RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

senoRA
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la senoRA » 04 avg 2009, 13:24

romeo je napisao/la:kakve vi imate talove s nasom upravom , to je za nepovjerovat ....
jbg druze mi smo sa svima dobri.....
Red or Dead
:twisted: :twisted: :twisted:

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 04 avg 2009, 14:21

može li neko sad da napiše otprilike kako će izgledati formacija Veleža i ko će igrati?
it's football day

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 04 avg 2009, 15:36

Baboon je napisao/la:može li neko sad da napiše otprilike kako će izgledati formacija Veleža i ko će igrati?
-----------------------Hadžidžulbić---------------
Šečić------Asim Škaljić-----Kajtaz----Knežević

Zaimović----Majkić----Jugo(Čolić)

Osmanagić------Velagić(Obad)------Džafić

Ovo ti je od prilike,s tim da su ova trojica u sredini zbijeni ,a Osmanagić se često vraća na polušpica,dok se Džafić izvlači na krilo.

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 04 avg 2009, 16:18

steta da colic bude na klupi, on mora igrati u 11, makar na mjestu desnog beka,

pocjepajte sada vukove, mi cemo uskog i onda dva najdraza kluba zeljo i velez na prvom i drugom mjestu
Cuva Bog Zelju svog!

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 04 avg 2009, 16:29

mirzza je napisao/la:steta da colic bude na klupi, on mora igrati u 11, makar na mjestu desnog beka,

pocjepajte sada vukove, mi cemo uskog i onda dva najdraza kluba zeljo i velez na prvom i drugom mjestu
Ma naće Čolić 100% bit na klupi,ipak je momak (po mom mišljenju) jedan od boljih igrača lige,ja sam stavio sastav koji je igrao protiv Travnika,jer ne znam tačno na koju će poziciju uletiti Čola.U svakom slučaju s njim smo još puno jači i protiv Olimpika se nadam lijepoj igri kao protiv Travnika.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 04 avg 2009, 16:31

iskreno sada jos sa Colicem ne samo da cemo pocjepati Olimpik nego ce biti drama i na Kosevu u trecem kolu ...

mrzim ovu recenicu al je moram reci "stvarno smo sada jaki"
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Butmiran
Kontakt:

Post Postao/la Butmiran » 04 avg 2009, 17:16

kimbo je napisao/la:iskreno sada jos sa Colicem ne samo da cemo pocjepati Olimpik nego ce biti drama i na Kosevu u trecem kolu ...

mrzim ovu recenicu al je moram reci "stvarno smo sada jaki"
Vjerujem. :D
Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 04 avg 2009, 17:26

Sezona za nogometaše Veleža nije mogla početi na bolji način – pred dobro ispunjenim tribinama, odličnom igrom došli su do uvjerljivog trijumfa nad Travnikom (5:0). Ono s čime Abdulah Ibraković u ovom trenutku može biti zadovoljan jest pristup i zalaganje, ali i činjenica da je njegova momčad odigrala većim dijelom utakmice upravo onako kako se i očekivalo od nje, s mnogo kratkih pasova, trke i lijepih akcija.
- Sve što sam tražio od igrača bilo je da igraju pravi, moderan nogomet. Želio sam da što više spustimo loptu na zemlju, da igramo sa što više kombinatorike, i na taj način nadigramo protivnika.

