Postao/la ŠB_Fidelis » 25 sep 2011, 14:52
Spekuliranje samosarajevo, ne vidis to na klipu, mogla je zakaciti nogu i jednog i drugog na milijun mogucih nacina ili samo okrznuti i uzeti drugaciju putanju. Cisto kazem, obrambeni uvijek ima prednost u ovakvim situacijama, uvijek, to je sudacka uputa od strane UEFA-e koja sucu daje takvo sto za pravo, i sudac vidi visoku podignutu nogu napadaca iznad i u momentu kad je ovaj zeli ispucati (ne znam da li vidi i da li je ispruzena ili djonom, niti ti to vidis ili ja, tako da je rasprava bespredmetna i necu ulaziti u spekulacije), a po definiciji to se zove opasna igra zbog toga sto bi u slucaju da obrambeni igrac loptu izbije ''odozdo'' malo ranije, naletio na postavljeni djon protivnika i moze doci do ozbiljne povrede i otud termin ''opasna igra'' i zaustavljanje igre, to ne mora biti namjeran faul ili namjera napadaca, ima cak slucajeva gdje su crveni kartoni dodijeljeni zbog slicnih ili skoro istih situacija iako napadac nije taknuo obrambenog, al on moze samim time opravdati faul u napadu zbog opasne igre, vjeruj i sam sam igrao nogomet dosta dugo i ''stoput'' mi je svirana ovakva situacija, mada sam ja jednostavno ''ubijedjen'' bio da nije faul, ali cim ti je noga u visem polozaju od obrambenog igraca, a ''umalo ste'' do lopte, budi uvjeren da ovaj drugi ima prednost nad tobom u pravilu.
Jednostavno, ovakvih faulova imas u svakom kolu svake od liga petice jer su sucima jednostavno takve upute i ne moze im se prigovoriti za sudjenje takvih stvari, iako je slobodno sudacko uvjerenje da li ce to dosuditi ili ne. Uopce ne govorim da nema pravo netko izraziti sumnju, boze moj, misle se i suci u finalima lige prvaka i kasne, kamoli ovdje, samo sto ovdje poprima jos neku dodatnu dimenziju gdje je sve sto se desi pod jos vecim povecalom, iako proporcionalno ovom prvom te utakmice skoro pa nista ne znaci u nogometnom svijetu osim nama unutar BiH, al ovo su takve situacije gdje se ide sa slobodnim uvjerenjem. Djetinjasto je razmisljati drugacije, al eto, nemam zivaca objasnjavati iznova, niti mogu ulaziti u necije sumnje i teorije, toga ce u ovakvoj ligi uvijek biti, pogotovo izmedju dva rivala, al Široki jednostavno zna igrati te utakmice sa Sarajevom i vecinom izvlaci pozitivan rezultat, i to je to, Sarajevo mora poraditi na svojoj psiholoskoj pripremi i realizaciji prvo, pa onda sve ostalo.
Mislim da se nema sta posebno vise reci na tu temu.
Zadnja izmjena:
ŠB_Fidelis, dana/u 25 sep 2011, 15:00, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...