Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
e svašta će čovijek ovdje pročitati, ljudi osporavaju savršenu Noletovu sezonu, porede Najvećeg (RF) s tamo nekim kako Magični kaže atletičarima,
RF je jedini uspio igrati tenis s Noletom ove sezone, dok su ostali ( pogotovo atletičari ) pometeni u sve i jednom meču...
RF je jedini uspio igrati tenis s Noletom ove sezone, dok su ostali ( pogotovo atletičari ) pometeni u sve i jednom meču...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
E blago nama kad tog silnog RF-a jedan atleticar izdominira u njihovim duelima...sta bi tek bilo da zna i udarati lopticu.
Ajde ne budi -tard jedan dan, pa pogledaj njihove meceve sa aspekta konstrukcije poena. Videces jedan sablon koji se zove topspinforehand na backhand iznova i iznova, do granica izdrzljivosti. Eto, odakle ta dominacija. Sigurno ne iz shotmakinga i leprsave igre Nadala ili pak - iz udarackih partija.adnan24 je napisao/la:E blago nama kad tog silnog RF-a jedan atleticar izdominira u njihovim duelima...sta bi tek bilo da zna i udarati lopticu.
a najsmiješniji su komentari za ovo kako Federer ne može da podnese poraz, kako je Nadal veći sportista, znači ljudima je važno da on pored što je dobar teniser bude i dobar u duši, e svašta...
To su ti oni isti koji pričaju da je vettel bezveze vozač jer bože ima ubjedljivo najbolji bolid i uz to mu frizura ne valja..
CR veze nema o fudbalu zato što je ****.. itd itd da crkneš od šege...
To su ti oni isti koji pričaju da je vettel bezveze vozač jer bože ima ubjedljivo najbolji bolid i uz to mu frizura ne valja..
CR veze nema o fudbalu zato što je ****.. itd itd da crkneš od šege...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
@MaGiCa, puno vrijedjas sve one koji se razilaze s tvojim misljenjem. Zasto ne uvazavas misljnje drugog, to mi nije jasno. Nazivas forumase nekakvim imenima, tipa: trol, retard....
Sav respekt za tvoje poznavanje sporta, ali, ovo ti ne treba. Ono po cemu se ljudi razlikuju od zivotinja, jeste inteligencija, razum. Prema tome, nauci se malo prilagodjavati na razlicite "vrste" ljudi.
Sav respekt za tvoje poznavanje sporta, ali, ovo ti ne treba. Ono po cemu se ljudi razlikuju od zivotinja, jeste inteligencija, razum. Prema tome, nauci se malo prilagodjavati na razlicite "vrste" ljudi.
Izdržati, to je temelj vrline!
-
karameldar
- Kontakt:
Ne znam zasto je njihov mec proglasen najboljim svih vremena?MaGiCa je napisao/la:Ajde ne budi -tard jedan dan, pa pogledaj njihove meceve sa aspekta konstrukcije poena. Videces jedan sablon koji se zove topspinforehand na backhand iznova i iznova, do granica izdrzljivosti. Eto, odakle ta dominacija. Sigurno ne iz shotmakinga i leprsave igre Nadala ili pak - iz udarackih partija.adnan24 je napisao/la:E blago nama kad tog silnog RF-a jedan atleticar izdominira u njihovim duelima...sta bi tek bilo da zna i udarati lopticu.
YNWA!
Nemam ja sta da se prilagodjavam nekome. Kratko i jasno: popu da je pop, a bobu da je bob.rogeRF je napisao/la:@MaGiCa, puno vrijedjas sve one koji se razilaze s tvojim misljenjem. Zasto ne uvazavas misljnje drugog, to mi nije jasno. Nazivas forumase nekakvim imenima, tipa: trol, retard....
Pomenuti forumas nikada ne objasnjava nesto, nikada ne pise zasto nesto smatra takvim kakvim ga smatra. On se samo iscudjuje ovde napisanim stavovima i to na jedan seretski nacin, tipa: "samo mi nije jasno" i "ne znam samo otkud"...Trulo i tardovsko ponasanje.
