Principatus je napisao/la:Mislim da postoji jedan veliki problem u ovoj diskusiji. A to je da pokusavamo argumentima i apelovanjem na razum da nekako komuniciramo sa onima koji bas taj razum i nemaju. Nije stvar u 10-20 ljudi ili 100, problem je dublji i mnogo siri. Banja Luka je jedno veliko, zaostalo leglo nacionalizma i zaostalosti.
Tu se razvila jedna vrsta "alternativne kulture" koja uzdize samo ono lose u covjeku i klanja mu se, nacionalizam, mrznja, zatupljenost, jedna "kultura" koja rezultira mozda i iz frustracija, losih uvjeta za skolovanje, ne preradjivanje sopstvene proslosti, dnevnog ispiranja mozga "alternativnim", specijalno pripremljenim TV programom bez drugih alternativa informisanja, jedan koji ide suprotno civilizovanom svijetu. Jedno veliko kolektivno ludilo. Onaj mali stotinjak normalnih ljudi tamo se ne usudjuje da normalno dise, a kamoli da ispolji svoje misljenje. To nije samo u BiH tako, u USA takve ljude zovu hillbillies ili rednecks, zaostali dio populacije. Mozda ce se neki naci uvrijedjeni ovim, ali cilj nije uvreda nego samo konstituiram tuznu stvarnost.
Isto tako ovo upucujem ne "navijacima Borca" nego normalnim ljudima koji ovdje pokusavaju argumentovati.
Ti si jedna bolesna,psihicki jako poremecena osoba.Eto,ti meni vjeruj na rijec...
A za ostale,ljudi dobili ste bodove,mi cemo dobiti rigorozne kazne,i to je to.Ne znam cemu diskusija.Desio se sukob izmedju navijackih grupa,ni Manijaci nisu cvjecke,dosta puta su kamenovali prije buseve Lesinara,pa onda razni drugi sukobi,zakljucno sa Vogoscom prije 7 dana.To je to.
Desavale su se slicne stvari mnogo puta,navijacki sukobi u SB,zatim par sukoba u I Sarajevu,pa onda sukobi na putu kada se sretnu grupe,pa uletanje HZ u Trebinju,itd,itd...
Borcu slijedi gostovanje u Gradaccu,i tu ce biti prelomna tacka cini mi se,pukovnik ili pokojnik sto se tice izlaska na Evropu ove sezone.