RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
-
Red or Dead
- Kontakt:
Re: FK Velež
kakva je situacija u klubu,ima li povrijeđenih..........i ono najvaznije....hoce li biti navijaca kao prosle subote il mozda vise

Povrijeđeni su Škaljić i Obad,te sad im se pridružio i Kodro.Ne vjerujem da će imati to previše utjecaja na igru.Red or Dead je napisao/la:kakva je situacija u klubu,ima li povrijeđenih..........i ono najvaznije....hoce li biti navijaca kao prosle subote il mozda vise![]()
Piši 3 boda !
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''
- Crveni_1922
Pobjeda znači ostanak u vrhu

Odavno se nije među Veležovim navijačima osjećala euforija kakva posljednjih dana vlada u gradu na Neretvi. Ždrijeb je bio blagonaklon prema ljubiteljima crvene boje, pa im je u sedam dana podario dvije utakmice na domaćem terenu.
U subotu stiže Olimpik, debitant u društvu najboljih koji je u prvenstvo ušao s ogromnim ambicijama, ali i domaćim kiksom protiv Modriče. Abdulah Ibraković zadnjih dana konstantno odgovara na isto pitanje koje forsiramo – boji li se upravo euforije?
- Mi smo potpuno zaboravili na utakmicu s Travnikom i posvećeni smo Olimpiku. Analiziramo njihovu igru, i siguran sam da nas čeka mnogo teža utakmica nego protiv Travnika. Olimpik ima odličan tim, koji će predstavljati problem ne samo nama nego i svim momčadima u Premier ligi, ističe Abdulah Ibraković, koji ne skriva da očekuje novi trijumf.
- Nakon onakvog starta protiv Travnika, naravno da imamo ne samo imperativ rezultata nego i obavezu prema navijačima. Imamo potpuno povjerenje u ove igrače, koji će sasvim sigurno u subotu dati svoj maksimum i boriti se za svaku loptu. Nama pobjeda u ovom trenutku mnogo znači – s tri boda ostajemo u samom vrhu, možda i na čelu tabele, što mnogo znači za samopouzdanje, objašnjava kormilar Rođenih, te dodaje:
- Svjesni smo da ne možemo svake subote igrati kao prošle, ne možemo opet očekivati da zabijemo pet golova. Ali, naš cilj prije početka sezone je bio da igramo brže, bolje i ljepše nego prošle sezone i taj cilj ostaje pred nama u ovoj i svakoj utakmici koja dolazi. Iskreno mislim da možemo igrati još bolje nego protiv Travnika, ali isto tako mislim da ćemo imati i mnogo težeg protivnika i utakmicu sutra.
On će ove subote imati još veću konkurenciju nego prije sedam dana protiv Travničana. Naime, čini se da se Armel Škaljić u potpunosti oporavio, i konkurira za mjesto u momčadi, a završene su i administrativne zavrzlame Veleža i Čelika, pa će Elvir Čolić vjerojatno zauzeti mjesto u početnih jedanaest. Ipak, to ne znači da možemo očekivati prevelike turbulencije u ekipi.
- Ne vidim razloga da previše mijenjamo u odnosu na duel sa Travnikom. Čolić? On će vjerojatno dobiti priliku od početka, ali još uvijek razmišljamo na kojoj poziciji bi bio najopasniji za Olimpik. U svakom slučaju, tko god da istrči, nema sumnje da mora dati svoj maksimum u ovoj za nas izuzetno važnoj utakmici, zaključuje Ibraković.
Pridružuje se Kodro, možda i Kazazić
Dogovor s Mustafom Kodrom bio je postignut još ranije, ali Rođeni nisu željeli “preskakati” njegov prošli klub Zvijezdu, i sve dok nije realiziran dogovor sa čelnicima kluba, Kodro je bio na čekanju. Ibraković tvrdi kako je sada i Kodro Veležov igrač, no na novi debi u svom starom dresu ovaj veznjak će čekati zbog ozljede od koje se trenutno oporavlja. Ekipi bi se uskoro mogao neočekivano pridružiti i Zlatko Kazazić, izdanak Veležove škole koji je prošle sezone upisao 27 nastupa za prvi tim. On je ljetos pripreme odradio sa češkom Viktorijom iz Plzena, no nezadovoljan uvjetima vratio se u Mostar.

Odavno se nije među Veležovim navijačima osjećala euforija kakva posljednjih dana vlada u gradu na Neretvi. Ždrijeb je bio blagonaklon prema ljubiteljima crvene boje, pa im je u sedam dana podario dvije utakmice na domaćem terenu.
U subotu stiže Olimpik, debitant u društvu najboljih koji je u prvenstvo ušao s ogromnim ambicijama, ali i domaćim kiksom protiv Modriče. Abdulah Ibraković zadnjih dana konstantno odgovara na isto pitanje koje forsiramo – boji li se upravo euforije?
