EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 sep 2011, 22:01

ni ja dobar je bio dražen ali kao da je bio preveliki sAmotnjak ...kao da se sve moralo vrtiti oko njega u ekipi u kojoj on igra...za mene je bolji Kukoč npr bio....[/quote]
Oj majko mila...Prvo je Bo bio u top 5 play-eva svijeta,sad je i Kukoc bolji od Drzena!!! :o Bez obzira na tvoje misljenje,kao i na cinjenicu da i sam mnogo volim Kukoca,rijetko ko moze i u recenicu sa Drazenom,a kamoli reci da je bolji od njega!!

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 26 sep 2011, 22:05

NEZALAGANJE je napisao/la:ni ja dobar je bio dražen ali kao da je bio preveliki sAmotnjak ...kao da se sve moralo vrtiti oko njega u ekipi u kojoj on igra...za mene je bolji Kukoč npr bio....
Oj majko mila...Prvo je Bo bio u top 5 play-eva svijeta,sad je i Kukoc bolji od Drzena!!! :o Bez obzira na tvoje misljenje,kao i na cinjenicu da i sam mnogo volim Kukoca,rijetko ko moze i u recenicu sa Drazenom,a kamoli reci da je bolji od njega!![/quote]

hm,moglo bi se do kraja svijeta o tome raspravljati

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 27 sep 2011, 01:36

NEZALAGANJE je napisao/la: Oj majko mila...Prvo je Bo bio u top 5 play-eva svijeta,sad je i Kukoc bolji od Drzena!!! :o Bez obzira na tvoje misljenje,kao i na cinjenicu da i sam mnogo volim Kukoca,rijetko ko moze i u recenicu sa Drazenom,a kamoli reci da je bolji od njega!!
Hajde da ti ne odgovaram u na to prvo, buduci da se osjecam prozvan; ti si svoje argumente iznio, ja svoje. Cijenio bih da tako i ostane.
Za ostatak posta se slazem, sa Drazenom niko sa balkana ne moze u istu recenicu.
Sport je lijek za tijelo i duh.

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 27 sep 2011, 07:49

storm_raider je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Oj majko mila...Prvo je Bo bio u top 5 play-eva svijeta,sad je i Kukoc bolji od Drzena!!! :o Bez obzira na tvoje misljenje,kao i na cinjenicu da i sam mnogo volim Kukoca,rijetko ko moze i u recenicu sa Drazenom,a kamoli reci da je bolji od njega!!
Hajde da ti ne odgovaram u na to prvo, buduci da se osjecam prozvan; ti si svoje argumente iznio, ja svoje. Cijenio bih da tako i ostane.
Za ostatak posta se slazem, sa Drazenom niko sa balkana ne moze u istu recenicu.

i dalje od balkana druze!!
po 60 p je znao cesto zabiti u evropi.
A OLIMPIJA se tog momka najbolje sjeca:))))112 poena!!

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 27 sep 2011, 08:34

doe78 je napisao/la: i dalje od balkana druze!!
Sjećam se jedne utakmice gdje je jedan igrač zabio 60, ali je njegova ekipa ipak izgubila... :mrgreen: da je htio i Kukoč je mogao zabaijati 60, ali nije mu to bio cilj :P :P

nekako mislim da bi pri ocjenjivanju kvalitete igrača i ogledanja ko je bolji, ako je takvo nešto uopšte moguće, lijepo bilo imati neke kriterije...

jedan od mojih kriterija su titule(naravno to nije i jedini), jer osim sposobnosti da se ubaci mnogo poena važna stvar je kako igrač doprinosi ekipi tj da li drugi postaju bolji ili gori uz njega...odnosno da li ekipa kao celina postaje boljom i uspešnijom, a tu je Kukoč bio mnogo sposobniji od Dražena za mene...

naravno i Dražen i Kukoč bili su veliki znalci i atraktivci i koš geteri i asistenti, vođe duhoviti inteligentni atraktivni igrači za zadnje momente, ali Kukoč je pored toga što je osvojio mnoooogo više od Dražena u NBA, izdominirao Dražena i dok su igrali u evropi tako da za mene nema dileme
Zadnja izmjena: Goldy, dana/u 27 sep 2011, 08:56, ukupno mijenjano 2 puta.
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 27 sep 2011, 08:43

