Regionalna rukometna liga

Trigger
Moderator
Kontakt:

Re: Regionalna rukometna liga

Post Postao/la Trigger » 13 sep 2011, 23:14

hhh je napisao/la:Večeras u Ljubuškom smiješno!
Ovako bi trebao glasiti sutra naslov izvještaja sa utakmice HRK Izvidjac Mi grupa - RK Sutjeska Nikšić.
Preskupa cijena ulaznica dovela je do toga da je u dvorani bilo 500 gledatelja. Samo gledatelja, ne i navijača.
Navijači nisu htijeli ući u dvoranu jer je organizator utakmice zabranio unošenje nacionalnih simbola ( Hrvatska zastava), a navijači ( Skauti ) bez nje nisu htjeli ući.
Sa zvučnik je odjekivala nekakva meni neprepoznatljiva glazba, kažu mi da to pjeva Shakira i neki DJ.
U dvorani komorna atmosfera, kao na sprovodu!
Rukomet. onako osrednji, borbeno, s puno grešaka, i igrača i sudaca.
Izvidjac dao 29, a Sutjeska 27 golova. Ali po meni Izvidjac nije pobijedio, osvojio je dva boda, a počeo gubiti puno toga više.
Ako se rukomet neće igrati zbog navijača ( a u rukometu su navijači, da se nitko ne ljuti, u prosjeku puni pismeniji i pitomiji, negoli u košarci ili ne daj bože nogometu ), mislim da se neće isplatiti da se igra regionalna liga zbog igrača, trenera i njihove rodbine.
Gospon 3h,
Prvo da čestitam još jednom predstavniku Bosne i Hercegovine na ostvarenoj pobjedi u Regionalnoj ligi. Bravo!
Ne znam koliko si mlad ali....

1. Hrvatska ima svoje predstavnike u ligi i prisutna je njihova nacionalna-državna zastava kad igraju njihovi klubovi.
2. Ljubuški nije u Hrvatskoj a Izviđač predstavlja svoju državu Bosnu i Hercegovinu. Zar baš naš predstavnik, tj. njegovi tzv."navijači" moraju prvi započeti ono što ne priliči ovoj ligi i što je jasno rečeno šta je svrha i smisao lige - SPORT, kvalitet klubova, rukometa....
3. Ako je "izvjesna Shakira" tebi nepoznata - informacije radi, tebe radi - to je svjetski poznata pjevačica pop-rock glazbe koja je pjevala na otvaranju nogometnog/fudbalskog SP-2010 u Južnoj Africi pjesmu "Waka-Waka" (This Time For Africa) zvaničnu himnu Mundijala 2010 - kasnije i hit na većem djelu ove planete - sitnica :roll:

Sport se igra zbog gledalaca, publike i navijača, naravno. Ali!
Zbog grupice ostrašćenih kojima su važniji kojekakvi 'simboli' od same igre i utakmice neće propasti ni liga ni rukomet, pogotovo što takvi i ne dolaze zbog igre i sporta.
U dvoranama međunarodnih takmičenja, a ova SEHA-liga to jeste, treba da budu samo obilježja kluba i zemlje, države, koju predstavljaju takmičari, sportski suparnici.... politici i svim "izmima" - zna se gdje je mjesto. :cry:

I ako se već javljaš na sportskoj temi, piši o sportu, izvjesti nas (hvala unaprijed i uvijek dobrodošao) o utakmici, utiscima o igri i igračima...i svemu što je bitno glede sporta.
Svoja jadikovanja o 'simbolima' i svemu što nije sportsko - ima adekvatanih foruma i plači ili "pjevaj" gange do mile volje..... :shock:
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 13 sep 2011, 23:26

Tribalian je napisao/la:Sa naseg nezvanicnog sajta(sportskog drustva).

"Svi ljubitelji rukometa i RK Crvena zvezda mogu da odahnu. Tokom sezone 2011/12, naš rukometni kolektiv igraće u jednoj od najačih evropskih rukometnih liga.

Rukovodstvo RK Crvena zvezda danas je donelo odluku da će i pored svih novonastalih problema nastupati u regionalnoj SEHA ligi. Ovu vest sa oduševljenjem je dočekalo i rukovodstvo SEHA lige, jer bez obzira što objektivno gledajući RK Crvena zvezda teško da može da se nosi sa ekipama kao što su Zagreb, ili Bosna, Zvezda je najveći magnet za publiku i opstanak ove lige ipak je zavisio samo od nas. Sa druge strane, određeno je da će umesto Partizana, koji je odustao od takmičenja, u SEHA ligi ipak biti još jedan srpski klub, a to je sasvim zasluženo višestruki šampion i Evrope i nekadašnje SFRJ, ekipa šabačke Metaloplastike.

