Sve je stvar pojedinaca,tebi vidim ne valja ni sjever ni jug.Znas sta niti sam davio pricom o nekom boljem Zelji ,niti imam namjeru ulaziti u neke duboke rasprave.Papaka ima na svakoj tribini,ne kazem ja da su tamo sve raja i eksperti ,ali jednostavno imaju neko posebno mjesto i dosta je tu stare raje.Sjever je uvijek bio takav,uvijek je bilo prozivanja,jednostavno je to klasicna mahala.Vjeruj mi da sam se ja naslusao na jugu mnogo gorih komentara,ali nema veze.Slazem se ja da je podrska najbolji nacin,da se pokaze ljubav prema klubu.Ali mora se razumijeti frustracija tih ljudi,prekipi vise,pa i budali je jasno da su neki igraci limitirani i da ne mogu,neki da ne zele.Ja sam isto nekad znao pricati ta sranja kako smo mi mladji pravi navijaci i pocnes starijim pametovati i srati.Onda dobijes onu klasicnu Fazlinovicevsku haj mali ne jedi ****..Tako da malo razmisli ,drugo su Manijaci ,a drugo je sjever.Kada si manijak,dajes bezgranicnu ljubav,dosta si nerealan,volis slijepo.Ovi sa sjevera,dolaze iz ljubavi,cejfa jer im je Zeljo nacin zivota,zele nesto vise od same pobjede,zele uzivati.Nije ni cudo sto ne trpe neke igrace,sto se Adilovica tice,opasno se pojavila prica da je namjeran karton bio i stoga je vec pod lupom tih ljudi.Nikad u zivotu ne bi bio za to da se nekom,kao Sehi psuje sestra,ali to su pojedinci.Jednostavno sjever jeste rigorozniji i oni nemaju strpljanja,pogotovo sa mladjima,samo kazem glupo mi je da sad neko proziva sjever i da ih se ne smatra navijacima,presmijesno stvarno.Sto se tice tih dvostrukih arsina,jedni se kuju u zvijezde a jednim se psuje sve po spisku.Pa skontajte vi sami zasto je to tako.Taj Zeba je dovoljno dobrih stvari uradio,da i kad grijesi jednostavno ima kredit kod raje,jer se zna da poslije 5 gresaka on opet ima znanja i moci da donese prevagu.Mnogi drugi ,nisu stigli jos ni prvu ratu tog kredita da zarade,a kamoli sta drugo.Losi i neucinkoviti nastupi,nezalaganje,onda me ni ne cudi sto im se to dogadja.Izvinite ali ti momci primaju platu ,zive na racun tog Zelje,onda ima i da ginu na terenu za svetinju tih navijaca koji im psuju i prozivaju ih.Nece ih niko bez razloga prozivati tek tako.Izvinite istom Dzeki kojem sad pljesce cijeli stadion u Engleskoj,mnogi su zamijerali i pricali svasta protiv njega u onih prvih pola godine.Opet ponavljam ima glupana,kojim ne treba poseban povod,ali ne mogu se sloziti kada se generalizuje sjever kao nesto lose na Zeljinim utakimcama.bagrcavi je napisao/la:kad čujem šta se sve psuje na sjeveru, prvo Amaru, pa i ostalim i sa koliko mržnje prema tim ljudima ponekad pomislim da ne navijamo za isti tim.Zato poštedi me tih priča kako su oni gledali nekog boljeg Želju, bla bla bla.Umjesto da daju podršku sad kad je teško i kad ne ide oni psuju, ccc.barbarez je napisao/la:Mozda nije uredu zvizdati ,prozivati ,ali prosto ne mogu da citam komentare tipa sjever je sramota i slicno tome.Daj ba uozbiljite se malo.Znate li vi da vecina starih navijaca sjedi tamo,da su tamo ljudi koji prate Zelju godinama,mozda prije nego se vecina vas nije ni rodila.Ja sam od malena sjedio na Sjeveru,i bio mi je uzitak gledati utakmicu uz te ljude.Taj Sjever,je uvijek podrzavao nas Jug i nikada ruzno nista niko nije rekao o tim mladjim generacijama sa juzne tribine.Mozda malo da ukljucite CENTRALINI KOMITET,pa bi shvatili reakcije tih ljudi.Zasluzili su pojedini igraci,da shvate da nisu u Zelji da bi mogli ispijat kafice u Vatri po cijeli dan ,nego da ginu na terenu.Sjever je jedna velika mahala,Sjever se razumije u fudbal,Sjever moze lako da skonta da igra pojediih igraca ne vodi nicemu.Vrsi se pritisak,ne protiv Amara,nego da se igraci konacno trgnu i pocnu igrati kako treba.GLupo je malo citati ,kako je Sjever cemer,ipak su oni vas pravili,a ne vi njih.Ko razumije shvatice.Pokazite malo postovanja,nemoj te biti ko oni neki tamo sto im nista nije sveto,ni legende,ni stari navijaci,samo su oni divovi.
