Postao/la bosanac723 » 05 avg 2009, 19:15
Vako gledam stvari; protiv armenije svaki navijac nase repke ce se shlagirat do 33 minute, dzeko ce zabit gol, trema nasim momcima ce nestat i pobjedit cemo rezultatom 3-0. Bice nam tesko u Armeniji jer smo mi ipak gosti, i nama ti bodovi znace mnogo. Imam osjecaj da ce Armenija igrat s bunkerom i da ce imat 10 igraca u njihovoj polovini, a jos kad se na to nabaci trema nasi momaka, bice 100 puta teze. Imam optimizam i vjerujem da cemo doci do pobjede, al' me je strah zato sto smo poznati po tome da gubimo tekme gdje smo 100% favorit. Po mom misljenju sastav za Armeniju bi trebao biti;
..............Hasagic
Pandza....... Spahic...... Nadarevic ......Jahic
Ibricic(vladavic) Bajramovic(rahimic) Salihovic
.................Stilic/Pjana.......................
............Dzeko......... Ibisevic
Utakmica na Bilinom Polju protiv Turske ce biti jedna od najvecih utakmica ovih kvalifikacija, a isto tako jedna vrlo gruba i prljava tekma. Za Turke ta utakmica je biti ili ne biti, ako izgube protiv nas opet im nema SP, a Fatih Terim ostaje bez posla. Za nas ce ta tekma itekako mnogo znacit, mi ako pobjedimo osigurali smo sebi drugo mjesto, ako izgubimo onda su nam sanse za prvo mjesto propale, a onda se postavlja veci pritisak na nas, jer ako bi izgubili protiv turaka, morali bi pobjedit spaniju kako bi osigurali drugo mjesto. Svi znamo kakvu atmosferu stvorimo kad nasi ljiljani igraju na BP, i ovaj put ce 1000% biti pakleno, zemlja ce da gori. Moramo zabit gol u prvi 30' ako zelimo pobjedu(nije to da nemozemo zabit u 85' i pobjedit, nego sto ranije sto bolje, bice ogroman pritisak na njihove igrace od strane nasih navijaca, i ako se gol rano zabije, tad ce zenica eksplodirat, i turci ce ici na sve ili nista, a u tom momentu bijesa od njih, mozemo iskoristit na kontru i vrlo lagano doci do 2-0 prednost). Ako povedemo, abd i hocemo, ni u kom slucaj nesmijemo dozvolit da skinemo nogu s gasa i pocet se branit, samo napad, napad. Znam da nije ovo mjesto da se prica o potencijalnim reprezentativcima, al' mislim da bi nam mnogo pomogao Mensur Mujdza kad bi bio dio repke, jer momak igra po desnoj strani i mogao bi nam prizut dosta brzine i snage, jer protiv Turske je kljucno zatvorit prolaz njihovi krila.
Sastav za tekmu protiv Turske bi trebao izgledat nesta vako(po mom misljenju);
.......................................Hasagic...................................
Pandza(Berberovic)................Spahic..........Nadarevic..........Jahic
Ibricic.........Bajramovic(ako bude zdrav..abd)(rahimic)........Salihovic
..................................Miske...........................................
................................................Ibisevic...........................
...............................Dzeko..............................................
Rezultat 2-0 za BiH
When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!