KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la nerminh74 » 07 okt 2008, 22:10

Oneal je napisao/la:a kako su igrali taj rodgers,sehovic,suljagic...je li to samo zimic dobro odigrao
evo ti link pa vidi
http://www.adriaticbasket.com/stats.php?gameid=13&sez=
a rogers nije uopste igra, zasto to mi definitivno nije jasno, jedino ako nije vani forme ili ... :?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 07 okt 2008, 22:39

pokrali nas sudije i to bas momacki, evo sad sam sa tekme... umalo nije prekinuta utakmica...
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

Alhemicar
Kontakt:

Post Postao/la Alhemicar » 07 okt 2008, 22:51

Burrell najveci krivac za izgubljenu utakmicu,izgubio dvije lopte i dva ulaza promasio kad se lomio rezultat.
-the LORD of the RINGS-

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 07 okt 2008, 22:52

Što reći poslije ovakve tekme?
Definitivno su su nas Slovenci,SUCU, uništili.
Krenulo je kod podbacivanja na početku kad su Suljagiću svirali prekršaj i odmah poslije minute drugi.
Kad je Zimić ušao odmah su i njemu ekspresno svirali dvije lične, a sve su začinili sa dvije lične Ivanoviću.
K'o je samo mrko pogledao Vukosavljevića , a kamoli ga dotakao je dobio ličnu. Čovjek je dao preko 10p samo sa FT, smiješno.
Bekovi su nam bili očajni, Ikonić i Burell nisu mogli pogoditi izvana, Vučurević i Šehović isto.
Burell definitivno je može pogoditi sa distance, sve poene je postigao ulazom pod koš, sl. bacanja izvodi MALO BOLJE od Tomovića.
Šeha je i večeras pokazao limitiranost, volio bih da je sjajan kako ga presdstavljaju pojedini sa foruma, ali istina je ipak drugačija, nažalost.
Pleyevi Đorđević i Pašalić isto loši.
Odličan je bio Hajrić, dobar i Ivanović kojeg su suci sa ličnim greškama sasjekli.
Zima odličan sa tri sjajna zakucavanja i odličnom igrom u obrani, ako ga nastave forsirati bit će on do kraja sezone sjajan centar. Onaj Gigant od 222cm marjanović ga je samo pogledom mogao pratiti, jer je bio prespor za našeg zimića, pa je igrao samo par minuta.
Sve u svemu držali smo se do 33minute, a onda su poslije 5 lične Zimića prelomili utakmicu koševima pod obručem i dominacijom u skoku, dok naši bekovi nisu mogli pogoditi šuta izvana, uz izdašnu pomoć sudaca iz dežele.

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 07 okt 2008, 22:54

ars01 je napisao/la:Što reći poslije ovakve tekme?
Definitivno su su nas Slovenci,SUCU, uništili.
Krenulo je kod podbacivanja na početku kad su Suljagiću svirali prekršaj i odmah poslije minute drugi.
Kad je Zimić ušao odmah su i njemu ekspresno svirali dvije lične, a sve su začinili sa dvije lične Ivanoviću.
K'o je samo mrko pogledao Vukosavljevića , a kamoli ga dotakao je dobio ličnu. Čovjek je dao preko 10p samo sa FT, smiješno.
Bekovi su nam bili očajni, Ikonić i Burell nisu mogli pogoditi izvana, Vučurević i Šehović isto.
Burell definitivno je može pogoditi sa distance, sve poene je postigao ulazom pod koš, sl. bacanja izvodi MALO BOLJE od Tomovića.
Šeha je i večeras pokazao limitiranost, volio bih da je sjajan kako ga presdstavljaju pojedini sa foruma, ali istina je ipak drugačija, nažalost.
Pleyevi Đorđević i Pašalić isto loši.
Odličan je bio Hajrić, dobar i Ivanović kojeg su suci sa ličnim greškama sasjekli.
Zima odličan sa tri sjajna zakucavanja i odličnom igrom u obrani, ako ga nastave forsirati bit će on do kraja sezone sjajan centar. Onaj Gigant od 222cm marjanović ga je samo pogledom mogao pratiti, jer je bio prespor za našeg zimića, pa je igrao samo par minuta.
Sve u svemu držali smo se do 33minute, a onda su poslije 5 lične Zimića prelomili utakmicu koševima pod obručem i dominacijom u skoku, dok naši bekovi nisu mogli pogoditi šuta izvana, uz izdašnu pomoć sudaca iz dežele.
Lijepo napisano , slazem se sa svim...
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 okt 2008, 23:01

kao prvo pozdrav svima

evo sad sam sa utakmice i imam puno toga reci:

1. KK BOSNA se mora odluciti sta zeli, ako zeli u top 8 NLB lige onda u ovakvim utakmicama moraju igrati igraci koji imaju iskustva, a ako zele onda posljednja mjesta treba onda kaliti mlade

2. sudije su prica za sebe, ako bude i dalje ovakvo sudjenje treba istupiti, sto ces se bezveze boriti kad nemas ni sanse

3. abaz je forsirao pogresne igrace, dobro se sjecam kod rezultata 59-59, ja mislim oni vadi ivanovica ili ikonica (u to nisam siguran) i ubacuje pasalica koji nista nije pokazao (ovo pod 1 se odnosi na tacku 3)

4. ono na parketu nije bila ekipa nego skup kvalitetnih pojedinaca, gdje svako zeli da se dokaze i u prvi plan stavlja samog sebe, a ne ekipu, odnosno KK BOSNA

5. KK BOSNI pod hitno treba jedan dobar centar, mislim da ovako mogu izgubiti domace prvenstvo, Zimic i Suljagic imaju potencijal ali njima treba neko od koga ce uciti, i po mom misljenju njima fali malo kilograma, vukosavljec ih je jednostavno unistio, mislim da se onako ne bih proveo da je bio centar kvaliteta williams

6. neki kreteni (tako da ih nazovem) kvare ugled KK BOSNA u regionu, tu mislim prvenstveno na vrijedjanje vukosavljevica, bas me interesuje sta im je taj covijek uradio pa da ga vrijedjau, osim sto je igrao dobro i borio se za svoju ekipu

Toliko od mene i to je moje vidjenje

Pozdrav
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 07 okt 2008, 23:10

Pod 3. si pogriješio , izašao je Đorđević a ušao pašalić koji je , priznajem, loše odigrao.
Međutim nisi rekao najveću istinu, a to je da nas je uništio LOŠ ŠUT naših VEDETA IKONIĆA I VUČUROVIĆA, mislim da su ukupno pucali 3-19 , a ti LUPAŠ po Zimiću i Suljagiću.
Zima je u drugom poluvremenu zaustavio i "debelo krme" kako su ga provocirali navijači , sasvim neopravdano i nije bilo lijepo, ali su bili iziritirani suđenjem Slovenaca, jer je isti igrač bio zaštičen i mažen i pažen od sudija kao da se radi o izumrloj vrsti, odnosdno kao o unikatu. ;)

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 07 okt 2008, 23:13

Hemofarm ima širinu i veći fond kvalitetnih igrača.Zaslužena pobjeda i čista kao suza.Nama je uvijek neko kriv ,uglavnom suci.O suđenju ne bih iako bih poželio da uvijek imamo suđenje na strani kao što je Hemofarm imao večeras.Bekovi večeras očajni,organizacija igre veoma loša,izuzev HAJRIĆA i Zimića ostali ne mogu dobiti prolaznu ocjenu.Kada se lomio rezultat na parketu su bili Pašalić,Šehović,Burell...ova prva dvojica loši,treći promašio par lopti kada se lomila utakmica- nisam zadovoljan ni kako je Abaz vodio utakmicu u zadnjoj četvrtini.Vučurović zabrinjavajuće loš u zadnje tri-četiri utakmice.