P.S. Da li je i jednom navijacu Zelje cudno sto Adilovic dobi karton protiv Olimpica,bas cudno jer sljedeca utakmica je protiv Celika bila,a vratimo li se malo unazad,skontajte koliko puta su neki nasi igraci uradili istu stvar,mislim iz svih premijerligaskih ekipa,pa vi sad recite da je to slucajnost.
P.S. Cestitke ostatcima JUGA koji su danas stajali u sektoru C i predstavljali se za Manijake, sto su se pripremili za vecerasnju godisnjicu voljenog kluba, kako sa koreografijom tako i sa navijanjem, SRAMOTA!!!
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Zadnja izmjena: barbarez, dana/u 19 sep 2011, 18:06, ukupno mijenjano 1 put.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Ma kad su to novinari iznijeli tačab broj gledalaca? Sve dok se to radi "odokativnom" metodom, taj njihov izvještaj je vjerodostojan ko beogradska Politika devedesetih.
Samo uvođenjem skenera na ulazima, one alatke ko u konzumu;, beep na kartu, i automatski bilježi i koja je po redu. Saberu se brojevi sa svih ulaza i obJavi na razglasu broj gledalaca.
Međutim, postoji i druga strana medalje, nije baš svima u interesu da se zna koliko je karti prodato, ukratko: manje karti=manje para= manji porez
Samo uvođenjem skenera na ulazima, one alatke ko u konzumu;, beep na kartu, i automatski bilježi i koja je po redu. Saberu se brojevi sa svih ulaza i obJavi na razglasu broj gledalaca.
Međutim, postoji i druga strana medalje, nije baš svima u interesu da se zna koliko je karti prodato, ukratko: manje karti=manje para= manji porez
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Svakako je skandalozno sinocnje skandiranje i prozivanje prvenstveno Adilovica a bogami i ostatka ekipe...to je za svaku osudu..izgleda da je zaista upitno njegovo igracko umijece to vec svako vidi ali ljudi dragi nije on zaboravio igrati u Želji on se i prije nije znao sastaviti s loptom.Isto tako taj isti Adilovic se sam nije pozvao u ekipu Željeznicara nego JE naravno dosao tu na neciji poziv i preporuku a koliko znamo potpisao je bez probnog perioda sto je isto necije maslo...
Zakljucak ovog posta je da se ne treba psovati i na onaj nacin ponizavati bilo kojeg igraca a ako bilo ko zasluzuje prozivanje(a mislim da su prozivke na bilo ciji racun bespotrebne) to je onaj ili neko cijom se zaslugom isti nalazi u pocetnih 11,neko ko je preporucio dovodjenje jer taj neko izgleda nema dobru moc zapazanja ili nema dobar procjenjivacki sud kad su u pitanju nogometni igraci...!!
Zakljucak ovog posta je da se ne treba psovati i na onaj nacin ponizavati bilo kojeg igraca a ako bilo ko zasluzuje prozivanje(a mislim da su prozivke na bilo ciji racun bespotrebne) to je onaj ili neko cijom se zaslugom isti nalazi u pocetnih 11,neko ko je preporucio dovodjenje jer taj neko izgleda nema dobru moc zapazanja ili nema dobar procjenjivacki sud kad su u pitanju nogometni igraci...!!
Zadnja izmjena: user_name, dana/u 19 sep 2011, 18:14, ukupno mijenjano 3 puta.
@England,moram ti reći da ne shvatam čime opravdavaš onakvo ponašanje navijača.Recimo da je taj Adilović stvarno grozan fudbaler kao što ti kažeš,ispada da svako ima pravo da mu opsuje šta želi,da ga izviždi samo zato što je dao 5 ili 8 KM za kartu.Svi mi gledamo fudbal i svi manje-više znamo prepoznati dobrog igrača,ali,brate,treba momcima pružiti šansu .Valjda bi trebalo biti da su u Želju došli da se unaprijede,a ne unazade.Ispašće na kraju da su im gori njihovi navijači od protivničkih.A znamo se nešto busati da smo najbolji navijači.Najbolji navijači stoje iza svog tima i svakog igrača u tom timu.Bar je tako nekad bilo.
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!
