Razmišljao sam dali da otvorim ovu temi, pa eto.... Meni je prije desetak godina, kad sam počeo intezivnije pratiti fudbal, bilo ajmo reći smiješno vidjeti da fudbalskim klubovima na tv-u il slično napišu ime grada umjesto kluba. Prvi primjer , koliko se sjećam, bio Bayern iz Minhena i sjećam se da sam mali milon puta gledao njihove utakmice i gore u uglu stajalo je FC Munchen što je meni blago rečeno bilo smiješno. Tada je, čini mi se bio u 1. ligi i Munchen 1860 i baš bi bilo glupo da oba kluba nose isti naziv. Što se tiče Bayerna sad se ta stvar skroz popravila i uvijek piše samo Bayern, il Bayern Munchen, nikad samo Munchen. Al problem je što drugi timovi u Njemačkoj doživljavaju isto što se dešavalo Bayernu. Primjer koji mi je prvi pao na pamet je Borrusia Dortmund, znači u 90 % slučajeva piše samo Dortmund, pa recimo Bayer
Leverkusen, Werder
Bremen...Što se tiče nižih liga, izdvojio bi slučaj Dynamo
Dresdena, i kod njih stoji samo Dresden.
Sigurno mnogi koji ne prate mnogo fudbal, ono samo povremeno, ne znaju da u Francuskoj postoje dva Olimpika - Olimpik Lyon i Olimpik Marsej. Ne znaju zato što ćemo vrlo često umjesto glavnog naziva Olimpik vidjeti samo Lyon il Marseille. U recimo Engleskoj il Španskoj ligi i nema puno tih "grešaka" bar koliko sam ja uočio. Nekad se zna desiti da umjesto Real Madrid, piše samo Madrid, a znamo da u Madridu postoji još klubova. Zamislite da za npr. Arsenal piše samo London, to bi bio haos. Što se tiče našeg regiona to bi bilo gotovo nezamislivo da se uradi, al koliko se sjećam bilo je grešaka kad naš neki klub igra u Europi, čini mi se da je čak bilo to kad je igrao Željo (moguće da griješim) negdje i pisalo samo Sarajevo, što je totalo bezveze. To se dešava/lo i Dinamu iz Zagreba, pa vjerujem i beogradskim klubovima.
To je moje neko moje mišljenje pa šta vi mislite o ovome, da li vama smetaju ovakve stvari, ajd navalite !