Novak Đoković

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

kobe24
Kontakt:

Re: Novak Đoković

Post Postao/la kobe24 » 19 sep 2011, 18:23

alan_kardec je napisao/la:
bimbrlica je napisao/la:tri prsta su mi smetala i smetat ce mi uvijek ali ne zbog toga sto mrzim srbe nego sto mrzim zlocine koji su se desavali pod tim znakom.

Aha, znači ipak nije u pitanju rivalstvo sa tvojim omiljenim teniserom nego tri prsta. Fino od tebe što si priznao. Nemaš ti pojma šta za Srbe predstavljaju ta tri prsta, zato nemoj gluposti valjati. Ni ja ne mrzim Bošnjake, ali mrzim zločine koji su evidentni, a koje su počinili pojedinci iz njihovog naroda.
I meni u ovoj zemlji smeta mnogo toga, pa ko me pita?

Znam da boli, ali vidi ovo

1 Djokovic, Novak (SRB) 14,720
2 Nadal, Rafael (ESP) 10,620

...razlika koja govori dovoljno. 8-)
Ja, npr., dobro znam sta znace ta famozna tri prsta, i uopste u samom znacenju toga nije problem. Problem je, druze moj, sto Srbima ta tri prsta ne predstavljaju ono sto oni (tri prsta) u stvarnosti znace i oslikavaju! Ne bi lose bilo kad' bi se srpsko znacenje tri prsta poistovjecivalo sa njegovim stvarnim znacenjem, jer vecina njih (Srba) pokazivanjem istih potencira na nesto sasvim drugo!! A koji su to zlocini tako evidentni s bošnjačke strane, majke ti?! Ako tebi u NASOJ LIJEPOJ BOSNI I HERCEGOVINI mnogo toga smeta, pa napusti je prijatelju moj, niko te ne primorava da u njoj zivis!
Ovaj parametar koji si naveo, a koji oslikava Djokovicevu "nadmoc" u odnosu na Nadala, je, blago receno, smijesan! Ja priznajem da je Novak trenutno najbolji svjetski teniser, i to isto mora uciniti i svaki, iole razuman, covjek, ali ovaj tvoj "argument" za to je jadan... ;)
Udaljavam se od teme, ali... :roll:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 19 sep 2011, 18:59

kobe24 je napisao/la:Ja, npr., dobro znam sta znace ta famozna tri prsta, i uopste u samom znacenju toga nije problem. Problem je, druze moj, sto Srbima ta tri prsta ne predstavljaju ono sto oni (tri prsta) u stvarnosti znace i oslikavaju! Ne bi lose bilo kad' bi se srpsko znacenje tri prsta poistovjecivalo sa njegovim stvarnim znacenjem, jer vecina njih (Srba) pokazivanjem istih potencira na nesto sasvim drugo!! A koji su to zlocini tako evidentni s bošnjačke strane, majke ti?! Ako tebi u NASOJ LIJEPOJ BOSNI I HERCEGOVINI mnogo toga smeta, pa napusti je prijatelju moj, niko te ne primorava da u njoj zivis!
Ovaj parametar koji si naveo, a koji oslikava Djokovicevu "nadmoc" u odnosu na Nadala, je, blago receno, smijesan! Ja priznajem da je Novak trenutno najbolji svjetski teniser, i to isto mora uciniti i svaki, iole razuman, covjek, ali ovaj tvoj "argument" za to je jadan... ;)

Glupo je da se ja sa tobom o ovome raspravljam ali ajde da završimo o tri prsta jer nije ni vrijeme ni mjesto za ovu raspravu. Tri prsta predstavljaju jedinstvo Svetog Trojstva (bar za mene i za većinu ostalih Srba), a šta predstavljaju za pojedince umobolnike koji su u debeloj manjini, ne zanima me. Samo ti kažem da su ti umobolnici u manjini i da na osnovu njih ne trebaš generalizivati stvari.
Što se zločina tiče nećemo ovako, ako te zanima, javi se na pp pa ću ti navesti koji su to mada čisto sumnjam da ne znaš, pa ne živiš na Tibetu.
Bosnu i Hercegovinu ne planiram napuštati, tu sam rođen, tu živim, tu su mi preci bili od pamtivjeka...
Možda je moj argument smješan i možda razlika od preko 4000 poena nije nadmoć, a šta kažeš na 6 uzastopnih Novakovih pobjeda nad Nadalom, od toga dvije na šljaci. Otkud znam možda je i ovaj argument jadan.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 sep 2011, 20:25

