RK Čelik

flash
Kontakt:

Re: RK Celik

Post Postao/la flash » 17 sep 2011, 21:52

po'marke je napisao/la:Treba sacekati jos 2-3 kola, mislim da ce onda vec biti jasno ko ce u vrh a ko u borbu za opstanak. Ja bi uz te 4 ekipe sto si ti nabrojao jos bi dodao i Visoko, cudna je to ekipa.
Upravu si i Bosna Viskoko je tu!!! Odma na startu su iznenadili pobjedom u gostima(bar mene).Uglavnom ko prvi do rezulatata neka postavi na jednoj od tema.Pozdrav!
Nema vise :P

admir_ze1982
Kontakt:

Post Postao/la admir_ze1982 » 17 sep 2011, 22:18

RK Leotar - RK Celik 30 - 35

BRAVO MOMCI
$ " & се ?, " " $ се $, " ? ватре " $, $ " нов " $, о " зато " ', о " ? % ", " " % ? $ ? ја њу, " ', " & " & свог ...

denipet
Kontakt:

Post Postao/la denipet » 17 sep 2011, 22:24

8-) 8-)
admir_ze1982 je napisao/la:RK Leotar - RK Celik 30 - 35

BRAVO MOMCI

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 17 sep 2011, 22:29

OOOOOOOOOOOOOOOO Masala!!! Vas dvojica ste mi za mustuluk.Danas samo dobre vijesti stizu :D Ova ekipa ima kvalitet za prva 3 mjesta od ovog trenutka sam i ubijedjen u to.
Nema vise :P

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 17 sep 2011, 22:31

Bravo momci!!!
Postovanje treba zaraditi.

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 17 sep 2011, 23:11

Tabela:

1. ČELIK 2 2 0 0 67:54 6
2. GORAŽDE 2 2 0 0 52:45 6
3. BOSNA PREVENT 2 2 0 0 63:60 6
4. DERVENTA 2 2 0 0 55:53 6
5. KONJUH 2 1 1 0 51:43 4
6. ZRINJSKI 1 1 0 0 39:22 3
7. SLOGA 2 1 0 1 47:48 3
8. KRIVAJA 2 0 1 1 55:56 1
9. VOGOŠĆA 2 0 1 1 55:56 1
10.GRAČANICA INDEX 2 0 1 1 59:61 1
11.MAGLAJ 1 0 0 1 25:27 0
12. LEOTAR 2 0 0 2 51:63 0
13. GRADAČAC 2 0 0 2 44:57 0
14. PRIJEDOR 2 0 0 2 50:68 0

Parovi 3. kola (21. septembra): Zrinjski - Goražde, Derventa - Maglaj, Gračanica -Prijedor, Krivaja - Vogošća, Sloga - Bosna, Čelik -Konjuh, Gradačac - Leotar.

Nek smo i mi negdje prvi (trenutno) :lol:

Mozemo i Konjuh uzeti.Ajmo momci !
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

LAW
Kontakt:

Post Postao/la LAW » 18 sep 2011, 11:06

Moramo doci da podrzimo momke.Da li ima izvjestaj sa utakmice ??? Zanimaju me odbrane Sabanovica
Bio sam tad dečko mali,ni roditelji nisu znali,da sam dobio najljepši dres,Od tada kreće urnebes,Čak sa svojih godina sedam,shvatio sam da je grb taj vrijedan,naučio sam da volim crveno-crnu boju,jer znam da će Celik uljepšati mladost moju...

denipet
Kontakt:

Post Postao/la denipet » 18 sep 2011, 17:09

Sabanovica sam gledao proslo kolo u areni i mislim da je on vrijedan pola ekipe.Covjek brani sve!Momci su itekako zasluzili podrsku jer ova ekipa moze dosta toga postici.

marsovac
Kontakt:

Post Postao/la marsovac » 18 sep 2011, 17:52

sta ovo cujem Šabanovic porvrijedio ahilovu tetivu nema ga 2-3 mjeseca znal neko nesto vise?
ČELIK je dio života mog ČELIK ti si šampion
"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 18 sep 2011, 20:41

