Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

muXmania
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la muXmania » 22 sep 2011, 21:30

@Virty osporavanja je bilo, ne kažem da si ti u pitanju...
Novak je trenutno najbolji teniser, ali po uspjesima nije kao Nadal to i Magica tvrdi već par dana, što ne znači da neće biti bolji i po uspjesima

@samosarajevo Nadal ne može igrati ovim tempom zauvijek, manjak teniskog znanja i talenta nadoknađivati trkom, ne može to tako tijelo oslabi sve više će biti povrijeđen max 3 sezone još u vrhu, Nole je tek počeo da melje, pitanje je oćeli ga ovaj (RN) više ikad dobiti, jer čovjek ima noćne more već, nije mala stvar izgubiti 6 finala zaredom od jednog čovjeka...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 sep 2011, 21:31

muXmania je napisao/la:@samosarajevo Nadal ne može igrati ovim tempom zauvijek, manjak teniskog znanja i talenta nadoknađivati trkom,
Zar se Wimbledoni mogu osvojiti trkom? Zar za svetu travu nije potrebno i malo (više) znanja?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 22 sep 2011, 21:34

Pratim vas vec par dana kako se raspravljate o tome ko je najbolji ,kada je bila jaca konkurencija,itd.Mislim da to ide malo u nedogled.Praviti komparacije ko je najbolji,porediti sadasnje igrace i bivse,moze se samo onda kad ovi sadasnji okoncaju karijere i kada rezultati budu pokazatelji i kada se sumira cijeli ucinak.Besmisleno je pricati dal je bolji Nadal ili Djokovic,ko je u top 5 ili 10.Novak je trenutno najbolji i to pokazuju rezultati i ljestvica,ali momak mora jos puno toga uraditi da bi se mjerio sa Federerom,Nadalom i drugim velikanima.Jasno ko dan,ja iskreno zelim da prestigne i jednog i drugog,ali dok to ne uradi besmisleno je pricati o njemu kao nekom u top 5 ili 10 svih vremena.Ova prica sa Leverom i ostalim iz 50 ili 60 godina,mi je nekako slicna sa onim pitanjima da li je Pele najbolji.Mozda jeste ,ali je igrao uvrijeme,kada je sport bio gotovo amaterski i kada ga je samo njegov extra talenat izdizao iznad drugih.Godinama poslije bilo je puno teze dominirati ,pa samim tim i rezultati su ,bar po meni bili vrijedniji.Tako isto je i u tenisu.Po meni najjace konkurencije u svjetskom tenisu ,bile su u periodima 80 i 90.Pogledajte samo imena Mcnore,Borg,Lendl,Conors,WIlander,Edberg,Becker,Sampras,Agasi.Izuzev,Borga i Samprasa,koji imaju preko 13-14 Grand Slam titula,ostali su imali po 7- ili 8 .Ali iskreno smatram da nije bila tako jaka konkurencija da bi mnogi od njih imali i vise titula.Jedan Lendl,je u takvoj konkurenciji,cini mi se 8 godina za redom igrao finale US Opena.Realno je da je Federer sa ovih 16 naslova trenutno najbolji u tom segmentu,ali ruku na srce,nije ni imao neku konkurenciju,osim Nadala posljednjih godina,jednostavno je je sve bilo predodredjeno za njih dvojicu,ostali su bili za 2 ili 3 klase ispod.Novak se sada ukljucio u taj vrh,i smatram da su njegova 4 Grand Slama zaista vrijedna,jer ih je osvojio u eri 2 velika tenisera,koji su godinama dominirali,medjutim morace on jos par godina igrati na ovom nivou da bi se priblizio njima ,kao i ostalim.Uz duzno postovanje i Nadalu I Federeru,po meni su ovi gore nabrojani teniseri u istom rangu ili cak i bolji,samo jednostavno te godine donijele su veliki broj sampiona i nije bilo dovoljno trofeja da bi se njima pokazala njihova velicina.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 22 sep 2011, 21:34

Virtu4l je napisao/la:
muXmania je napisao/la:@samosarajevo Nadal ne može igrati ovim tempom zauvijek, manjak teniskog znanja i talenta nadoknađivati trkom,
Zar se Wimbledoni mogu osvojiti trkom? Zar za svetu travu nije potrebno i malo (više) znanja?
manjak znanja ne znači da nema nikako znanja, nego jednostavno njegove trkačke mogućnosti su u nekim momentima iznad genijalnosti Federera

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 22 sep 2011, 21:38

muXmania je napisao/la:@Virty osporavanja je bilo, ne kažem da si ti u pitanju...
Novak je trenutno najbolji teniser, ali po uspjesima nije kao Nadal to i Magica tvrdi već par dana, što ne znači da neće biti bolji i po uspjesima

