EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

legenda reala
Kontakt:

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la legenda reala » 16 sep 2011, 22:34

Francuzi u finalu po svemu viđenom zasluženo ,odbrana sjajna ,napad isto ,Parker u odlučujučim momentima na podliježe pritisku i to je to finale i plasman na OI ,imaju nekoliko sjajnih igrača i u finalu protiv Španije će to biti prava poslastica ,mislim da utakmica neće biti ni slična onoj iz grupe ,i da će 1-2 lopte na kraju odlučiti pobjednika ;)

Rusi večeras nisu imali raspoloženih igrača kao sinoć ,ali glavni razlog njihovog poraza ja slab skok u drugom poluvremenu i dosta loši playmakeri ,jedna ozbiljna reprezentacija koja pretenduje na visok plasman mora imati vrhunskog playa ,što u ovom slučaju Rusi nemaju i u ovakvim utakmicama se to pokaže ,samo kolko grešaka i bezidejnosti Ponkrashova i Bikova .Ne znam šta čekaju imaju pare ,zašto ne naturlizuju jednog dobrog playa ako ga već nemaju, od odlaska Holdena nema tu više ko da razigrava Kirilenka ,Hryapu i dr ,mislim da se podhitno treba tražiti tu rješenje za prestojeća takmičenja ,i sinoć sam ja primjetio taj problem ,ali su sinoć Hryapa ,Kirilenko ,Monia ,Shved igrali dobro pa nije puno ovisilo od njih dvojice ,ali kad treba od njih ,njih nigdje .Što reče Vlado Majer kako ovaj čovjek ima ugovor na skoro 5 miliona ,za Bikova ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 17 sep 2011, 00:13

Danas se uvjerismo u prosječnost prosječnog košarkaša Gasola, tačno je mrtvi prosjek, veze on nema, šlepa se, ovo ono... nevjerovatno kako neki ljudi mogu da potcjenjuju uspjeh nekoga radi svojih partikularnih simpatija prema nekom drugom. Pau je danas objasnio neke stvari, kad je Makedonija mogla da ode na neku značajniju prednost, Gasol je držao Špance. Kasnije je proigrao Navarro i to je bilo to.

Francuzi puno bolji nego u četvrtfinalu, Ruse opet nije krenuo šut i to je ipak bilo previše, sa onakvim šutem nisu mogli do finala. Batum je pokazao koliko je važan igrač, kad njega krene, onda uz Parkera i Noaha (pogotovo u odbrani) Francuzi uvijek izgledaju bolje od protivnika, jednostavno se osjeti da će pobjediti. Španci su jedna posebna klasa, trebaće Francuzima i malo sreće tu, ali ako ih iko može uzeti onda su to oni, nadam se (navijački) da će to tako i biti...

Da sam navijač Srbije danas bi ubio nekog, ono što su njihovi "košarkaši" napravili nije ni za šta drugo nego za batina, sram da ih bude, upropastili su sve što su napravili u zadnje dvije godine, odlazak na Olimpijadu je mnogo važniji od SP i EP, ali "zvijezde" nisu mogle naći motiva da nikad slabiju Grčku dotuku i kupe sebi šansu za OI. Za onu prvu četvrtinu bi pojedinim "igračima" trebalo doživotno zabraniti pristup reprezentaciji. Sramota i ništa više!
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 17 sep 2011, 00:17

kad se sjetim prosle godine cak su navijaci Srbije umislili da su jaci od dream team-a Amerike :lol: koji blam :roll:
15.10 - 15.06 ...

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 17 sep 2011, 00:21

Hawking je napisao/la:
Da sam navijač Srbije danas bi ubio nekog, ono što su njihovi "košarkaši" napravili nije ni za šta drugo nego za batina, sram da ih bude, upropastili su sve što su napravili u zadnje dvije godine, odlazak na Olimpijadu je mnogo važniji od SP i EP, ali "zvijezde" nisu mogle naći motiva da nikad slabiju Grčku dotuku i kupe sebi šansu za OI. Za onu prvu četvrtinu bi pojedinim "igračima" trebalo doživotno zabraniti pristup reprezentaciji. Sramota i ništa više!
Toliko o njihovoj priči da su imali prejake protivnike u grupi, a makedonija slabe...od tri tima sa kojima su igrali i makedonci i srbi srbija je izgubila sve tri utakmice, a makedonija dobila dvije, a jednu jedva izgubila u zadnjoj sekundi... koš razlika srbi minus 30, a makedonci +12 dakle 40 koševa ...žao mi je što se nije desio meč srbija -makedonija ali i ovako se vidi da su makedonci prvaci balkana :) ...nadam se da ce sutra do medalje....rusi su ih jednom zamalo maznuli...mislim da u narednom mecu nece...
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 17 sep 2011, 00:41