Propušta sigurno prvi dio sezone,veliki peh

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 18 sep 2011, 20:47

Imam jednu dobru i jednu lošu vjest,.Dobra je što je za meč za Konjuhom karta 2 kerme,a loša što to važi samo za žene :mrgreen:

LAW
Kontakt:

Post Postao/la LAW » 19 sep 2011, 18:09

marsovac je napisao/la:sta ovo cujem Šabanovic porvrijedio ahilovu tetivu nema ga 2-3 mjeseca znal neko nesto vise?
Koliko je informacija tacna ???
Bio sam tad dečko mali,ni roditelji nisu znali,da sam dobio najljepši dres,Od tada kreće urnebes,Čak sa svojih godina sedam,shvatio sam da je grb taj vrijedan,naučio sam da volim crveno-crnu boju,jer znam da će Celik uljepšati mladost moju...

denipet
Kontakt:

Post Postao/la denipet » 19 sep 2011, 19:08

LAW je napisao/la:
marsovac je napisao/la:sta ovo cujem Šabanovic porvrijedio ahilovu tetivu nema ga 2-3 mjeseca znal neko nesto vise?
Koliko je informacija tacna ???
I mene bas zanima,jer mislim da smo bez Sabanovica bez nekih sansi da napravimo nesto vise u ovo ligi.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 19 sep 2011, 19:22

Nigdje nisam naletio na oficijelnu vijest o Sabanovicu ... nadam se da ce na kraju ispasti, da nije povredjen nikako, ili da je neka blaza povreda u pitanje. nadam se.
Postovanje treba zaraditi.

mirzaze
Kontakt:

Post Postao/la mirzaze » 19 sep 2011, 19:27

istina je da se sabanovic povrijedio ..imate na zenica blogu vijest o tome..potrazite ako nekog zanima..steta :?
Srce ispred i samo naprijed ne gledaj na prepreke,srce ispred i samo naprijed uvjek hrabro bori se !!

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 19 sep 2011, 19:33

Tacna je informacija, nema ga na terenu oko 4 mjeseca ;)
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

NK/RK Krivaja
Kontakt:

Post Postao/la NK/RK Krivaja » 19 sep 2011, 20:41

A ja ga baš vidio prošlu sedmicu sa djecom na utakmici Kriaja-Konjuh. Šteta za njega, jest da igra za vas ali ipak kod nas je počeo, šteta stvarno :cry:

hamlet
Kontakt:

Post Postao/la hamlet » 19 sep 2011, 21:11

Jesmo strašni 8-)

LAW
Kontakt:

Post Postao/la LAW » 20 sep 2011, 07:28

Nakon subotnje sjajne pobjede RK ,,Čelika'' u Trebinju protiv dobre ekipe ,,Leotara'' (pobjeda ,,Čelika'' 35:30) i zauzimanja čelne pozicije na prvenstvenoj tabeli u Premijer ligi BiH, u Zenici vlada prava rukometna groznica. U redovnom prvenstvenom kolu Premijer lige BiH, u srijedu 21. septembra u 20 sati u Gradskoj areniji ,,Čelik'' u derbiju kola dočekuje respektabilnu, tretno petoplasianu ekipu Konjuha iz Živinica, koja igra u evropskim kupovima, a za ovu utakmicu u Zenici vlada ogromno intresovanje, tako da se očekuje dolazak na utakmicu oko 3000 ljubitelja sporta, navodi se u saopćenju RK Čelik!

- Konjuh je ekipa vrijedna poštovanja, a mi igramo sve bolje i bolje i bez obzira na šok i tragediju zbog povrede najboljeg golmana u BiH Adnana Šabanovića u subotu u Trebinju - mi očekujemo novu pobjedu i zadržavanje prve pozicije na tabeli. Na ovaj način pozivam sve Zeničane da u srijedu, 21. septembra u 20 sati dođu u Gradsku arenu, podrže nas i uživaju u borbenoj igri novog ,,Čelika'' – kaže predsjednik Kluba Pane Škrbić.

ŠABANOVIĆ OPERISAN

Pobjeda ,,Čelika'' u subotu u Trebinju ostala je u sjeni šoka cijelog tima i korektne trebinjske publike, kada se u posljednjoj sekundi prvog poluvrmena povrijedio najbolji golman u Bosni i Hercegoviniu, golman ,,Čelika'' Adnan Šabanović.