Stav o tome gde lezi kljuc matchupa izmedju Nadala i RFa je napisan (i sa moje i sa strane mnogih drugih forumasa), i sta je tu sada tako nejasno, da bi on dosao i krenuo sa tim: "ne znam samo otkud" pricama
Glede ostalih: Zabac je teski bot, Virtual je obicni provokator, Begonjavi je trolcina, Formance&Valencia su poznavaoci tenisa, a ostali su tu radi nekih drugih motiva, koji nemaju veze sa tenisom. Izvinjavam se ako nekoga nisam spomenuo sada, a da sam diskutovao sa njim nekada. To je to. Kad covek troluje, onda je trol, a kad tarduje, onda je tard. Nista licno i nista sto ima veze sa RLom.
P.S. Nikome nisam rekao da je retard. Tard je onaj ko neracionalno voli nekoga, pa zamagljenim naocarima gleda na istog - a ne retard.
A tebi ako se to ne svidja, a ti me ignorisi. Necu da se ljutim uopste.
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 19 sep 2011, 23:57, ukupno mijenjano 1 put.
Za nekoga jeste, a za nekoga nije. Zvanicno niti jedan mec "nije najbolji svih vremena". Postoji samo statisticki najbolji igrac svih vremena, a to je RF.karameldar je napisao/la: Ne znam zasto je njihov mec proglasen najboljim svih vremena?
-
karameldar
- Kontakt:
Nekoliko najvecih imena tenisa ikad je reklo da je to najbolji mec ikada,i potpuno se slazem s njima,jedino je onaj Borg-Mcenroe ja mislim 81. godine bio skoro ko Federerov i Rafin.MaGiCa je napisao/la:Za nekoga jeste, a za nekoga nije. Zvanicno niti jedan mec "nije najbolji svih vremena". Postoji samo statisticki najbolji igrac svih vremena, a to je RF.karameldar je napisao/la: Ne znam zasto je njihov mec proglasen najboljim svih vremena?
YNWA!
Pazi, to je vise do sudara stilova, nego do kvaliteta samog po sebi.karameldar je napisao/la:Nekoliko najvecih imena tenisa ikad je reklo da je to najbolji mec ikada,i potpuno se slazem s njima,jedino je onaj Borg-Mcenroe ja mislim 81. godine bio skoro ko Federerov i Rafin.MaGiCa je napisao/la:Za nekoga jeste, a za nekoga nije. Zvanicno niti jedan mec "nije najbolji svih vremena". Postoji samo statisticki najbolji igrac svih vremena, a to je RF.karameldar je napisao/la: Ne znam zasto je njihov mec proglasen najboljim svih vremena?
Borg-McEnroe je bio epski sudar dva stila - baseline igre Borga i S&V igre Johnny Maca.
Tako mu dodje i sa RFom i RNom. Ali, kvalitet moze da lezi i u "istostilnom ogledu": Safin-Federer AO05, Djokovic-Nadal USO2011, Ivanisevic-Rafter WB2001...
I najcesce ga tu ima vise, jer ne postoji ocigledna razlika, vec ona lezi u taktici ili fizici ili u samom nacinu izvodjenja gameplana.
Ja bih najboljim mecom ikada proglasio onaj sa AO2005 iz polufinala. Tad je Safin bio normalan po poslednji put, pa je samo bljeskom pokazao da mu je talenat mnogo veci od onoga sta je postigao.
Pogledajte mec Federer-Nadal iz Rima 2006.
Za mene najvece savrsenstvo nakon 2000 godine.
5 sati i 5 minuta ciste magije.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
Dobar je i taj. Kao i RN-Verdasco sa AO2009. Imao je Rafa sjajne meceve, ali to su bile grinderstine, a ne shotmaking i sl. Jednostavno, to manje cenim.retro je napisao/la:Pogledajte mec Federer-Nadal iz Rima 2006.