PeppermintParkRanger
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintParkRanger » 07 okt 2008, 23:18

pored nase ocajne igre, koja je defakto bila bezidejna, mislim da su sudije glavni krivci za ovaj rezultat. Nisam mogao da vjerujem sta su svirali, i kako su se odnosili. Treba se istupiti ako se ovo nastavi!
-HZ-

fanbosna
Kontakt:

Re: I U ZLU I U DOBRU

Post Postao/la fanbosna » 07 okt 2008, 23:29

evo i ja dolazim sa utakmice
mislim da da se bosna borila koliko je mogla, al sudije su ih psihicke unistili.takodjer navijaci koji dolaze na utakmice moraju shvatiti da bosna gradi novu ekipu , pokusavaju da naprave ekipu
to zahtijeva mnogo vremena i truda od njih i strpljenja sa strane navijaca.treba pruzit tim momcima sansu i bodrit i njih i svoj tim i kada igraju dobro i lose.SA NJIMA I U DOBRU I U ZLU.A Ne treba napadat pasalica ko da je on kriv za sve.jest lose igro al se borio najbolje sto zna.trebalo mu je pruzit podrsku a ne vrijedjat svog igraca.moramo to jednom da shvatimo da kao navijaci mozemo zahtijevat samo jedno a to je borba i zalaganje od kraja bez predaje.
jedna si jedina....nasa bosna

hordas_do_groba
Kontakt:

Post Postao/la hordas_do_groba » 08 okt 2008, 00:15

evo i ja sa tekme
stvaro ne kontam zbog cega su ono radile sudije,kad god bismo dosli do prednosti i poceli praviti razliku odmah bi se onaj zalizani javio sa skupinom nepostojecih faulova i tak nam sam mijenjao igrace i na kraju nm drmnuo tehnicku i ovjerio pobjedu.
zimic je dobro odigro i napravio je 2 prekrsaja(ostala 3 prekrsaja covjek se izmicao ,bjezao ali slovenci u triu bi ga uvijek nasli i sudili kako bi ga poslali na klupu)
hajric igracina,ivanovic dobar i to je to.
moram istaci ktastrofalnu igru ikone pogotovu u odbrani gdje je zaborvljao igrace pod kosem taomo od joimvica,bisova,krstovica primali zicere kao iz bukvara.U napadu sut ga nije uopste isao ali to u ne zamjeram jer nije bio sam previse puta.
vuurovic takodje nije bio sam izuzev par puta sto je osutao jednm pogodio ostalo fulio.
pasalic-gore ne moze,nijedan napad nam nije trajao vise od 8-9-10 min. sa njim jer nikada nije prenio loptu do trice protivnicke i postavio napad da nije bilo strepnje jurnjave ili bespotrebnog razvlacenja po nasoj polovici.
seha-nisam primjetio da igra-to je dovoljno reci.
burell-4-5 dobrih ulaza ali ostali kipovi pa nema kome dodat ali vidi se potencijal i dobar ulaz,sutao je samo jednom cini mi se.
suljagic se usrao drvosjece
rodgers se zajebavao na zagrijavanju i nije ni p od pleja,uocio sam da ima jako cudan da ne kazem idioski nacin pucanja i ne vjrujem da ima dobar sut ali mi djeluje atleticno.
sve u svemu i sa ovako slabom igrom kone,vucke,burella,pase,duleta, mislim da bismo pobijedili da nie bilo one trojice bizmeta majk im **** ****.
zao mi j sto im niko neuspje da slomi glavu ali bilo je blizu.
u ali oko 3.500-4 000 gledalaca dobra atmosfera,pomalo se po nahodjenju navijalo ali sve unakazise pomenuti bizmeti sa stvarno nevjeroatnim sudjenjem
ali akcija za kraj 3 cet. je za NBA.HAJRIC KING
-HZ-

nedzad
Kontakt:

Post Postao/la nedzad » 08 okt 2008, 00:18

hajd i nekako mogu da podnesem kad nas sudci pljackaju kad igramo u gostima, a da nam to rade i kad igramo kod kuce...stvarno sramota :evil: :evil: :evil:

hordas_do_groba
Kontakt:

Post Postao/la hordas_do_groba » 08 okt 2008, 00:21

evo na vogosci pocinje 4 cetvrtina i mozete se sami svi uvjeriti sta covjek u minuti moze da uradi i ostane ziv
-HZ-

malitraktor
Kontakt:

Post Postao/la malitraktor » 08 okt 2008, 00:33

Šilje Slovenci svojim klubovima koeficijent, ali dzaba im ima ove godine jedan da im ispadne, je... im Merkator, TUŠ. Merkur i Argetu zajedno

ndbosna
Kontakt:

