EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 22 sep 2011, 20:05

storm_raider je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:

ne kažu google i statistika nego treneri nba ekipa koji su birali najbolje petorke na i tu brandona nije bilo nigdje

To kaze google i statistika i to sturo, ako si ga gledao u sto sumnjam malo vise bi znao.

Ako je igrao na Allstaru, nema dobru sezonu iza sebe? Ako su ga prozvali (a dao sam ti link) "Najboljim playmakerom u NBA" treneri, nije imao dobru sezonu iza sebe? E vidis, to kazu treneri. Eh, da, T.B je cavse vodio u playoff redovno rada, kao njihov najbolji igrac i superstar. Njega sam ubacio u ovu diskusiju da dokazem da visina ne mora biti relevantna za uspijeh u NBA ligi. Bilo je tu i niskih bekova. Kada smo kod Penny Hardawaya kojeg si naveo, taj je igrao sve, od "trice" do playmakera, tako njega navoditi kao strogog playmakera mi je neozbiljno. To nisam zelio ni komentarisati, ali hajd' kad smo se uhvatili pojedinacnih primjera. :mrgreen:

eto ti znaš jesam li ga gledao

koji treneri su ga izabrali najboljim playmakerom u nba?,ja ga ne vidim u najboljim petorkama tih sezona,a upravo treneri biraju najbolje petorke nba

ja sam mislio na tima hardawaya

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 sep 2011, 20:25

doe78 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Kada su me pojedinci ubjedjivali da sa 20 godina ne mozes biti nosioc ekipe i mnogo me pljuvali, govoreci da sam kosarkaski analfabeta, a onda su zaboravili evo npr. jednog Pau Gasola koji je sa dvadeset godina bio MVP spanskog kupa :lol: :lol: :lol:

Zar nije ni neki BH igrac bio mvp spanskog kupa?ako vec ta titula nesto znaci?:))))..
Mada je taj bh igrac imao 23 god:)))))
Ma tamo neki Gasol sa 20 godina nesto bio.
Nije se post odnosio na tebe, ne pronalazi se.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 22 sep 2011, 20:36

ne kažu google i statistika nego treneri nba ekipa koji su birali najbolje petorke na i tu brandona nije bilo nigdje

To kaze google i statistika i to sturo, ako si ga gledao u sto sumnjam malo vise bi znao.

Ako je igrao na Allstaru, nema dobru sezonu iza sebe? Ako su ga prozvali (a dao sam ti link) "Najboljim playmakerom u NBA" treneri, nije imao dobru sezonu iza sebe? E vidis, to kazu treneri. Eh, da, T.B je cavse vodio u playoff redovno rada, kao njihov najbolji igrac i superstar. Njega sam ubacio u ovu diskusiju da dokazem da visina ne mora biti relevantna za uspijeh u NBA ligi. Bilo je tu i niskih bekova. Kada smo kod Penny Hardawaya kojeg si naveo, taj je igrao sve, od "trice" do playmakera, tako njega navoditi kao strogog playmakera mi je neozbiljno. To nisam zelio ni komentarisati, ali hajd' kad smo se uhvatili pojedinacnih primjera. :mrgreen:

koji treneri su ga izabrali najboljim playmakerom u nba?,ja ga ne vidim u najboljim petorkama tih sezona,a upravo treneri biraju najbolje petorke nba

Nisam ni rekao da znam, vec da sumnjam. Eto, znas li? :lol: Jesi li?
To se odnosilo na njegovu trenutacnu formu i od strane Sport Illustrateda je, a gdje rade bivsi nba i koledz treneri. I to sam rekao nekoliko puta.

A da, Tim Hardaway, dobro je. Legenda svog doba i jedan od tih nizih playeva.
Sport je lijek za tijelo i duh.

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 22 sep 2011, 20:45

KK_Bosna je napisao/la:@storm_raider: hajmo ovako analizirati segmente igre na skali 1-10 koji su bitni za plejmejkera, pa cemo doci do zakljucka da li je mccalebb medju top 5 plejmejkera trenutno.

po mom misljenju top 6 cine: paul, rose, williams, westbrook, parker i nash (ne nuzno tim redoslijedom).

