Francuska - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

velez_mostar
Kontakt:

Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH

Post Postao/la velez_mostar » 27 sep 2011, 16:39

Definitivno nije dobro drasticno mijenjati ekipu pred vazne susrete, ali isto tako nije dobro biti toliko providan i zvati iste igrace, uvijek isti igraci na terenu, u istim ulogama, pa to je u stanju procitati i luxemburski trener, a kamoli francuski.

Moje misljenje je da je Jahica mogao pozvati, taj igrac moze dobro doci u defanzivi, na skoro svim pozicijama, dosta trci, pokretljiv je, i u slucaju dobrog rezultata u Francuskoj mogao je pomoci pri zatvaranju utakmice.

S druge strane, mogao je u utakmici protiv Luxa, nakon 2-0 uvesti nekog novog napadaca kako bi "snimio" kako funkcionira sa ekipom, i koje su mu stvarne kvalitete.

Muslimovic je, po meni, dobar izbor za zvati, on nedostatak forme kompenzira borbenoscu, snagom, i definitivno zeljom za igrom.

Uostalom, nema smisla razbijati glavu odlukama trenera, sta je tu je, ne moze se nista promjeniti, i to je to, bodricemo ekipu, navijati, i ocekivati cudo bez obzira koliko do njega bilo tesko doci.

nihco

Post Postao/la nihco » 27 sep 2011, 17:03

_dreamer_ je napisao/la: Ako se to desi, ti ces prvi stojati u redu i vikati "jesam li vam rekao". Mi cemo reci "jesi, kralju nas". Susic ce se udarati nogom u gujicu, vjerovatno cemo zijaniti od Francuske, ali cemo ici dobrano ocisceni od kartona u utakmice baraza, za koje ce Susic, poucen greskama, zovnuti i te igrace sto spominjete. Jel valja tako?
necu, nije meni cilj biti u pravu, po svaku cijenu, nego ukazati na greske, a one su evidentne. jedino objasnjenje je da je pape unaprijed otpisao utakmicu s francuskom ali bi onda u njoj trebao cistiti kartone za baraz,najgore bi bilo da u baraz udjemo desetkovani.
Sent from my Commodore 64

nihco

Post Postao/la nihco » 27 sep 2011, 17:09

ja jos jednom ponavljam, nije vise u pitanju kvalitet igraca koji ce biti pozvani ,nego njihov broj. lako se moze desiti da u francusku idemo sa 13-14 igraca. onda cemo igrace ganjati po pl, posudjivati iz u21, nije li bolje odmah pozvati jos 7-8 igraca , da budu pri ruci?
svim normalnim reprezentacijama je siri spisak pozvanih igraca 26-27, sta je tu lose?

nihco

Post Postao/la nihco » 27 sep 2011, 17:20

evo sta je rekao,
-Mi se moramo koncentrisati na susret sa Luksemburgom. Protiv Luksemburga namjeravam izvesti najbolju ekipu, a onda protiv Francuske se možda budem bavio nekim eksperimentima.-
ovo je odgovor, sve ukazuje na to da je pape utakmicu s francuskom unaprijed predao i bavice se nekim eksperimentima,mozda cistiti kartone,.......dobro i to je neki koncept,i to je bolje nego napamet, doduse to ga ne opravdava od nepozivanja dovoljnog broja igraca, taman da prpotiv francuza eksperimentise.

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 27 sep 2011, 17:54

nihco je napisao/la:evo sta je rekao,
-Mi se moramo koncentrisati na susret sa Luksemburgom. Protiv Luksemburga namjeravam izvesti najbolju ekipu, a onda protiv Francuske se možda budem bavio nekim eksperimentima.-
ovo je odgovor, sve ukazuje na to da je pape utakmicu s francuskom unaprijed predao i bavice se nekim eksperimentima,mozda cistiti kartone,.......dobro i to je neki koncept,i to je bolje nego napamet, doduse to ga ne opravdava od nepozivanja dovoljnog broja igraca, taman da prpotiv francuza eksperimentise.
Ako je to zaista rekao, onda halali Mujo i bod u Parizu.
A onih 20.000 dusa ukljucujuci mene idu posrani nazad jer ce eksperimentisanje proci uzasno sa ovim kadrom.
Nista bolje muciti se dvije utakmice nego jednu, mi uvijek idemo tezim putem. Isto kao de ce u barazu biti lagani protivnici i kao da necemo igrati u gostima. Divno ako je zaista tako rekao.

