se nekoliko puta i sa kvalitetnim asistencijama.

- Bit će bolje. Ovaj poraz valjda možemo pripisati neuigranosti, makar smo zaslužili pobjedu - rekao je Pjanić i potom se osvrnuo na scenarij kojim je završio u Romi.

- Iskreno, cijelo sam ljeto mislio da ću sigurno ostati član Lyona. Nisam imao niti namjere mijenjati klub, a onda je sve promijenio jedan razgovor. Onaj s Luisom Enriqueom, trenerom Rome. Dva kluba su se dogovorila, a ja sam dobio veliki motiv doći u Romu.

-Trenutačno mi je jako lijepo. Možda je samo mali problem jezik, ali sam siguran da će svaki novi dan biti sve ljepši ovdje - zaključio je Pjanić.
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

forzaaaaromaaa
Kontakt:

Post Postao/la forzaaaaromaaa » 14 sep 2011, 15:56

jel zna iko oce li lamela igrat protiv intera?

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 14 sep 2011, 19:29

forzaaaaromaaa je napisao/la:jel zna iko oce li lamela igrat protiv intera?
ako je sudit po ovome http://www.football-italia.net/sep14o.html" onclick="window.open(this.href);return false; nece

...

s obzirom da su u toku europske utakmice a mi na tu temu nemamo sta pisat :D dozvolicu si tu tu slobodu da ubacim par 'zanimljivosti' iz rominog tabora

navodno smo potpisali 'novog cafua'
CALCIOMERCATO ROMA ESCLUSIVO AGENTE MARIANO NUOVO CAFU/ ROMA – Alla ricerca di rinforzi sugli esterni difensivi per il mercato di gennaio, Walter Sabatini continua a setacciare il mercato europeo e sudamericano. Tra i nomi accostati con forza alla Roma, figura anche quello di Mariano, terzino destro 25enne ribattezzato in patria come il ‘nuovo Cafu‘. Per saperne di più e conoscere meglio questo giocatore del Fluminense, Calciomercatoweb.it ha intervistato in esclusiva il suo agente, Eduardo Uram. “Per quanto riguarda la Roma, al momento si tratta di mere speculazioni giornalistiche. Non c’è nulla, nemmeno sondaggi informali. Nuovo Cafu? Le sue doti migliori sono la tecnica e la grande velocità. Spinge molto, ma è bravo anche in fase difensiva. E’ un atleta completo”.
transfer ce biti ozvanicen 1. januara 2012. a mariano ce potpisati cetverogodisnji ugovor s romom koja ce ga platiti oko 7 miliona €. prema rijecima njegovog vrlog agenta, mariano je odlican desni bek cija je glavna karakteristika brzina te precizna ubacivanja u 16erac a moze se pohvaliti i pozamasnom izdrzljivoscu tj staminom (za one koji igraju pes-a) i pravovremenim uklizavanjima - jednom rijecju: supermen!

http://www.forzaroma.info/rassegna-stam ... nitiq.html" onclick="window.open(this.href);return false;

nakon utakmice sa cagliarijem, totti je izveo cijelu ekipu na zajednicku veceru te ih pocastio janjetinom (nije ba, nemam pojma sta su jeli i boli me K) :D uglavnom, uprkos losem startu sezone svi su slozni kako u ekipi vlada bratsvo i jedinstvo te cvjetaju ruze i ubijedjeni su kako ce roma uskoro pokazati pravo lice.

zivi bili pa vidjeli

http://www.romanews.eu/2011/09/14/ag-ba ... ntacalcio/" onclick="window.open(this.href);return false;
ipak nismo bili zainteresovani za bastosa (kao da je nekoga briga za to, ja do sad nisam znao ni da se dovodio u vezu s romom)

i za kraj, sastav koji su novinari skrpili na osnovu odradjenih treninga do sad

PROSSIMA PARTITA: Inter-Roma (sabato 17 settembre, stadio Giuseppe Meazza, ore 20,45
)

INDISPONIBILI: Greco

SQUALIFICATI: Jose Angel

(4-3-3): Stekelenburg; Rosi, Burdisso, Juan, Taddei; Pjanic, De Rossi, Gago; Borriello, Totti, Borini
A disp.: Lobont, Rosi, Cicinho, Kjaer, Heinze, Simplicio, Perrotta, Pizarro, Viviani, Caprari, Osvaldo, Okaka, Lamela, Bojan. All. Luis Enrique.

