Gospon 3h,hhh je napisao/la:Večeras u Ljubuškom smiješno!
Ovako bi trebao glasiti sutra naslov izvještaja sa utakmice HRK Izvidjac Mi grupa - RK Sutjeska Nikšić.
Preskupa cijena ulaznica dovela je do toga da je u dvorani bilo 500 gledatelja. Samo gledatelja, ne i navijača.
Navijači nisu htijeli ući u dvoranu jer je organizator utakmice zabranio unošenje nacionalnih simbola ( Hrvatska zastava), a navijači ( Skauti ) bez nje nisu htjeli ući.
Sa zvučnik je odjekivala nekakva meni neprepoznatljiva glazba, kažu mi da to pjeva Shakira i neki DJ.
U dvorani komorna atmosfera, kao na sprovodu!
Rukomet. onako osrednji, borbeno, s puno grešaka, i igrača i sudaca.
Izvidjac dao 29, a Sutjeska 27 golova. Ali po meni Izvidjac nije pobijedio, osvojio je dva boda, a počeo gubiti puno toga više.
Ako se rukomet neće igrati zbog navijača ( a u rukometu su navijači, da se nitko ne ljuti, u prosjeku puni pismeniji i pitomiji, negoli u košarci ili ne daj bože nogometu ), mislim da se neće isplatiti da se igra regionalna liga zbog igrača, trenera i njihove rodbine.
Prvo da čestitam još jednom predstavniku Bosne i Hercegovine na ostvarenoj pobjedi u Regionalnoj ligi. Bravo!
Ne znam koliko si mlad ali....
1. Hrvatska ima svoje predstavnike u ligi i prisutna je njihova nacionalna-državna zastava kad igraju njihovi klubovi.
2. Ljubuški nije u Hrvatskoj a Izviđač predstavlja svoju državu Bosnu i Hercegovinu. Zar baš naš predstavnik, tj. njegovi tzv."navijači" moraju prvi započeti ono što ne priliči ovoj ligi i što je jasno rečeno šta je svrha i smisao lige - SPORT, kvalitet klubova, rukometa....
3. Ako je "izvjesna Shakira" tebi nepoznata - informacije radi, tebe radi - to je svjetski poznata pjevačica pop-rock glazbe koja je pjevala na otvaranju nogometnog/fudbalskog SP-2010 u Južnoj Africi pjesmu "Waka-Waka" (This Time For Africa) zvaničnu himnu Mundijala 2010 - kasnije i hit na većem djelu ove planete - sitnica

Sport se igra zbog gledalaca, publike i navijača, naravno. Ali!
Zbog grupice ostrašćenih kojima su važniji kojekakvi 'simboli' od same igre i utakmice neće propasti ni liga ni rukomet, pogotovo što takvi i ne dolaze zbog igre i sporta.
U dvoranama međunarodnih takmičenja, a ova SEHA-liga to jeste, treba da budu samo obilježja kluba i zemlje, države, koju predstavljaju takmičari, sportski suparnici.... politici i svim "izmima" - zna se gdje je mjesto.

I ako se već javljaš na sportskoj temi, piši o sportu, izvjesti nas (hvala unaprijed i uvijek dobrodošao) o utakmici, utiscima o igri i igračima...i svemu što je bitno glede sporta.
Svoja jadikovanja o 'simbolima' i svemu što nije sportsko - ima adekvatanih foruma i plači ili "pjevaj" gange do mile volje.....