Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
gauco
-
Kontakt:
avlami97 je napisao/la:High je napisao/la:Iznenađen sam malo ovim što smo najskuplji,baš ''bježimo'' ostalim ekipama.Kako god,zadatak nam je da dokažemo da ekipa stvarno vrijedi i da izađemo iz ove rezultatske krize.Vjerujem da će ovako stajati i na tabeli u zadnjem kolu.
Ovi se lupaju lovom k'o klikerima. Kada bi se za iste igrače moglo i upola uzeti odnosu na napisano, svi klubovi bi bili bogataši. Neki imaju prijavljena 24 ili manje igrača, a neki kao Vi ili Željo 26 na ovoj procjeni. Ovdje je prikazan i Alen Škoro, a ne zna mu se ni status u klubu.
Uglavnom, poredak klubova po vrijednosti je dosta realan.
http://www.transfermarkt.de/de/fk-saraj ... n_282.html" onclick="window.open(this.href);return false;
I Sarajevo i Zeljo imaju po 26 prijavljenih igraca stim da u Sarajevu je 25 igraca+ Skoro kiji je potpisao pred ugovor sa Sarajevom,i u janaru ce i zvanicno potpisti profesionalni ugovor ,dok sad trenira i igra sa amaterima.

-
hz033
-
Kontakt:
avlami97 je napisao/la:mma_hz je napisao/la:avlami97 je napisao/la:Iznenađen sam malo ovim što smo najskuplji,baš ''bježimo'' ostalim ekipama.Kako god,zadatak nam je da dokažemo da ekipa stvarno vrijedi i da izađemo iz ove rezultatske krize.Vjerujem da će ovako stajati i na tabeli u zadnjem kolu.
Ovi se lupaju lovom k'o klikerima. Kada bi se za iste igrače moglo i upola uzeti odnosu na napisano, svi klubovi bi bili bogataši. Neki imaju prijavljena 24 ili manje igrača, a neki kao Vi ili Željo 26 na ovoj procjeni. Ovdje je prikazan i Alen Škoro, a ne zna mu se ni status u klubu.
Uglavnom, poredak klubova po vrijednosti je dosta realan.
http://www.transfermarkt.de/de/fk-saraj ... n_282.html" onclick="window.open(this.href);return false;
upravo,al veliki klubovi imaju veliki br igraca hehehe ugl svima oduzeti po milioncic najmanje i to je tu negdje...
Kakav bolan miliončić. Po tome bi ispalo da Sarajevo vrijedi 7 miliona eura, odnosno 14 miliona maraka. Ko bi dao te pare? Po meni niko. Za tih 14 milion bi mogao napraviti ekipu koja bi ušla u Evropsku ligu za jednu godinu i sav bi ti se trud isplatio.
Je li ti misliš da će neko Torlaka platiti 1.800 000 KM ili Zebu 100 000 više. Iste sekunde bi ih prodali, budi siguran.
Džakmić je prodat za 140 000 eura, a ko zna kolika mu je bila vrijednost po transfermarketu.
Džakmiću je tada prema transfer marketu bila vrijednost 240 hiljada eura. Prodat je za 143 hiljade eura. Sad vrijedi oko 500 hiljada eura. Naravno da 99% igrača ne možeš prodati za stvarnu cijenu. Rijetki su oni koji su otišli iznad prosječne cijene !
U novi boj ...
-
Grdan
-
Kontakt:
Treba promijeniti naslov teksta,
Široki se iživljava na Sarajevu 
.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s
-
Sarajlijc@
-
Kontakt:
Postao/la Sarajlijc@ » 26 sep 2011, 14:17
Hhahahahaha kakav transfermarkt ljudi ne budite smijesni....
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
-
mma_hz
-
Kontakt:
Sarajlijc@ je napisao/la:Hhahahahaha kakav transfermarkt ljudi ne budite smijesni....
kad prije grdnog prijaviste hahaha....ma neka brate ,sta fali malo da se igramo .
znamo svi da je ovo daleko od stvarnosti...

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
-
mma_hz
-
Kontakt:
Grdan je napisao/la:
Treba promijeniti naslov teksta,
Široki se iživljava na Sarajevu 
.
aca ,daj mu nek se ponovo umija u Banovicima ...kons izaziva..treba mu odmor....

