Francuska - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

vendeta87
Kontakt:

Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH

Post Postao/la vendeta87 » 27 sep 2011, 18:52

Nimla_RZ je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:
Ma hocu da kazem da je kukavicki predavati ti se pred tekmu, odkud znamo koga cemo dobiti u barazu moze nas opet zapasti portugal a protv njih imamo manje sanse nego portiv francuza pa sta onda. A sta ako Francuzi kiksaju protiv Albanije i mi budemo prvi pa nam i bod bude dovoljan dali io nda trebamo ici na sigurno i pustiti Francuze da pobjede, jednostavno treba pustiti kalkulacije i ici u svakoj tekmi na pobjedu pa taman da je protivnik Spanija ili Holandija a ne Francuska.
Sve to drug stoji, ali nemamo mi igrača na bacanje kao što to imaju Francuzi, 25 nam je vrh što se kvalitete za reprezentaciju tiče... Zbog toga je teško stalno ići na pobjedu i moraju se praviti kalkulacije ;)
A pravo da ti kazem sramota je da u Francusku ode preko 10000 nasih navijaca a da on eksperimentise, evo ovdje kod mene u komsiluku omladina zadnju lovu skuplja da ode na tu tekmu.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 27 sep 2011, 18:55

vendeta87 je napisao/la:
A pravo da ti kazem sramota je da u Francusku ode preko 10000 nasih navijaca a da on eksperimentise, evo ovdje kod mene u komsiluku omladina zadnju lovu skuplja da ode na tu tekmu.
E je*i ga, nemoj da bude k'o kod Ćire, on je radi raje stavio Spahića da igra protiv Španaca i malo je falilo da nam se i to obije od glavu... Jednostavno, nemamo dovoljno kvalitetnih igrača za reprezentacije i tu je tačka... Moramo se paziti i to dobro!
Čelik Zenica 1945

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 27 sep 2011, 18:57

vendeta87 je napisao/la:A pravo da ti kazem sramota je da u Francusku ode preko 10000 nasih navijaca a da on eksperimentise, evo ovdje kod mene u komsiluku omladina zadnju lovu skuplja da ode na tu tekmu.
Kad je to ijedna ekipa igrala za raju? Nikad nijedna, pa sto bi onda i reprezentacija. Ja tu utakmicu protiv Francuske vidim kao prijateljsku (ako rezultat protiv Lux-a bude kakav treba biti), ako pobjedimo super, ako zijanimo nije bruka.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 sep 2011, 18:57

Ostanes bez Spahica i Dzeke,bukvalno bi me strah bilo i protiv San Marina.A kamoli jos kojeg igraca manjka.Sta je tu nejasno.
Sto se tice alternative jos me vise oni plase nego ovi zuti kartoni.
Sve je to goli prosjek i frtalj deka razlike.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 27 sep 2011, 19:02

Pa onda se treba razglasiti da ova raja ne putuje uzalud u Francusku i izlaze se trosku, pa bolje da jim je **** mater nego sto im to tako radi cuj on ce eksperimenisati,pa ako misli eksperimentisati sto nije pozvao neke nove igrace pa da hi isproba sta se kurci i filozofira stalno, ma dabogda izgubili od Luksemburga i ispali i iz baraza. Cuj igrati za raju pa za koga se igra aako ne za raju (navijace) za moj kuraz.

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 27 sep 2011, 19:11

vendeta87 je napisao/la:Pa onda se treba razglasiti da ova raja ne putuje uzalud u Francusku i izlaze se trosku, pa bolje da jim je **** mater nego sto im to tako radi cuj on ce eksperimenisati,pa ako misli eksperimentisati sto nije pozvao neke nove igrace pa da hi isproba sta se kurci i filozofira stalno, ma dabogda izgubili od Luksemburga i ispali i iz baraza. Cuj igrati za raju pa za koga se igra aako ne za raju (navijace) za moj kuraz.

Ti navijac :roll: :roll: :roll: sta bi ti majke ti da ti odredjujes ko ce igrat.....skola-fax-raznorazni kursevi-polaganja-licence......pokazi se dokazi se pa za 10 ak godina mozda budes selektor pa ti buides birao igrace do tad se zatrpaj u rupu i navijaj za Luxemburg i Francusku
RIP SALE VILENJAK

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 27 sep 2011, 19:20

svaki selektor ima pravo da zove igrace koje on hoce... ma kako javnost reagovala na to... svi mi znamo srat' preko tastature... manje-vise sve bi bolje uradili i od selektora i od igraca... bolje bi igrace pozvali... bolju formaciju postavili... brze trcali... preciznije pucali itd... pustite covjeka da odradi posao koji je zapoceo i na nacin na koji on misli da treba, ma kako nelogicno izgledalo...