@samosarajevo Nadal ne može igrati ovim tempom zauvijek, manjak teniskog znanja i talenta nadoknađivati trkom, ne može to tako tijelo oslabi sve više će biti povrijeđen max 3 sezone još u vrhu, Nole je tek počeo da melje, pitanje je oćeli ga ovaj (RN) više ikad dobiti, jer čovjek ima noćne more već, nije mala stvar izgubiti 6 finala zaredom od jednog čovjeka...
Glupa vam je ta prica uopste da Nadal igra samo trkom i da je vrhunski atleticar i nista vise.
Ohanite sa tim ba, glupirate se samo. Manjak znanja, HAHAHA :lol: :lol:
2 WB, 1 USO i 1 AO se ne mogu osvojit samo trkom i tacka. Napraviste od jednog od najboljih tenisera svih vremena obicnog atleticara koji veze sa tenisom nema, pa jeste li vi normalni ???

Ako je tako ajmo onda dat Usein Bolt reket nek igra, svakako da bi bio uspjesan u tenisu ti ne treba nista sem brzine,snage i kondicije... ha ja :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 sep 2011, 21:40

barbarez je napisao/la:Uz duzno postovanje i Nadalu I Federeru,po meni su ovi gore nabrojani teniseri u istom rangu ili cak i bolji,samo jednostavno te godine donijele su veliki broj sampiona i nije bilo dovoljno trofeja da bi se njima pokazala njihova velicina.
Samo treba pogledati u kakvoj je konkurenciji Sampras došao do ovako impresivnih brojki i mnogo toga će biti jasnije. Agassi, Rafter, Courier...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 22 sep 2011, 21:44

Virtu4l je napisao/la:
barbarez je napisao/la:Uz duzno postovanje i Nadalu I Federeru,po meni su ovi gore nabrojani teniseri u istom rangu ili cak i bolji,samo jednostavno te godine donijele su veliki broj sampiona i nije bilo dovoljno trofeja da bi se njima pokazala njihova velicina.
Samo treba pogledati u kakvoj je konkurenciji Sampras došao do ovako impresivnih brojki i mnogo toga će biti jasnije. Agassi, Rafter, Courier...
Dobro tu se slazem donekle sa tobom,mada su na samom pocetku njega kacilli mecevi i sa Edbergom i Beckerom.Takodjer je jedno 2-3 godine,njegov rivalitet sa Agasijem bio ogroman i bilojako tesko osvojiti neki Grand Slam,ali nije sad bilo toliko tesko.Volio sam Samprasa,pa sam to malo presutio haha. :D
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

hamid
Kontakt:

Post Postao/la hamid » 22 sep 2011, 21:56

muXmania je napisao/la:
hamid je napisao/la:Rafael Nadal je najbolji igrac tenisa sto je ikad uzeo reketu u ruku . Pozitivan omjer protiv svakog igraca na ATP Touru , nek me neko ispravim ako grijesim . Kompletiro Grand Slam , najvise Mastersa na ATP svih vremena i jedan 2/3 Davis Cupa koje je on "iznio na svojim ledjima" , Olimpijske igre (Golden Slam) , pa cak i 2 Mastersa u dublu . Nivo igre koju je Nadal imo 2008. do povrede nikad bolji i rijetko da ce iko ikad dostici to . Sigurno najjaci kada je u pitanju prelasak iz defanzive u ofanzivu . I iznad svega veliki sampion .Sada treba samo jednom da pobijedi Djokovica i da ga vrati na "staro" i da vlada tenisom k'o u zadnjih 5/6 godina .

VRATICE SE RAFA .EBACE VAM MATERR ! :D
nevjerovatno,

a da probaš ubuduće da pratiš bočanje?

apsolutni #1 je RF ovo što vi iznosite se kosi s zdravim zazumom i očima
Samo jedno konkretno pitanje da ne idemo u raspravu zasto onda RF nije izdominirao "atleticara" ? Kad je najjaci uredu kazes da me .ebu oci samo mi reci po cemu je Federer jaci od Nadala . Ja kazem evo objektivno i subjektivno Nadal je najjaci igrac sto je ikad igro !

