U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21,U-19,U-17
Nigdje Bilbije i Seferovica..
pa bilbija je ,cini mi se ,bez kluba i karijera mu ,nazalost,ide nizbrdo,sto se osjet na igri.L_blancos je napisao/la:Nigdje Bilbije i Seferovica..
seferovic ne moze igrati u bih u21,vec je u svici nastupio.
Sent from my Commodore 64
nasi danas aBd igraju prijateljsku tekmu sa austrijom, radi se o juniorima. evo spisak austrije (prejak kadar, sto se tice imena).
Rupert Marko nominiert U-19-Teamkader
Für Freundschaftsspiel in Ritzing gegen Bosnien
Rupert Marko nominiert U-19-Teamkader - Für Freundschaftsspiel in Ritzing gegen Bosnien
Bevor die rot-weiß-rote U-19-Nationalmannschaft (Stichtag 1.1.1993) vom 5. – 10. Oktober 2011) im Rahmen eines Miniturniers in Österreich gegen Malta, Albanien und Dänemark in die Qualifikation zur UEFA U19-EM 2012 (Estland) startet, steht am 7. September noch ein Testmatch auf dem Programm. In Ritzing (Burgenland) empfängt Österreich ab 19.00 Uhr die Alterskollegen aus Bosnien-Herzegowina, bereits am 29. August trifft sich die Auswahl zum Trainingslager in Lutzmannsburg.
U-19-Teamchef Rupert Marko, an dessen Seite Co-Trainer Gilbert Prilasnig und Tormann-Coach Mario Krassnitzer arbeiten, nominierte folgenden Kader:
Tor: Richard Strebinger (Hertha BSC Berlin), Marc Traby (First Vienna FC 1894)
Abwehr: Fabian Hafner (FC Wacker Innsbruck II), Florian Neuhold (SK Puntigamer Sturm Graz Amateure), Gerald Peinsipp (SKN St. Pölten), Lukas Spendlhofer (Inter Mailand), Alexander Staudecker (FC Red Bull Salzburg Juniors), Dominik Traunmüller (SpVgg Unterhaching), Robert Völkl (FC Red Bull Salzburg Juniors)
Mittelfeld: Christian Gartner (SV Mattersburg), Daniel Krenn (FC Red Bull Salzburg Juniors), Marcel Ritzmaier (PSV Eindhoven), Julian Rupp (FC Lustenau 1907), Pius Simma (FC Lustenau 1907), Kevin Stöger (VfB Stuttgart), Sebastian Wimmer (LASK)
Angriff: Dominik Burusic (FC Bayern München), Seifedin Chabbi (TSG 1899 Hoffenheim), Philipp Prosenik (Chelsea FC), Jannick Schibany (SKN St. Pölten), Toni Vastic (FC Bayern München)
Auf Abruf: Martin Bstieler (FC Wacker Innsbruck II), Francis Enguelle (SV Mattersburg Amateure), Michael Höfler (LASK Juniors), Stefan Petrovic (Hertha BSC Berlin), Andreas Pfingstner (FC Hansa Rostock), Marvin Potzmann (SV Mattersburg Amateure), Alexander Rother (SK Puntigamer Sturm Graz Amateure), Aleksandar Simic (USK Anif), Srdan Spiridinovic (FK Austria Wien Amateure), Dominik Starkl (SK Rapid Wien Amateure), Christian Tschermanek (GAK), Lukas Waltl (SV Gleinstätten), Peter Zulj (SV Grödig)
Rupert Marko nominiert U-19-Teamkader
Für Freundschaftsspiel in Ritzing gegen Bosnien
Rupert Marko nominiert U-19-Teamkader - Für Freundschaftsspiel in Ritzing gegen Bosnien
Bevor die rot-weiß-rote U-19-Nationalmannschaft (Stichtag 1.1.1993) vom 5. – 10. Oktober 2011) im Rahmen eines Miniturniers in Österreich gegen Malta, Albanien und Dänemark in die Qualifikation zur UEFA U19-EM 2012 (Estland) startet, steht am 7. September noch ein Testmatch auf dem Programm. In Ritzing (Burgenland) empfängt Österreich ab 19.00 Uhr die Alterskollegen aus Bosnien-Herzegowina, bereits am 29. August trifft sich die Auswahl zum Trainingslager in Lutzmannsburg.
