FK Lokomotiva Mostar

remistarmo
Kontakt:

Re: FK Lokomotiva Mostar

Post Postao/la remistarmo » 18 sep 2011, 19:19

vm22 je napisao/la:pa to vam kazem, tribina nema, jedino neko kome nije mrsko stajati citavu takmu na 40 stepeni... Jedini koji je uletio u teren je bio predstavnik kamesnice i zbog njega je nastala jos veca frka :roll:
Lokosi su minimalnom pobjedom došli do prvih bodova. Utakmica je odigrana po sparnom i vrućem vremenu, pa je sudija bio primoran da na kratko prekida meč, da bi se igrači osvježili. Domaći su imali više od igre, stvarali su povoljne prilike za gol, ali bez izrazitog golgetera šanse su odlazile u nepovrat. Radost Lokosima donio je Velid Zolj u 85 minuti,.kada je izbio sam pred Madžara i poslao loptu u mrežu. Nakon primljenog gola, a i tokom cijele utakmice, dolazilo je do oštrih startova i puno nezadovoljstva igrača na terenu, pa je sudija Musa, dijeljenjem žutih kartona, pokušavao smiriti tenzije.U 60 minuti, poslije dva žuta kartona, pocrvenio je Omazić, a potom u 90 minuti, nakon koškanja Ćorića i Čondića, došlo je prekida utakmice.U teren je utrčao predstavnik gostiju Ivan Pavlović, što je unijelo još veću pometnju, pa su gosti nakratko napustili stadion u Vrapčićima. Nakon dužeg prekida i uvjeravanja, gosti su se vratili da odigraju do kraja, a Mateo Musa, glavni sudija, pokazao je crvene kartone Ćoriću i Čondiću.
http://www.****.ba/clanak/citaj/ ... okosaldquo" onclick="window.open(this.href);return false;

hnkvisici
Kontakt:

Post Postao/la hnkvisici » 18 sep 2011, 22:25

remistarmo je napisao/la:
vm22 je napisao/la:pa to vam kazem, tribina nema, jedino neko kome nije mrsko stajati citavu takmu na 40 stepeni... Jedini koji je uletio u teren je bio predstavnik kamesnice i zbog njega je nastala jos veca frka :roll:
Lokosi su minimalnom pobjedom došli do prvih bodova. Utakmica je odigrana po sparnom i vrućem vremenu, pa je sudija bio primoran da na kratko prekida meč, da bi se igrači osvježili. Domaći su imali više od igre, stvarali su povoljne prilike za gol, ali bez izrazitog golgetera šanse su odlazile u nepovrat. Radost Lokosima donio je Velid Zolj u 85 minuti,.kada je izbio sam pred Madžara i poslao loptu u mrežu. Nakon primljenog gola, a i tokom cijele utakmice, dolazilo je do oštrih startova i puno nezadovoljstva igrača na terenu, pa je sudija Musa, dijeljenjem žutih kartona, pokušavao smiriti tenzije.U 60 minuti, poslije dva žuta kartona, pocrvenio je Omazić, a potom u 90 minuti, nakon koškanja Ćorića i Čondića, došlo je prekida utakmice.U teren je utrčao predstavnik gostiju Ivan Pavlović, što je unijelo još veću pometnju, pa su gosti nakratko napustili stadion u Vrapčićima. Nakon dužeg prekida i uvjeravanja, gosti su se vratili da odigraju do kraja, a Mateo Musa, glavni sudija, pokazao je crvene kartone Ćoriću i Čondiću.
http://www.****.ba/clanak/citaj/ ... okosaldquo" onclick="window.open(this.href);return false;
Danas smo mi gostovali u Kamešnici. Njihov igrač prije utakmice nam je pričao da su "navijači" Lokomotive preskočili ogradu i započeli fizički okršaj sa njima. Tko sad laže?
A inače, ne znam šta se oni bune kad su gori od vas... Nikom ništa, nego ima ona stara poznata izreka: "Doći ćete i vi kod nas".
www.facebook.com/hnkvisici

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 18 sep 2011, 22:38

Danas smo mi gostovali u Kamešnici. Njihov igrač prije utakmice nam je pričao da su "navijači" Lokomotive preskočili ogradu i započeli fizički okršaj sa njima. Tko sad laže?
A inače, ne znam šta se oni bune kad su gori od vas... Nikom ništa, nego ima ona stara poznata izreka: "Doći ćete i vi kod nas".
:lol: :lol: :lol: HAHAAHHAHA Pa ocito je da laze. svi ti fino kazu: NA UTAKMICI LOKOMOTIVE NEMA GLEDALACA A NEMA NI TRIBINE NA STADIONU
Jedini ko je uletio u teren je PREDSTAVNIK KAMESNICE I ON JE DONIO JES VECU FRKU