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 sep 2011, 21:57

muXmania je napisao/la: manjak znanja ne znači da nema nikako znanja, nego jednostavno njegove trkačke mogućnosti su u nekim momentima iznad genijalnosti Federera
To je to. U ovoj eri sporih terena, defanziva pobedjuje ofanzivu.
Federerova igra je ofanziva, zato sto je on formiran kao teniser u 90im i pocetkom 2000ih. Nadala je formirala sljaka i da su tereni ostali kao 90im, on bi bio tek jos jedan sljakas. Djokovic je krenuo kao ofanzivac i to je bio sve dok se cinilo da je Federer njegova glavna meta. Kada je Nadal srusio Federera u 2008oj, tada je Djokovic poceo da trazi protiv igru za Nadala, koji je bio dominantni igrac. To je dovelo do poboljsanja negove defanzivne igre i zato je izgubio oko 1-2 godine na toj tranziciji. Za Nadala je bilo potrebno i telo koje moze da izdrzi takve napore. Kad se sve to poklopilo, gledamo ovog Djokovica, koji svijim talentom (a Toni Nadal je priznao da je Novak talentovaniji od Rafe) je jednostavno upgrade varijanta Nadala - baseliner koji ima ofanzivu i moze da trci do granica izdrzljivosti. Nadal vise ne moze da ga dobije na trcanje i cistu fiziku, a udarce da ga nadjaca sa osnovne linije nema. Jel to tako tesko za skapirati :?:
Ne kazem ja da Nadal nije veliki teniser. On je vec sada legenda tenisa i retko ko ce moci u istu recenicu sa njim kada zavrsi karijeru. Ali, "najbolji Djokovic" je bolji od "najboljeg Nadala" i to vidimo ove godine. A sa aspekta dosadasnjih postignuca u karijerama istih - Nadal je iznad Djokovica zbog sljake. Van sljake, Djokovic je uradio vise. I to mnogo vise od Nadala. Da ne govorim o tome sta je Federer uradio, jer je on pojam i za Nadala, a tek za Djokovica.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 22 sep 2011, 22:02

MaGiCa je napisao/la:
muXmania je napisao/la: manjak znanja ne znači da nema nikako znanja, nego jednostavno njegove trkačke mogućnosti su u nekim momentima iznad genijalnosti Federera
Federerova igra je ofanziva, zato sto je on formiran kao teniser u 90im i pocetkom 2000ih. Nadala je formirala sljaka i da su tereni ostali kao 90im, on bi bio tek jos jedan sljakas. Djokovic je krenuo kao ofanzivac i to je bio sve dok se cinilo da je Federer njegova glavna meta. Kada je Nadal srusio Federera u 2008oj, tada je Djokovic poceo da trazi protiv igru za Nadala, koji je bio dominantni igrac. To je dovelo do poboljsanja negove defanzivne igre i zato je izgubio oko 1-2 godine na toj tranziciji. Za Nadala je bilo potrebno i telo koje moze da izdrzi takve napore. Kad se sve to poklopilo, gledamo ovog Djokovica, koji svijim talentom (a Toni Nadal je priznao da je Novak talentovaniji od Rafe) je jednostavno upgrade varijanta Nadala - baseliner koji ima ofanzivu i moze da trci do granica izdrzljivosti. Nadal vise ne moze da ga dobije na trcanje i cistu fiziku, a udarce da ga nadjaca sa osnovne linije nema. Jel to tako tesko za skapirati :?:
Ne kazem ja da Nadal nije veliki teniser. On je vec sada legenda tenisa i retko ko ce moci u istu recenicu sa njim kada zavrsi karijeru. Ali, "najbolji Djokovic" je bolji od "najboljeg Nadala" i to vidimo ove godine. A sa aspekta dosadasnjih postignuca u karijerama istih - Nadal je iznad Djokovica zbog sljake. Van sljake, Djokovic je uradio vise. I to mnogo vise od Nadala. Da ne govorim o tome sta je Federer uradio, jer je on pojam i za Nadala, a tek za Djokovica.
Kako znas da je najbolji Djokovic bolji od najboljeg Nadala
Pa Nadal ove sezone uopste nije u svom najboljem izdanju vec pravi NAdal je onaj iz 2009 i 2010... ne moguce je porediti to

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 22 sep 2011, 22:03

MaGiCa je napisao/la:
+12 ;)

sve si to tako fino objasnio, realno i jasno, ni ja ne znam neki ne kapiraju ;)

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 22 sep 2011, 22:07

samosarajvo je napisao/la:Pa Nadal ove sezone uopste nije u svom najboljem izdanju vec pravi NAdal je onaj iz 2009 i 2010... ne moguce je porediti to
Jao jao. Igrač koji je igrao 6 finala, od toga 2 GS finala i gdje je gubio od najboljeg igrača ove sezone, a + osvojio RG je u lošoj formi !? Kada shvatite da razlog Nadalovih poraza protiv Đokovića nije loša igra ili pad forme, već nevjerovatan tenis Novaka onda ćete shvatiti ovo o čemu MaGiCa priča/piše, i ti a i svi ovi stručnjaci !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

hamid
Kontakt:

Post Postao/la hamid » 22 sep 2011, 22:12

muXmania je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
hamid je napisao/la:Pozitivan omjer protiv svakog igraca na ATP Touru , nek me neko ispravim ako grijesim .
Nema. Strašni Hrbaty i Davydenko su bolji od Nadala :mrgreen:
po vašem kriteriju jesu, jer ste malo prije uzimali primjer Rafin i Rogerov H2H kao dokaz da je rafa bolji od Federera

Znači Davidenko je klasa za RN-a.
A sta cemo sa Simonom ,Canasom ,Murrayom ... , ali gledam licni odnos et Nadal ima samo sa Davydenkom negativan omjer , ali prije svega mislim na cetvorku Nadal odmice svakom sto se toga tice !