U-19-Teamchef Rupert Marko, an dessen Seite Co-Trainer Gilbert Prilasnig und Tormann-Coach Mario Krassnitzer arbeiten, nominierte folgenden Kader:
Tor: Richard Strebinger (Hertha BSC Berlin), Marc Traby (First Vienna FC 1894)
Abwehr: Fabian Hafner (FC Wacker Innsbruck II), Florian Neuhold (SK Puntigamer Sturm Graz Amateure), Gerald Peinsipp (SKN St. Pölten), Lukas Spendlhofer (Inter Mailand), Alexander Staudecker (FC Red Bull Salzburg Juniors), Dominik Traunmüller (SpVgg Unterhaching), Robert Völkl (FC Red Bull Salzburg Juniors)
Mittelfeld: Christian Gartner (SV Mattersburg), Daniel Krenn (FC Red Bull Salzburg Juniors), Marcel Ritzmaier (PSV Eindhoven), Julian Rupp (FC Lustenau 1907), Pius Simma (FC Lustenau 1907), Kevin Stöger (VfB Stuttgart), Sebastian Wimmer (LASK)
Angriff: Dominik Burusic (FC Bayern München), Seifedin Chabbi (TSG 1899 Hoffenheim), Philipp Prosenik (Chelsea FC), Jannick Schibany (SKN St. Pölten), Toni Vastic (FC Bayern München)
Auf Abruf: Martin Bstieler (FC Wacker Innsbruck II), Francis Enguelle (SV Mattersburg Amateure), Michael Höfler (LASK Juniors), Stefan Petrovic (Hertha BSC Berlin), Andreas Pfingstner (FC Hansa Rostock), Marvin Potzmann (SV Mattersburg Amateure), Alexander Rother (SK Puntigamer Sturm Graz Amateure), Aleksandar Simic (USK Anif), Srdan Spiridinovic (FK Austria Wien Amateure), Dominik Starkl (SK Rapid Wien Amateure), Christian Tschermanek (GAK), Lukas Waltl (SV Gleinstätten), Peter Zulj (SV Grödig)
Znal ko kako ovi nasi U19 odigrase protiv Ausrijanaca..Da je valjalo sigurno bi se do sad pohvalili
EDIT
Evo nadjoh,izgubili 1:0
EDIT
Evo nadjoh,izgubili 1:0
Zadnja izmjena: delija, dana/u 08 sep 2011, 00:52, ukupno mijenjano 1 put.
Valjda su dobili Austrijanci 1:0, nije 100% sigurna informacija.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
- bistrikboy
- Kontakt:
Österreich – Bosnien-Herzegowina 1:0 (1:0)gollum je napisao/la:Valjda su dobili Austrijanci 1:0, nije 100% sigurna informacija.
Ritzing, 150 Zuschauer
Torschütze: Spiridinovic (7.)
http://www.oefb.at/10sieg-gegen-starke- ... -news19922" onclick="window.open(this.href);return false;
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- AmanijakzO
- Kontakt:
- Principatus
- Kontakt:
Ovi igraci iz PL ce nastupiti za U21 protiv olimpijsko-mediteranske selekcije BiH:
Tino Divković, Jasmin Mešanović (Sloboda), Semir Bukvić, Mirsad Ramić (Željezničar), Amer Dupovac, Asmir Suljić (Sarajevo), Slavko Brekalo, Dino Ćorić, Goran Zakarić (Široki Brijeg), Senad Husić (Zvijezda), Darko Mišić, nermin Varupa (Travnik), Mateo Sušić (Istra), Siniša Dujaković (Borac), Eldar Hasanović (Velež), Aldin Šišić (Čelik), Damir Zlomislić (GOŠK), Srboljub jandrić (Kozara) i Mile Pehar (Zrinjski).
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Principatus
- Kontakt:
Jagodic je u novinama izjavio, da je "nacuo" kako postoji mogucnost, da Götze i Kroos zaigraju za U21 Elf protiv nase U21. Tu informaciju nisam mogao jos nigdje da nadjem, ali nikad se nezna i ako je istina nebi bas bilo lijepo za nase momke. Kroos i Götze uz Gündogana, Mlapa, Rudy, to bi vec stvarno bilo tesko savladati. Bez ove dvojice mislim da imamo sanse da izvucemo pozitivan rezultat. Sto bi nam sad valjao jedan Seferovic naprijed i jos pokoji igrac. Bilbija za sada jos postize golove za reprezentaciju, ali je u Vojvodini zamoljen da trazi novi klub, sto nije prihvatio. Bicakcic povrijedjen, isto steta.
Neda mi se sada traziti, termin protiv Njemacke je u isto vrijeme kao utakmice sa Lux/Fra?
