Iz današnjeg Avaza
08.10.2008. 11:00
Nakon pet sezona u Bosni, u kojoj je posljednje dvije nosio kapitensku traku, Edin Bavčić otisnuo se u inozemstvo.
Mnogi su s podozrenjem primili vijest da je turski prvoligaš Kepez iz Antalije angažirao 24-godišnje krilo (210 centimetara), čiji je potencijal nerijetko bio predmet osporavanja.
Iskoristio šansu
Bavčić je, međutim, u prva tri nastupa pokazao da kormilar Kepeza Sabit Hadžić nije igrao na sentimentalnu notu kada je odlučio dovesti pojačanje iz svog bivšeg kluba.
U tri meča turskog Kupa, protiv prvoligaša, Bavčić je, u prosjeku, bilježio više od 20 poena i šest skokova. Banvitu (111:105) je ubacio 28, prvaku Fenerbahče Ulkeru (81:93) 16 i Erdemirsporu (70:72) 17 koševa.
- Ljudi su me u klubu fantastično primili, Hadžić mi je dao šansu, u dva od tri meča nisam izlazio s parketa i mislim da sam im na najbolji način uzvratio.
Jedino mi je žao što nismo prošli dalje. Propustili smo priliku u posljednjoj utakmici, protiv Erdemirspora - ističe Bavčić, kojem je direktni rival u susretu s Banvitom bio bivši saigrač iz Bosne, a sada udarna snaga Banvite Lens Vilijams (Lance Williams).
Bez prava na grešku
Bavčić priznaje da je njegov put u Bosni, u koju je došao 2003. iz škole košarke i za samo nekoliko mjeseci debitirao u startnoj postavi, a 2006. postao prvi igrač iz domaće lige koji je izabran na NBA draftu, bio praćen greškama, kao sastavnim dijelom igračkog sazrijevanja. Greške mu, međutim, dio navijača nije opraštao.
- Imam utisak da je svaki moj pogrešan potez u očima pojedinaca, a naročito u dvije posljednje sezone, dobivao ogromne proporcije. No, nikome ništa ne zamjeram.
Bosna ima odličnu publiku, ako ne i najbolju u NLB ligi, ona je donijela dosta pobjeda. Klubu želim sve najbolje, tu sam osvojio četiri trofeja, siguran sam da će ih Bosna osvojiti još mnogo - izjavio je bh. reprezentativac.
Izvinjam se što je cijeli tekst kopiran, ali za to postoji po meni razlog.
Par godina je ovaj momak koji doista posjeduje kvalitet je bio na meti "NAVIJAČA" KK Bosne i koja je doista svaku njegovu grešku dočekivala povicima "IZBACI GA NAPOLJE ", "LEVAT POJMA NEMA", PAPAK, ITD.
Istu sudbinu je prošle godine doživio i Zimić i Suljagić.
ALI SE ZATO UREDNO PLJESKALO
ĐENI GIGANTU. KO JE ĐENO POKAZAO JE NA KRAJU SEZONE I HVALA BOGU DRAGOM DA JE OTIŠAO U ZAGREB gdje razvaljuje

, INAČE BI I OVE SEZONE GLEDALI ZIMU I AMARA NA KLUPI.
Po istoj matrici to se radi i PAŠALIĆU protiv Hemofarma.
Dio tih nazovi NAVIJAČA počeo je frenetično VIKATI I TRAŽITI da se PAŠA IZVEEDE I UVEDE ĐORĐEVIĆ, što se na kraju dogodilo ali isti nije NIŠTA BOLJE ODIGRAO.
Zaboravili su isti ti VAJNI NAVIJAČI da traže da se izvedu IKONIĆ I VUČUROVIĆ IAKO SU OBA BILI NAJLOŠIJI NAŠI IGRAČI NA TERENU (ŠUT 3-19 ILI MIZERNIH 15,79% ZA OBOJICU KOMBINOVANO).
i NA KRAJU abaz kaže da je Rogers bio malo bolestan i neuigran , ali na zagrijavanju je čovjek pokazao da ima sjajan šut za tri poena ( ubacio je 5-6 trica bez promašaja)i sjajan odraz(zakucavanja).
Onaj Burell nije ni pokušao šut za tri poena i šut od 4-6m od koša je jako loš, tako da se sva njegova igra bazira na ulazu pod koš i pokušaj asistencije.Definitivno loš igrač kojeg se što prije treba riješiti ,da nam se ne bi ponovio slučaj Jeferson,Veal (doduše ovi su znali i ponekad pogoditi trivu

)ili Greer.