Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
16%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
16
32%
4) St.Pauli
9
18%
5) Mainz
7
14%
6) Augsburg
8
16%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 50

amerosm
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la amerosm » 17 sep 2011, 16:04

Dabar je napisao/la:Zna li netko zašto je isključen golman Werdera Wiese,vidim da domaćini nisu imali penala,pa nezz jel neki prekršaj van 16 ili?
Krenuo na loptu van 16 i promasio do nje dosao igrac "Club-a" Eigler i ovaj napravio prekrsaj i dobio crveni karton. Nista cudno od Wiese-a to svako zna ko prati Bundesligu da ima par "ludih" izleta u toku sezone.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 17 sep 2011, 16:43

Poldovic se raspucao u Guzenu!!! :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 17 sep 2011, 16:56

Hare_BvB je napisao/la:Poldovic se raspucao u Guzenu!!! :lol:
Raspuco se bas, i podero mi lisic od kladionice. :evil:
Planira li ovaj HSV pobjediti i jednu jedinu u ovom jesenjem dijelu?
Edit: Dok sam se pitao ovo pitanje, bilo je 0:0. U medjuvremenu primise gol. Ne morate odgovorati na pitanje. :lol:

I da, sto je Wiese dobio crveni? Opet u pitanju neki njegov krkanluk, za zatvora?

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 17 sep 2011, 17:05

U Nurnebergu tek 58. minut :? ...taman ima vremena za domace da uzmu bod(ove) :!:

Leverkusen mi je danas bio tip dana...i naravno da nece pobjediti :oops: Ali s druge strane nije ovo uopste lose :D

Hsv opet na nivou...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 sep 2011, 17:15

U današnjoj utakmici odbrana Leverkusena kao raštimani orkestar , HSV nastavlja crnu seriju.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 17 sep 2011, 17:16

Hasebe brani za Vukojebinu od 81. minute. :lol:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 sep 2011, 17:22

Potop Guzena 1:4.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 17 sep 2011, 17:26

Podolski kao i cijeli tim Kolna imao svoj dan.
U derbiju odlican Koln, sa velikim motivom su usli u ut. i zasluzeno porazili rivale iz Lev`kusena.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 17 sep 2011, 17:29

adnan24 je napisao/la:Leverkusen mi je danas bio tip dana...i naravno da nece pobjediti :oops: Ali s druge strane nije ovo uopste lose :D

Hsv opet na nivou...
M'gladbach je meni bio zicer dana (@amer ne se ljutiti :D ). Lagano eskiviram Guzen (''teške noge'' + derby) ali me prokleta Hertha upeca po milioniti put. :evil: Nema ogavnije ekipe na dunjaluku. :evil: :evil:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 17 sep 2011, 17:39

Hare_BvB je napisao/la: M'gladbach je meni bio zicer dana (@amer ne se ljutiti :D ). Lagano eskiviram Guzen (''teške noge'' + derby) ali me prokleta Hertha upeca po milioniti put. :evil: Nema ogavnije ekipe na dunjaluku. :evil: :evil:

Ma ja to po tvom sistemu...ako pogodim dobro je a ako ne opet nije strasno :D

Slazem se za Hertu...rekoh ja prosle sedmice da oni mogu igrati na kontru kao u Dortmundu pa onda iznenaditi a kad treba ganjati rezultat onda se vidi koliko su losi.Ja im zelim brz povratak u cvajtu...

Nurneberg otkinuo bod Werderu...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 17 sep 2011, 18:35

Keln protutnjao Leverkuzenom. :lol: Kako su oni nepredvidiva ekipa, to je malo reći. Doduše, poznato je da i Bayer katkad ima oscilacije, al' ovo je bilo previsoko (mada je bilo i očekivano s obzirom na onakvu "predstavu" odbrane Apotekara). Odo sad gledat' Mainz (prenos na Eurosportu 2) i nadat' se pobjedi crveno-bijelih. :D

Klare

Post Postao/la Klare » 17 sep 2011, 20:26

Meni kod Leverkusena jako ružno izgleda onaj par na sredini Rolfes-Bender, a još tu dodamo i Ballacka. :roll: Fali tu dosta nečega, sigurno je Bayer dosta izgubio u ovom prelaznom roku, možda i najviše. Ostali bez trenera, vođe odbrane, te glavnog igrača na sredini, koji je ujedno bio i najvažniji u ovoj ekipi. Smatram da je Dutt dobar trener, te da nije do njega, jednostavno ova ekipa nedovoljno jaka za kontinuitet mora imati padove. Svakako je ovo danas bilo iznenađenje kola.