Moram priznati da sam zato zadovoljan, jer smo većim dijelom utakmice odigrali onako kako smo i željeli, kazao nam je Ibraković svoje prve dojmove nakon odličnog otvaranja prvenstva.
Uistinu, Rođeni su ove subote zaslužili sve pohvale za svoje izdanje. Teško je izdvojiti bilo koga s obzirom da je čitava momčad izgledala kompaktno i bez velikih oscilacija. Kapetan Dženan Zaimović odigrao je na vrhunskoj razini, postigao dva gola, “njegov” je potpis imao i peti, kada je fantastičnom prizemnom loptom izbacio Kajtaza, a ovaj Dženana Durakovića. Debitanti u crvenom dresu Milan Knežević, Amer Osmanagić i Adin Džafić na vrhunski su način počeli karijeru u novom klubu. Knežević se pokazao kao siguran i čvrst defanzivac, a bio je i asistent kod trećeg gola. Dvojac iz mlade reprezentacije – Osmanagić, Džafić – izgledao je kao da godinama igra zajedno. Na lijevoj strani pravili su pravi dar-mar, a Džafić je bio asistent kod dva i realizator jednog pogotka.
- Mislim da se pokazalo kako nismo pogriješili s dovođenjem pojačanja. Ipak, nakon ovakve utakmice ne bih izdvajao nikoga. Ova utakmica bila je samo pokazatelj da smo dobro radili ovog ljeta, zaključio je Ibraković.
Najgore što bi se ovoj momčadi sada moglo dogoditi je – euforija. Rođeni jesu odigrali možda i iznad očekivanja, no ne smiju dopustiti da ih to previše digne, jer bi spuštanje moglo biti isuviše bolno.
- Euforija ne dolazi u obzir! Istina, drago nam je da se stvorila neka vrsta euforije među navijačima, da su zadovoljni i da jedva čekaju iduću utakmicu. Ali kada je momčad u pitanju, mi smo s obje noge čvrsto na zemlji. Svjesni smo da je u subotu bilo i određenih nedostataka u igri – imali smo fizičkih i psiholoških padova, koje moramo otkloniti, nedostaje nam i sinkronizacije i tajminga kada je u pitanju igra pasova. Sve to je i razumljivo s obzirom da su se neki igrači priključili kasno, imamo i ozlijeđenih, objašnjava Ibraković, te nam nameće logično pitanje – može li Velež još bolje?
- Ne samo da može, nego iskreno vjerujem da hoće. Tek smo na startu, naša forma nije dosegla vrhunac, i mnogo je stvari koje moramo u hodu popraviti. Ipak, još jednom ponavljam, moramo ostati čvrsto na zemlji i igrati iz utakmice u utakmicu, jer svaka sljedeća je priča za sebe i prilika za novo dokazivanje, zaključio je Ibraković.

Ajdin_RA81
Kontakt:

Post Postao/la Ajdin_RA81 » 04 avg 2009, 17:32

PREMIJER LIGA BIH
sezona 2009/2010
II kolo
TRAVNIK - ZRINJSKI Sudija: Efendić Mevludin Sarajevo
Travnik, 08.08.2009. 17.30 A 1: Vještica Dušan Gradiška
Delegat: Čordašević Ljubomir (Šamac) A 2: Topić Rodoljub Banja Luka
Kont.suđenja:Mandić Ranko (Livno) 4: Čuić Tomislav Tomislavgrad
SLAVIJA - ZVIJEZDA GRADAČAC S u d ij a : P ajić Danijel Bijeljina
Ist.Sarajevo, 09.08.2009. 17.30 A 1: Forto Admir Vitkovići
Delegat: Bubalo Marinko (Široki Brijeg) A 2: Janjić Siniša Bijeljina
Kont.suđenja:Begagić Muhamed (Zenica) 4: Kaplan Semir Stolac
ŽELJEZNIČAR - ŠIROKI BRIJEG Sudija: Zrilić Robert Banja Luka
Sarajevo, 08.08.2009. 20.10 A 1: Knežević Damir Livno
Delegat: Kundačina Radoslav (Trebinje) A 2: Grabus Elvir Travnik
Kont.suđenja: Jelavić Filip (Gabela) 4: Golać Edin Banovići
RUDAR - ČELIK Sudija: Buljan Mirko Mostar
Prijedor, 08.08.2009. 17.30 A 1: Tomas Nikica Drinovci
Delegat: Mišković Dubravko (Livno) A 2: Nišić Dragan Šamac
Kont.suđenja: Gobeljić Hajrudin (Cazin) 4: Jakupović Edin Bihać
BORAC - LEOTAR Sudija: Živković Anto Orašje
Banja Luka, 08.08.2009. 17.30 A 1: Brzović Šemso Tuzla
Delegat: Kamber Husein (Sarajevo) A 2: Taborin Zoran Zvornik
Kont.suđenja: Gigović Ilija (Gradiška) 4: Panić Novo Doboj
SLOBODA - LAKTAŠI Sudija: Alečković Emir Sarajevo
Tuzla, 08.08.2009. 17.30 A 1: Bandić Franjo Tomislavgrad
Delegat: Čovčić Ferid (Vitkovići) A 2: Bogilović Bilal Sarajevo
Kont.suđenja:Ristić Aleksandar (Modriča) 4: Dominković Vladimir Orašje
MODRIČA MAXIMA - SARAJEVO Sudija: Bureković Muamer Zenica
Modriča, 09.08.2009. 17.30 A 1: Alispahić Adnan Zenica
Delegat: Vuksan Milovan (Banja Luka) A 2: Drlje Dalibor Mostar
Kont.suđenja: Čovčić Edib (Vitkovići) 4: Vrhovac Ljubiša Laktaši
VELEŽ - OLIMPIK Sudija: Stankić Predrag Bijeljina
Mostar, 08.08.2009. 17.30 A 1: Šelo Mirza Gračanica
Delegat: Kurtagić Alija (Bihać) A 2: Udovčić Sreten Prijedor
Kont.suđenja: Ferizović Bekir (Travnik) 4: Vukasović Radislav Trebinje