Jer ako da, onda mislim da su male sanse da Zahirovic i Pjanic zaigraju za U21, mozda Besic. Ipak se zna prioritet.
Neda mi se sada traziti, termin protiv Njemacke je u isto vrijeme kao utakmice sa Lux/Fra?
Jer ako da, onda mislim da su male sanse da Zahirovic i Pjanic zaigraju za U21, mozda Besic. Ipak se zna prioritet.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Omerbavarac
- Kontakt:
U tom slucaju bi za nas mogli zaigrati Besic, Pjanic i Zahirovic, pa da onda vidimo.
Ima tu jos momaka iz inostranstva, koji sigurno imaju mjesta, ali tesko da cemo docekati takav scenarij, jer se preferiraju djeca iz nase lige, sto u jednu ruku i nije toliko lose.
Bitno se prodati.
Ima tu jos momaka iz inostranstva, koji sigurno imaju mjesta, ali tesko da cemo docekati takav scenarij, jer se preferiraju djeca iz nase lige, sto u jednu ruku i nije toliko lose.
Bitno se prodati.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- Principatus
- Kontakt:
Zahirovic bi odmah sljedecu sezonu presao u nekog Bundesligasa. 
Ja sam za to da se preferiraju momci koji znaju igrati i koji igraju za jake klubove. A ako cemo po tome da se ne preferiraju oni koji igraju u inostranstvu: Pa po kojem pravu onda jos igra Bilbija? Nisam znao da je Jelen Liga domaca. Toliko domaca kao italijanska ili svicarska liga. Pa bolje je staviti onda malog Kasumovica, za Seferovica je gotovo, a kako bi nam valjao. Jednostavno ne smijemo izgubiti novu generaciju fudbalera na druge drzave.
Kad pogledam sta je Götze radio sa Brazilcima, mislis da bi ga onaj nas stoper, onaj papak Markic u ovakvoj situaciji mogao zaustaviti ako se u istom momentu bude drzao za jaja?
Nek se preferiraju oni koji igraju srcem.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja sam za to da se preferiraju momci koji znaju igrati i koji igraju za jake klubove. A ako cemo po tome da se ne preferiraju oni koji igraju u inostranstvu: Pa po kojem pravu onda jos igra Bilbija? Nisam znao da je Jelen Liga domaca. Toliko domaca kao italijanska ili svicarska liga. Pa bolje je staviti onda malog Kasumovica, za Seferovica je gotovo, a kako bi nam valjao. Jednostavno ne smijemo izgubiti novu generaciju fudbalera na druge drzave.
Kad pogledam sta je Götze radio sa Brazilcima, mislis da bi ga onaj nas stoper, onaj papak Markic u ovakvoj situaciji mogao zaustaviti ako se u istom momentu bude drzao za jaja?
- Omerbavarac
- Kontakt:
Vrlo je tesko odluciti ko danas igra srcem a ko samo za vlastitu korist.
Ponukani smo iskustvom iz prethodnih generacija, kojima je bio cilj otici u sto jaci klub, ali nisu to mogli preko maticnog kluba, vec se islo na kartu dobitka i igranje za svoju drzavu i na taj nacin je dolazilo do ispunjenja djacackih snova.
Sto se tice nasih igraca u BH ligi i igraca u drugim ligama Europe, vrlo je tesko porediti, pogotovo kada su u pitanju sredstva finansiranja kao i uredjeniji sistem, stoga svaki boljitak izvlaci maximum iz svakog igraca pa se i talenat brze ispolji.
A ovo za Gotzea, ma taj momak je vanserijski igrac, po meni buduci osvajac zlatne lopte.
Ponukani smo iskustvom iz prethodnih generacija, kojima je bio cilj otici u sto jaci klub, ali nisu to mogli preko maticnog kluba, vec se islo na kartu dobitka i igranje za svoju drzavu i na taj nacin je dolazilo do ispunjenja djacackih snova.
Sto se tice nasih igraca u BH ligi i igraca u drugim ligama Europe, vrlo je tesko porediti, pogotovo kada su u pitanju sredstva finansiranja kao i uredjeniji sistem, stoga svaki boljitak izvlaci maximum iz svakog igraca pa se i talenat brze ispolji.
A ovo za Gotzea, ma taj momak je vanserijski igrac, po meni buduci osvajac zlatne lopte.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Mislim da se već umislio i nije mi nikako kao prije-reče reporter da ni Klop nije baš tako zadovoljan,a i ja mislim da je podobro pročitan.