A sa Luxemburgom najjaci sastav, tu ako padne neki zuti zaista i nece ko kvalitetan imati istracati na travnjak u Parizu.

Moja prognoza nakon Susicevih izjava:

-------------------Dzeko---------------
---Mujdza---Spahic--Visca---Papac--
----------------Zahirovic---------------
------------Pjanic---Medunjanin------
----Ibisevic--------------------Lulic---
------------------Pandza---------------

Kad smo se vec predali u Parizu onda treba isprobati i Pandzu malo isturenije, Dzeko nek se malo odmori, ha ja. Visca nek naknadno dobije poziv. Svakako je pozvo nekih 20tak igraca od kojih 5 torica igraju istu poziciju.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 27 sep 2011, 18:00

Polako cu dobiti Cir slusajuci Papetove izjave i komentarisuci njegove glupe poteze. Pa svaki trener bi poxelio da ima majsotricu i rekao da ce sve uciniti da njegova ekipa dobije a ON ce ekperimentisati. A sit sam njegove glupe price o tome da mi nemamo igraca, pa imamo igraca da sastavimo 4 solidne ekipe.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 27 sep 2011, 18:08

I opet ista prica pozivanje 5 igraca koji igraju istu poziciju, nemogu vjerovati a pozvao je samo 5 odbranbeni tu stvarno nema vise nikakve logike.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 27 sep 2011, 18:16

Evo jedan citava ekipa igraca koji su mogli dobiti poziv jel nisu nista losiji od polovice ovih koji su pozvani:
Buric-Vranjes-Cocalic-Jahic-Subasic-Jovanovic-Ljevakovic-Hadzic-Stavanovic-Bukva-Mahmutovic.
I sa ovakvim sastavom bih komotno dobili Luksemburg. Dobro moram priznati da neznam da li Hadzic i Bukva imaju drzavljanstvo al svakako se treba Savez potruditi da to rijesi.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 27 sep 2011, 18:16

slika
Čelik Zenica 1945

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 27 sep 2011, 18:20

svaka cast Susicu! Hvala bogu pa ponovo imamo realnog trenera.

Budimo iskreni, mi imamo 12,23% sansu da pobijedimo Francuze(U sred Pariza), a da se ne zaboravi ko je i sta je Michel Platini. Sigurno ce igraci cistit kartone protiv Lux i zbog toga cemo eksperimentisat u Parizu jer onda ce svi moci imati pravo nastupa u aBd barazu. Skontaj te da je zaista nemoguce pobijedit Francuze u ovom slucaju. Neka Sajo izvede najjaci sastav protiv Francuza, nasi momci se bore, par njih dobije zute kartone i na kraju u najboljem slucaju izvucemo remi...opet nas baraz ceka i u tom slucaju fali nam par igraca iz udarne postave sto je ogroman hendikep i "2 game playoff".

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 27 sep 2011, 18:24

AÐ_Official je napisao/la:svaka cast Susicu! Hvala bogu pa ponovo imamo realnog trenera.

Budimo iskreni, mi imamo 12,23% sansu da pobijedimo Francuze(U sred Pariza), a da se ne zaboravi ko je i sta je Michel Platini. Sigurno ce igraci cistit kartone protiv Lux i zbog toga cemo eksperimentisat u Parizu jer onda ce svi moci imati pravo nastupa u aBd barazu. Skontaj te da je zaista nemoguce pobijedit Francuze u ovom slucaju. Neka Sajo izvede najjaci sastav protiv Francuza, nasi momci se bore, par njih dobije zute kartone i na kraju u najboljem slucaju izvucemo remi...opet nas baraz ceka i u tom slucaju fali nam par igraca iz udarne postave sto je ogroman hendikep i "2 game playoff".
ako cemo stvarno tako Kukavicki razmisljati onda netrba ni ici na Euro, Pa ja bih vise volio da se borimo protiv Francuza i da knap izgubimo pa da i ipanemo u barazu makar smo hrabro odigrali a ne ko pickice cistiti kartone.