senoRA
Kontakt:

Post Postao/la senoRA » 04 avg 2009, 22:31

Ajdin_RA81 je napisao/la:PREMIJER LIGA BIH
sezona 2009/2010
II kolo
TRAVNIK - ZRINJSKI Sudija: Efendić Mevludin Sarajevo
Travnik, 08.08.2009. 17.30 A 1: Vještica Dušan Gradiška
Delegat: Čordašević Ljubomir (Šamac) A 2: Topić Rodoljub Banja Luka
Kont.suđenja:Mandić Ranko (Livno) 4: Čuić Tomislav Tomislavgrad
SLAVIJA - ZVIJEZDA GRADAČAC S u d ij a : P ajić Danijel Bijeljina
Ist.Sarajevo, 09.08.2009. 17.30 A 1: Forto Admir Vitkovići
Delegat: Bubalo Marinko (Široki Brijeg) A 2: Janjić Siniša Bijeljina
Kont.suđenja:Begagić Muhamed (Zenica) 4: Kaplan Semir Stolac
ŽELJEZNIČAR - ŠIROKI BRIJEG Sudija: Zrilić Robert Banja Luka
Sarajevo, 08.08.2009. 20.10 A 1: Knežević Damir Livno
Delegat: Kundačina Radoslav (Trebinje) A 2: Grabus Elvir Travnik
Kont.suđenja: Jelavić Filip (Gabela) 4: Golać Edin Banovići
RUDAR - ČELIK Sudija: Buljan Mirko Mostar
Prijedor, 08.08.2009. 17.30 A 1: Tomas Nikica Drinovci
Delegat: Mišković Dubravko (Livno) A 2: Nišić Dragan Šamac
Kont.suđenja: Gobeljić Hajrudin (Cazin) 4: Jakupović Edin Bihać
BORAC - LEOTAR Sudija: Živković Anto Orašje
Banja Luka, 08.08.2009. 17.30 A 1: Brzović Šemso Tuzla
Delegat: Kamber Husein (Sarajevo) A 2: Taborin Zoran Zvornik
Kont.suđenja: Gigović Ilija (Gradiška) 4: Panić Novo Doboj
SLOBODA - LAKTAŠI Sudija: Alečković Emir Sarajevo
Tuzla, 08.08.2009. 17.30 A 1: Bandić Franjo Tomislavgrad
Delegat: Čovčić Ferid (Vitkovići) A 2: Bogilović Bilal Sarajevo
Kont.suđenja:Ristić Aleksandar (Modriča) 4: Dominković Vladimir Orašje
MODRIČA MAXIMA - SARAJEVO Sudija: Bureković Muamer Zenica
Modriča, 09.08.2009. 17.30 A 1: Alispahić Adnan Zenica
Delegat: Vuksan Milovan (Banja Luka) A 2: Drlje Dalibor Mostar
Kont.suđenja: Čovčić Edib (Vitkovići) 4: Vrhovac Ljubiša Laktaši
VELEŽ - OLIMPIK Sudija: Stankić Predrag Bijeljina
Mostar, 08.08.2009. 17.30 A 1: Šelo Mirza Gračanica
Delegat: Kurtagić Alija (Bihać) A 2: Udovčić Sreten Prijedor
Kont.suđenja: Ferizović Bekir (Travnik) 4: Vukasović Radislav Trebinje
znaci glavni u vrapcicima stankic moram to zapamtit
hahaha
Red or Dead
:twisted: :twisted: :twisted:

