Ne slazem se bas sa ovim uporedjivanjem jer je neke igrace skoro nemoguce porediti...Romariooo je napisao/la: a i prvih 11 im je jace nego u bayerna, imaju duzu klupu ali to nema veze, to je bitno onako za domacu ligu, ali kad gledamo tih nekih prvih 11:
neuer = hart
rafinja < ricards
van buyten < kompani
badstuber < lescot
lahm > clishy
timoscuk ili gustavo < barry
kross < yaya
sweini > silva
riberi > nasri
miller < aguero
gomez < dzeko
eto to je otpriliki neki omjer i mislim da je realan, iako je upitno dal je riberi bolji od nasrija ili svajni od silve, al gledajuci trenutnu formu mislim da jesu
neuer > hart, to ce ti i vecina strucnjaka reci...
rafinja ? ricards (rafinha mnogo bolji u napadu, a richards je bolji u defanzivi)
---------------------------Romariooo je napisao/la: van buyten < kompani
badstuber < lescot
van buyten je skoro isti tip igraca kao lescot. Po meni za nijansu bolje stopere ima City, mada ove sezone stoperi Bayerna pokazuju veliku sigurnost.
(u svakom smislu igre)Romariooo je napisao/la: lahm > clishy
- Gustavo = Barry ... dva veoma slicna igraca po mom misljenjuRomariooo je napisao/la: timoscuk ili gustavo < barry
kross < yaya
sweini > silva
- kroos i yaya se nikako ne mogu porediti, jer kroos je mnogo bolji kada je pass u pitanju i inteligencija na terenu, dok je yaya mnogo bolji u defanzivnom dijelu igre.
- Schweini je kao 6-ca bolji i od barry-ja i yaya-e i silve, mislim kompletniji igrac... yaya bolji u defanzivi, a silva bolji u ofanzivi... ali kao kompletan igrac schweini je bolji.
Vezni red je po meni skoro jednake kvalitete uz pojedine prednosti i mane svake ekipe. Ne zaboravimo da City igra sa dva klasicna zadnja vezna, dok je kod Bayer-a malo drugacija sistuacija... Gustavo ili Tymo igraju malo defanzivnije od Schweinija, koji ima malo vise slobode, a ispred njih je Kroos.
ribery > nasriRomariooo je napisao/la: riberi > nasri
miller < aguero
gomez < dzeko
muller je nesto slabiji od aguera kada se sve sabere, mada aguero nema ono sto ima muller. Ako znas kakav je Muller igrac, ne moram ti govoriti sta je to sto Muller ima, a Aguero nema a veoma je bitno u nogometu.
Gomez opcenito jeste slabiji od Dzeke, ali Dzeko se mnogo manj krece od Gomeza, i Gomez je fizicki jaci... ali tehnika i zavrsni udarac je na strani Dzeke.
Po ovome mislim da City ima jaci napad, ali vezni red nije ofanzivno orijentisan... cime mislim da igra City-ja u napadu zavisi od 3 igraca, dok kreiranju napada za Bayern ucestvuje 4-5 igraca (Kroos, Schweini, Ribery, Muller i Gomez + Robben) a ti igraci kod City-ja su (Nasri, Silva i Aguero, ponekad se Dzeko vraca nazad)
Sve u svemu bit ce zanimljiva utakmica. Reci da je prvih 11 City-ja mnogo jace od Bayernovih izlazi iz granica realnosti.
City ima skuplju ekipu i mnogo siru klupu i igrace na tribinama, ali na terenu igra 11 igraca.