- Mi smo potpuno zaboravili na utakmicu s Travnikom i posvećeni smo Olimpiku. Analiziramo njihovu igru, i siguran sam da nas čeka mnogo teža utakmica nego protiv Travnika. Olimpik ima odličan tim, koji će predstavljati problem ne samo nama nego i svim momčadima u Premier ligi, ističe Abdulah Ibraković, koji ne skriva da očekuje novi trijumf.
- Nakon onakvog starta protiv Travnika, naravno da imamo ne samo imperativ rezultata nego i obavezu prema navijačima. Imamo potpuno povjerenje u ove igrače, koji će sasvim sigurno u subotu dati svoj maksimum i boriti se za svaku loptu. Nama pobjeda u ovom trenutku mnogo znači – s tri boda ostajemo u samom vrhu, možda i na čelu tabele, što mnogo znači za samopouzdanje, objašnjava kormilar Rođenih, te dodaje:
- Svjesni smo da ne možemo svake subote igrati kao prošle, ne možemo opet očekivati da zabijemo pet golova. Ali, naš cilj prije početka sezone je bio da igramo brže, bolje i ljepše nego prošle sezone i taj cilj ostaje pred nama u ovoj i svakoj utakmici koja dolazi. Iskreno mislim da možemo igrati još bolje nego protiv Travnika, ali isto tako mislim da ćemo imati i mnogo težeg protivnika i utakmicu sutra.
On će ove subote imati još veću konkurenciju nego prije sedam dana protiv Travničana. Naime, čini se da se Armel Škaljić u potpunosti oporavio, i konkurira za mjesto u momčadi, a završene su i administrativne zavrzlame Veleža i Čelika, pa će Elvir Čolić vjerojatno zauzeti mjesto u početnih jedanaest. Ipak, to ne znači da možemo očekivati prevelike turbulencije u ekipi.
- Ne vidim razloga da previše mijenjamo u odnosu na duel sa Travnikom. Čolić? On će vjerojatno dobiti priliku od početka, ali još uvijek razmišljamo na kojoj poziciji bi bio najopasniji za Olimpik. U svakom slučaju, tko god da istrči, nema sumnje da mora dati svoj maksimum u ovoj za nas izuzetno važnoj utakmici, zaključuje Ibraković.
Pridružuje se Kodro, možda i Kazazić
Dogovor s Mustafom Kodrom bio je postignut još ranije, ali Rođeni nisu željeli “preskakati” njegov prošli klub Zvijezdu, i sve dok nije realiziran dogovor sa čelnicima kluba, Kodro je bio na čekanju. Ibraković tvrdi kako je sada i Kodro Veležov igrač, no na novi debi u svom starom dresu ovaj veznjak će čekati zbog ozljede od koje se trenutno oporavlja. Ekipi bi se uskoro mogao neočekivano pridružiti i Zlatko Kazazić, izdanak Veležove škole koji je prošle sezone upisao 27 nastupa za prvi tim. On je ljetos pripreme odradio sa češkom Viktorijom iz Plzena, no nezadovoljan uvjetima vratio se u Mostar.
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!
Super bi bilo još da se Zlaja vrati !
Prošlu sezone je najkorektnije od svih odradio.
Prošlu sezone je najkorektnije od svih odradio.
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''
-
Red or Dead
- Kontakt:
GO DZAFA GO GO GO.........SAMO NAPRIJED I SUTRA U STO VECEM BROJU U VRAPCICE 
E valjalo bi kad bi se Zlaja vratio, vise konkurencije u timu 
- Crveni_1922
Starm0 je napisao/la:E valjalo bi kad bi se Zlaja vratio, vise konkurencije u timu
Zlaja se vratio
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!
-
Red or Dead
- Kontakt:
koje pozicije igraju Mustafa Kodro, i kazazic??????'
Kodro igra na sredini terena, a Zlaja je bocniRed or Dead je napisao/la:koje pozicije igraju Mustafa Kodro, i kazazic??????'
- velez_mostar
- Kontakt:
Proslu utakmicu sam bio na poslovnom putu ,nisam nikako mogao otkazati,ali sam psihicki bio na stadionu u vrapcicima,i ocekivao sam da mi jave rezultat,..odjednom stize poruka koja glasi :"velez fenomenalan,5 komada travniku,igra fantasticna..naprijed rodjeni"!!!Srce mi k'o hum,jedva sam cekao da se vratim i da mi ispricaju kako je bilo..uglavnom ,jedva cekam sutrasnji dan da idem na tekmu ,i da vidim novog veleza,i pohod na mjesto koje vodi u Europu,nadam se da cemo to i uspjeti!
