HŠK Zrinjski - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Pasha

Marin
Kontakt:

Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post Postao/la Marin » 05 okt 2008, 21:46

bistrikboy je napisao/la:samo da napomenem da je zrinski JEDINA ekipa koju sam gledao na gostovanju koja ne kupuje sudije,kad god sam bio u mostaru i gledao Želju bilo je posteno,svaka cast da je bogdo vise takvih ekipa,i samo zbog toga ste mi drazi od veleza 8-)

cestitam na zasluzenoj pobjedi,bilo bi jos ljepse da je ovo bila borba za titulu ali mi nismo u stanju....
Svaka ti čast na komentaru i poštenju. Ni naši se nisu nikada žalili na Grbavicu.
Zašto nije biloManijaka, možeš li reći. Nije utakmica prava ako nema nema prepucavanja i na tribinama. Vjeruj ni jednom pravom navijaču ili ljubitelju nogometa nije drago kad nema gostujućih navijača.

mostari
Kontakt:

Post Postao/la mostari » 05 okt 2008, 23:23

ma kakvo postenje u premijer ligi, to su price za malu djecu :|

antipolitika
Kontakt:

Post Postao/la antipolitika » 05 okt 2008, 23:52

Zelji sve pohvale i smatram da se ljudi uz onake igrace bave mutnim poslovima kao npr. sloboda,velez,celik zeljo bi se borio za evropu a tako ti je kad u ovoj ligi igras posteno i zrinjski je zadnje tri godine igrao najbolji nogomet no ipak nije mogao doci do 1.mjesta jer bi ga uvjek negdje dobro pokrali...kao npr zelju u vrapcicima kad je zelji cist gol ponisten.
I kad izgube i kad pobjede uvjek pjevamo Zrinjski volim te ,Zrinjski volim teeeeeee

antipolitika
Kontakt:

Post Postao/la antipolitika » 05 okt 2008, 23:55

anere to najbolje te tvoje rijeci se oslikavaju u danasnjem velezu klubu koji je nametnut i srbima i hrvatima i muslimanima 45 da za njega igraju jer su ostali ugaseni zbog svoga imena,politika ga je nametnula i sve te godine je izdrzala al jbg dodje demokracija...dobro kazes koga politika nametne politika ce ga i unistit.
I kad izgube i kad pobjede uvjek pjevamo Zrinjski volim te ,Zrinjski volim teeeeeee

mostari
Kontakt:

Post Postao/la mostari » 06 okt 2008, 00:33

ma nema postenog kluba u bosni, u to sam ubjedjen zato prestanite s tim glupim pricama kako neko posteno igra, zrinjski nije nigdje kupio utakmicu... kao sto sam vec rekao price za malu djecu :|

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 06 okt 2008, 11:22

Normalno da svaki klub ima oraha u džepu ali mi govorimo o zadnjih nekoliko godina gdje su se Željo i Zrinjski pokazali najkorektnijim i gdje nije bilo ili je bilo malo povike na sudce pod b.b. i na Grbavici.

Aner
Kontakt:

Post Postao/la Aner » 06 okt 2008, 14:47

antipolitika je napisao/la:anere to najbolje te tvoje rijeci se oslikavaju u danasnjem velezu klubu koji je nametnut i srbima i hrvatima i muslimanima 45 da za njega igraju jer su ostali ugaseni zbog svoga imena,politika ga je nametnula i sve te godine je izdrzala al jbg dodje demokracija...dobro kazes koga politika nametne politika ce ga i unistit.
Ali za taj klub nisu morali navijati...uvijek je bilo navijača Hajduka i Dinama u Mostaru(tada mizeran broj) ;) Ako je nametnut Velež,zašto su ti isti Hrvati išli da se marišu u Split s Torcidom a i kačili su se Dinamovim navijačima...i ne znam ja baš za Zrinjski da je postojao 1905.godine,jer ako ne znaš prva lopta u BiH je donešena 1908.godine i to u Mostar.To mi nikako nije jasno :roll: :lol:
...Bosna da prostiš jedna zemlja imade i posna i bosa da prostiš i hladna i gladna i k tomu još da prostiš prkosna od sna...