muslimovic je sada pozvan po istim kriterijima po kojim je spahic igrao skoro godinu dana... i bez kluba i bez regularnog treninga... ko je se bunio??? niko... bajramovic je odigrao nekoliko minuta za frankfurt, a u belgiji starter... supic na golu i bez kluba i bez treninga preko godinu i opet ponavljam... ko je se bunio?? kad bi susic bio principijelan, pola imena s danasnjeg spiska se tu ne bi naslo... misimovic je odlucio protiv bjelorusa, a ne ispunjava nijedan uslov da ga se pozove u repku...

susicu treba iskusan napadac, koji moze pomoc' ekipi u posljednjih 10, 15 minuta... debitant se za to ne moze koristit'.. zec je vec godinu u repci i momak se izgubi kad se nadje na terenu... sta mislite kako bi npr. mahmutovic pros'o?? svi bi nakon neuspjeha susica razapeli, jer je debitantu natovario preveliku odgovornost... a zamislite muslimovic nam donese pobjedu u parizu golom u zadnjih 5 minuta... hoce li tad susic biti glupan ili genijalac?
ili kontra primjer, zamislite da je pozvao mahmutovica i taj isti 'fuli' pobjedu... susic bi bio ovo prvo, jer ga je pozvao... a sta je vjerovatnije, da muslimovic zabije ili debitant mahmutovic, koji u karijeri nije igrao pred vise od 10 000 gledalaca...

susicevi kriticari mu spocitavaju sto nije pozvao ljevakovica, mahmutovica, jahica... koga je trebao izostavit'? stilica, ibricica, misimovica??? da je uradio tako, sada bi ovdje vodili diskusiju o tome kako je pape nesposoban, jer zove debitante za utakmicu godine, a provjerene igrace izostavlja... pape ima svoju racunicu i treba ga pustit' da odardi zapoceto...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 sep 2011, 19:23

vendeta87 je napisao/la:
harishp je napisao/la:Grdne rane pa eto @Vendeta pravac u Jablanicu na kurs za trenera.Da i ti postanes nekom ljubimac.......
Ma ja misli da ti imas neku psihicki problem kad je Pape u pitanju tako da te ne uzmam za normalnog covjeka sto se tice ovih komentara o njemu.
Psihicki problem je jarane tvoj i to ozbiljan cim napises ''dabogda izgubili i protiv Luxemburga i Francuske''. :evil:
To ne moze normalan uciniti.
Sto se tice uzimanja jedino me mozes uzeti,ma ne uzeti vec povuci za nesto drugo.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 27 sep 2011, 19:56, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Dushi_Rob
Kontakt:

Post Postao/la Dushi_Rob » 27 sep 2011, 19:39

Hajd sve, al nema mi logike da se branimo ili budemo preoprezni protiv Francuske u slucaju da osiguramo baraz u mecu protiv Luxa. Neko spomenu i preko 10000 navijaca, pa makar zbog njih bi trebalo ici igrat otvoreno. Ja planiram da idem i dat cu zadnju paru za to, al ako cu otic i gledat kako se svih 90 minuta branimo( a to je takticka postavka Susica) bolje necu ni ici. Mi nemamo sta da izgubimo protiv Francuske, mozda obraz ako izgubimo 5 : 0!? Ma kakav obraz i ku.rac palac, igraj otvoreno, napadni , grizi za svaku loptu, jedi travu !!! Ma samo da se vidi kako se igraci bore. Realno, najrealnije, kako god hocete , MI NEMAMO STA IZGUBIT PROTIV FRANCUZA!!! Samo mozemo biti na dobitku ako ih pobjedimo, zapamtite to !
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...

Be Casual ...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 27 sep 2011, 19:53

Nisam bio tu, a ost'o sam dužan raspravu sa pojedinim antiPapetovcima. :D

Ne mogu, mrzi me i mrsko mi je citirati sve redom, svaku konstataciju i davati odgovore na koja će neko drugi postavljati neka nova pitanja. To je (haman) bespredmetno i ako sam šta naučio na ovom forumu je to da se ne ulazi u duboku raspravu sa ekstremnim desnicama. :mrgreen:

Al' da prokomentarišem par postova (probajte se naći) i iznesem svoj stav (zašto sam na Papetovoj strani) makar bio 100x u krivu.

Vidim neki Jahića zovu, pa (hvala bogu) ja jedva doček'o dan i čovjeka koji je rek'o Jahiću i onom Nadareviću opleti, a oni bi ga nazad u repku. :roll:

Ta dva igrača su prestara da donesu neku prevagu na terenu, ofucana ,pročitana i oni ne mogu napredovati, a realno bili su i ostali prosjek, samo dno evropskog fudbala.