Goldy je napisao/la:
Sjećam se jedne utakmice gdje je jedan igrač zabio 60, ali je njegova ekipa ipak izgubila... :mrgreen: da je htio i Kukoč je mogao zabaijati 60, ali nije mu to bio cilj :P :P

Nazalost su drazenove ekipe pobjedivale!!
real madrid to pamti!!
Kukoc nije realnost pored drazena i nije bio u stanju da zabije toliko!!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 27 sep 2011, 08:46

BIHfan je napisao/la:
neno#4 je napisao/la: Jok, to znaci da od njega zelis da napravis vodonosu :roll: :roll:

Velikim igracem se postaje na nacin, sto igrac ima ovlasti kada se lomi utakmica. Moze on da sutira tokom utakmice i po 20 lopti, ako nema ono nesto, nikada od njega nece biti vrhunski materijal.

Pa evo dao sam primjer Valanciunasa, i kako covjek sa 19 godina ravnopravno dijeli minutazu i neke utakmice je cak u prvi plan izbio.

A da na pricam o Kukocu, Radji i sa koliko godina su ljudi postajali nosioci..I sta su sve radili...
Mozda ti ne razumijes o cemu se prica. Ja govorim o vrhunskim igracima...

A Nihad je trebao da bude jedan od njih...
Citas li ti sta ja pisem. Valanciunas eto po tebi bio nosioc i jel donio medalju Litvi? Nije, zato Bgt ne prosipaj se. Moze igrac biti nosioc sa kolko hoces godina, ali da bi bio nosioc i osvajajo titule treba imat mnogo vise od 20 godina kako ti kazes.
Ko prica o medalji?
Ja pricam o nosiocu tima, covjece shvati.

Sto mi ne odgovori za Kukoca?
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 27 sep 2011, 08:49

dema je napisao/la:neno ti si iskompleksirana tetkica,znas li to ,smijesno je objasnjavat nekom kosarku kome se ista objasnjava na kaficama.Tebi je deckicu vrhunac kosarke Partizan.Nosioc ekipe mu Jonas a bio lik neki 4 strijelac ekipe i tak 4 ili 5 skakac svoje ekipe. Toliko neznanja iz tebe ispada da kad bi cijeli forum skupili na jedno mjesto ti bi opet vise gluposti izrekao.A to za lupetanje si vidio od mene jadan ti,pa sad vidim svi ti lupetaju cim znaju vise od tebe.

Ti si nosioc ovog foruma po kolicini neznanja i gluposti koje iznosis.

Kamo srece da mozes bar 1 moj post procitat i shvatit,ali to je nemoguce ipak to nije KAFICA,ovo je kosarka.
S tobom ne vrijedi raspravljati. Tebi je vrh kosarke Joakim Noah i njegova odbrana.
Ja od tebe nesto vidio :lol: :lol: :lol:
Pa do prije dva mjeseca nisi znao napisati post sa velikim slovima :lol: :lol: :lol:

Tvoji postovi su za anale, ali prosipanja...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 27 sep 2011, 08:53

doe78 je napisao/la:
real madrid to pamti!!
3 x zaredom Kukoč JE VODIO siromašnu i autsajdersku Jugoplastiku do trona Evrope ...Dražen mu nije mogao ništa...bio je potpuno zasjenjen....dakle Draženove ekipe nisu pobjeđivale Kukočeve jesu i sasvim je jasno bilo ko je bolji....mogao je Kukoč zabiti 60 ali on nije igrač sa takvim stilom on se podredio EKIPI... pročitaj moj post o kriterijima kvalitete igrača iznad.... za kvalitet nije dovoljno dati mnogo poena...treba igrati i obranu treba voditi računa o tome da se i drugi razigraju da se inspirišu da razviju samopouzdanje i vjeru u pobjedu

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 27 sep 2011, 09:55

doe78 je napisao/la:

Apsolutno se slazem, i dalje od balkana. :)
To je uradio kadetskoj ekipi olimpije, buduci da su greskom poslali kadetski tim, a ne seniorski ali opet ne umanjuje njegove kvalitete. Drazen je tek trebao da odigra svoje najbolje utakmice..
Sport je lijek za tijelo i duh.