Post Postao/la ndbosna » 08 okt 2008, 09:36

Sudjenje je bilo katastrofalno, ali mi tesko da mozemo pobjedjivati utakmice kad nam vanjski igraci igraju onako slabo. Promasili smo nekoliko otvorenih suteva. U odbrani mi nije bilo jasno da umjesto da se Zimicu ide na pomaganje kad Vukosavljevic primi loptu, Zimic ide pomagati nekom drugom i Vukosavljevic nekoliko puta ostaje sam. Hemofarm ima extra dobre centro i to nama u ovom trenutku ne odgovara. Kad se Ikonic vrati u formu bit ce bolje :)

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 08 okt 2008, 09:47

ndbosna je napisao/la: Kad se Ikonic vrati u formu bit ce bolje :)

Pa zar nije vec u formi ... :roll:

ndbosna
Kontakt:

Post Postao/la ndbosna » 08 okt 2008, 10:15

bandit je napisao/la:
ndbosna je napisao/la: Kad se Ikonic vrati u formu bit ce bolje :)

Pa zar nije vec u formi ... :roll:
7 poena nije njegov nivo, a ni u prethodnoj utakmici nije bio na svom nivou. Nisu samo ni poeni problem sinoc je slabo igrao.

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 08 okt 2008, 11:01

ndbosna je napisao/la:Sudjenje je bilo katastrofalno, ali mi tesko da mozemo pobjedjivati utakmice kad nam vanjski igraci igraju onako slabo. Promasili smo nekoliko otvorenih suteva. U odbrani mi nije bilo jasno da umjesto da se Zimicu ide na pomaganje kad Vukosavljevic primi loptu, Zimic ide pomagati nekom drugom i Vukosavljevic nekoliko puta ostaje sam. Hemofarm ima extra dobre centro i to nama u ovom trenutku ne odgovara. Kad se Ikonic vrati u formu bit ce bolje :)
Odlično rečeno i tačno. Kad je Zimić u drugom poluvremenu pazio samo na debelog, uspješno ga je zaustavio, doista je glupo što Zima izlazi na pleya i pravi beze lične i to se pod HITNO treba promjeniti, njegova prirodna pozicija je da čuva centra i kontroliše reket, sa njim u ekipi obrana je za 50% jača jer svojom pokretljivošču, bananama , dobrim odrazom i dugim rukama jednostavno tjera protivnike na grešku, što je i svakom laiku sa tribina jasno.
U napadu da bi bio dobar treba napraviti par akcija, a pošto nije trampav kao Marjanović ili mačvan to bi se moglo uigrati da dobije loptu na 2-3m od koša, kad je praktično nezaustavljiv, ona tri zakucavanja su egzaktan primjer.
Suljagića su suci sasjekli sinoć, ali se vidi veliki napredak i kod njega u igri.
I kod jega me raduje što ima dobru ofanzivnu igru, ali i odličan odraz, što se je jasno vidjelo na podbacivanju sa Božovićem 210cm , koji je praktično razmontirao Cibonu u subotu. Sa mečevima će i Suljagić izrasti u odličnog centra.

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 08 okt 2008, 11:23

Iz današnjeg Avaza
08.10.2008. 11:00

Nakon pet sezona u Bosni, u kojoj je posljednje dvije nosio kapitensku traku, Edin Bavčić otisnuo se u inozemstvo.

Mnogi su s podozrenjem primili vijest da je turski prvoligaš Kepez iz Antalije angažirao 24-godišnje krilo (210 centimetara), čiji je potencijal nerijetko bio predmet osporavanja.

Iskoristio šansu

Bavčić je, međutim, u prva tri nastupa pokazao da kormilar Kepeza Sabit Hadžić nije igrao na sentimentalnu notu kada je odlučio dovesti pojačanje iz svog bivšeg kluba.

U tri meča turskog Kupa, protiv prvoligaša, Bavčić je, u prosjeku, bilježio više od 20 poena i šest skokova. Banvitu (111:105) je ubacio 28, prvaku Fenerbahče Ulkeru (81:93) 16 i Erdemirsporu (70:72) 17 koševa.

- Ljudi su me u klubu fantastično primili, Hadžić mi je dao šansu, u dva od tri meča nisam izlazio s parketa i mislim da sam im na najbolji način uzvratio.

