Samo sam cekao kada ce navratiti nasi drugari iz "plavog" dijela Sarajeva.Uvijek je ovako,pred utakmicu,samo sto je vecinom prije bilo,da dodju da prijete kako ce nas pobjediti u sred Banjaluke,a sada je ipak malo drugacije,pa ne prijete pobjedom,jer znaju da su u ocajnoj formi,vec pricaju o nekoj posjecenosti.
A sada da ja napisem nesto,u vezi gledaoca na utakmicama.Ko je upucen zna,da je Borcev stadion,prije renoviranja,mogao primiti oko 14-15 hiljada ljudi,sa samo zapadom i istokom,i plus skela na koju stane,ajmo reci 150 ljudi,normalno.I sada neki pametnjakovic,ne znam koji,napise,ja ne znam kada je Borac "od kad se igra Premijer Liga" imao pun stadion?!Imao je pun stadion,i to 14 000,kada nije bilo stolica,protiv Zeljeznicara,Sarajeva,Zrinjskog,prije par sezona,ligaski okrsaji.Imao je pun stadion u prvoj utakmici protiv Zeljeznicara,kada je bilo 1:1,stadion je bio krcat.Ovo samo za primjer,a bilo ih je jos nekoliko.
Zatim dolazi renoviranje,postavljaju se stolice,i kapacitet se smanjuje skoro u pola,sada je 7 500.Bio je pun stadion protiv Lozane,protiv Sarajeva,to sto se ja sjecam.Protiv Makabija je bio zapad pun,istok poluprazan,cak i manje.
Ali to je duga prica,ne da mi se kuckati.
Mene licno zaboli da li ce biti pun stadion ili nece.Naravno da je ljepsa atmosfera kada jeste,ali nekada je zaista bolje 2 hiljade pravih,nego 8 000 pozera,koji ce biti raspolozeni dok ide,a kada krenu kola niz brdo,krenuce psovke,zvizduci,i sta ti ja znam.
Da ne bude samo da Borac ima problema sa posjetom,daleko od toga,svi klubovi su tu negdje,od "institucija" zvanih Zeljeznicar i Sarajevo,preko Sirokog i Zrinjskog,pa do "manjih" ekipa,poput Slavije,Leotara,itd.
A ja sam siguran da ce u subotu stadion biti pun.A vidjecemo jesam li u pravu.