FK SARAJEVO.
-
Grdan
-
Kontakt:
Što sam krivo rekao,istina je da se iživljavaju na vama

.Pobjedite ih svako 5 godina

.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s
-
zubizareta
-
Kontakt:
Postao/la zubizareta » 26 sep 2011, 14:25
ovaj komitet za normalizaciju je jadan,3 gola regularna nam se poniste i niko nista nece da poduzme,u I.Sarajevu ulete na teren i pjevaju sve i svasta isto kao u BL,i kaznjeni su mizerno,dok Gojer trazi sad drakonske kazne jer ono u BL je po njemu velika sramota BH fudbala sto ce komitet da uvazi naravno! Ovaj komitet ako kazni drasticno Borac bice osudjen na propast,jer nema iste mjere kaznjavanja,ako su do sad kazne bile 5000 maraka i 2 meca bez gledalaca nek i sad ostane tako!
Fina Gradska sarajevska raja
-
mma_hz
-
Kontakt:
zubizareta je napisao/la:ovaj komitet za normalizaciju je jadan,3 gola regularna nam se poniste i niko nista nece da poduzme,u I.Sarajevu ulete na teren i pjevaju sve i svasta isto kao u BL,i kaznjeni su mizerno,dok Gojer trazi sad drakonske kazne jer ono u BL je po njemu velika sramota BH fudbala sto ce komitet da uvazi naravno! Ovaj komitet ako kazni drasticno Borac bice osudjen na propast,jer nema iste mjere kaznjavanja,ako su do sad kazne bile 5000 maraka i 2 meca bez gledalaca nek i sad ostane tako!
brate ono u Banja Luci je bio organizovani pokusaj ubistva...i ako se sada zestoko ne kazne ,ko zna sta bi nama mogli pripremiti..ja nisam picka al nisam ni supermen da mirno stojim i cekam da me ona kamencina pogodi u glavu...

FK SARAJEVO.
-
zubizareta
-
Kontakt:
Postao/la zubizareta » 26 sep 2011, 14:32
mma_hz je napisao/la:zubizareta je napisao/la:ovaj komitet za normalizaciju je jadan,3 gola regularna nam se poniste i niko nista nece da poduzme,u I.Sarajevu ulete na teren i pjevaju sve i svasta isto kao u BL,i kaznjeni su mizerno,dok Gojer trazi sad drakonske kazne jer ono u BL je po njemu velika sramota BH fudbala sto ce komitet da uvazi naravno! Ovaj komitet ako kazni drasticno Borac bice osudjen na propast,jer nema iste mjere kaznjavanja,ako su do sad kazne bile 5000 maraka i 2 meca bez gledalaca nek i sad ostane tako!
brate ono u Banja Luci je bio organizovani pokusaj ubistva...i ako se sada zestoko ne kazne ,ko zna sta bi nama mogli pripremiti..ja nisam picka al nisam ni supermen da mirno stojim i cekam da me ona kamencina pogodi u glavu...

brate ako si bio dole zadnje nase gostovanje znas da su nas 90 minuta gadjali svim i svacim,a da je policija rekla da nesmijemo da vratimo,uostalom oni su se zaletili na "mangupe" koji su mogli isto da im vrate jer na onoj skeli imas kamencuga kakvih hoces,plus lesinari nikad onu ogradu nebi preskocili,al posto je Zeljo u pitanju nisam ni sumnjao da ce kazne biti rigorozne! Organizovani pokusaj ubistva one sacice lesinara prema 200-250 mangupa?
Fina Gradska sarajevska raja
-
mma_hz
-
Kontakt:
nisam bio,al ove sezone idem obavezno aBd...pricao mi je za to gadjanje jedan lesinar bas sa ovog foruma...
nije bilo vise od 100 Zeljinih brate..pogledaj snimak vidjeces kako murija udara manijake sto su ostali na ogradi...i tjera ih na skelu..a bilo ih je sto su pobjegli,al to je razumljivo..covjek koji nema straha je budala..il se dobro nasiljio..