BALLOTTAGGI: Kjaer-Juan, Heinze-Juan, Pjanic-Gago, Gago-Perrotta, Cassetti-Rosi.

MCMXXVII
Kontakt:

Post Postao/la MCMXXVII » 15 sep 2011, 08:41

borrilello od pocetka na krilu :lol: . e moj LE, neces se ti dugo u romi zadrzat

MCMXXVII
Kontakt:

Post Postao/la MCMXXVII » 16 sep 2011, 23:50

najava sastava za tekmu protiv intera:

stek

rosi burdisso heinze taddei

perrotta de rossi pjanic

borriello totti krkic

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nadao sam se da ce novi trener drzati igrace poput rosija, taddeija, i perotte sto dalje od prve postave, no i pored svih pojacanja, opet smo prinudeni gledati majstorije taddeija (sada i na lijevom beku :? ), perrrotte , rosija, i jednog od najboljih krila u serriji a borriella.
imam osjecaj da se LE zajebaje sa navijacima rome, vec sam poslije pripremnih utakmica uvidio da ce on biti najveci sabatinijev promasaj.

asr_pd
Kontakt:

Post Postao/la asr_pd » 17 sep 2011, 09:14

Sto je najgore, s obzirom u kakvom je inter stanju, mogao bi enrique 'ispasti' genije, izvuce li kakav pozitivan rezultat sa ovom tragedijom od postave i formacije

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 17 sep 2011, 09:20

Kad počinje utakmica Inter - Roma? xD

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 17 sep 2011, 11:29

frankqqqqq je napisao/la:Kad počinje utakmica Inter - Roma? xD

u 20.45
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 17 sep 2011, 11:49

asr_pd je napisao/la:Sto je najgore, s obzirom u kakvom je inter stanju, mogao bi enrique 'ispasti' genije, izvuce li kakav pozitivan rezultat sa ovom tragedijom od postave i formacije
ja ne vjerujem da će ovi igrati, tj. ne želim da vjerujem.. došlo je vrijeme kad čovjek mora sanjati MC77 u prvih 11..

slika
:roll:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 17 sep 2011, 15:38

ja naletih negdje da kjaer i borini idu od prve minute veceras !? :?
bilo kako bilo, inter je inter, uvijek su tezak protivnik i svakako su favorit zbog domaceg terena i bod (a kamoli 3) bi bila golem uspjeh.

sto se tice same ekipe i prvih 11 vjerujem da je LE i sam svjestan da borriello ne moze igrat krilnog napadaca i tu mislim da bi borini mogao dobit svoju sansu jer za ovakvu interovu formaciju itekako su nam potrebni sto brzi napadaci a to totti i borriello nisu; steta sto nam je lamela povrijedjen jer je idealan igrac za ovakve odbrane. lijevi bek nam je za facepalma jer ni taddei ni cassetti nisu za te pozicije al' eto izgleda da enrique vidi nesto sto mi ne vidimo. inace, misljenja sam da bi heinzea trebalo stavit na beka a kjaera stavit od prve minute pa kud puklo da puklo.
za vezni red nemam nikakvih primjedbi jer ova trojica su trenutno najbolje sto imamo.

forza roma

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 17 sep 2011, 15:44

ovo bi im bila idealna postava :
stekelenburg
jose angel kjaer burdisoo heinze
gago
de rossi
pjanic

osvaldo bojan
boriello

ili onaj neki Lamela lik sto je doso umjesto bojana.
8-)

MCMXXVII
Kontakt:

Post Postao/la MCMXXVII » 17 sep 2011, 20:31

ne mogu da vjerujem, ovo sj potvrdeni sastav:

stek

perrota :? burdisso kjaer tadei :?

pjanic de rossi pizzarro

osvaldo totti borini

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 17 sep 2011, 21:05

Iskreno se nadam da ce sa Stekom biti sve uredu
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 sep 2011, 22:19

Jadan utakmica, i Inter i Roma slabo. :| :|
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.