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 18 sep 2011, 22:46

Tomislav - Lokomotiva 3 : 0

Tablica:
1. Brotnjo 5 5 0 0 15:2 15
2. Tomislav 5 4 0 1 13:5 12
3. Stolac 5 4 0 1 11:6 12
4.Troglav 5 3 1 1 16:5 10
5. Sloga Uskoplje 5 3 1 1 10:3 10
6. Kamešnica 5 3 0 2 6:7 9
7. Turbina 5 2 2 1 8:5 8
8. Grude 5 2 1 2 8:6 7
9. Kupres 5 2 1 2 7:5 7
10. Igman 5 2 1 2 9:8 7
11. Višići 5 2 0 3 5:7 6
12. Sloga Ljubuški 5 2 0 3 10:18 6
13. Lokomotiva 5 1 0 4 1:11 3
14. Bigeste 5 1 0 4 2:13 3
13. Posušje 5 0 1 3 6:9 1
16. Klis 5 0 0 5 2:16 0

hnkvisici
Kontakt:

Post Postao/la hnkvisici » 18 sep 2011, 22:58

vm22 je napisao/la:
:lol: :lol: :lol: HAHAAHHAHA Pa ocito je da laze. svi ti fino kazu: NA UTAKMICI LOKOMOTIVE NEMA GLEDALACA A NEMA NI TRIBINE NA STADIONU
Jedini ko je uletio u teren je PREDSTAVNIK KAMESNICE I ON JE DONIO JES VECU FRKU
A to je onaj kreten, ne čudi me od njega ništa, a dobio je crveni u Vrapčićima, jer bio je danas iza klupe, a ne na njoj i vikao gluposti čitavu utakmicu.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 18 sep 2011, 23:41

Mogao je bar nesto bolje smisliti :roll: Cuj navijaci na utakmici Lokomotive :roll: :lol: :lol: :lol:

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 19 sep 2011, 00:18

hnkvisici je napisao/la:
vm22 je napisao/la:
A to je onaj kreten, ne čudi me od njega ništa, a dobio je crveni u Vrapčićima, jer bio je danas iza klupe, a ne na njoj i vikao gluposti čitavu utakmicu.
Samo se vi nemojte javljati.Dobio sam informaciju da je danas u Kamešnici bilo sve ok,i to mi govori covjek iz Čapljine.Ti vjerojatno mislis na Čondića i igrača i trenera koji je u Mostaru dobio crveni.I samo mi kazi,za sto ste danas bili pokradeni pa kazes da ce doci i oni kod vas??? Da malo ispitamo to!!!?

hnkvisici
Kontakt:

Post Postao/la hnkvisici » 19 sep 2011, 01:26

ŠB.TRN je napisao/la: Samo se vi nemojte javljati.Dobio sam informaciju da je danas u Kamešnici bilo sve ok,i to mi govori covjek iz Čapljine.Ti vjerojatno mislis na Čondića i igrača i trenera koji je u Mostaru dobio crveni.I samo mi kazi,za sto ste danas bili pokradeni pa kazes da ce doci i oni kod vas??? Da malo ispitamo to!!!?
Doći će kod nas jer tako funkcionira prvenstvo. Svaka ekipa igra sa svakim dvije utakmice, jednu kući i jednu u gostima. Pošto smo igrali u Podhumu, na proljeće igramo u Višićima. Zar to treba objašnjavati? :mrgreen:
Zadnja izmjena: hnkvisici, dana/u 23 sep 2011, 15:44, ukupno mijenjano 1 put.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 27 sep 2011, 14:06

Lokosi remizirali

Lokomotiva – Sloga (Ljubuški) 1:1(1:0)

Sudije: Dženadin Podrum (Konjic), Elvir Čilić (Jablanica), Davor Prce (Stolac)

Strijelci: Kajan (32') za Lokomotivu, Bulić (52') za Slogu (Lj)

Lokomotiva: Šuta, Razić, Kajan, A.Ćorić, Torlo, Mušić, Kovačević, V.Zolj.T.Zolj, Baljić, Bešo(Soldin) Trener: Mehmed Agović