-
karameldar
- Kontakt:
Za mene je mec Federer-Nadal na Wimbledonu 2008. najbolji. Jos sam bio kod rodice u Sarajevu,a ona imala neki stari televizor,pa sam jedva lopticu vidio,ali sam svejedno uzivao.retro je napisao/la:Pogledajte mec Federer-Nadal iz Rima 2006.
YNWA!
Ne baš, ne postoji niti jedan 'veliki' meč u kojem Rafa nije imao na desetine sjajnih udaraca, a neki od njih su već postali teniski klasici koji su preplavili Youtube.MaGiCa je napisao/la:Dobar je i taj. Kao i RN-Verdasco sa AO2009. Imao je Rafa sjajne meceve, ali to su bile grinderstine, a ne shotmaking i sl. Jednostavno, to manje cenim.retro je napisao/la:Pogledajte mec Federer-Nadal iz Rima 2006.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
E tu dolazimo do razmimoilazenja. Nadal pravi extra poteze kad je primoran na to. Kad ga neko sabije i otera od osnovne linije, onda ovaj gadja FH, pa ako uleti - uleti. Counterpunching at it`s best. Cak i tweener protiv Djokovica, u Madridu, je bio iz ocaja. E zato ja ne gotivim te counterpunchere i depresivna trckarala (jer i on isto to radi). Moze da ima masu takvih winnera, ali to je plod ciste defanzive, a tenis je uvek bio ofanzivna igra.Virtu4l je napisao/la: Ne baš, ne postoji niti jedan 'veliki' meč u kojem Rafa nije imao na desetine sjajnih udaraca, a neki od njih su već postali teniski klasici koji su preplavili Youtube.
Gledao sam Federer-Safin sa AO2005, pre nekoliko dana, i promenio sam misljenje: to je bio bolji mec od Nadal-Verdasco sa AO2009, ako gledamo kvalitet. Cisti winneri, net game, servisi, shotmaking... svega je tu bilo.
Federer - Safin je za mene najbolji meč koji sam gledao, to sam već nekoliko puta napisao. Jednostavno, Federer servira 210 Km/h, a Safin mu taj isti servis neodbranjivo vraća na samu liniju, i to ne jednom. Teniski klasik koji bi svi ovi stručnjaci trebali pogledati nekoliko puta pa se onda upustiti u neku diskusiju.
Opet omalovažavaš. Koliko puta je Đoković mogao riješiti meč lopte iz Madrida? Nekoliko puta, ali nije imao hrabrost da 'potegne'. Dobio je nekoliko loptica koje je mogao napasti maksimalno agresivno, ali nije, odabrao je najgoru moguću taktiku, prihvatio je trku i samim tim je dao Rafi šansu da ga strijelja. Tweeneri na meč loptama su uglavnom iz očaja (polufinale US Open 2011).MaGiCa je napisao/la: E tu dolazimo do razmimoilazenja. Nadal pravi extra poteze kad je primoran na to. Kad ga neko sabije i otera od osnovne linije, onda ovaj gadja FH, pa ako uleti - uleti. Counterpunching at it`s best. Cak i tweener protiv Djokovica, u Madridu, je bio iz ocaja. E zato ja ne gotivim te counterpunchere i depresivna trckarala (jer i on isto to radi). Moze da ima masu takvih winnera, ali to je plod ciste defanzive, a tenis je uvek bio ofanzivna igra.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ne pricam o Madridu iz 2009, vec o Madridu iz ove godine.Virtu4l je napisao/la: Opet omalovažavaš. Koliko puta je Đoković mogao riješiti meč lopte iz Madrida? Nekoliko puta, ali nije imao hrabrost da 'potegne'. Dobio je nekoliko loptica koje je mogao napasti maksimalno agresivno, ali nije, odabrao je najgoru moguću taktiku, prihvatio je trku i samim tim je dao Rafi šansu da ga strijelja. Tweeneri na meč loptama su uglavnom iz očaja (polufinale US Open 2011).