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 06 okt 2008, 19:32

Aner je napisao/la:
antipolitika je napisao/la:anere to najbolje te tvoje rijeci se oslikavaju u danasnjem velezu klubu koji je nametnut i srbima i hrvatima i muslimanima 45 da za njega igraju jer su ostali ugaseni zbog svoga imena,politika ga je nametnula i sve te godine je izdrzala al jbg dodje demokracija...dobro kazes koga politika nametne politika ce ga i unistit.
Ali za taj klub nisu morali navijati...uvijek je bilo navijača Hajduka i Dinama u Mostaru(tada mizeran broj) ;) Ako je nametnut Velež,zašto su ti isti Hrvati išli da se marišu u Split s Torcidom a i kačili su se Dinamovim navijačima...i ne znam ja baš za Zrinjski da je postojao 1905.godine,jer ako ne znaš prva lopta u BiH je donešena 1908.godine i to u Mostar.To mi nikako nije jasno :roll: :lol:
Još reci da je Velež zapravo osnovan 1908. i ludilo.
Malo poštovanja prema prvom osnovanom klubu u državi.

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 06 okt 2008, 22:18

Fakat ne znam ko je najstariji ali treba provjeriti koliko je star recimo sask napredak koji je isto jako star,slavija isto nenam pojma kad je osnovana ali znam kada je zeljo nastao da su oni bili jaki i da su nas dobijali zeljo je i prvu zvanicnu odigrao protiv SASKA ...ne znam tacn0o ali mogu naci mislim da je zrinjski digo godina bio zabranjen i nije igrao nigdje ako ga bas nisu komunisti zabranili i ako nije funkcionirao dobrih 40 godina .Marine znas li ti o ovome stogod.
AMAR OSIM!!!

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 07 okt 2008, 11:34

SLavija je iz 1908. godine ,a i SAŠK je slično (1910. god.) . Naravno da nije Zrinjski igrao cijelo vrijeme, bilo je prekida i zbog ratova i svašta nešto ali ostaje činjenica godina osnutka 1905. godine.
Ljudi nisu svjesni za su Zrinjski i Velež odigrali 20ak utakmica orije ". svj. rata i da je to najstariji gradski derbi u državi, makar od ovih koji se i danas igraju.
Bio je tada u Mostaru i neki Muslimanski Fzdbalski Klub Osman, i neki Židovski Makabi u Sarajevu. Ovo govorim da se vidi da nije bilo ništa neobično u to vrijeme davati predznake klubovima.

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 07 okt 2008, 11:36

csh je napisao/la: ...ne znam tacn0o ali mogu naci mislim da je zrinjski digo godina bio zabranjen i nije igrao nigdje ako ga bas nisu komunisti zabranili i ako nije funkcionirao dobrih 40 godina .Marine znas li ti o ovome stogod.
Ne znam šta si želio reći s ovim? Možeš li jasnije napisati.

Kenno
Kontakt:

Post Postao/la Kenno » 07 okt 2008, 21:05

htio sam otici danas na tekmu ali ban bi dobio od cure =), kaze nemoj, valjda je to bilo zbog bhf dux, ali neznam zasto bi me iko napao zbog dux koja mene grije ehhehehe, a nvm zrinjski je prosao i glavni je kanidat uz sirokog za titulo ostalo sve 2 liga......
Respect to be respected!!!

mostari
Kontakt:

Post Postao/la mostari » 07 okt 2008, 23:26

ma samo bi te malo isamarali :|

benajon
Kontakt:

Post Postao/la benajon » 08 okt 2008, 00:32

ma kaav zrinjski svi znaju da je sarajevo na vijecnoj tabeli najbolji

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 08 okt 2008, 00:51

benajon je napisao/la:ma kaav zrinjski svi znaju da je sarajevo na vijecnoj tabeli najbolji
Lista PL BiH za proteklih 6 sezona i 8 kola ove sezone
1. Široki Brijeg............. 352
2. Sarajevo................ 349
3. Željezničar Sarajevo.. 332
4. Zrinjski Mostar.......... 331
5. Leotar Trebinje......... 317
6. Sloboda Tuzla........... 276
7. Čelik Zenica............. 275
8. Posušje.................... 267
9. Orašje..................... 266
10. Modriča.................... 245
11. Žepče...................... 218
12. Slavija I. Sarajevo.... 197
13. Borac Banja Luka...... 186
14. Jedinstvo Bihać......... 173
15. Travnik.................... 162
16. Vehlež Vrapčići.......... 136
17. Rudar Ugljevik.......... 116
18. Budućnost Banovići.... 113
19. Glasinac Sokolac....... 85
20. Brotnjo Čitluk............ 71
21. Radnik Bijeljina......... 63
22. Laktaši..................... 55
23. Kozara Gradiška........ 51
24. Mladost Gacko........... 39
25. Bosna Visoko............ 13
26. Zvijezda Gradačac..... 12

benajon
Kontakt:

Post Postao/la benajon » 08 okt 2008, 00:52

al haj nadji vjecnu tabelu neko je bio meni postavio al na drugom forumu pa kad nadje saljem ti

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 08 okt 2008, 09:42

Marin je napisao/la:
csh je napisao/la: ...ne znam tacn0o ali mogu naci mislim da je zrinjski digo godina bio zabranjen i nije igrao nigdje ako ga bas nisu komunisti zabranili i ako nije funkcionirao dobrih 40 godina .Marine znas li ti o ovome stogod.
Ne znam šta si želio reći s ovim? Možeš li jasnije napisati.
Imao sam info da se zrinjski nije takmicio ni u jednoj ligi od 45 do 90 ili od pedeset i neke nisam siguran jer su ga komunisti zabranili ne znam zbog cega,to sam mislio.
AMAR OSIM!!!

Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Post Postao/la Bosna i Hercegovina » 08 okt 2008, 10:05

Zrinjski je osnovan 1905 godine devet godina poslije nego sto je bilo planirano.Još 1896. ugledni mostarski Hrvati zatražili su da se osnuje sportsko društvo hrvatske omladine pod nazivom "Hrvatski sokol”, što nije bilo dopušteno.Ipak, nešto manje od deset godina poslije, 1905. godine u prostorijama "Hrvoja", hrvatska omladina na čelu s profesorom Kuštrebom osniva đački sportski klub koji 1912. godine prerasta u gimnazijski sportski klub "Zrinjski" Mostar. Uspješan rad i rezultati kluba bilježe se do 1914. godine kada mu se zabranjuje rad. Tek 1917.godine dobija ime H.Š.K."Zrinjski"

Zrinjski nije igro od 1914 do 1917 i od 1945 do 1992
Prvu utakmicu igrali su protiv Osman (Sarajevo) 0:3 i 2:1

mostari
Kontakt:

Post Postao/la mostari » 08 okt 2008, 11:28

i nije velez vrapcici nego je VELEZ MOSTAR to sto ste uzeli stadion pa velez mora igrati u vrapcicima, to je druga prica :evil:

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 09 okt 2008, 21:29

mostari je napisao/la:i nije velez vrapcici nego je VELEZ MOSTAR to sto ste uzeli stadion pa velez mora igrati u vrapcicima, to je druga prica :evil:
Sitnice.

@csh, pogašeni su svi klubovi koji su igrali u tadašnjim natjecanjima NDH ili su im mijenjana imena. Zrinjski nije pristao na to i bio je izgašen i satran sa zabranom ikakavog spominjanja. Dok je s druge strane Hajduk skinuo ono H sa HNK koje je imao od osnutka i stavio petokraku i mogao je nastaviti. Olakotna okolnost mu je bila i to što je Split bio okupiran od Talijana.
Dinamo je nastao od HAŠKa i od Građanskog dvaju najuspješnijih klubova do tada. Od jednih je uzeo stadion,a od drugih većinu igrača.
I sam si rekao da je Slavija bila najbolji klub u sarajevu ali je isto bio zabranjen, zato što je bio srpski klub.

Zaključano

Natrag na “HŠK Zrinjski”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.