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 27 sep 2011, 10:20

Goldy je napisao/la:
doe78 je napisao/la:
real madrid to pamti!!
3 x zaredom Kukoč JE VODIO siromašnu i autsajdersku Jugoplastiku do trona Evrope ...Dražen mu nije mogao ništa...bio je potpuno zasjenjen....dakle Draženove ekipe nisu pobjeđivale Kukočeve jesu i sasvim je jasno bilo ko je bolji....mogao je Kukoč zabiti 60 ali on nije igrač sa takvim stilom on se podredio EKIPI... pročitaj moj post o kriterijima kvalitete igrača iznad.... za kvalitet nije dovoljno dati mnogo poena...treba igrati i obranu treba voditi računa o tome da se i drugi razigraju da se inspirišu da razviju samopouzdanje i vjeru u pobjedu

bila nekad jedna cibona 80 godina:)) hheheh.

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 27 sep 2011, 10:54

doe78 je napisao/la:
Goldy je napisao/la:
doe78 je napisao/la:
real madrid to pamti!!

bila nekad jedna cibona 80 godina:)) hheheh.
tad kad je drazen osvajao u evropi kukoc nije ni igrao...kad se Kukoc pojavio odmah je preuzeo dominaciju nad njim i to je bilo dijelom u 80-im...

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 27 sep 2011, 12:48

@goldy

tad kad je drazen osvajao u evropi kukoc nije ni igrao...kad se Kukoc pojavio odmah je preuzeo dominaciju nad njim i to je bilo dijelom u 80-im...[/quote]

Pink panter je osvajao kad je drazen otisao heheh!!

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 27 sep 2011, 14:25

malo sam čačkao po wikipediji razmišljajući o ovom topicu te sam pročitao da je

Nakon odlaska Jordana i Pippena 1999, momčad Bullsa bila u preustroju. Kukoč je te sezone bio prvi strijelac, skakač i asistent Bullsa

dal je ovo moguće ljudi? da jedan igrač bude prvi strijelac , skakač i assistent neke NBA ekipe?...može li netko ko se razumije u nba statistiku provjeriti na kredibilnom sajtu i potvrditi ili opovrgnuti ovo?

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 27 sep 2011, 15:58

neno#4 je napisao/la:
dema je napisao/la:neno ti si iskompleksirana tetkica,znas li to ,smijesno je objasnjavat nekom kosarku kome se ista objasnjava na kaficama.Tebi je deckicu vrhunac kosarke Partizan.Nosioc ekipe mu Jonas a bio lik neki 4 strijelac ekipe i tak 4 ili 5 skakac svoje ekipe. Toliko neznanja iz tebe ispada da kad bi cijeli forum skupili na jedno mjesto ti bi opet vise gluposti izrekao.A to za lupetanje si vidio od mene jadan ti,pa sad vidim svi ti lupetaju cim znaju vise od tebe.

Ti si nosioc ovog foruma po kolicini neznanja i gluposti koje iznosis.

Kamo srece da mozes bar 1 moj post procitat i shvatit,ali to je nemoguce ipak to nije KAFICA,ovo je kosarka.
S tobom ne vrijedi raspravljati. Tebi je vrh kosarke Joakim Noah i njegova odbrana.
Ja od tebe nesto vidio :lol: :lol: :lol:
Pa do prije dva mjeseca nisi znao napisati post sa velikim slovima :lol: :lol: :lol:

Tvoji postovi su za anale, ali prosipanja...
TETKICE,najveca si neznalica na forumu,smijesan lik totalno,ajde drzi se ti svog traca,nije ovo za tebe ,nosioce neznanja
-tetkica jos ne zna sta znaci nosioc tima,zato mu djaba objasnjavate
-lik misli da je igrac na vrhuncu s 20g,kaze reference stice po kafama,ovo je nenica rekla
-nenica misli da su Srbi izmislili kosarku i da je Duda najbolji trener svih vremena
-tetkica zna koje repke NIKAD nece uzet titule
-cak zna i predvidja buducnost mnogim igracima
-ako mislite da ista znate o basketu onda se varate,jer samo tetkica zna sve a neznalice tipa NBA trenera,FIBA strucnjaka i ostali su za njega preglupi
-zato molim sve trenere svijeta,sve profesore i doktore sporta,NBA igrace itd da dodju u Sarajevo kod VELIKOG,NAJVECEG zivuceg strucnjaka da im objasni sta je to basket,koji igrac je najbolji,koja ekipe itd
-koji mi imamo kapital,nismo svjesni,svi cemo doci da nas poduci covjek cije reference su stecene u najpoznatijim,najprestiznijim,najelitnim Sarajevskim kaficima
Zadnja izmjena: dema, dana/u 27 sep 2011, 17:09, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 sep 2011, 16:57

Pink panter je osvajao kad je drazen otisao heheh!![/quote]
Ne bas,1988 je Drazen jos bio u Ciboni,kada je Jugoplastika uzela titulu pobjedivsi Partizana u finalu....Medjutim,u medjusobnom duelu te iste godine u kupu,Cibona ih je pobijedila! :D @doe78 nema smisla druze da repliciras momku u ovoj raspravi.....cinjenice,statistika pa i svi kosarkaski strucnjaci znaju i ukazuju da je Drazen bio fenomen koji se radja jednom u hiljadu godina....pa covjece,zabio 62 poena u FINALU Kupa Evrope ,danas citavi timovi toliko ne mogu da daju u finalu :o treba li daljnja rasprava!!!???? P.S.Decko i napisa da Drazen nje mogao nista Kukocu... :roll: :roll: ja ne znam samo ko je onda bio vodja reprezentacije Juge tada i ko je njima svima (Radja,Kukoc,Divac...)bio uzor!?? Slijedi nagrada Skoda Octavia sa full opremom,ko pogodi... :lol: :lol: :lol:

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 27 sep 2011, 20:04

doe78 je napisao/la:

i bio rupa u obrani,zabio je 112 juniorima olimpije,ne prvoj momčadi,a i babić iz zadra je na jednoj tekmi zabio 144 poena

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 27 sep 2011, 20:07

doe78 je napisao/la:
Goldy je napisao/la:

real madrid to pamti!!

ni dražen nije bio u stanju da igra kao kukoč

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 27 sep 2011, 20:12

doe78 je napisao/la:@goldy

tad kad je drazen osvajao u evropi kukoc nije ni igrao...kad se Kukoc pojavio odmah je preuzeo dominaciju nad njim i to je bilo dijelom u 80-im...

Pink panter je osvajao kad je drazen otisao heheh!![/quote]

baš i nije,kad su splićani prvi put postali prvaci evrope dražen je igrao u evropi

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 27 sep 2011, 20:18

NEZALAGANJE je napisao/la:Pink panter je osvajao kad je drazen otisao heheh!!
Ne bas,1988 je Drazen jos bio u Ciboni,kada je Jugoplastika uzela titulu pobjedivsi Partizana u finalu....Medjutim,u medjusobnom duelu te iste godine u kupu,Cibona ih je pobijedila! :D @doe78 nema smisla druze da repliciras momku u ovoj raspravi.....cinjenice,statistika pa i svi kosarkaski strucnjaci znaju i ukazuju da je Drazen bio fenomen koji se radja jednom u hiljadu godina....pa covjece,zabio 62 poena u FINALU Kupa Evrope ,danas citavi timovi toliko ne mogu da daju u finalu :o treba li daljnja rasprava!!!???? P.S.Decko i napisa da Drazen nje mogao nista Kukocu... :roll: :roll: ja ne znam samo ko je onda bio vodja reprezentacije Juge tada i ko je njima svima (Radja,Kukoc,Divac...)bio uzor!?? Slijedi nagrada Skoda Octavia sa full opremom,ko pogodi... :lol: :lol: :lol:[/quote]

ne umanjujem draženovu veličinu kao igrača ali on je 1989. imao 25godina i bio u najboljim godinama za razliku od npr. kukoča koji ni 21 godinu još nije imao,a ako će se upoređivati karijere smiješno je spominjati pojedinačne učinke ,i kukoč je imao fantastične tekme i učinke kakve dražen nije imao

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.