Novak bi imao mnogo problema sa Del Potrom i da je bio potpuno zdrav. JMDP je servirao odlično i prava je šteta što je Novak rovit ušao u meč.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 19 sep 2011, 21:10

Virtu4l je napisao/la:Novak bi imao mnogo problema sa Del Potrom i da je bio potpuno zdrav. JMDP je servirao odlično i prava je šteta što je Novak rovit ušao u meč.
Ko i do sad što je imao problema ;)
"Indija,Pakistan..."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 sep 2011, 21:47

soba 39 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Novak bi imao mnogo problema sa Del Potrom i da je bio potpuno zdrav. JMDP je servirao odlično i prava je šteta što je Novak rovit ušao u meč.
Kad Del Potro ima tako visok ubačaj prvog servisa, niti jedan protivnik se ne osjeća ugodno, ali ti to već znaš, ne pratiš tenis od 'ere' Đoković, ti stari, prekaljeni poklonik bijelog sporta.
Voli te tvoje Sarajevo.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 19 sep 2011, 22:27

Virtu4l je napisao/la:
soba 39 je napisao/la:
Kad Del Potro ima tako visok ubačaj prvog servisa, niti jedan protivnik se ne osjeća ugodno, ali ti to već znaš, ne pratiš tenis od 'ere' Đoković, ti stari, prekaljeni poklonik bijelog sporta.
Gledao sam Delpa uživo i u petak i u nedelju,odigrao je fantastično i tu nema razgovora,ali jel ti misliš da bi protiv spremnog Novaka mogao izdržati u onakvom ritmu meč u 3 dobijena seta ? Da je to u stanju bio bi br:1 a ne bi ispadao uvijek prije polufinala.
"Indija,Pakistan..."

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 19 sep 2011, 22:41

alan_kardec je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Ja, npr., dobro znam sta znace ta famozna tri prsta, i uopste u samom znacenju toga nije problem. Problem je, druze moj, sto Srbima ta tri prsta ne predstavljaju ono sto oni (tri prsta) u stvarnosti znace i oslikavaju! Ne bi lose bilo kad' bi se srpsko znacenje tri prsta poistovjecivalo sa njegovim stvarnim znacenjem, jer vecina njih (Srba) pokazivanjem istih potencira na nesto sasvim drugo!! A koji su to zlocini tako evidentni s bošnjačke strane, majke ti?! Ako tebi u NASOJ LIJEPOJ BOSNI I HERCEGOVINI mnogo toga smeta, pa napusti je prijatelju moj, niko te ne primorava da u njoj zivis!

Glupo je da se ja sa tobom o ovome raspravljam ali ajde da završimo o tri prsta jer nije ni vrijeme ni mjesto za ovu raspravu. Tri prsta predstavljaju jedinstvo Svetog Trojstva (bar za mene i za većinu ostalih Srba), a šta predstavljaju za pojedince umobolnike koji su u debeloj manjini, ne zanima me. Samo ti kažem da su ti umobolnici u manjini i da na osnovu njih ne trebaš generalizivati stvari.
Što se zločina tiče nećemo ovako, ako te zanima, javi se na pp pa ću ti navesti koji su to mada čisto sumnjam da ne znaš, pa ne živiš na Tibetu.
Bosnu i Hercegovinu ne planiram napuštati, tu sam rođen, tu živim, tu su mi preci bili od pamtivjeka...
Možda je moj argument smješan i možda razlika od preko 4000 poena nije nadmoć, a šta kažeš na 6 uzastopnih Novakovih pobjeda nad Nadalom, od toga dvije na šljaci. Otkud znam možda je i ovaj argument jadan.
Napisah ja da znam sta tri prsta u stvarnosti predstavljaju. Znam i dosta podobnije nego sto si ti naveo, jer me to, iskreno receno, zanimalo. Ja bih volio da su ti, kako ti kazes, umobolnici u manjini, ali se nekako previse bojim da je to sasvim obrnuto. Nadam se da grijesim! Znam ja na koje ti "zlocine" mislis, ali strpati njih u isti kos sa onim s vase strane je, u najmanju ruku, bolesno. Ne kazem da si to ti uradio, naprotiv, nigdje to nisi naveo, ali eto...Ni nemoj je napustati, meni uopste ne predstavlja problem to sto ces ti, i takvi kao ti, ostati u njoj, jer sam dosad mogao zakljuciti da ti nisi kao vecina onih koji nam, ruku na srce, samo stete, i takvi nam ne trebaju!!
Ne kazem ja da Djokovic trenutno nije bolji. Stavise, on je daleko bolji od svih ostalih, pa i Rafe. Ali tako ne treba gledati na ove stvari! Ovo je tek 1. godina njegove nadmoci, sta cemo sa dosadasnjim mecevima gdje je Nadal mljeo, u bukvalnom smisli ove rijeci, i Novaka i sve ostale?! Ne volim ja Nadala, pa da mi je to razlog njegovog opravdavanja i, na neki nacin, branjenja, ali jednostavno je to tako! Sljedeca godina ce biti vatrena, jer mislim da ce rivaliteti, trenutno dvojice najboljih svjetski tenisera, doseci ono dosad' nevidjeno, nesto sto se tesko moze opisati i rijecju "maksimalno"! Rafa, naprosto, ne podnosi to sto nije glavni, i sto nije najbolji, a Novaku se ovdje (na vrhu ljestvice), sasvim sigurno svidja, tako da ce njihovi mecevi biti prava poslastica za nas koje uzivamo u bijelom sportu! ;)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 sep 2011, 23:00