Ako ćemo ići tom logikom onda najbliže pozivu trebaju biti Bukva i Hadžić- igraju dobro, u boljem klubu nego bilo koji od nabrojanih, mladi su, perspektivni i za njima (takodje) je pokazivan nekakav interes stranih klubova.

Al' opet mi je nejasno kako i zašto zvati preveliki broj igrača i zašto nove igrače?
Igrača ima sasvim dovoljno i sasvim dovoljan kvalitet je koncentrisan u njima. To je @dreamer lijepo objasnio, da ne ponavljam isto.

Samo bih da dodam još da ni Bešić nije dobio poziv, što očigledno govori da je reprezentativaca sasvim dovoljno. Ostaviti nekog igrača na tribinama nije fer, nadam se da se slažemo?!

Naposljed,ovo je jedna generacija nogometaša (ovi selekcionirani) i oni bi trebali pokazati šta mogu, a onda za sl. kvalifikacije napraviti novu selekciju i opet neka oni pokažu šta mogu (za mene mjesta u sl. kvalifikacijama nema redom: Hasagić,Maletić,Ibričić,Zec,Misimović,Rahimić,Muslimović).

Što se tiče kalkulacija, itekako je Sušić dobro ocijenio. Protiv Francuza, kao što rekoh,može nas spasiti samo srčanost i borbenost, sve drugo je na njihovoj strani.
Pa kad je tako pobjediti Luxemburg, osigurati baraž, očistiti kartone, a u Parizu možemo i sa "Žnj" timom opaliti bunker u formaciji 8-1-1 sa Misimovićem i Džekom u vrhu napada.

Uostalom, neka bilo koji kritičar navede Safetovu mrlju u ovim kvalifikacijama ? Što se tiče samog sporta i rezultata? Mislim da je izvuk'o maksimum iz ekipe i grupe.

Manite se Srba. Srbi sa Antićem su u po noći mogli pobjediti Domenekovu Francusku.I objektivno su dosta, dosta, dosta kvalitetniji, kako Srbi, tako i Francuzi. Pustite ljubomoru kod kuće.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 sep 2011, 19:57

Arnelinho je napisao/la:Ta dva igrača su prestara da donesu neku prevagu na terenu,
Jes' vala, Sanel Jahić je sa svojih 30 godina prestar. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 27 sep 2011, 19:59

Dushi_Rob je napisao/la:Hajd sve, al nema mi logike da se branimo ili budemo preoprezni protiv Francuske u slucaju da osiguramo baraz u mecu protiv Luxa. Neko spomenu i preko 10000 navijaca, pa makar zbog njih bi trebalo ici igrat otvoreno. Ja planiram da idem i dat cu zadnju paru za to, al ako cu otic i gledat kako se svih 90 minuta branimo( a to je takticka postavka Susica) bolje necu ni ici. Mi nemamo sta da izgubimo protiv Francuske, mozda obraz ako izgubimo 5 : 0!? Ma kakav obraz i ku.rac palac, igraj otvoreno, napadni , grizi za svaku loptu, jedi travu !!! Ma samo da se vidi kako se igraci bore. Realno, najrealnije, kako god hocete , MI NEMAMO STA IZGUBIT PROTIV FRANCUZA!!! Samo mozemo biti na dobitku ako ih pobjedimo, zapamtite to !
Baš tako. Zato i kažem svejedno ko će tu tekmu igrati, samo neka se bore, pa čak i da je sam Mravac na štoperu. :D

Bitno je Luksemburg pobjediti, a protiv Francuza ko god izadje, ko god zaigra samo neka igra kako dolikuje igrati za repku.

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 27 sep 2011, 20:01

Monolog je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:Ta dva igrača su prestara da donesu neku prevagu na terenu,
Jes' vala, Sanel Jahić je sa svojih 30 godina prestar. :mrgreen:
Preprepre(na 16-tu)star. Taj tip je u karijeri igr'o za Salamanke ,Želje i AEK i to mu je ujedno najveći domet. Dok će Hadžić napraviti daleko veću karijeru(može napraviti daleko veću, pa čak i uz pomoć repke, ako treba).