KONTROLA LOPTE: paul 10, rose 9, williams 10, westbrook 8, parker 8, nash 10, mccalebb 7 (svi su tu negdje, samo su paul, williams i nash perfektni)

KREATIVNOST: paul 10, rose 7, williams 10, westbrook 7, parker 9, nash 10, mccalebb 5 (paul, williams i nash, pa i parker imaju toliko nacina za "ubit" odbranu u pojam, mccalleb, rose i westbrook samo imaju ulaz kao nerjesivu enigmu)

PICK AND (ROLL, POP, SLIP): paul 9, rose 7, williams 10, westbrook 7, parker 8, nash 10 mccalebb 5 (jedino su deron i nash tipicni pick igraci, pa i paul donekle... ostali vise vole igru 1 na 1)

SUT IZVANA: paul 8, rose 7, williams 8, westbrook 7, parker 6, nash 8, mccalebb 4 (ovdje niko nije perfektan, paul i nash su najbolji, rose i parker najslabiji od ovih nba igraca ali su i dalje bolji od mccalebba)

ULAZ: paul 7, rose 10, williams 7, westbrook 10, parker 8, nash 4, mccalebb 10 (jedini segment u kojem mccalleb zasluzuje maksimalnu ocjenu, ali su ipak rose i westbrook brzi od njega)

PAS: paul 10, rose 7, williams 10, westbrook 7, parker 7, nash 10, mccalebb 5 (paul, williams i nash su fenomenalni u ovom segmentu, mccalebb prosjek)

ODBRANA: paul 10, rose 9, williams 8, westbrook 7, parker 4, nash 4, mccalebb 5 (paul je defanzivna zvjer, kako on-the-ball, tako i off-the-ball, mccalebb je jedino bolji od parkera i nasha, sto i nije tako tesko)

to je to sto se tice ovih nekih glavnih karakteristika, nisam htio razradjivati detaljno... ali eto po ukupnom zbiru:

1. paul 64

2. williams 63

3. rose 56

4. nash 55

5. westbrook 53

6. parker 50

7. mccalebb 41

a jos nisam stavio na spisak ronda, kidda, walla, diamantidisa, teodosica...

zanima me tvoje ocjenjivanje ovih nabrojanih igraca :?:
:shock: :o wtf??
Kako stavi McCalebba na ovu listu, da mi je znati...stavi i Železnika, manje bi ofirno bilo ;)
Nigdje Rondo-a, Walla, Evansa,Currya, Feltona,Conleya, Mo Williamsa,J.Nelsona itd itd...i ti u to društvo nekako ugura Bo McCalebba koji igra u yebenoj Sieni :o :shock: i to još na sedmo mjesto.
Pa daj da i ja stavim Gorana Terzića, pa da kompletiramo cirkus.

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 22 sep 2011, 20:49

Ljudi napisali 90 postova o poredjenju McCalebba sa NBA playmakerima i ti pitas otkud on tu. :?

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 22 sep 2011, 20:51

braoolyo je napisao/la:Ljudi napisali 90 postova o poredjenju McCalebba sa NBA playmakerima i ti pitas otkud on tu. :?
Jah, koliko je dobar najbolje govori cinjenica da ga nikad niko nije draftovao, niti je kome interesantan u NBA, najjacoj ligi svjeta...sa 26 godina se konacno probio do Siene i sad on treba da se poredi sa NBA igracima.
Da nije malo smiješno ovo sve :) :?

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 22 sep 2011, 21:30

neno#4 je napisao/la:Kada su me pojedinci ubjedjivali da sa 20 godina ne mozes biti nosioc ekipe i mnogo me pljuvali, govoreci da sam kosarkaski analfabeta, a onda su zaboravili evo npr. jednog Pau Gasola koji je sa dvadeset godina bio MVP spanskog kupa :lol: :lol: :lol:
iskompleksirani hoceli to lupetanje

evo ponovo za najvecu TETKU foruma

Periodizacija .Teorija i metodologija treninga ,Tudor O Bompa,covjek je najbolji u svijetu za periodizaciju treninga mnogi profesori pisu knjige po ovoj.Strana 35 ,Vrhunska izvedba kod kosarkasa 22-28g s tim da vecina cak produze ovaj period do 31-32 neki i duze primjer Jordana i ostalih.
Eto pa da malo baratamo cinjenicama a ne osjecajima.