kobe24 je napisao/la: podobnije nego sto si ti naveo, jer me to, iskreno receno, zanimalo. Ja bih volio da su ti, kako ti kazes, umobolnici u manjini, ali se nekako previse bojim da je to sasvim obrnuto. Nadam se da grijesim! Znam ja na koje ti "zlocine" mislis, ali strpati njih u isti kos sa onim s vase strane je, u najmanju ruku, bolesno. Ne kazem da si to ti uradio, naprotiv, nigdje to nisi naveo, ali eto...Ni nemoj je napustati, meni uopste ne predstavlja problem to sto ces ti, i takvi kao ti, ostati u njoj, jer sam dosad mogao zakljuciti da ti nisi kao vecina onih koji nam, ruku na srce, samo stete, i takvi nam ne trebaju!!
Ne kazem ja da Djokovic trenutno nije bolji. Stavise, on je daleko bolji od svih ostalih, pa i Rafe. Ali tako ne treba gledati na ove stvari! Ovo je tek 1. godina njegove nadmoci, sta cemo sa dosadasnjim mecevima gdje je Nadal mljeo, u bukvalnom smisli ove rijeci, i Novaka i sve ostale?! Ne volim ja Nadala, pa da mi je to razlog njegovog opravdavanja i, na neki nacin, branjenja, ali jednostavno je to tako! Sljedeca godina ce biti vatrena, jer mislim da ce rivaliteti, trenutno dvojice najboljih svjetski tenisera, doseci ono dosad' nevidjeno, nesto sto se tesko moze opisati i rijecju "maksimalno"! Rafa, naprosto, ne podnosi to sto nije glavni, i sto nije najbolji, a Novaku se ovdje (na vrhu ljestvice), sasvim sigurno svidja, tako da ce njihovi mecevi biti prava poslastica za nas koje uzivamo u bijelom sportu! ;)
Nadal nikada nije "mljeo" Djokovica. Njihov H2H u poslednje 2.5 godine je 9-2 za Djokovica na sve tri podloge+dvorana.
Prednost koju Nadal ima nad Djokovicem lezi u mecevima na sljaci. Pre ove sezone je na toj podlozi bilo 9-0 za Nadala, a masu tih susreta je Nadal dobio na fiziku i teskom mukom (Hamburg2008, Monte Carlo i Madrid 2009 su mecevi u kojima je Djokovic imao Nadala, ali telo nije izdrzalo). Samo nekoliko meceva je tu Nadal dobio glat, a poslednji u DCu 2009e.
Sada, kada je njegovo telo sazrelo za te napore, Nadal ne moze da mu uzme ni set na sljaci. Pomeo ga je u Madridu i Rimu, kada je Nadal bacao balone i prvi put u karijeri nije znao gde bije. Pomeo bi ga i u finalu RGa, a nije jer svi znamo zasto. Ne zbog Nadala.
Glede tvrde podloge, tu Djokovic oduvek bije Nadala i oduvek je bio bolji HC igrac od Nadala. To je makar ocigledno.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 19 sep 2011, 23:21

Ovdje postao politički i nacionalni rat...
Bio u ratu, bio pripadnik Armije, ali ova rasprava ovdje nema vam mjesta... ovo je sportski forum a to ko je u pravu dogovorite se na kahvi koju ćete, nadam se, nekad popiti zajedno...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Armaaa
Kontakt:

Post Postao/la Armaaa » 20 sep 2011, 00:32

MaGiCa je napisao/la: Prednost koju Nadal ima nad Djokovicem lezi u mecevima na sljaci. Pre ove sezone je na toj podlozi bilo 9-0 za Nadala, a masu tih susreta je Nadal dobio na fiziku i teskom mukom (Hamburg2008, Monte Carlo i Madrid 2009 su mecevi u kojima je Djokovic imao Nadala, ali telo nije izdrzalo).
Čuj tijelo nije izdržalo na meč loptama :lol: :lol: :lol:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 20 sep 2011, 01:24

ramiral je napisao/la:Ovdje postao politički i nacionalni rat...
Bio u ratu, bio pripadnik Armije, ali ova rasprava ovdje nema vam mjesta... ovo je sportski forum a to ko je u pravu dogovorite se na kahvi koju ćete, nadam se, nekad popiti zajedno...
Svaka cast.'Ne mogu shvatiti' kako se pojedinci ne mogu suzdrzati,.. Vjerovatno balavurdija koja ne moze iskontrolisati podivljale hormone :mrgreen: .

Magica

Ti me iznenadjujes sto ulazis u besmislene konfrontacije. Imas dovoljno godina da mozes shvatiti da se neke stvari ne mogu mijenjati. Mrznja je sastavni dio ljudskog bica. Ima je i kod mene, al' je kontrolisana i u vecini slucajeva uspjesno otklonjena. Al' postoje ljudi koji nemaju takvu samokontrolu, kojim su desavanja, okolnosti i odgoj trajno inficirali mozdane celije patoloskom mrznjom. Tu druze moj nema pomoci. To je trajno ostecenje, mnogo teze za lijeciti od bilo koje ovisnosti (o ugljikohidratima, heroinu, seksu, kocki,..). I sam se borim protiv nepravde (zla, pakosti, zlobe,..), al' samo kada smatram da od borbe moze biti neke koristi. Forumska borba ne moze donjeti nikavu korist,.. Ako si primjetio, na pojave nepravde (razni oblici) reagujem komentarom koji se odnosi na sve, pa ko se prepozna prepozna. Ako neko koriguje stavove jos bolje. Direktni okrsaji nemaju nikakvog smisla, jer se tada moram spustiti na njihov nivo, a u takvoj vrsti dijaloga sam unaprijed porazen. Treba ignorisati negativce, a komunicirati sa pozitivcima 8-) .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 sep 2011, 07:28

soba 39 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
soba 39 je napisao/la: Ko i do sad što je imao problema ;)
Gledao sam Delpa uživo i u petak i u nedelju,odigrao je fantastično i tu nema razgovora,ali jel ti misliš da bi protiv spremnog Novaka mogao izdržati u onakvom ritmu meč u 3 dobijena seta ? Da je to u stanju bio bi br:1 a ne bi ispadao uvijek prije polufinala.
Rekao sam da bi imao problema, nigdje nisam napisao da bi Novak izgubio taj meč. Vjerovatno nebi izdržao, Novak bi ga kad-tad prelomio.
Voli te tvoje Sarajevo.

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 20 sep 2011, 11:46

Pa nije Delpo levat, da ga Novak dobije bez po muke. Protiv bilo koga kad igra, "ima" sanse. Ako nista, pruzi odlicnu borbu.
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 28 sep 2011, 15:39

slika
"Indija,Pakistan..."

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 sep 2011, 12:55

[youtube][/youtube]

:lol:

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 18 okt 2011, 11:40

Novak kaže da ga je oduševio ovaj video, koji je napravio jedan njegov fan...

[youtube][/youtube]

radoja
Kontakt:

Post Postao/la radoja » 10 nov 2011, 13:19

Nole čini se ispunjava kladioničarske želje danas. :)
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 11 nov 2011, 10:53

radoja je napisao/la:Nole čini se ispunjava kladioničarske želje danas. :)
MoRe mu se :D
"Indija,Pakistan..."

edo3majka
Kontakt:

Post Postao/la edo3majka » 11 nov 2011, 11:12

soba 39 je napisao/la:
radoja je napisao/la:Nole čini se ispunjava kladioničarske želje danas. :)
MoRe mu se :D
Hoce li dobiti danas, cini mi s ejaka kvota od 1.75, ja sam odigrao na 25€ pa sta dragi Bog da 8-)
Penny Hardawaay & Tracy McGrady 2 no°1

Aman
Kontakt:

Post Postao/la Aman » 11 nov 2011, 11:22

Novak se povukao sa turnira u Parizu.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.