skyisthelimit je napisao/la:kad se sjetim prosle godine cak su navijaci Srbije umislili da su jaci od dream team-a Amerike :lol: koji blam :roll:
Ne vjerujem da je iko rekao da smo jaci od Amerike, vec da smo zasluzili finale i da smo bili druga reprezentacija na SP.
Sa zdravim Velickovicem, Cakarevicem, Bjelicom, Rasicem, Tepicem, Krsticem te Raduljicom,Rakovicem, mozda cak i Nedovicem Srbija bi se borila za medalju na OI 2012. Bez svih njih smo obicni prosjek, to je ocigledno.

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 17 sep 2011, 00:44

Ne pretjerujte sad. Srbija je svojom igrom bila iznenadjujuce vrlo losa. A sad, sta bi bilo kad bi bilo....

Siguran sam da ce se Spanija morati itekako pomuciti ako hoce titulu Evropskog prvaka. Francuzi nisu nimalo naivni protivnice. Vidjet cete.
Izdržati, to je temelj vrline!

NEKOJ
Kontakt:

Post Postao/la NEKOJ » 17 sep 2011, 00:47

Goldy je napisao/la:
Hawking je napisao/la:
Toliko o njihovoj priči da su imali prejake protivnike u grupi, a makedonija slabe...od tri tima sa kojima su igrali i makedonci i srbi srbija je izgubila sve tri utakmice, a makedonija dobila dvije, a jednu jedva izgubila u zadnjoj sekundi... koš razlika srbi minus 30, a makedonci +12 dakle 40 koševa ...žao mi je što se nije desio meč srbija -makedonija ali i ovako se vidi da su makedonci prvaci balkana :) ...nadam se da ce sutra do medalje....rusi su ih jednom zamalo maznuli...mislim da u narednom mecu nece...
Crnogorci su zvanicno sampioni balkana jer su samo oni pobjedili najboljeg :D
PS. Pero Antic dunk :D " onclick="window.open(this.href);return false;

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 17 sep 2011, 00:53

braoolyo je napisao/la:
skyisthelimit je napisao/la:kad se sjetim prosle godine cak su navijaci Srbije umislili da su jaci od dream team-a Amerike :lol: koji blam :roll:
Ne vjerujem da je iko rekao da smo jaci od Amerike, vec da smo zasluzili finale i da smo bili druga reprezentacija na SP.

Ja neznam da je BiH bila druga a vi ? Da li smo mi bili na SP ?
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 sep 2011, 00:55

CoDe je napisao/la:
braoolyo je napisao/la:

Ne znam ni ja da je BIH bila druga,ali znam da si ti jedan veliki smor. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 17 sep 2011, 00:55

CoDe je napisao/la:
braoolyo je napisao/la:

Nauci se pisati, pa tek onda mozes pristupiti diskusiji i privuci paznju na sebe. Do tada, pozdrav!
Izdržati, to je temelj vrline!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 sep 2011, 01:04

Hajde hoćemo li prijedloge za MVP i petorku !!!

Ja hoću Bo Makedonče na poziciju playa ,ali neno kaže da će to biti Parker ,pa sad kontam koju nagradu dati Mekajlebovskom :roll: :roll:
Ko je najbolji odbranbeni igrač prvenstva ,nema Diamantidisa ,ko će biti ,Kirilenko je statistički najbolji čini mi se ,ali je i Pero igro ludu odbranu na prvenstvu vidjećemo .

moja petorka

Parker
Bo
Kirilenko
Pau
Marc/Noah

MVP ko osvoji prvenstvo znači Pau/Navaro ili Parker ,vjerovatno će staviti nekog ko neće biti u petorci ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 17 sep 2011, 02:01

legenda reala je napisao/la:Hajde hoćemo li prijedloge za MVP i petorku !!!