Ermin Huseinbašić (1993) trenutno prvi strijelac Prve lige FBiH, mislim da mu Karačić mora uputiti poziv, nema on ovakvog igrača, momak igra već dvije sezone standardno Prvu ligu FBiH i među najboljim je igračima, bolje da on dobije poziv nego neko ko nema ni minute seniorske npr. u Sarajevu ili Širokom Brijeg, čast momcima.
Slažem se. Također sam mišljenja da igrače rođene 1992. godine treba "dati" Karačiću, a ne koristiti ih u U-21 reprezentaciji, sa izuzetkom Bešića. Dakle, Bekić, Čajić, Grahovac, Ramić, Mešanović, Miličević iz Zrinjskog, ovaj Kvesić iz Širokog, i onda bi to bila vrlo jaka U-19 reprezentacija.sony_91 je napisao/la:Ermin Huseinbašić (1993) trenutno prvi strijelac Prve lige FBiH, mislim da mu Karačić mora uputiti poziv, nema on ovakvog igrača, momak igra već dvije sezone standardno Prvu ligu FBiH i među najboljim je igračima, bolje da on dobije poziv nego neko ko nema ni minute seniorske npr. u Sarajevu ili Širokom Brijeg, čast momcima.
EDIT: Sad vidim da igrači rođeni 1992. ne mogu igrati za U-19.
P.S. Protiv Njemačke igramo 6. oktobra.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
Čajića niko i ne spominje nigdje, a momak ima mjesta u U-21. Ima u Prvoj ligi FBiH/RS solidnih igrača, ali niko na njih ne obraća pažnju. Huseinbašić je samo jedan primjer, iako je prvi strijelac lige, iako je u Premijer ligi debitovao još u sezoni 2009/10, za njega poziva nema, a momak to zaslužujegollum je napisao/la:Slažem se. Također sam mišljenja da igrače rođene 1992. godine treba "dati" Karačiću, a ne koristiti ih u U-21 reprezentaciji, sa izuzetkom Bešića. Dakle, Bekić, Čajić, Grahovac, Ramić, Mešanović, Miličević iz Zrinjskog, ovaj Kvesić iz Širokog, i onda bi to bila vrlo jaka U-19 reprezentacija.sony_91 je napisao/la:Ermin Huseinbašić (1993) trenutno prvi strijelac Prve lige FBiH, mislim da mu Karačić mora uputiti poziv, nema on ovakvog igrača, momak igra već dvije sezone standardno Prvu ligu FBiH i među najboljim je igračima, bolje da on dobije poziv nego neko ko nema ni minute seniorske npr. u Sarajevu ili Širokom Brijeg, čast momcima.
EDIT: Sad vidim da igrači rođeni 1992. ne mogu igrati za U-19.Mogu samo oni rođeni 1. januara 1993. ili kasnije. Za U-21 mogu igrači rođeni 1990. ili kasnije, a za U-19 1993., nema smisla.
![]()
P.S. Protiv Njemačke igramo 6. oktobra.
- Principatus
- Kontakt:
Dakle Seferovic pogodio za 2. gol u 2. utakmici, usao sa klupe. I to u Svicarskoj ligi iz koje je nas Lulic napravio lijep transfer, sa 19 godina. Fino. Bas ce nam Seferovic dobro doci protiv Njemacke sad na utakmici U21 kvalifikacija.
Imao je 100 prilika da izjavi da zeli igrat za BiH, on to nikad nije uradio.Principatus je napisao/la:Dakle Seferovic pogodio za 2. gol u 2. utakmici, usao sa klupe. I to u Svicarskoj ligi iz koje je nas Lulic napravio lijep transfer, sa 19 godina. Fino. Bas ce nam Seferovic dobro doci protiv Njemacke sad na utakmici U21 kvalifikacija.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Nemoze Seferovic igrati za nasu U21, vec je igrao za Svicarsku U21 u ovom takmicenju.
Mogao bi za A repku jedino, al zato treba promjena nogometnog drzavljanstva.
Mogao bi za A repku jedino, al zato treba promjena nogometnog drzavljanstva.
- Principatus
- Kontakt:
Znam jarane, ono je samo ironija.Edo_77 je napisao/la:Nemoze Seferovic igrati za nasu U21, vec je igrao za Svicarsku U21 u ovom takmicenju.
Da izjavi gdje? U novinama? Havazu?Cartman je napisao/la:Imao je 100 prilika da izjavi da zeli igrat za BiH, on to nikad nije uradio.
Ozbiljni scouting na bosanskom.
Trenutno korisnika/ca: GoldenLilies, hurem, Proximic, zikerrz21 i 43 gosta.