Jos ce tetka reci da je Gasol sa 20 bio bolji nego danas

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 22 sep 2011, 22:31

Nisam ni rekao da znam, vec da sumnjam. Eto, znas li? :lol: Jesi li?
To se odnosilo na njegovu trenutacnu formu i od strane Sport Illustrateda je, a gdje rade bivsi nba i koledz treneri. I to sam rekao nekoliko puta.

A da, Tim Hardaway, dobro je. Legenda svog doba i jedan od tih nizih playeva.[/quote]

znam,ne griješim za razliku od tebe kad pišem o nba

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 22 sep 2011, 22:53

znam,ne griješim za razliku od tebe kad pišem o nba
Dakle, gledao si Terrela Brandona u toj sezoni. To je tvoje misljenje i postujem ga. Mada, svi su argumenti davno pobijeni.
Otislo je ovo na raspravu o NBA ligi i Brandonu, izvinjavam se ostalima na offtopicu.
Sve najbolje. :)

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 22 sep 2011, 22:55

storm_raider je napisao/la:Ima timova koji ne ulaze u playoff i timova koji imaju lose skorove, ali sve je to daleko od smijesnog kad su toliki milioni i takva koncentracija talenta na jednom mjestu.
e pa o tome ti govorim, bo nije ni u jednom nba klubu, znaci da ima manjak kvalitete
armin dju je napisao/la:Pa sasa pavlovic i nije neki igrac ,ne bih ni u evropi bio neki lider.
Ali kada netko tvrdi da neki igrac spada medu top 5 na svijetu,onda taj treba da ide u nba pa neka se dokaze.
A Bo mc nije tip" niti ce moci biti lider nba tima!!
ko je spominjao levata pavlovica?
spizz je napisao/la::shock: :o wtf??
Kako stavi McCalebba na ovu listu, da mi je znati...stavi i Železnika, manje bi ofirno bilo ;)
Nigdje Rondo-a, Walla, Evansa,Currya, Feltona,Conleya, Mo Williamsa,J.Nelsona itd itd...i ti u to društvo nekako ugura Bo McCalebba koji igra u yebenoj Sieni :o :shock: i to još na sedmo mjesto.
Pa daj da i ja stavim Gorana Terzića, pa da kompletiramo cirkus.
pa poredili smo boa sa top nba igracima, samo sam dokazivao koliko je on daleko od najboljih igraca na svijetu
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 22 sep 2011, 22:57

dema je napisao/la:

Periodizacija .Teorija i metodologija treninga ,Tudor O Bompa,covjek je najbolji u svijetu za periodizaciju treninga mnogi profesori pisu knjige po ovoj.Strana 35 ,Vrhunska izvedba kod kosarkasa 22-28g s tim da vecina cak produze ovaj period do 31-32 neki i duze primjer Jordana i ostalih.

Ta tetka je možda i najveći evropski košarkaš ikad
Meni stvarno nije jasno šta ti hoćeš da dokažeš @neni da znaš više o košarci-ne znaš,da je on napisao kakvu glupost-nije,žao mi je što upadam u ovako konstruktivnu raspravu
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 22 sep 2011, 23:12

KK_Bosna je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Ima timova koji ne ulaze u playoff i timova koji imaju lose skorove, ali sve je to daleko od smijesnog kad su toliki milioni i takva koncentracija talenta na jednom mjestu.
e pa o tome ti govorim, bo nije ni u jednom nba klubu, znaci da ima manjak kvalitete

To sto nije bio u NBA, ne mora znaciti da nece biti.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 22 sep 2011, 23:13

KK_Bosna je napisao/la:

To sto nije bio u NBA, ne mora znaciti da nece biti.
26 godina mu je, kada ce? ko luis scola? ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 22 sep 2011, 23:20

KK_Bosna je napisao/la:
Ma kakva NBA divljak poput Natea Robinsona i to bez šuta baš me zanima kako bi prošao u NBA.Iako mi je trenutno uz Savanovića najdraži euroligaški igrač
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 sep 2011, 23:36

dema je napisao/la:

Pogledaj nekada nesto, nemoj samo presmijesnog Noaha, kojeg su terorirzirali u finalu. Igrac sa brojem #14 mu je pokazao put, i sta treba da radi.