Prvi susret naši rukometaši odigraće u okviru 2. kola, kada će gostovati u Slovačkoj ekipi Tatrana narednog vikenda, a susret 1. kola protiv ekipe Nekse iz Našica biće naknadno odigran."

slika

I da ne zaboravim,Sljivancanin nije vise sportski direktor kluba,od veceras.
E vala neka ste se ponijeli u interesu sporta i vašeg kluba. Čestitam!
Ima C.Zvezda dovoljno kvaliteta da igra ovu vrlo jaku ligu, a da neće biti sve po 'papirnatim' predviđanjima o favoritima i autsajderima - potvrdio je Borac deklasiravši 'jaču' i mnogo skuplju ekipu sa poznatijim trenerom na klupi, Vardar.
A vaše "komšije" će se kasno kajati....kad shvate koliko bi im ova liga značila kao iskustvo i sve ostalo za LP... :mrgreen:
Bosno moja poharana....

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 13 sep 2011, 23:30

@ Trigger,raduje me ovo sto cemo se takmiciti u regionalnoj ligi,mada moram priznati da zadnjih godinu-dve,slabije pratim desavanja u rukometnom klubu ,ali ova vest me je bas obradovala :) Valjda cemo biti dostojni protivnici,nadam se. Ne bih bas da se na nama popravlja gol razlika drugih klubova. :mrgreen:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 13 sep 2011, 23:41

imeime je napisao/la:zagrijavanje proslo bez m.perkovica :o ako je to istina, veoma pohvalno...
A pjevala nekakva Šakira! :mrgreen:
Bosno moja poharana....

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 14 sep 2011, 17:58

Nakon ove odluke da Zvezda igra regionalnu ligu,evo sta je Nenad Perunicic izjavio za Sportski Zurnal.

"Zadovoljan sam. Meni je, najiskrenije, bilo mučno ovih zadnjih deset dana, jer smo pravili ekipu i planirali budžet zbog Regionalne lige. Veći nam je i fond igrača i ne bi bilo dobro da je sve propalo. Čekali smo neke naše dogovore u Beogradu, da bismo mogli da odgovorimo. Nije bilo nikakvog dvoumljenja, jer nama je bilo stalo da igramo. Drago mi je i zbog Metaloplastike kao brenda stare Jugoslavije, što će biti uz nas. Ovo može biti samo od koristi i zbog dobrih utakmica, napretka, dovlačenja potencijalnih sponzora. A SEHA liga će po kvalitetu biti odmah iza nemačke Bundes lige."

slika
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 14 sep 2011, 19:00

Ajde neka su se dogovorili, možda je spašen rukomet na ovim prostorima.

Očekujem da se Zagreb dosta pomuči da osvoji trofej.
Hayley <3

denipet
Kontakt:

Post Postao/la denipet » 15 sep 2011, 14:50

Ovako bi trebao glasiti sutra naslov izvještaja sa utakmice HRK Izvidjac Mi grupa - RK Sutjeska Nikšić.
Preskupa cijena ulaznica dovela je do toga da je u dvorani bilo 500 gledatelja. Samo gledatelja, ne i navijača.
Navijači nisu htijeli ući u dvoranu jer je organizator utakmice zabranio unošenje nacionalnih simbola ( Hrvatska zastava), a navijači ( Skauti ) bez nje nisu htjeli ući.
Sa zvučnik je odjekivala nekakva meni neprepoznatljiva glazba, kažu mi da to pjeva Shakira i neki DJ.
Izvidjac dao 29, a Sutjeska 27 golova. Ali po meni Izvidjac nije pobijedio, osvojio je dva boda, a počeo gubiti puno toga više.
Ako se rukomet neće igrati zbog navijača ( a u rukometu su navijači, da se nitko ne ljuti, u prosjeku puni pismeniji i pitomiji, negoli u košarci ili ne daj bože nogometu ), mislim da se neće isplatiti da se igra regionalna liga zbog igrača, trenera i njihove rodbine.
Ta zastava bi trebala biti vjerovatno zbog provokacija,pa je zato i zabranjeno!Mada sumnjam da je bila samo zastava u pitanju!U svakom slucaju podrzavam takve odluke organizatora da ne dozvoljava bilo kakve stvari s cim bi se provocirala suparnicka ekipa i navijaci......Dosta je vise huskanja i ratova!Bavite se malo sportom i zaboravite na politiku!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 16 sep 2011, 00:27

Opa,evo sada gledam Arena prenosi Regionalnu ligu,samo ne znam da li sve ili sta.Vidim u utorak prenos Metaloplastika-Izvidjac,sa sve studijskom emisijom. 8-)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 16 sep 2011, 14:16