Hertha tek bod protiv slabašnog Augsburga, a Magath teško da uspije nešto posložiti u ovom raštimanom Wolfsburgu, Magonja nema tu materijala za obradu, dijamanata koje će brusiti, ali sam je kriv, sam birao igrače, a čak i mi ovdje se svi skupa slažemo da je to moglo puno bolje, te da je Magath potpuno prolup'o. :D

Labbadia ne posustaje, sasvim solidni rezultati, a ovaj Kvist je dosad među najbolje ocijenjenim igračima cijele lige :o , imaju skoro isti tim kao i prošle godine, činilo se da će dosta izgubiti odlaskom Trascha, ali opet kažem ovaj Kvist ga fino mijenja, ovi rezultati su čak iznad mojih očekivanja od ove ekipe.

Hoffenhaim čak i bez Salihovića dobro igra, a čini se da konačno imaju pravo rješenje na svojoj klupi. Vjerovao sam da Stanislawski može dići ovaj tim, zaista fin pos'o radi, tim je građen uglavnom od mladih igrača, koji pod njegovim vodstom dosta napreduju. Jedan od tih je danas dvostruki strijelac, Firmino. Ko bi rekao da se ovo krije iza plavog dresa :mrgreen:
slika
Na finom su putu

Nurnberg i Werder podijelili bodove, za neke možda i očekivano, pošto oba tima igraju u dobroj formi, a Schaaf ponovo od ničega stvara dobar Evropski tim, sada vidimo zašto mu Upravni odbor prošle godine nije dao nogu, Thomas je majstor.

HSV po običaju, a Borussia nekim tvrdim, ružnim fudbalom, kakav uglavnom praktikuje Favre postiže dobre rezultate, mogli bi postati Cigani, kao i Hretha u njegovo vrijeme, a on se pokazuje kao odličan taktičar, protiv Bayerna je uvijek ima dobitnu formulu.

I za kraj, Mainz izgubio :D , samo neka tonu, neka njih za dobrobit cijele lige što više na dnu.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 sep 2011, 10:56

Klare je napisao/la:I za kraj, Mainz izgubio :D , samo neka tonu, neka njih za dobrobit cijele lige što više na dnu.
Možeš li pojasniti malo ovu zadnju konstataciju, ako nije problem? :roll:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 sep 2011, 10:59

To je strah od Dortmunda. Kada Mainz dobro krene u sezonu (zareda sa pobjedama), tad Dortmund osvoji salataru. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 18 sep 2011, 11:05

Claus je napisao/la:Možeš li pojasniti malo ovu zadnju konstataciju, ako nije problem?
Monolog je napisao/la:To je strah od Dortmunda. Kada Mainz dobro krene u sezonu (zareda sa pobjedama), tad Dortmund osvoji salataru. :mrgreen:
Ja mislim ustvari da covjek zeli da ih vidi sto dalje od evrope jer znamo kako su "osramotili" bundesligu ove sezone ispadanjem od Gaz Metana :roll:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 sep 2011, 11:25

Ili je bojazan od ponavljanja historije - Bayern vs Mainz (1:2). :mrgreen:

Mada, teško će to magični crveno-bijeli ponoviti ovaj uspjeh. Timu s Bruchwega (oprostite, Coface Arene :mrgreen: ) itekako nedostaju Lewis Holtby (alfa i omega zlatnog Mainza, zatim golgeter Andre Schürrle i lijevi bek Christian Fuchs. Također, golman Wetklo nije u formi, stoga je Tom prisiljen staviti na gol Müller-a (a koji se i nije baš najbolje dokazao; ima i njegove krivice za naivno primljene golove). Također, odbrana je dosta slaba (bila je i prošle sezone, no družina u navali je to sve stavila u drugi plan). Uostalom, vidjeli ste sve sinoć protiv K'lauterna. :(

Klare

Post Postao/la Klare » 18 sep 2011, 12:32

Claus je napisao/la:
Klare je napisao/la:I za kraj, Mainz izgubio :D , samo neka tonu, neka njih za dobrobit cijele lige što više na dnu.
Izjava šefa stručnog štaba pred uzvrat 3.pretkola Evropske lige sa Gaz Metanom:"Nije bitno da pobijedimo, bitno je da se ekipa uigra". Toliko je njima stalo o dragocjenim bodovima za ovu ligu, igrali su se s njenim ugledom, a da je tu bio recimo Werder ili Stuttgart, ovo bi ozbiljnije shvatili, te bi sada imali još jednog predstavnika koji bi donosio dosta važnih bodova, ovako su oni mnogo toga pokvarili.
Primjer kojeg mogu slijediti je Hannover, i zbog toga Slomkina družina ima punu moju podršku da ponovo izbore ovo natjecanje, pobrali su moje simpatije fantastičnom predstavom protiv nadmoćnije Seville.