Nadal je tada pogodio tweener ili "kroz noge" udarac, sto je mozda i najbolji njegov poen ikada sa aspekta shotmakinga.
[youtube][/youtube]
Na mec loptu Federera, Djokovic je odigrao FH return, iz ocaja. Ocaja sto USO publika navija za njegove duple servis greske, recimo. A i da je izgubio taj mec, u njemu je do tog momenta imao vise osvojenih poena i vise uzetih gemova i breakova - tako da bi izgubio bolji igrac tog dana. Sportska pravda je bila zadovoljena takvim ishodom. Jbga, znam da ti nisi, ali sta da ti radim
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Dokaz da ga ne vole, bez obzira na sve. Da može nabaciti pet kačketa vatrogasaca, da može raditi sve moguće i nemoguće pizdarije ovog svijeta, pjevati, imitirati, ali džaba sve, javnost je dala svoju ocjenu.MaGiCa je napisao/la: Na mec loptu Federera, Djokovic je odigrao FH return, iz ocaja. Ocaja sto USO publika navija za njegove duple servis greske, recimo.
U tenisu nema pravde. Pobjeđuje onaj ko osvoji posljednji poen, osim ako mu protivnik ne dozvoli da pobijedi (Murray, Del Potro)...MaGiCa je napisao/la:A i da je izgubio taj mec, u njemu je do tog momenta imao vise osvojenih poena i vise uzetih gemova i breakova - tako da bi izgubio bolji igrac tog dana. Sportska pravda je bila zadovoljena takvim ishodom. Jbga, znam da ti nisi, ali sta da ti radim
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
MaGiCa je napisao/la:Ajde ne budi -tard jedan dan, pa pogledaj njihove meceve sa aspekta konstrukcije poena. Videces jedan sablon koji se zove topspinforehand na backhand iznova i iznova, do granica izdrzljivosti. Eto, odakle ta dominacija. Sigurno ne iz shotmakinga i leprsave igre Nadala ili pak - iz udarackih partija.adnan24 je napisao/la:E blago nama kad tog silnog RF-a jedan atleticar izdominira u njihovim duelima...sta bi tek bilo da zna i udarati lopticu.
Ja ti garantujem da vise ti "ne volis" Nadala nego sto ga ja volim...
S druge strane ovdje nisu potrebni nikakvi argumenti jer na ovoj temi je sve receno...cak se 99% diskusija ponavlja zadnjih mjeseci.Ja sam prestao da odgovoram na neke stvari s kojima se ne slazem ovdje,ali fkt. mi nije jasno tvoje razmisljanje.
Znaci mozes ti misliti da su Federer i Djokovic za klasu bolji od Nadala,mozes ga i ne voliti ili sta vec ali nije mi jasno kako mozes takvog igraca nazvati "osrednjim".
Nije valjda Rafa jedini teniser koji moze trcati po terenu,vidjao sam ja mnoge "atleticare" ovih godina ali ono sto je on pogadjao konstanto ti isti atleticari nisu mogli pogoditi jednom od 100 puta...(a ovi ostali iznadprosjecni su pogadjali 1/20).
Znaci ne zelim se uopste raspravljati o tome ali smijesno mi je da ti koji na svaku kritiku prema Djokovicu odgovoras kako je sve to neki kompleks,nacionalizam ili neobjektivnost...Nadala nazivas samo atleticarem...i onda tebe treba smatrati za objektivnog
Ameri mozda. Na ostalim turnirima ga vole.Virtu4l je napisao/la:
Dokaz da ga ne vole, bez obzira na sve. Da može nabaciti pet kačketa vatrogasaca, da može raditi sve moguće i nemoguće pizdarije ovog svijeta, pjevati, imitirati, ali džaba sve, javnost je dala svoju ocjenu.
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.