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 22 sep 2011, 22:18

formance je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Pa Nadal ove sezone uopste nije u svom najboljem izdanju vec pravi NAdal je onaj iz 2009 i 2010... ne moguce je porediti to
Jao jao. Igrač koji je igrao 6 finala, od toga 2 GS finala i gdje je gubio od najboljeg igrača ove sezone, a + osvojio RG je u lošoj formi !? Kada shvatite da razlog Nadalovih poraza protiv Đokovića nije loša igra ili pad forme, već nevjerovatan tenis Novaka onda ćete shvatiti ovo o čemu MaGiCa priča/piše, i ti a i svi ovi stručnjaci !

JESAM LI REKAO DA JE U LOSOJ FORMI ? NISAM !!! Citaj sta se pise pa odgovori...

Rekao sam da nije u najboljoj formi(sto je daleko od lose forme) a forumas kojeg sam citirao je rekao upravo ono sto sam ja i odgovorio a to je najbolji Djole vs najbolji Rafa

hamid
Kontakt:

Post Postao/la hamid » 22 sep 2011, 22:19

formance je napisao/la:

Pa da Nadal je igrac kad ima ove rezultati da je nezadovoljan , isto ko i njegovi navijaci sto su navikli na bolje , a dobro je momak rekao Nadal ne pruza ni 60 % svojih mogucnosti , i kad digne formu na 100 % zna se sta slijedi !

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 22 sep 2011, 22:25

samosarajvo je napisao/la:ESAM LI REKAO DA JE U LOSOJ FORMI ? NISAM !!! Citaj sta se pise pa odgovori...

Rekao sam da nije u najboljoj formi(sto je daleko od lose forme) a forumas kojeg sam citirao je rekao upravo ono sto sam ja i odgovorio a to je najbolji Djole vs najbolji Rafa
Smiri doživljaj ! ;)
Šta je to onda najbolja forma ? Čovjek igra bolje nego prošle sezone, ali prošle sezone nije imao ovakvog Novaka ! Tu se sva priča završava !
Zaključak:
MaGiCa je napisao/la:"Najbolji Djokovic" je bolji od "najboljeg Nadala" i to vidimo ove godine
Hamide Hamide, sam Rafa kaže da je sasvim zadovoljan svojom igrom, ali da jednostavno to nije dovoljno protiv Đokovića ! Manite se priča o padu forme i sličnih teza. Objašnjeno je bezbroj puta zašto Nadal ne može dobiti ovakvog Đokovića !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 sep 2011, 22:39

formance je napisao/la: Smiri doživljaj ! ;)
Šta je to onda najbolja forma ? Čovjek igra bolje nego prošle sezone, ali prošle sezone nije imao ovakvog Novaka ! Tu se sva priča završava !
Da nije ovakvog Djokovica (da je ostao na proslogodisnjem nivou), Nadal bi imao minimum 4 Mastersa i 2GSa vise i verovatno da bi njegova prednost na ATP listi iznosila oko 5000 u odnosu na drugoplasiranog.

Hamide Hamide, sam Rafa kaže da je sasvim zadovoljan svojom igrom, ali da jednostavno to nije dovoljno protiv Đokovića ! Manite se priča o padu forme i sličnih teza. Objašnjeno je bezbroj puta zašto Nadal ne može dobiti ovakvog Đokovića !
Ne samo da ne moze da dobije ovakvog Djokovica, nego nece moci da dobije ni ostale koji igraju tako. Djokovic je samo pronasao "rupu" u Nadalovoj igri. Murray ima igru da to iskoristi, samo mu fali FH. Monfils ima sve, ali mu fali mozak. A ostali su dosta slabiji fizicki. Jednostavno, svi mladji teniseri ce imati referentnu tacku, kako da igraju sa Nadalom.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 22 sep 2011, 22:40

formance je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:ESAM LI REKAO DA JE U LOSOJ FORMI ? NISAM !!! Citaj sta se pise pa odgovori...

Smiri doživljaj ! ;)
Zaključak:
MaGiCa je napisao/la:"Najbolji Djokovic" je bolji od "najboljeg Nadala" i to vidimo ove godine
Ne igra sigurno bolje nego prosle godine. Opet, ja ne govorim da on igra lose ili nesto slicno.Rafa sam kaze da igra dobro ali da igra bolje nego 2010...tesko..

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 22 sep 2011, 22:45

I opet idemo u krug. :roll:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 sep 2011, 22:53

retro je napisao/la:I opet idemo u krug. :roll:
slika

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.