Digitel je očito prodao prava Areni, jer je kupio prava na natjecanje. Očito slično kao i s HNL-om.
Hayley <3

Adoxin
Kontakt:

Post Postao/la Adoxin » 16 sep 2011, 16:38

Na ovom linku bi trebala biti utakmica Vardar-Bosna. Dakle sutra(subota) u 18:00

http://www.profreetv.com/index.php?content=watch&tvid=8

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 17 sep 2011, 02:47

Ne vidim što bi vam iko zabranio zastavu vašeg naroda a i da zabrani ne može zabraniti ono što nosite u srcu i ne može zabraniti da navijate i skandirate šta vam je volja. Ako je to koncept lige, da oni rješavaju politička pitanja na brdovitom balkanu koja niko vjekovima nije riješio, brzo će propasti takva liga. Nisu sposobni naći sponzora, i još štošta, nemaju ni sajt. Nek oni to rješavaju šta im je posao

Mostarski Gobac
Kontakt:

Post Postao/la Mostarski Gobac » 17 sep 2011, 10:56

denipet je napisao/la:
Ta zastava bi trebala biti vjerovatno zbog provokacija,pa je zato i zabranjeno!Mada sumnjam da je bila samo zastava u pitanju!U svakom slucaju podrzavam takve odluke organizatora da ne dozvoljava bilo kakve stvari s cim bi se provocirala suparnicka ekipa i navijaci......Dosta je vise huskanja i ratova!Bavite se malo sportom i zaboravite na politiku!

Moj denipet zašto bi zastava jedne države kako se god ona zvala bila provokacija na jednoj utakmici? Jeli provokacija oko ja odem na utakmicu City-ja i ponesem zastavu bih za podršku Džeki ili srpsku zastavu radi Kolarova, bas me zanima bili mi zabranili unos te zastave? Tako i u Izviđacu ima niz mladih hr reprezentativaca a brani se unos Hrvatske zastave. Veći je problem u tome sto su zabranili Hrvatsku zastavu, jer očito netko mrzi Hrvatsku a mržnja nije nikako dobra ma prema kome ona bila!!!
P.S. Odmaknite ovu ligu od politike, jer tako će propasti prije nego sto je počela!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 17 sep 2011, 19:35

NEXE - Zagreb 19-19 56. minuta.
Hayley <3

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 17 sep 2011, 19:45

NEXE - Zagreb 20-20 (11-10)
Hayley <3

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 17 sep 2011, 19:47

badblueboylivno je napisao/la:NEXE - Zagreb 20-20 (11-10)
" ? рез.. & & :)
TREĆI PUT ČASTIMO

firefighter
Kontakt:

Post Postao/la firefighter » 17 sep 2011, 19:51

vardar - bosna, 26:26 (15:14)

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 17 sep 2011, 19:51

Nemam. Ovo sam gledao na HTV-u. Šugava organizacija, nema web sajta pa se očito mora kopati na sve strane za naći rezultate. :mrgreen:

Zagreb imao šansu u zadnjoj sekundi, mladi domaći golman spretno obranio i spasio bod. U dvorani erupcija oduševljenja, prva utakmica u kojoj NEXE nije poraženo od Zagreba.
Hayley <3

Tetrijeb
Kontakt:

Post Postao/la Tetrijeb » 17 sep 2011, 19:57

Lovcen - Borac 31-30

firefighter
Kontakt:

Post Postao/la firefighter » 17 sep 2011, 20:10

stvarno je sramota da SEHA nema kvalitetnu web stranicu. onaj bilten koji objavljuju je, ruku na srce - smiješan...

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 17 sep 2011, 20:13

Jako loša partija Zagreba, bez obzira što je početak prvenstva, to ih nimalo ne iskupljuje od bezidejne igre.
Našičani su igrali i dali 100% i sve čestitke na borbenosti i hrabrosti na terenu i prikazanoj igri.

A i utakmica, meni osobno, ništa posebno, jako loša sve ukupno.
Rezultat 20-20 odaje dojam da su se igrale jake i čvrste obrane, ali je isforsiranih i nerezonskih šuteva bilo daleko više. Od zagrebaša, dobri su bili Valčić i Horvat, uz naravno Balića, iako je on s treninzima počeo tek od 01.09. i još je nespreman, daleko od forme. Kopljar je imao ubitačno loš šut izvana i ne znam dokle će ga se više tolerirati, pogotovo u reprezentaciji.

I zabranio bih da se igra u dvorani gdje se ne vide normalno crte, tj. vide se i košarkaške i odbojkaške i rukometne.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.