Ja lično nikad nisam opsovao igraču na utakmici ali raju frustira to da smo imali pare za kvalitetnijeg napadača i da smo sada primorani gledati Adilovića,koji još ima reputaciju da je babin sin i to je dovoljno da bude dežurni krivac.Nije da momak neće ali jednostavno ne zna.Nekad mi ga je i žao,valja sve ovo istrpiti prvo prozivanje u zenici i kad je pomislio da se riješio belaja ono još veći.Najbolje bih bilo da mu buraz pusti gol u derbiju da zaradi malo kredita kod raje 

Pa nisam ja rekao da mu ne treba pružiti još koju sansu, mora ga još probati sa Ramićem u tandemu, to ne želim komentirati, a navijač kao navijač, ima svoj stav i slažem se sa svima koji ne žele gledati Adilovića, ima drugih, ima juniora, igrač sa strane mora biti pojačanje, znati se nositi, a ne das enavijač njemu treba prilagođavati, mali nije prosao , idemo dalje.mamaSmurf je napisao/la:@England,moram ti reći da ne shvatam čime opravdavaš onakvo ponašanje navijača.Recimo da je taj Adilović stvarno grozan fudbaler kao što ti kažeš,ispada da svako ima pravo da mu opsuje šta želi,da ga izviždi samo zato što je dao 5 ili 8 KM za kartu.Svi mi gledamo fudbal i svi manje-više znamo prepoznati dobrog igrača,ali,brate,treba momcima pružiti šansu .Valjda bi trebalo biti da su u Želju došli da se unaprijede,a ne unazade.Ispašće na kraju da su im gori njihovi navijači od protivničkih.A znamo se nešto busati da smo najbolji navijači.Najbolji navijači stoje iza svog tima i svakog igrača u tom timu.Bar je tako nekad bilo.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
Eldine,čitaš li? Demantuj ih,molim te,mami za ljubav!
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!
Jel istina da ej Amar podnio ostavku,prije nekih pola sata 

Da bar ima znanje za demant, treba u vatru u BLuci, jesi il' nisi, otvoreno mu reći, hoću to i to, ak'ne možes, hebi se, niko sretniji da zabije 2 komada, al' teško može promijeniti način i dobiti znanje za 5 dana.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
znat ce se do veceras,al svasta se desava bilo je havarije danas na sastanku..epilog svega nek neko napise ako ima info...Tyson je napisao/la:Jel istina da ej Amar podnio ostavku,prije nekih pola sata
- Capt_Billy
- Kontakt:
Dajte ljudi, koji se to **** dogada u klubu???

VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Ne vjerujte svakome, ova dvojica cak i ne navijaju za Zelju... Manite se suplje...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Joj izmišljotina Bože dragi!?
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Daj ba kod ove raje ni Messi nebi kredita zaradio kad ga nazub uhvate.Evo primjer , skoro ni jedan navijač Želje nije vidio Kariča kako brani do ove sezone (i ako je vidio sigurno nije obračao puno pažnje na njega).I početkom ove sezone odlaskom Šehića(kojem su također psovali neke stvari koje nemam snage ni reči) Karić postane prvi golman te ode kao takav na pripreme u Sloveniju.Te se počinju postavljati pitanja o njemu kao golmanu.Dođe red na prvu prijateljsku utakmicu Želje u Sloveniji protiv Maribora.Mnogi Manijaci pratiše izvještaje iz minute u minut iz Slovenije i u momentu kad Željo primi gol poče salva uvreda na račun Kariča .Salva uvreda za primljeni gol koji nisu vidjeli(niti je u izvještajima pisalo da je Karič kriv) odmah su ga izrašetali i na istom ovom forumu počeli tražiti mu zamjenu.Da nepričam o Saviču(po mnogim najboljim najboljem igraču Želje prošle sezone) za koje su rekli da igrač Zvijezde nije za Želje i odtad nema mira, šta god da uradi koliko god važnih golova da uvijek če ga popljuvati na kraju.E zato Amaru smeta selektivno zviždanje npr.Bešlija,Zeba,Perica(za ove kontam za njega ne ali ga gotive) uvijek če dobiti aplauz kod izmjene a npr.Savić,Jamak,Stanić,Karić zvižduke nemogu izbječi ni da poginu na terenu. A ono što oni dožive je ništa prema Adiloviću jer on je zanjih Zenička p.....nidi je napisao/la:Ja lično nikad nisam opsovao igraču na utakmici ali raju frustira to da smo imali pare za kvalitetnijeg napadača i da smo sada primorani gledati Adilovića,koji još ima reputaciju da je babin sin i to je dovoljno da bude dežurni krivac.Nije da momak neće ali jednostavno ne zna.Nekad mi ga je i žao,valja sve ovo istrpiti prvo prozivanje u zenici i kad je pomislio da se riješio belaja ono još veći.Najbolje bih bilo da mu buraz pusti gol u derbiju da zaradi malo kredita kod raje