Prilikom posljednje odbrane, u bukvalno posljednjoj sekundi prvog poluvremena, udarcem lopte u desnu nogu, Šabanoviću je zajedno sa zviždukom za kraj poluvremena ,,ciknula'' tetiva na peti desne noge, a gorostasni golman je pao kao pokošen. Prvu stručnu pomoć Šaboviću je pružio poznati zenički specijalista-ortoped, inače ljekar RK ,,Čelika'' Dr. Amir Salčin, koji ga je jutros u ranim jutarnjim satima i operisao u Zeničkoj kantonalnoj Bolnici.

- Operacija je u redu protekla. Sve je u najboljem redu. Šabanović se dobro oporavlja i ja se nadam najboljem – kaže dr. Salčin.

Deset minuta odamah nakon završetka operacije Šabanaovića je posjetila delegacija Rukometnog kluba ,,Čelik'', na čelu sa pedsjednikom Panetom Škrbićem, te igračima - kapitenom Emirom Šahinovićem, Aldinom Bega-gićem i Edinom Bajramovićem.
- Šabanović nakon operacije izgleda odlično. Rukometni klub će mu pružiti maksimalnu pažnju i podršku. On to zaslužuje jer je Šabanović prije svega odličan čovjek, drug i prijatelj, a onda i najbolji golman u državi. Nadamo se najboljem i očekujemo da najbolji gomlan u BiH za dva – tri mjeseca ponovo stane između stativa Kluba i državne reprezentacije - izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Kluba.

Šabanović je tom prilikom rekao ,,Žao mi je što sam vas ostavio na cjedilu...'', a predstavnici Kluba su mu uputili riječi podrške i uvjeravanja da će sve opet nakon par mjeseci s njim biti u redu. Šabanović se, šaleći se, obratio Šahinoviću i reklao ,,Bubi, što nisi donio soka da vas počastim...''Kod izvrsnog i popularnog golmana Šabanovića od njegove operacije do sada stalno traje ,,promenada'' posjeta: posjetili su ga, između ostalih, treneri Miki Filipović i Sanjin Aldobašić, rukometaši, bivši trener ,,Čelika'' Vlado Zeljko i drugi.

Predsjednik Kluba Pane Škrbić je posebnu zahvalnost izrazio dr. Amiru Salčinu, koji se svojski angažovao, pazio na Šananovića od same povrede do dolaska u Zenicu i na kraju izvršio uspješnu operaciju.
- U ime cijelog Kluba veliko hvala dr. Salčinu, velikom čovjeku, humanistu i doktoru koji se od prvog trenutka maksimalno angažovao na medicinskom zbrinjvanju našeg Šabanovića, u toku noći na putu od Trebinja do Zenice davao instrukcije timu u Bolnici za pripremu operacije i na kraju jutros rano izvšio operaciju – kaže Škrbić.

SJAJNA POBJEDA PROTIV LEOTARA

U subotu 17. septembra ,,Čelik'' je zabilježio novu sjajnu pobjedu, matiravši dobru ekipu ,,Leotara'' u drugom poluvremenu krajnjim rezultatom 35:30. U prvom poluvremenu je Leotar stalno bio u voćstvu sa jedan-dva gola razlike, tako da je prvo poluvrejeme i završilo pobjedom ,,Leotara'' rezultatom 16:15.

- Ekipa Leotara nije ni malo naivna ekipa. Grčevito su se borili u prvom poluvremenu i stalno vodili, a u drugom poluvremenu je došla do izražaja naše znanje, sposobnost i snaga, pa smo preuzeli inicijativu i mi imali stalno voćstvo, tako da smo na kraju zalsuženo slavili rezultatom 35:30 – kaže trener Čelika Ljubomir Filipović.
U ,,,Čeliku'' se borbenošću i zalaganjem istakao kompletan tim, a igrali su golmani Šabanović (u prvom) i Starčević u drugom poluvremenu Emir Šahinović (dao 13 golova, dva iz penala), Bajramović, Kadić, Duvnjak, Aldin Begagić, Davor Lučić i Goran Šarenac. Posebno je briljirao Davor Lučić, koji je dobro igrao protiv svoje bivše ekipe ,,Leotara'' i zabio im 5 golova, a sjajan je bio i lijevo krilo Milan Duvnjak. Još su u igru ulazili Mirza Dervenčić i Edvin Begović.