Sloga (Lj). Sušac, Bunoza, Gadže, Petković, Vučić, Jelčić, Vidović (Tolj), Bulić, Bezer, Džajić, Grizelj. Trener:Željko Landeka

Lokomotiva i Sloga podijelili su bodove .Mladi tim Lokosa, u kome je bilo nekoliko kadeta, pružio je čvrst otpor znatno spemnijim Ljubušacima, koji su došli s nadom da osvoje puni plijen. Veći dio utakmice igralo se na polovini Lokosa, ali sve napore gostiju za postizanjem gola neprobojna odbrana domaćih je uspješno riješavala. Lokosi u 32 minuti, preko Kajana iz slobodnog udarca, dolaze u vođstvo i s tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme.U drugom poluvremenu, gosti imaju više od igre. U 52 minuti,.sa nekih 25 metara, Bulić je iznenadio Šutu. Džoker sa klupe Tolj mogao je u 85 minuti riješiti utakmicu, kada je sam izbio pred Šutu, ali njegov udarac golman Mostaraca uspijeva da skrene u korner.

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 02 okt 2011, 13:19

Kako izgubiše od klisa? :shock:
Sloga Uskoplje

Rdje94
Kontakt:

Post Postao/la Rdje94 » 02 okt 2011, 14:35

slogauskoplje je napisao/la:Kako izgubiše od klisa? :shock:
Uopće nije iznenađenje. Gledao sam obe momčadi. Lokomotiva je izgledala prilično loše protiv Sloge kući (1:1). Klisa smo dobili 6:0 i stvarno nam je sve živo ulazilo, Klis je imao malo nezgodan raspored, i otkinut će oni bodova kod kuće. Po meni su to podjednake momčadi samo što je Klis imao prednost domaćeg terena.
NK Ljubuški + Millwall = No one likes us we don't care!

remistarmo
Kontakt:

Post Postao/la remistarmo » 02 okt 2011, 16:37

slogauskoplje je napisao/la:Kako izgubiše od klisa? :shock:

evo sta pise na portalu hnksloga.ba:

G_9993: Zatim svaki kontakt sa Klisanima se svira kao faul, igrac Lokomotive prelazi golmana koji ga pritom vuce za nogu i ne svira se ocigledan penal za Lokose.
G_9993: Da si bio na utakmici u Konjicu sve bi ti bilo jasno. Sudija vec u 10. min svira ne postojeci penal Klisanima, koji se izvodi sa 8,5 metara, dok na drugoj strani penal iznosi 12,5 m. G_9993: A na sve to su ukazivale riijeci sudije Cilica koji je prije utakmice reko da ce biti 20-30 % domacinsko sudjenje.... Sramota

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 02 okt 2011, 16:38

ništa novo na drugoligaškim terenima...
Sloga Uskoplje

plavobijeli
Kontakt:

Post Postao/la plavobijeli » 15 okt 2011, 19:18

Bravo momcima iz Lokomotive na prikazanom u Livnu,odigrali su hrabro i pošteno utakmicu i drago mi je ih uvjek pogledati i nadam se da će ovako biti i na proljeće.Bodoviće doći treba biti samo strpljiv.

remistarmo
Kontakt:

Post Postao/la remistarmo » 06 nov 2011, 13:48

Lokomotiva-Bigeste 4:1
FOTO: „Dječji vrtić“ Meše Agovića potopio Bigeste
Lokosi, svjesni situacije u kojoj se nalaze, krenuli su agresivno i napadački, što im je na kraju donijelo zasluženu pobjedu i tri nova boda, koja će im puno značiti u borbi za opstanak

http://www.****.ba/clanak/citaj/ ... io-bigeste" onclick="window.open(this.href);return false;

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 21 nov 2011, 14:44

Lokomotiva-Sloga(Gornji Vakuf/Uskoplje)

Izabranicu Ibre Zukanovića odnijeli su iz Mosatara sva tri boda golom Jurine u 65 'nakon grube greške zadnje linije Lokosa,Jurina je neodbranjivo šutirao volej udarcem u desni ugao te tako iznenadio Djonku.U nastavku su domaći imali nekoliko izglednih prilika za gol,ali odbrana Sloge je bila neosvojiva tvrđava.Najpovoljnija šansa se ukazala u 85 kada je Enis Ćorić predlibrao golmana te ubacio loptu pred prazan gol,ali niko od domaćih igrača nije pratio akciju. Na kraju utakmice Ibro Zukanović trener Sloge i bivši selektor mlade reprezentacije BiH je kazao“ Znamo da je ovdje u Vrapčićima uvijek teško igrati.Ekipa Lokomotive je mlada ekipa,poletna,ima nekoliko izuzetno kvalitetnih prvotimaca koji sigurno zaslužuju da igraju i u višem rangu.Teren je ovakav ,kakav jeste.Znali smo da neće biti puno golova,ali mi smo uspjeli dati gol i uzeti tri boda“.

