alan_kardec je napisao/la:kobe24 je napisao/la:Ja, npr., dobro znam sta znace ta
famozna tri prsta, i uopste u samom znacenju toga nije problem. Problem je, druze moj, sto Srbima ta tri prsta ne predstavljaju ono sto oni (
tri prsta) u stvarnosti znace i oslikavaju! Ne bi lose bilo kad' bi se srpsko znacenje tri prsta poistovjecivalo sa njegovim stvarnim znacenjem, jer vecina njih (Srba) pokazivanjem istih potencira na nesto sasvim drugo!! A koji su to zlocini tako evidentni s bošnjačke strane, majke ti?! Ako tebi u
NASOJ LIJEPOJ BOSNI I HERCEGOVINI mnogo toga smeta, pa napusti je prijatelju moj, niko te ne primorava da u njoj zivis!
Ovaj parametar koji si naveo, a koji oslikava Djokovicevu "nadmoc" u odnosu na Nadala, je, blago receno, smijesan! Ja priznajem da je Novak trenutno najbolji svjetski teniser, i to isto mora uciniti i svaki, iole razuman, covjek, ali ovaj tvoj "argument" za to je jadan...
Udaljavam se od teme, ali...

Glupo je da se ja sa tobom o ovome raspravljam ali ajde da završimo o tri prsta jer nije ni vrijeme ni mjesto za ovu raspravu. Tri prsta predstavljaju jedinstvo Svetog Trojstva (bar za mene i za većinu ostalih Srba), a šta predstavljaju za pojedince umobolnike koji su u debeloj manjini, ne zanima me. Samo ti kažem da su ti umobolnici u manjini i da na osnovu njih ne trebaš generalizivati stvari.
Što se zločina tiče nećemo ovako, ako te zanima, javi se na pp pa ću ti navesti koji su to mada čisto sumnjam da ne znaš, pa ne živiš na Tibetu.
Bosnu i Hercegovinu ne planiram napuštati, tu sam rođen, tu živim, tu su mi preci bili od pamtivjeka...
Možda je moj argument
smješan i možda razlika od preko 4000 poena nije nadmoć, a šta kažeš na 6 uzastopnih Novakovih pobjeda nad Nadalom, od toga dvije na šljaci. Otkud znam možda je i ovaj argument
jadan.
Napisah ja da znam sta tri prsta u stvarnosti predstavljaju. Znam i dosta podobnije nego sto si ti naveo, jer me to, iskreno receno, zanimalo. Ja bih volio da su ti, kako ti kazes, umobolnici u manjini, ali se nekako previse bojim da je to sasvim obrnuto. Nadam se da grijesim! Znam ja na koje ti "zlocine" mislis, ali strpati njih u isti kos sa onim s
vase strane je, u najmanju ruku, bolesno. Ne kazem da si to ti uradio, naprotiv, nigdje to nisi naveo, ali eto...Ni nemoj je napustati, meni uopste ne predstavlja problem to sto ces ti, i takvi kao ti, ostati u njoj, jer sam dosad mogao zakljuciti da ti nisi kao vecina
onih koji nam, ruku na srce, samo stete, i takvi nam ne trebaju!!
Ne kazem ja da Djokovic trenutno nije bolji. Stavise, on je daleko bolji od svih ostalih, pa i Rafe. Ali tako ne treba gledati na ove stvari! Ovo je tek 1. godina njegove nadmoci, sta cemo sa dosadasnjim mecevima gdje je Nadal mljeo, u bukvalnom smisli ove rijeci, i Novaka i sve ostale?! Ne volim ja Nadala, pa da mi je to razlog njegovog opravdavanja i, na neki nacin, branjenja, ali jednostavno je to tako! Sljedeca godina ce biti vatrena, jer mislim da ce rivaliteti, trenutno dvojice najboljih svjetski tenisera, doseci ono dosad' nevidjeno, nesto sto se tesko moze opisati i rijecju "maksimalno"! Rafa, naprosto, ne podnosi to sto nije glavni, i sto nije najbolji, a Novaku se ovdje (na vrhu ljestvice), sasvim sigurno svidja, tako da ce njihovi mecevi biti prava poslastica za nas koje uzivamo u
bijelom sportu!

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."