A to iskompleksirani, iduci put nauci da se izrazavas. Cuj, igrac sa 20 godina ne moze biti nosilac :lol: :lol: :lol:
"Prošle godine nismo osvojili medalju, ali to nije najvažnije. Medalje ne treba da budu pokazatelj rada sa mlađim kategorijama. Najvažnije je da mi prozvodimo igrače koji će biti na usluzi seniorskoj reprezentaciji. To je prvi cilj mlađih kategorija. Međutim, poslednjih godina naša realnost se pomerila, pa sada mi, kao nekada Italijani, o igraču koji ima 22 godina pričamo da je talentovan. To nije bio trend 70-tih i 80-tih godina. Tada su košarkaši već sa 19 godina ulazili u senirosku reprezentaciju i kasnije bili nosioci. Nije to posao samo jednog kluba. Već cele košarkaške organizacije. Ako želimo nešto da napravimo, to je odgovornost svih, Saveza, funkcionera, trenera, igrača, medija, sudija… Svi koji čine košarkaršu organizaciju treba da pomognu da se slika promeni i da se napravi najbolja moguća stvar za seniorsku reprezentaciju koja je najvažnija."
Procitaj sta kaze Bodiroga, a ne samo da se bavis lupetanjima kao i obicno.

Ostalo je samo ime.....

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 22 sep 2011, 23:46

Bili nosioci i nisu nista osvojili. Mlad igrac se forsira maximalno i iz svojih gresaka i promasaja postaje bolji igrac. Nemoj mi poredit Kupove Spanije sa EP, SP ili sa NBA.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 sep 2011, 23:57

BIHfan je napisao/la:Bili nosioci i nisu nista osvojili. Mlad igrac se forsira maximalno i iz svojih gresaka i promasaja postaje bolji igrac. Nemoj mi poredit Kupove Spanije sa EP, SP ili sa NBA.
O cemu to ti bolan?
Pa sa 20 godina mu dajes sansu da postane igrac?

Ne sjecas se ti sezone kada je Dule davao Tepicu utakmice u EL da rjesava u zadnjim napadima. Tako se postaje igrac, sa 20 mu dajes sve ovlasti. I tako postaje lider.

Ostalo je samo ime.....

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 23 sep 2011, 00:01

KK_Bosna je napisao/la:
Heheh, vidjecemo :) . To ne znam, niti iko zna, ali ocekujem da ode.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 23 sep 2011, 00:05

neno#4 je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Bili nosioci i nisu nista osvojili. Mlad igrac se forsira maximalno i iz svojih gresaka i promasaja postaje bolji igrac. Nemoj mi poredit Kupove Spanije sa EP, SP ili sa NBA.
O cemu to ti bolan?
Pa sa 20 godina mu dajes sansu da postane igrac?

Ne sjecas se ti sezone kada je Dule davao Tepicu utakmice u EL da rjesava u zadnjim napadima. Tako se postaje igrac, sa 20 mu dajes sve ovlasti. I tako postaje lider.
Upravo tako, ako je ikako moguce i ranije. Dovoljno je pogledati FMP prije par godina. Na ovim prostorima se radjaju vrhunski talenti, ali nije svaka generacija extra-talentovana.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 23 sep 2011, 00:58

I da ode u NBA, dio rotacije bi mu bio maksimum. 8,9 igrac koji udje sa klupe i zabije par poena. Ne mogu da vjerujem da se jedan Bo McCalebb uopste dovodi u poredjenje sa jednim Chris Paulom i Steve Nashom, kamoli da ima ljudi koji zakljuce da je bolji od njih. Steve Nash ce i sa 45 godina biti bolji igrac od Bo-a.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.