Jedino mi je žao što nismo prošli dalje. Propustili smo priliku u posljednjoj utakmici, protiv Erdemirspora - ističe Bavčić, kojem je direktni rival u susretu s Banvitom bio bivši saigrač iz Bosne, a sada udarna snaga Banvite Lens Vilijams (Lance Williams).

Bez prava na grešku

Bavčić priznaje da je njegov put u Bosni, u koju je došao 2003. iz škole košarke i za samo nekoliko mjeseci debitirao u startnoj postavi, a 2006. postao prvi igrač iz domaće lige koji je izabran na NBA draftu, bio praćen greškama, kao sastavnim dijelom igračkog sazrijevanja. Greške mu, međutim, dio navijača nije opraštao.

- Imam utisak da je svaki moj pogrešan potez u očima pojedinaca, a naročito u dvije posljednje sezone, dobivao ogromne proporcije. No, nikome ništa ne zamjeram.

Bosna ima odličnu publiku, ako ne i najbolju u NLB ligi, ona je donijela dosta pobjeda. Klubu želim sve najbolje, tu sam osvojio četiri trofeja, siguran sam da će ih Bosna osvojiti još mnogo - izjavio je bh. reprezentativac.

Izvinjam se što je cijeli tekst kopiran, ali za to postoji po meni razlog.

Par godina je ovaj momak koji doista posjeduje kvalitet je bio na meti "NAVIJAČA" KK Bosne i koja je doista svaku njegovu grešku dočekivala povicima "IZBACI GA NAPOLJE ", "LEVAT POJMA NEMA", PAPAK, ITD.
Istu sudbinu je prošle godine doživio i Zimić i Suljagić.
ALI SE ZATO UREDNO PLJESKALO ĐENI GIGANTU. KO JE ĐENO POKAZAO JE NA KRAJU SEZONE I HVALA BOGU DRAGOM DA JE OTIŠAO U ZAGREB gdje razvaljuje ;) , INAČE BI I OVE SEZONE GLEDALI ZIMU I AMARA NA KLUPI.

Po istoj matrici to se radi i PAŠALIĆU protiv Hemofarma.
Dio tih nazovi NAVIJAČA počeo je frenetično VIKATI I TRAŽITI da se PAŠA IZVEEDE I UVEDE ĐORĐEVIĆ, što se na kraju dogodilo ali isti nije NIŠTA BOLJE ODIGRAO.
Zaboravili su isti ti VAJNI NAVIJAČI da traže da se izvedu IKONIĆ I VUČUROVIĆ IAKO SU OBA BILI NAJLOŠIJI NAŠI IGRAČI NA TERENU (ŠUT 3-19 ILI MIZERNIH 15,79% ZA OBOJICU KOMBINOVANO).
i NA KRAJU abaz kaže da je Rogers bio malo bolestan i neuigran , ali na zagrijavanju je čovjek pokazao da ima sjajan šut za tri poena ( ubacio je 5-6 trica bez promašaja)i sjajan odraz(zakucavanja).
Onaj Burell nije ni pokušao šut za tri poena i šut od 4-6m od koša je jako loš, tako da se sva njegova igra bazira na ulazu pod koš i pokušaj asistencije.Definitivno loš igrač kojeg se što prije treba riješiti ,da nam se ne bi ponovio slučaj Jeferson,Veal (doduše ovi su znali i ponekad pogoditi trivu 8-) )ili Greer.

malitraktor
Kontakt:

Post Postao/la malitraktor » 08 okt 2008, 12:10

Muha je katastrofa bio sinoc i mislim da on nije referenca za NLB ligu, niti ce ikada biti.Njemu je plafon nasa bosanska liga. Pa Ars on uopce nije opasan po kos protivnika, treba mu 7-8 sekundi na predje na polovinu protivnika i onda pimpla oko centra bez ideje bilo kakve.....
Takodjer Centar nam je neophodan, ovako cemo puci pravo....i Zima i Suljagic se oscilirati tokom sezone to je sasvim sigurno. Vidjeli ste sinoc Amara koji inace dobro izvodi bacanja, sinoc nije mogao pogoditi gotovo pa nista...

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.