Jbg ga , limitiran i star igrač ništa ne donosi. Osim možda ugrijanu stolicu na klupi. :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 sep 2011, 20:07

To je najuniverzalniji naš defanzivac, pa ti gledaj. A o tome ko će biti kakav, pokazaće vrijeme. Jbg, kad jedan Ryo Pao Shu može u istu rečenicu sa Messi-jem, onda nisam iznenađen što je Jaha prestar, preloš i nikakav. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 27 sep 2011, 20:16

Monolog je napisao/la:To je najuniverzalniji naš defanzivac, pa ti gledaj. A o tome ko će biti kakav, pokazaće vrijeme. Jbg, kad jedan Ryo Pao Shu može u istu rečenicu sa Messi-jem, onda nisam iznenađen što je Jaha prestar, preloš i nikakav. :mrgreen:
Miyaichi je legenda(slengovski rečeno) i ja sam mu prognozir'o dizanje klempe sa nekim timom , vidjećemo kojim, al' on će biti glavna figura tog natjecanja. :mrgreen:

No, to je off.

Jahić je univerzalac isto kao i Cocalić ili Hadžić, al' isto kao i Lulić. Tako da ne vidim nekakav problem.

Realno mi imamo trenutno po 2 ili 3 riješenja na svakoj poziciji (većini), tako da opet ne vidim problem.

Ako ćemo već zvati nekog , onda daj da bude mlad igrač, koji može napredovati, jednog dana postati važna karika u repki, a ne neki starac, čija karijera će uskoro usahnuti. ;)

Hvala bogu imamo takvih, al' trenutno ne trebaju...

Edit:

Evo šta uostalom Pape kaže:
- Ako ću nešto eksperimentisati to će biti protiv Francuske, a protiv Luksemburga ćemo izvesti najbolje što Bosna i Hercegovina ima i ići na sigurnu pobjedu. Luksemburg nije ona ekipa od prije par godina kada im je svako mogao dati četiri ili pet golova i protivnik su koji se mora poštovati. Pa čak i kada sam igrao za Jugoslaviju znali su nas namučiti, sjećam se, jednom prilikom do poluvremena su izdržali bez primljenog gola, nakon čega smo im slomili otpor i pobijedili sa 5:0
Možda će uoči Francuske nekom uručiti dodatan poziv, a protiv Luxembruga samo na provjereno.Znači na Stad de France-u možete očekivati Jahića,Nadarevića ili Ljevakovića,Mahmutovića itd. ;)
Zadnja izmjena: Arnelinho, dana/u 27 sep 2011, 20:19, ukupno mijenjano 1 put.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 sep 2011, 20:19

Ma Jahic do zadnje dvije teme nije u deset mjeseci odigrao citavu tekmu.I to proigrao na Kipru.
Nesto povreda,nesto on sam.Dobar za zakrpiti rupe.Ali vec imamo krpadjija pun djavo.
Iskreno receno ako cemo non stop krpiti,onda bolje da i ne idemo na velika takmicenja.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 27 sep 2011, 20:20, ukupno mijenjano 4 puta.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 27 sep 2011, 20:19

Jos samo fali Alispahic na spisku ( a bio bi on da nije lom ruke u pitanju) i da imamo Playmakera za 6 reprezentacija...
Boze sto nas Bosance toliko mrzis?
Svo smece svijeta dozivi procvat kod nas i niti i jedan mongloid ne moze ovu zemlju zaobici a da ga ne potrefi celna funkcija... :cry:
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 sep 2011, 20:23

Pa neće zvat igrača 2 dana pred utakmicu. :mrgreen:
Što se tiče Jahića, može igrati stopera, zadnjeg veznog i na oba boka. Ja ne znam da l' imamo nekog ko može pokriti toliko pozicija? Imamo li?

@Harishp,

Da, bio je povrijeđen, nisam ni očekiv'o da će biti sada na spisku. Igra CL, prošli put je ušao u igru u 2. poluvremenu. Dakle, u takmičarskoj je formi. Al' ako ćemo na njega gledati kao na zakrpu, onda...Da se razumijemo, ne mislim da je on igrač za prve postave, al' sigurno da je u prvih 18. Šta sad? Trebamo samo računati na 11 igrača, a ostale odmah prekrižiti, jer su tobože na klupi? :mrgreen:

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 27 sep 2011, 20:25

Monolog je napisao/la:Pa neće zvat igrača 2 dana pred utakmicu. :mrgreen:
Što se tiče Jahića, može igrati stopera, zadnjeg veznog i na oba boka. Ja ne znam da l' imamo nekog ko može pokriti toliko pozicija? Imamo li?
Može Rahimić, on je univerzalni igrač :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 sep 2011, 20:28

Ma sve je to u pet deka.Imamo par igraca koji se mogu nazvati igracima.
Ovo ostalo se taljiga iz regionalnih,nacionalnih,ljudskih,nadljuskih,neljudskih i drugih razloga.
I sa takvom repkom dva puta u barazu.Jedino nas Slovenija,Slovacka i Letonija sije.Oni su nesto konkretniji. :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.