“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
england i bilo koji drugi koji pravdaju psovanje , time da su oni poznavaoci fudbala i da im to daje pravo da mogu nekom psovati takve stvari koje mene bole kad ih slusam predlazem , da se stave u situaciji pa kad netko pored njega koji je stari fudbalski posmatrac i pamti neke bolje igrace pocne psovati , majku, sestru , dijete uz razne pridjeve i atribute koje spominjes mozda kad se sjetis najveceg i najgoreg neprijatelja , zamisli da ti ljudi psuju tebi , ja licno da sam igrac napustio bih teren i dosao ti pokazati odgovor na takve provokacije i uvrede, svi koji smatraju da za 5 KM mogu nekom psovati dijete su osobe ogranicene i glupe , licno sam za akciju ciscenja svih tribina od pljuvaca , pljujes - dobijes po ustima
- Capt_Billy
- Kontakt:
Potpis!!!materazzi je napisao/la:england i bilo koji drugi koji pravdaju psovanje , time da su oni poznavaoci fudbala i da im to daje pravo da mogu nekom psovati takve stvari koje mene bole kad ih slusam predlazem , da se stave u situaciji pa kad netko pored njega koji je stari fudbalski posmatrac i pamti neke bolje igrace pocne psovati , majku, sestru , dijete uz razne pridjeve i atribute koje spominjes mozda kad se sjetis najveceg i najgoreg neprijatelja , zamisli da ti ljudi psuju tebi , ja licno da sam igrac napustio bih teren i dosao ti pokazati odgovor na takve provokacije i uvrede, svi koji smatraju da za 5 KM mogu nekom psovati dijete su osobe ogranicene i glupe , licno sam za akciju ciscenja svih tribina od pljuvaca , pljujes - dobijes po ustima
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
ma jedna te ista osobaBaja_Zvjerka je napisao/la:Ne vjerujte svakome, ova dvojica cak i ne navijaju za Zelju... Manite se suplje...
NO PYRO NO PARTY
Moras biti svjestan da tribine nisu pozoriste i jednostavno tome se nikada nece stati u kraj.Da vidis samo kakve stoke ima u pozoristu,onda su tribine jos i dobre.Da me neko ne shvati pogresno ja zaista nisam za ta skandiranja,ali budimo realni vecina vas je mali milion puta psovala nekom igracu ,samo sto to sada nije bitno.Kada bi se stvari poslozile ovako kako si naveo,i kao sto kazes da za 5 km sebi neko ne smije davati za pravo da pljuje po igracima ili ce dobiti po ustima.Onda isto tako treba pojedinim igracima kicmu slomiti za igre koje pruzaju,za koje su jos budi receno placeni.Po vasoj prici treba recimo gledati Svraku ,sutijeti i trpiti,i trpiti i trpiti i tako trpiti 20 utakmica,dok opet ne budemo igrali sa Leotarom,onda ce on zabiti i onda opet trpiti i trpiti.Ne znam sto se izmisljaju tople vode,takvi su navijaci i uvijek ce biti gnijeva i pljuvanja.Eto svi vi rahat gledate tekme,i nikada niste psovali nekom,govorili mu zamijeni ga Amare.Ali kad vi to kazete onda je to iz pedagoskih razloga,sto se tada ne brecenete i ne kazete,pa jao majko ja ovako radim protiv Zelje,i protiv Osima.Amar je meni TIto i ja ga ne bi mijenjao bar onoliko godina koliko je Ferguson na klupi Manchestera,ali uvijek ce biti prozivanja kada ne ide.To je tako i to svi rade manje vise,samo neko bude uporan i glasan,a neko voli prosipati demagogiju.Ja se svakako slazem da trebamo stisnuti redove i biti zajedno svi uz Zelju,ali eto malo me samo nervira kada se neki prozivaju ,a svi vecinom rade slicne stvari.materazzi je napisao/la:england i bilo koji drugi koji pravdaju psovanje , time da su oni poznavaoci fudbala i da im to daje pravo da mogu nekom psovati takve stvari koje mene bole kad ih slusam predlazem , da se stave u situaciji pa kad netko pored njega koji je stari fudbalski posmatrac i pamti neke bolje igrace pocne psovati , majku, sestru , dijete uz razne pridjeve i atribute koje spominjes mozda kad se sjetis najveceg i najgoreg neprijatelja , zamisli da ti ljudi psuju tebi , ja licno da sam igrac napustio bih teren i dosao ti pokazati odgovor na takve provokacije i uvrede, svi koji smatraju da za 5 KM mogu nekom psovati dijete su osobe ogranicene i glupe , licno sam za akciju ciscenja svih tribina od pljuvaca , pljujes - dobijes po ustima
VOLIM TE ZELJO
@barbarez
Potpuno se slazem s tvojim misljenjem!
Potpuno se slazem s tvojim misljenjem!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Evo, nekakav intervju Amara na OBN-u...
Trenutno korisnika/ca: supervizor i 19 gostiju.