FK SARAJEVO.
-
19TM87
-
Kontakt:
eto kako si kontradiktoran kad su vas gadjali vi niste mogli vratiti jer vam policija nije dala da vratite, a mi smo mogli...zbog takvih razmisljanja kao tvoje i jest ovako kako jest...
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
-
alibi
Jedan komentar da se nadovezem.Manijaci su ispali picici jer i oni znaju da sakica lesinara koja je kao prisla ogradi ne smije dalje,zato su se i zaletili hehehehe.E to sto su od nekud spopali kamenje e to je vec drugo.Ok je pokusati izbjeci ali povuc se pred tzv napadacima kojih nije ni bilo desetak jer ostatak je ko ovce cim je izletio sa tribine brze bolje nazad.E sad sta ce donijeti komisija to je najvece zlo.Nekom nece valjati,a ovo sve pisem iz razloga sto su se u skorijoj proslosti desavale iste ili slicne stvari pa su odluke nadleznih komisija uvijek bile ublehaske.Da ne spominjem nasu prekinutu utakmicu nakon FIZICKOG NAPADA na naseg igraca i dodjele borcu pobjede za zelenim stolom....slucaj gavaric da ne spominjem i dan danas ce uci u anale fudbalskih nepravilnosti da igrac sa tri zuta igra i da se susret ne registruje u korist protivnicke ekipe.....Da se razumijemo koliko su kone bile upravu nakon napustanja toliko su sami sebi skocili u stomak.Jer kao sto sad procitah nakon njihove tekme protiv zrinjskog i slicnog scenarija oni su nastavili utakmicu.Ovo sad je mac sa dvije ostrice.I strumfovi to znaju pa sazivaju vanrednu konferenciju da izvrse dodatni pritisak.Da se razumijemo osudjujem desavanja iz BL ali cinjenica je da arsini NISU isti kad su ovakve ili slicne situacije bile.
-
Ferplejko
-
Kontakt:
Ne postoji neka velika slicnost izmedju slucaja u Mostari u ovog u Banjaluci. Protiv Zrinjskog u kupu navijaci domacih nisu uletili u teren vec su raznim predmetima gadjali (i to je gadjalo cca 10 ljudi) igrace (ukljucujuci i svoje!) i sluzbena lica cime su onemogucavali nastavak igre. Onda je fazon bio da se sudije i igraci povuku u svlacionicu kako bi navijaci pomisli da je mec prekinut, a kada su navijaci otisli mec je nastavljen. Ovdje se tribina nije ispraznila iako je i spiker rekao da se treba isprazniti. Ni policija i redari nisu poduzimali apsolutno nikakve fizicke mjere na praznjenju tribine koja se nije ispraznila ni nakon sat vremena (još bilo 300-400 ljudi koji su odozgo gledali sta se desava van stadiona). Pa gdje su bili redari i kornjace pored onih vrata koja su se otvorila ? U Mostaru su bili pa Ultrasi nisu mogli uci na teren. Pojedincni slucajevi uletanja su uvijek moguci (desilo se i na finalu SP), ali da uleti 100-200 huligana ...Osim toga, veliki broj tih huligana je nakon kratkog obracuna sa manijacima i policijom krenuo prema tunelu vjerovatno u zeli da napadne igrace Zelje.
-
mma_hz
-
Kontakt:
http://fcsarajevo.ba/info.php?n=246" onclick="window.open(this.href);return false;
SVAKA CAST NASEM ODBORU...
mada sam misljenja da smo trebali napraviti vandrednu pressicu i sve ovo reci al i ovako svaka im cast..
MI I PORED SVEGA IDEMO NA TITULU!!
FK SARAJEVO.
-
adnanhz
-
Kontakt:
Meni iskreno je ovih saopstenja pun racku sta imas od njih