megafon
Kontakt:

Post Postao/la megafon » 05 avg 2009, 11:04

ra1981 je napisao/la:
Baboon je napisao/la:može li neko sad da napiše otprilike kako će izgledati formacija Veleža i ko će igrati?

Ovo ti je od prilike,s tim da su ova trojica u sredini zbijeni ,a Osmanagić se često vraća na polušpica,dok se Džafić izvlači na krilo.

Dzafic je klasicni centarfor i on nece igrati po strani,na njegovo mjesto dolazi Cola,a on ide u sredinu.Dzafic je igrao na strani jer tamo nije bilo Cole.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 05 avg 2009, 12:03

ra1981 je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:Velež ucesnik memorijalnog turnira MUSTAFA HUkiC u Tuzli koji ce se odrzati 3 i 4 septembra pored Veleza i Slobode Vardar Skoplje je takodje siguran dok se cetvrti ucesnik trazi navodno ce biti Rudar iz Velenja mada se jos pregovara sa nekim klubovima ....
Hvala na informaciji,Velež već tradicionalno učestvuje na tom turniru,usput jeli to reprezentativna pauza,pa se ne igra PL?
DA tada ce biti lakse doci do sportskih prijatelja koje Sloboda mnogo ima i medju kojima je Velez uvijek bio nikad necu zaboraviti na jednom turniru Sloboda ispala u polufinalu od Radnika BL ja mislim i u finalu nasao se Velez i kad su svi navijali za Velez a na stadionu Tušanj Cudna jada od Mostara grada .. prelijepo bilo .. Velez poslije Slobode mi je uvijek drag klub i navijacu uvijek za njega ...
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Ajdin_RA81
Kontakt:

Post Postao/la Ajdin_RA81 » 05 avg 2009, 13:36

Uvijek sam stobom sam za tebe zivim ja stobom cu plakat stobom se radovat.Samo daj go,samo daj goo.RedArmy ceka nocas da slavimo.Tvoj dres i moja krv ista je boja too,za tebe krv cu dat i zivot svoj.Jos jedan go,jos jedan goo gorit ce Mostar pobjedu slavit cemo !!! :twisted: ;)

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 05 avg 2009, 14:49

megafon je napisao/la:
ra1981 je napisao/la:

Dzafic je klasicni centarfor i on nece igrati po strani,na njegovo mjesto dolazi Cola,a on ide u sredinu.Dzafic je igrao na strani jer tamo nije bilo Cole.

Ja mislim da ipak Velagic leti iz prvih 11 a na njegovo mjesto ce Dzafa u sredinu a Cola po strani.
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 05 avg 2009, 15:33

slika

Očekujemo pobjedu protiv Olimpika

„Protiv Travnika potvrdili smo ono što smo ranije i najavljivali, a to je da će Velež, u ovom prvenstvu, igrati značajnu ulogu. Cilj nam je vrh tabele i, ako se ukaže prilika, plasman u Evropsku ligu. Imamo dobar tim, dobili smo nekoliko kvalitetnih igrača i, uz stručni štab, na čelu sa Abdulahom Ibrakovićem i upravu, vjerujem da možemo ostvariti naše ambicije“, rekao nam je Tanović.

Ipak, direktor Veleža upozorava da je rano za dizanje euforije.