Lokomotiva-Sloga (GV/US) 0:1 (0:0)

Stadion Vrapčići: Sudije :Majkl Proleta,Armin Ćerić,Jure Musa

Delegat:Anto Milić

Lokomotiva:Đonko,Soldin,Razić,A.Ćorić,Alajbegović,Mušić,Begović,Zolj(Torlo),Kajan(Mutilović),Baljić(E.Ćorić),Bešo.Trener:Mehmed Agović.

Sloga:Kaltak,Latić,Ćatić,Jozukić,Husić,Katović(Lendić),Garib,Grubeša,Zec(Demirović) Martinović,Jurina(Ravnjak).Trener:Ibro Zukanović.

Lokosi trenutno nakon petnaest kola zauzimaju predposljednje mjesto ispred Klisa sa 10 bodova.

remistarmo
Kontakt:

Post Postao/la remistarmo » 22 feb 2012, 15:04

Adis Obad, šef stručnog štaba „Lokosa“
Adis Obad, bivši fudbaler Veleža i donedavno jedan od članova stručnog štaba „rođenih“, novi je šef stručnog štaba Lokomotive.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 22 feb 2012, 21:59

Adis Obad je novi šef stručnog štaba Lokomotive

Adis Obad je novi šef stručnog štaba Lokomotive.U fudbalskom svijetu ovaj trener nije nepoznato ime.

Svoj prvi debi sa loptom imao je u Lokomotivi davne 1988 godine pod nadzorom Šefika Fike Kalajdžića.U bogatoj sportskoj karijeri više od dvanaest godina proveo je u Veležu,a igrao je i u Oberhausenu i sarajevskom Željezničaru.Igračku karijeru završio je 2010 godine u Veležu,da bi se potom posvetio trenerskom potzivu.Posjeduje A i B licencu trenera.Kao trener svoje znanje je sticao uz Mitrovića,Odovića i Varešanovića,a često puta i samostalno na klupi Veleža.

Iz razgovora sa Adisom Obadom za Novu Slobodu saznajemo da se vrlo rado odazvao pozivu Lokosa,sa kojima će nastaviti dosadašnju praksu afirmisanja mladih igrača.I ako se Lokomotiva nalazi u nezavidnom položaju na tabeli,te hronična boljka neefiklasne navale ovaj nekada rasni strijelac se ne boji posla .Pred novim šefom je težak zadatak da klub izvuče iz te krize u što ne sumnjamo.

Zaželimo mu uspješan rad u nastavku prvenstva

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 29 feb 2012, 18:29

„Lokosi“ krenuli sa pripremama

Novoizabrani šef stručnog štaba Lokomotive, Adis Obad izvršio je prozivku, te se upoznao sa igračima na koje računa za proljetni dio prvenstva.

„Kasno smo krenuli sa pripremama. Zbog elementarne nepogode, stadion je dugo bio prekriven velikim naslagama snijega, te nije bilo moguće treniranje na njemu. Ekipa se nalazi u nezavidnom položaju na tabeli, navalna petorka je u petnaest utakmica postigla samo deset golova, pa je pred nama težak zadatak da se ekipa fizički, a posebno psihički pripremi za nove podvige i bijeg iz donjeg dijela tabele“, kazao je Obad.

Na početak priprema javili su se :Soldin, Šuta, Zolj, Razić, Čorić A., Ćorić E., Kajan, Kovačević, Torlo, Bešo, Ćorić J., Elezović, Đono, Batlak, Balalić, Kalajdžić, Čopelj, Idrizović, Jusufbašić, Kruškonja.
Igračima su se obratili i direktor kluba Emir Ćupina, Dževad Bajrektarević i Mehmed Agović. Posebno je ukazano na dobru saradnju sa premijerligašem Veležom, od koga se očekuje pomoć u igračkom kadru, kao i prethodnih sezona. Trenutno su u Lokomotivi iz Veleža Šuta i Kovačević, a očekuje se dolazak još nekih igrača.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.