Ja hoću Bo Makedonče na poziciju playa ,ali neno kaže da će to biti Parker ,pa sad kontam koju nagradu dati Mekajlebovskom :roll: :roll:
Ko je najbolji odbranbeni igrač prvenstva ,nema Diamantidisa ,ko će biti ,Kirilenko je statistički najbolji čini mi se ,ali je i Pero igro ludu odbranu na prvenstvu vidjećemo .

moja petorka

Parker
Bo
Kirilenko
Pau
Marc/Noah

MVP ko osvoji prvenstvo znači Pau/Navaro ili Parker ,vjerovatno će staviti nekog ko neće biti u petorci ;)
za trenera šampionata predlažem dokuzovskog

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 17 sep 2011, 06:23

neno#4 je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:http://tacno.net/SportNovost.aspx?id=9285 :D tekst jednog stručnjaka a vi se divite Edinu Avdiću :mrgreen:

ima gresaka u znanju,limoges nije bio prvak evrope 92. godine nego 93.
Tacno, Partizan je bio prvak '92 godine...
Zeznuo sam se...

ti se zeznuo?

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 17 sep 2011, 06:31

http://****/main.asp?dir=news&newsid=41360" onclick="window.open(this.href);return false;

McCalebb plakao zbog poraza Makedonije

Apsolutna senzacija Eurobasketa reprezentacija Makedonije borit će se za brončanu medalju.

Oni su samim ulaskom u četvrtfinale napravili povijesni uspjeh, a bez obzira kako prošli s Rusima u nedjelju poslijepodne (16.30), oni su postali daleko najveći junaci u svojoj domovini. U polufinalu su pokušavali zaustaviti Paua Gasola, ali “ubio” ih je Navarro s 35 koševa.

“Da je šutirao nogom, Navarro bi pogodio. Pogađao je sa svih pozicija i nismo mu mogli ništa”, kazao je Predrag Samardžiski.

Makedonska srca razgalio je i Bo McCalebb, Amerikanac je zaplakao nakon poraza od Španjolske, čime je pokazao da mu je itekako stalo do svoje nove domovine.

“Ono koji Boa ne znaju, mogu se čuditi. Ali za nas to nije iznenađenje. Bo je cijelim srcem za Makedoniju i zato mu je poraz teško pao”, poručili su iz makedonskog stručnog stožera.

Uplakanog košarkaša iz New Orleansa tješio je njihov bivši playmaker, danas direktor makedonske reprezentacije Vrbica Stefanov.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 sep 2011, 09:30

Ne znam kako je Noah zaslužio biti u prvoj petorci?! Vjerujem da će biti nekog majmunisanja kako bi se skoro svi igrači koji su najzaslužniji za uspjehe svojih reprezentacija našli u najboljoj petorci. Dakle, ne'a veze što ta petorka neće biti klasična (PG, SG, SF, PF i C).

McCaleb
Parker
Batum
Kirilenko
Gasol

A, ne bih se iznenadio ukoliko bi to izgledalo ovako:

Parker
Navarro
Batum
Kirilenko
Gasol

Meč Francuska - Rusija pogledah tek u snimku. Bykov je baš pravi bik :mrgreen: . Pa prod'o je barem 6-7 lopti Francuzima. :mrgreen: S druge strane, Parker i Batum su pogađali kada je bilo najpotrebnije i to je to. Moram priznati da sam odigr'o više od 136 poena na meču (majstorstvo, ne'a šta). Kirilenko nije mog'o sam, izostala je pomoć Shveda, a dodajmo da Kryapa i Monya nisu skoro ništa pogodili i sasvim je razumljivo gdje je zaškripalo.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 17 sep 2011, 10:41

Monolog je napisao/la: McCaleb
Parker
Batum
Kirilenko
Gasol

A, ne bih se iznenadio ukoliko bi to izgledalo ovako:

Parker
Navarro
Batum
Kirilenko
Gasol
Manje-vise slazem se. Samo ja bih stavio prije Marca G. On me puno vise iznenadio i bio je veca sila od buraza. Bar do sada. Jeste da se naravno najvise gleda finale, ali dobro. Mislim da ce Bo sigurno biti u petorci. Navaro i Batum takodje. Kirilenko vjerovatno, a za centra ne znam. Jedan od brace...
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 17 sep 2011, 11:39

Po mom:

1. Bo
2. Navarro
3. Kirilenko
4. Gasol
5. Gasol

Vjerovatno:

1. Parker
2. Navarro
3. Batum
4. ______
5. Gasol
Mes Que Un Club

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 17 sep 2011, 11:48

IgorBL je napisao/la: Manje-vise slazem se. Samo ja bih stavio prije Marca G. On me puno vise iznenadio i bio je veca sila od buraza. Bar do sada.
mark izgleda igra u zivotnoj formi.... u zadnjem nba playoffu bio je daleeeeko bolji od brata

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 17 sep 2011, 21:25

srbija tek osma

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 17 sep 2011, 21:42

PG: Parker
SG : Bo Mc
SF: Batum
PF:Kirilenko
C: Gasol (Pau)
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.