Neka ovo stavimo u stranu, opet je draže svim ljubiteljima Bundeslige da se u vrhu nalaze ekipe koje su tu uvijek bile, ili imaju moć da tu i ostanu:Bayern, Schalke, Werder, Leverkusen, Dortmund, Stuttgart, HSV, Wolfsburg. Od ovih svejedno ko izbori Evropu. Hannover, Hoffenhaim, Koln, Monchengladbach, Hertha , sigurni od ispadanja sa mogućim iznenađenjem do Evropske lige, a Mainz, Nurnberg, Kaiserslauterm, Freiburg, Augsburg da se bore za opstanak.
Mislim da je ovo što većina poštovaoca ove lige i priželjkuje.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 sep 2011, 19:05

Klare je napisao/la:
Claus je napisao/la:
Izjava šefa stručnog štaba pred uzvrat 3.pretkola Evropske lige sa Gaz Metanom:"Nije bitno da pobijedimo, bitno je da se ekipa uigra". Toliko je njima stalo o dragocjenim bodovima za ovu ligu, igrali su se s njenim ugledom, a da je tu bio recimo Werder ili Stuttgart, ovo bi ozbiljnije shvatili, te bi sada imali još jednog predstavnika koji bi donosio dosta važnih bodova, ovako su oni mnogo toga pokvarili.
Primjer kojeg mogu slijediti je Hannover, i zbog toga Slomkina družina ima punu moju podršku da ponovo izbore ovo natjecanje, pobrali su moje simpatije fantastičnom predstavom protiv nadmoćnije Seville.

Neka ovo stavimo u stranu, opet je draže svim ljubiteljima Bundeslige da se u vrhu nalaze ekipe koje su tu uvijek bile, ili imaju moć da tu i ostanu:Bayern, Schalke, Werder, Leverkusen, Dortmund, Stuttgart, HSV, Wolfsburg. Od ovih svejedno ko izbori Evropu. Hannover, Hoffenhaim, Koln, Monchengladbach, Hertha , sigurni od ispadanja sa mogućim iznenađenjem do Evropske lige, a Mainz, Nurnberg, Kaiserslauterm, Freiburg, Augsburg da se bore za opstanak.
Mislim da je ovo što većina poštovaoca ove lige i priželjkuje.
Pa, pobogu, sagledaj stvari s druge strane. Kao prvo, Majnc je po završetku sezone ostao bez nosioca igre, jednih od najboljih i najvažnijih igrača u ovoj ekipi. To su oni koje sam u prethodnom postu naveo (Holtby, Schurrle, Fuchs...), a pored toga povrijedio se i Mađar, Adam Szalai koji je bio ubojit u vrhu napada u tandemu s Allagui-em. Prvi golman prošle sezone, Christian Wetklo, nije u formi pa brani gore pomenuti Muller (koji se nije iskazao).
Dakle, Tuchel se bacio u potragu za novim (većinom neafirmisanim igračima) i opet napravio jako dobar posao. Međutim, kako je tim bio neuigran pred duel protiv Gaz Metana, a ruku na srce nisu ni imali sreće u dvomeču, izvukli su deblji kraj i nesretno ispali. Pozdrav.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 18 sep 2011, 19:22

Bayern danas potvrdio da je jedini kandidat za titulu. Nevjerovatno je koliko su ubjedljivi. Ne toliko rezultatski koliko kontrolisu utakmicu. U budesligi ce se ove sezone voditi borba za mjesta koja vode u LP.
#divovi

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 18 sep 2011, 19:58

moustapha je napisao/la:Bayern danas potvrdio da je jedini kandidat za titulu. Nevjerovatno je koliko su ubjedljivi. Ne toliko rezultatski koliko kontrolisu utakmicu. U budesligi ce se ove sezone voditi borba za mjesta koja vode u LP.
Mogu odmah dati titulu Bayernu... :roll: :mrgreen: nema se tu sta vise igrat, jbg :mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.