nista
Svaka cast ljudima u upravi koji pokusavaju normalno radit al stvarno u ovoj ligi se ne moze posteno igrat i pobijedit to je vec svima odavno jasno pa ako treba seljacki igrat igrat cemo ,zaposli par lokalnih kabadahija ,malo razgovor s sudijama prije tekme i cao nema vise zajebancije da te jedna provincija tj. obicno selo zajebaje
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...
-
HZ_ilidzaa
-
Kontakt:
Postao/la HZ_ilidzaa » 26 sep 2011, 16:42
«Upravni odbor FK Sarajevo smatra da se već sada može konstatirati da prvenstvo nije regularno. Dokaz tome su dešavanja u Travniku, Trebinju, Banjaluci, Sarajevu! Nacionalizam, huliganstvo, svakoliko mešetarenje u koje je umiješana i sudijska organizacija, nažalost postalo je stil i metod rada, pravilo po kojima se odvija prvenstvo u fudbalu u BiH.
Iz kola i kolo dešavaju se incidenti u koje je duboko involvirana i sudijska organizacija, mečevi se rješavaju za „zelenim stolom“, afera za aferom! Stiče se utisak da se već zna ko će biti prvi.
Zbog koga se igra fudbal u BiH !? Da li zbog ispoljavanja najnižih nacionalnih i huliganskih nagona, pojedinih sudija, menadžera, funkcionera...!? Način organizacije, odvijanje prvenstva, mešetarstvo, samovolja, nepoštovanje ničega i nikoga u koje su mnogi nečasno uključeni čini takmičenje paradoksalnim! Nepostojanje odgovornosti za odluke, mizerno blage kazne za počinioce samo podhranjuju idući slučaj, ušli smo u krug iz koga povratka nema.
FK Sarajevo je učinio dosta napora da u organizacijskom i kadrovskom smislu da u fer i sportskoj borbi pokuša dostići najviše sportske domete u takmičenju. Kada su pojedinci shvatili da mislimo ozbiljno i kada su „oni koji određuju ko će biti šampion“ shvatili da mislimo ozbiljno, krenula je sudijska lakrdija !
U dvije utakmice, poništena su nam tri regularna gola, dva protiv Leotara i jedan protiv Širokog Brijega!? Protiv Širokog Brijega u Sarajevu jednostavno nismo imali šanse, napadi su nam presjecani čim se naši igrači približe golu Širokog Brijega, poništava nam se regularan gol, osim totalnog i do sada neviđenog bunkera protivnika, svjedoci smo valjanja na terenu igrača Širokog koji se ne sankcioniše poštenim produženjem utakmice, fudbaleri Širokog Brijega su tokom utakmice napravili dvije šanse, jednu nakon grubog udaranja i faula nad našim igračem Zrnanovićem koji sudija nije sankcionisao puštajući „prednost“ i drugi svirajući slobodni udarac iz kojeg je postignut pogodak iz sumnjive ofsajd pozicije!?
Na FK Sarajevo pokrenuta je očita sudijska haranga organizirana u nacionalnim centrima političke moći sa ciljem da se FK Sarajevo skine sa čelne pozicije u šampionatu. Želimo jasno naglasiti da FK Sarajevo ubuduće neće dozvoliti nikakve radnje na svoju štetu. Ukoliko se pojave na bilo koji način rasisitičke i nacionalističke parole i transparenti kao i skanidaranja kojima se veličaju ratni zločinci a posebno «Nož, žica, Srebrenica», FK Sarajevo će napustiti teren zbog raspirivanja i podržavanja huliganstva, šovinizma i naconalizma na stadionima, a shodno pravilima UEFA će tražiti registraciju utakmica u svoju korist.
Svima koji se mogu prepoznati u ovom želimo poručiti da FK Sarajevo neće plaćati ništa i nikoga osim onoga što je pozitivnim propisima predviđeno jer naši donatori i sponzori ne odvajaju sredstva „za te namjene“. To ostavljamo za soldate, bojovnike, đenerale, menadžer, bivše narcisoidne ljubitelje bordo boje i ostale likove koji „znaju kako se to radi“!!!
Što se FK Sarajevo tiče mi ćemo ubuduće praviti analizu suđenja sa vještacima te struke i ako nađemo osnova, podizati krivične prijave zbog očite zloupotrebe položaja i ovlaštenja i nesavjesnog obavljanja funkcije.
Nadamo se da će i neki drugi klubovi slijediti ovaj primjer jer se prosjačenje u Sarajevu i BiH može iskorijenti samo ako se prosjacima ne bude davalo uz poruku «velikim meštrima» u nacionalnim i političkim centrima moći -
MI I PORED SVEGA IDEMO NA TITULU ŠAMPIONA».
Upravni odbor FK Sarajevo
Bravo uprava !
-
hilmo
- Interni moderator
-
Kontakt:
Ovo u saopštenju su sve činjenice, što jest jest....ali ovo mi se najviše sviđa
MI I PORED SVEGA IDEMO NA TITULU ŠAMPIONA
-
alibi
Sve je ovo super i sa svima se slazem,ali treba sa rijeci preci na dijelo.Ja i dan danas spominjem blaza sliskovica i utakmicu u orasju sa zrinjskim,kada je baka povuko ekipu sa terena.SVAKA CAST.Pa koga ce neko vise da pravi budalom,znate li samo kakve frustracije ima ekipa koja vidi da ne moze a mogla bi da promjeni stvari na terenu.I sto je najtuznije neke se stvari konstantno ponavljaju.Pa dokle vise.STOP.Kao sto neko vec spomenu u ovoj seljackoj ligi moras igrati po seljackim pravilima.E onda **** ovu ligu.
-
Neandertalac
-
Kontakt:
Postao/la Neandertalac » 26 sep 2011, 17:26
"Želimo jasno naglasiti da FK Sarajevo ubuduće neće dozvoliti nikakve radnje na svoju štetu. Ukoliko se pojave na bilo koji način rasisitičke i nacionalističke parole i transparenti kao i skandiranja kojima se veličaju ratni zločinci a posebno 'Nož, žica, Srebrenica', FK Sarajevo će napustiti teren zbog raspirivanja i podržavanja huliganstva, šovinizma i nacionalizma na stadionima, a shodno pravilima UEFA-e
će tražiti registraciju utakmica u svoju korist", otkrili su svoje mjere na predstojećim utakmicama.
UO FK Sarajevo tvrdi da se neće na tome zaustaviti pa najavljuje analize suđenja sa vještacima te struke i, ako bude osnova, dizanje krivičnih prijava zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja i nesavjesnog obavljanja funkcije.
Podrzavam ovo sto je receno i svaka cast ljudima koji su se odlucili na ovaj korak ako se nesto slicno bude desilo ( a hoce najvjerovatnije ) . Ne znam kako je citavu utakmicu odsudio onaj na Kosevu ali po meni ono je fakat bila opasna igra , uz opasko da je dosta kasno odreagovao . I jos da dodam kako mi je jedan iz sudijskog vrha licno rekao, da su vam oba gola u Trebinju neregularno ponistena !
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.
DEBUG SSO: [] | STATUS: []