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 27 sep 2011, 18:33

AÐ_Official je napisao/la:svaka cast Susicu! Hvala bogu pa ponovo imamo realnog trenera.

naj realniji post dosad potpis

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 27 sep 2011, 18:35

vendeta87 je napisao/la:
ako cemo stvarno tako Kukavicki razmisljati onda netrba ni ici na Euro, Pa ja bih vise volio da se borimo protiv Francuza i da knap izgubimo pa da i ipanemo u barazu makar smo hrabro odigrali a ne ko pickice cistiti kartone.
Ako ti to znači, igrati "hrabro" i ovo drugo "pi*kasto", onda ne znam stvarno...

slika
Čelik Zenica 1945

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 27 sep 2011, 18:40

Nimla_RZ je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:
Ako ti to znači, igrati "hrabro" i ovo drugo "pi*kasto", onda ne znam stvarno...
Ma hocu da kazem da je kukavicki predavati ti se pred tekmu, odkud znamo koga cemo dobiti u barazu moze nas opet zapasti portugal a protv njih imamo manje sanse nego portiv francuza pa sta onda. A sta ako Francuzi kiksaju protiv Albanije i mi budemo prvi pa nam i bod bude dovoljan dali io nda trebamo ici na sigurno i pustiti Francuze da pobjede, jednostavno treba pustiti kalkulacije i ici u svakoj tekmi na pobjedu pa taman da je protivnik Spanija ili Holandija a ne Francuska.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 sep 2011, 18:42

vendeta87 je napisao/la:

Htio si reci odigrati glupo i blesavo ostati bez pola ekipe.i da u prvoj tekmi baraza zavrsimo svu pricu sa petakom u mrezi ali nasoj.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 27 sep 2011, 18:44

harishp je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:

Htio si reci odigrati glupo i blesavo ostati bez pola ekipe.i da u prvoj tekmi baraza zavrsimo svu pricu sa petakom u mrezi ali nasoj.
Sa takvim stavom necemo proci ni protv Francuza a bogami ni kroz baraz, to je taj gubitnicki mentalitet ka trener pred utakmicu kaze da je zadovoljan s bodom koa tvoj ljubimac Pape pred Rumuniju opa dobijemo tri komada.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 27 sep 2011, 18:46

vendeta87 je napisao/la:
Ma hocu da kazem da je kukavicki predavati ti se pred tekmu, odkud znamo koga cemo dobiti u barazu moze nas opet zapasti portugal a protv njih imamo manje sanse nego portiv francuza pa sta onda. A sta ako Francuzi kiksaju protiv Albanije i mi budemo prvi pa nam i bod bude dovoljan dali io nda trebamo ici na sigurno i pustiti Francuze da pobjede, jednostavno treba pustiti kalkulacije i ici u svakoj tekmi na pobjedu pa taman da je protivnik Spanija ili Holandija a ne Francuska.
Sve to drug stoji, ali nemamo mi igrača na bacanje kao što to imaju Francuzi, 25 nam je vrh što se kvalitete za reprezentaciju tiče... Zbog toga je teško stalno ići na pobjedu i moraju se praviti kalkulacije ;)
Čelik Zenica 1945

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 sep 2011, 18:46

Grdne rane pa eto @Vendeta pravac u Jablanicu na kurs za trenera.Da i ti postanes nekom ljubimac.......
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 27 sep 2011, 18:48

Nimla_RZ je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:
Sve to drug stoji, ali nemamo mi igrača na bacanje kao što to imaju Francuzi, 25 nam je vrh što se kvalitete za reprezentaciju tiče... Zbog toga je teško stalno ići na pobjedu i moraju se praviti kalkulacije ;)
E pa u kalkulacijama lezi proble, mi niti smo bili niti cemo kada biti narod a time i fudbaleri koji nesto kalkulisu, jer mi to neznamo budemo li sada to radili obice nam se o glavu je nismo mi za toga.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 27 sep 2011, 18:50

harishp je napisao/la:Grdne rane pa eto @Vendeta pravac u Jablanicu na kurs za trenera.Da i ti postanes nekom ljubimac.......
Ma ja misli da ti imas neku psihicki problem kad je Pape u pitanju tako da te ne uzmam za normalnog covjeka sto se tice ovih komentara o njemu.
Zadnja izmjena: vendeta87, dana/u 27 sep 2011, 18:52, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.