„Osjeti se da su navijači poneseni našim sjajnim startom, ali svi mi u klubu smo čvrsto na zemlji. Ono što, posebno, raduje je da nema povrijeđenih igrača i svi su spremni za subotnji meč sa Olimpikom. Želimo tri nova boda i vjerujem da ćemo, uz pomoć navijača, u tome uspjeti“, istče Tanović.

Danas bi se, prema riječima Tanovića, trebala razriješiti i situacija oko Elvira Čolića. Čelni ljudi Veleža i Čelika sastaće se, kako bi pokušali pronaći rješenje, koje bi odgovaralo i jednom i drugom klubu, a ponajviše Čoliću, čiji bi, eventualni povratak u Velež, puno značio za ekipu trenera Ibrakovića.

Ukoliko se pregovori uspješno završe, Čolić bi, kao pozajmljen igrač, mogao zaigrati za Velež već u subotu.
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 05 avg 2009, 23:24

jel neko zna kako se zavrsila "sapunica" oko Colica :?: :?:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 avg 2009, 23:43

Red or Dead je napisao/la:jel neko zna kako se zavrsila "sapunica" oko Colica :?: :?:

ČOLIĆ PONOVO NA POSUDBI U VELEŽU; IGRA PROTIV OLIMPIKA ;)

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 06 avg 2009, 19:08

Džafić: Pada i Olimpik
Thursday, 06 08 2009

Adinu Džafiću je malo trebalo da stekne simpatije navijača Veleža, a prije utakmice sa Olimpikom naš mladi reprezentativac najavljuje novi trijumf.

slika

U premijernom nastupu pred mostarskom publikom oduševio je sve prisutne na stadionu, a mnogi su mišljenja da neodoljivo po načinu igre i borbenosti podsjeća na Admira Vladavića, iz vremena dok je nosio dres “rođenih”.

- Uvijek je dobro u novu sezonu krenuti sa pobjedom a pogotovo pobjedom od 5:0, i upečatljivom igrom, kakvu smo mi prikazali kontra Travnika. Sretan sam što su navijači prepoznali moju želju, trud i talenat, i nadam se da ću ih još mnogo puta u budućnosti obradovati.

U Mostaru ste relativno kratko, jeste li se navikli na sredinu?

- Svaki početak je na neki način težak, međutim iz dana u dan je sve lakše. Grad je lijep, navijači na svakom koraku pružaju podršku na razne načine. U Mostaru trenutno vlada euforija zbog našeg sjajnog starta.

Već sutra na programu je drugo kolo, u kojemu je Velež ponovo domaćin, i to novom premierligašu, Olimpiku…

- Bit će teža utakmica od prethodne. MIslim da je Olimpik znatno kvalitetniji tim od Travnika. Mi ćemo ostaviti srce na terenu, s toga naši navijači ne trebaju da brinu za pobjedu i nove bodove. Nadam se da će stadion kao i protiv Travnika biti ispunjen do posljednjeg mjesta, jer navijači su naš dvanaesti igrač, konstatuje Džafić.

Adnan Demić, Sport
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 07 avg 2009, 10:19

I Kodro je Rođeni
Thursday, 06 08 2009

slika
Mustafa Kodro novi je član našeg kluba. Predstavnici Veleža i Zvijezde su se dogovorili, pa će Kodro od danas biti novi-stari Rođeni.

Velež i Kodro još ranije su postigli dogovor, a sada je to isto učinjeno sa predstavnicima FK Zvijezde, pa će se Kodro priključiti ostatku ekipe. Doduše, Mustafa je trenutno povrijeđen, ali čim zaliječi povredu, biće u konkurenciji za mjesto u timu.

- Biće to veliko pojačanje za nas. Istina da je trenutno povrijeđen, ali smo mi s njim dogovor postigli ranije i tog dogovora se držimo, kazao je Abdulah Ibraković
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 07 avg 2009, 14:55

Evo i Kodro se vratio,mislim da Velež nije imao jači sastav poslije rata.Ove godine sjajan posao Uprave i možemo se nadati Evropi,mada ne bi me ni titula iznenadila. :)

Naprijed Rođeni !
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.