FORZA VELEZ LJUBAVI MOJA!!1
FORZA VELEZ LJUBAVI MOJA!!1
- Ajdin_RA81
- Kontakt:
sto pricate gluposti pa ja sam sjedio sa kodrom i pitao sam ga jeli rijesio sve papire kaze da jos nije
Kad si sjedio ? U našoj ligi se ljudi dogovaraju za 15 min tako da ovo vjerovatno nisu gluposti a i objavljeno je na klupskoj stranici.Ajdin_RA81 je napisao/la:sto pricate gluposti pa ja sam sjedio sa kodrom i pitao sam ga jeli rijesio sve papire kaze da jos nije
Oce li bit u timu danas?Crveni_1922 je napisao/la:Starm0 je napisao/la:E valjalo bi kad bi se Zlaja vratio, vise konkurencije u timu
Zlaja se vratio
Mostar (RTM) - Nakon petarde Travniku, među mostarskim crvenim niko ne sumnja u pobjedu nad Olimpikom i osvajanje nova tri boda. Šef struke Abdulah Ibraković u današnjem gostu vidi ozbiljnog protivnika. No dodaje kako njegova ekipa ima kvalitet da savlada bilo koga:
"Ne obaziremo se previše na protivnika. Dobro smo iz izanalizirali, ali se nećemo previše prilagođavati, nego ćemo pokušati odigrati još bolje nego protiv Travnika. Vjerujem da ova ekipa može igrati kvalitetnije, brže i bolje, i nadam se da ćemo to pokaza ti već danas", kazao je trener Mostaraca.
Slično kao i njegov šef, Arnel Škaljić ističe veliko samopouzdanje i vjeru koja vlada unutar tima:
"Odlično smo radili posljednjih dana i svi jedva čekamo utakmicu. Olimpik je odlična ekipa i čeka nas teška utakmica, ali mi u ovaj dvoboj ulazimo sa mnogo samopouzdanja i vjere u sebe. Uz pomoć navijača uvjeren sam da ćemo svladati Olimpik", zaključio je Škajić. (Oslobođenje)
najbitnija: ---No dodaje kako njegova ekipa ima kvalitet da savlada bilo koga:
MA TAKO JE UBICE........FORZZA VELEŽ.....
GO DŽAFA, GO DŽAFA, GO GO GOOOOOOOOOOO!!!!!!
"Ne obaziremo se previše na protivnika. Dobro smo iz izanalizirali, ali se nećemo previše prilagođavati, nego ćemo pokušati odigrati još bolje nego protiv Travnika. Vjerujem da ova ekipa može igrati kvalitetnije, brže i bolje, i nadam se da ćemo to pokaza ti već danas", kazao je trener Mostaraca.
Slično kao i njegov šef, Arnel Škaljić ističe veliko samopouzdanje i vjeru koja vlada unutar tima:
"Odlično smo radili posljednjih dana i svi jedva čekamo utakmicu. Olimpik je odlična ekipa i čeka nas teška utakmica, ali mi u ovaj dvoboj ulazimo sa mnogo samopouzdanja i vjere u sebe. Uz pomoć navijača uvjeren sam da ćemo svladati Olimpik", zaključio je Škajić. (Oslobođenje)
najbitnija: ---No dodaje kako njegova ekipa ima kvalitet da savlada bilo koga:
MA TAKO JE UBICE........FORZZA VELEŽ.....
GO DŽAFA, GO DŽAFA, GO GO GOOOOOOOOOOO!!!!!!
Eh,to ne znam.Prosto sumnjam,mada sve je moguće.Starm0 je napisao/la:Oce li bit u timu danas?Crveni_1922 je napisao/la:Starm0 je napisao/la:E valjalo bi kad bi se Zlaja vratio, vise konkurencije u timu
Zlaja se vratio
- Ajdin_RA81
- Kontakt:
U CETVRTAK NA TURNIRU NA GUBAVICI U NJEGOVOJ KAFANILog Out je napisao/la:Kad si sjedio ? U našoj ligi se ljudi dogovaraju za 15 min tako da ovo vjerovatno nisu gluposti a i objavljeno je na klupskoj stranici.Ajdin_RA81 je napisao/la:sto pricate gluposti pa ja sam sjedio sa kodrom i pitao sam ga jeli rijesio sve papire kaze da jos nije
- edo_malesak
uglavnom da kodre nema u Gradaccu pa vjerovatno je i rijeseno toAjdin_RA81 je napisao/la:U CETVRTAK NA TURNIRU NA GUBAVICI U NJEGOVOJ KAFANILog Out je napisao/la:Kad si sjedio ? U našoj ligi se ljudi dogovaraju za 15 min tako da ovo vjerovatno nisu gluposti a i objavljeno je na klupskoj stranici.Ajdin_RA81 je napisao/la:sto pricate gluposti pa ja sam sjedio sa kodrom i pitao sam ga jeli rijesio sve papire kaze da jos nije
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)
- Ajdin_RA81
- Kontakt:
daj boze da mir rodjak dodje u velez
BRAVO RODJENI
2-0 Elvir Colic..
2-0 Elvir Colic..
ROĐENI BRATO
(VEDRAN PULJIC 1985-2009)
Ipswich Town F.C.
(VEDRAN PULJIC 1985-2009)
Ipswich Town F.C.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.