Nakon šoka koji je zavladao u ekipi ,,Čelika'' nakon povrede Šabanovića u posljednjoj sekundi prvog poluvremena, ,,Čelikovci'' su se u poluvremene ,,pribrali'', a rezervni golman Dragan Starčević je u drugom poluvremenu dostojano zamijenio svog kolegu Šabanovića zabilježivši čak 14 odbrana.
- Hvala igračina na borbenosti, na požrtvavanju i čestitka na osvojenim bodovima. Ja se ponosim ovim timom i njihovom odnosom prema igri, jer ,,ginu '' za svakom loptom. Tako se brani čast Kluba i čast grada Zenice – kaže Pane Škrbić, predsjednik Kluba.

ČELIK: Šabanović (8 odbrana), Starčević (14 odbrana), Dervenčić. Adnan Begagić, Begović, Bajramović (5 golova), Kadić (8 golova), Šahi-nović (13 golova – 2 iz penala), Duvnjak (2), Aldin Begagić (2), Davor Lučić (5), Šarenac, Kasumović i Kobilica. Trener: Miki Filipović.

LEOTAR: Budjen, Knežević, Vico, Mista (6 golova), Buha (1), Koračević (5), Žarković (3), Dragan Žarković (3), Velibor Žarković (1), Gugolj, Fržović, Pekić, Jokanović, Pedić (4), Davidvoić (2) i Crkvenjaš (4). Trener: Milanko Savčić.

Igrano u Sportskoj dvorani u Trebinju, pred oko 500 gledalaca.

Isključenja: ,,Leotar’’ 10 minuta, ,,Čelik’’ 8 minuta. Penali: ,,Leotar’’ 4 penala (3 iskorišćena, 1 Šabanović odbranio), ,,Čelik’’ 3 penala (2 iskori-štena).

Sudijski par: Darko Džeba i Andrej Kolobarić – oba iz Mostara – odlični. Delegat: Hamid Dadžanović (Sarajevo).

POBJEDA – POKLON PREDSJEDNIKU KLUBA

Igrači ,,Čelika’’ su u Trebinju, dva sata prije početka utkamice održali ,,zatvoreni sastanak’’, na kome su odlučili da pobjedu u Trebinju protiv ,,Leotara’’, kao rođedanski poklon posvete predsjedniku Kluba Panetu Škrbiću.
- Željeli smo da našem predsjednku Panetu Škrbiću, kojeg svi neizmjerno poštujemo, volimo, cijenimo i podržavamo, u znak zahvalnosti za sve što čini za nas, bodove iz Trebinja darujemo njemu kao rođendanski poklon. Znamo da mu je to najdraži poklon, draži nego da mu bilo šta ,,materija-lno’’ poklonimo. Predsjednik Škrbić je uvijek uz nas, i u dobru i u zlu, zaslužuje naše potpuno poštovanje svih igrača bez rezerve i zato smo se zakleli prije utakmice i to ispunili – da ćemo ,,ginuti’’ na terenu da bi mu darovali ovu pobjedu i tri boda u Trebinju – kaže kapiten ,,Čelika’’ Emir Šahinović Bubi.

PROTIV KONJUHA – NIŽE CIJENE ULAZNICA
Za derbi utakmicu drugog kola Premijer lige BiH u rukometu između ,,Čelika’’ i ,,Konjuha’’ iz Živinica u Zenici, 21. septembra u 20.00 sati, puštene su u prodaju ulaznice po nižoj cijeni od onih u prethodnom kolu.
Naime, osnovna cijena ulaznica, koje se mogu dobiti u prostorijama Kluba ,,Čelik’’ u prostorijama kod Hotela Internacional i pred samu utakmicu u Gradskoj arena, ostale je ista – 4 KM, dok su niže cijene za posjetioce ženskog pola (cijena 2 KM), a za djecu do 15 godina ulaz je besplatan.

LAW
Kontakt:

Post Postao/la LAW » 20 sep 2011, 16:56

Srijeda 20:00 -Arena Zenica- SVI NA RUKOMET "Čelik - Konjuh"

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.