sljedece sezone drazen je bio u realu i opet nije uzeo titulu u prvenstvu -izgubio je od barce a jugoplastika(tj Toni) je pobjedila tu istu barcu tj uzela kup šampiona...kakavdanakneiskustvu je napisao/la:Ne bas,1988 je Drazen jos bio u Ciboni,kada je Jugoplastika uzela titulu pobjedivsi Partizana u finalu....NEZALAGANJE je napisao/la:Pink panter je osvajao kad je drazen otisao heheh!!
EP Litvanija 2011
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: EP Litvanija 2011
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw
Goldy je napisao/la:sljedece sezone drazen je bio u realu i opet nije uzeo titulu u prvenstvu -izgubio je od barce a jugoplastika(tj Toni) je pobjedila tu istu barcu tj uzela kup šampiona...kakavdanakneiskustvu je napisao/la:Ne bas,1988 je Drazen jos bio u Ciboni,kada je Jugoplastika uzela titulu pobjedivsi Partizana u finalu....NEZALAGANJE je napisao/la:Pink panter je osvajao kad je drazen otisao heheh!!
Nemam potrebe se raspravljati sa tobom" idi opet na wipipediju i trazi:))
Ko prati i ko je pratio kosarku bivse sfrj zna ko je kralj kosarke!!!
u pravu si ne trebas raspravljati....nema potrebe...a ja cu nastaviti jer ja imam neke druge motive sto sve ovo pisem.... što se mene tiče,ne pišem da bih nekome nesto dokazao( nije da mi to nekad ne moze biti povod za pisanjedoe78 je napisao/la: Nemam potrebe se raspravljati sa tobom" idi opet na wipipediju i trazi:))
Ko prati i ko je pratio kosarku bivse sfrj zna ko je kralj kosarke!!!

Košarku u sfrj sam pomno pratio medjutim samo praćenje nekih stvari ne znači da osoba stiče ispravan zaključak...njeno razmišljanje može biti pod utjecajem medija putem kojih prati npr sportskih komentatora novinara kao i pod utjecajem vlastitog neznanja..npr ako neko daje puno koševa to znači da je kralj košarke ili ako je neko kapiten to znači da je najbolji igrač...nije to karakteristično samo za ovo područje nego i za druga područja npr ako ženska ima najveće sise ona je najsexi cura ili ako neko ima veliki k.... on je dobar u sexu, i slično, a ništa ne može biti dalje od istine

sa druge strane mnoge stvari se zaboravljaju....da, čovjek može misliti da se nečega točno sjeća , ali to često puta neće biti slučaj....npr Ja sam zaboravio da je prvak SFRJ u košarci 1986. bio Zadar, 1987. Partizan,a 1988. Jugoplastika(Dakle niti jednom Cibona i Dražen?!#$%&)...ovo su izgleda i mnogi drugi zaboravili

One koji bi da nastave sa dopisivanjem pitao bih koji su Vaši kriteriji po kojima ocjenjujete da li je igrač dobar bolji najbolji? da li su to titule,individualno ili ekipno osvojene, statistika ili možda jednostavno Vaš subjektivni dojam da je taj i taj igrač najbolji bazirano na onom što ste gledali ili pročitali o nekome...
evo npr interesantnog pitanja, ako je Dražen bio toliki kralj da Kukoč ne može u rečenicu s njime, kako to da Dražen tokom zadnje 4 godine svog boravka u Evropi nije mogao osvojiti niti domaće prvenstvo(?!?$#) niti titulu klupskog prvaka Evrope, a niti titulu prvaka evrope sa repkom(dok mu 1989 nisu došli Kukoč, Rađa i Partizanovci)
dakle Dražen je bio sjajna košarkaška figura, ali mu trofeji nisu bili jača strana... nije da ih nije osvajao ali neki su igrači jednostavno bili bolji od njega u tome..dobro možda se to može objasniti nedostatkom motivacije ili slično, ali svaki ozbiljan komentator veličine nekog igrača to mora uzeti u obzir...
Kolega,
Drazen je osvojio sve sto je mogao u evropi jednu sezonu je odigrao za Real ako se ne varam i tu je uzeo intr cup a koliko je zabaio i sam znas!!
Kukoc je isto veliki igrac nema tu dileme,ali ne podcjenjuj jugosplastiku,pop 84 dosta talenata je bilo u toj generaciji i plus ivanovic!!
Inace smatram da je kosarka tada bila dosta jaca nego sada..
Navarao sada najbolji bek suter? pa pedro je bio bolji za 30,40%..
Centri sadasnji ??noah,perovici,krstici,jazvini,mark gasol?
tada divac,radja ,sabonis pa da ne nabrajam dalje!!!
Pa se sada smatra tedosic najboljim evropskim playom?pa djordevic nije imao mjesta u sfrj a bolji je od navedenog mnogo puta!!
Mnogi igraci od sada ne bih imali sanse prije 15 ,20 godina!!!
Kukoca inace smatram boljim igracem od nowitzkog ,dirk je imao srece da je dosao u nba kada je drazen svim evropskim igracima probio led!!!
Drazen je osvojio sve sto je mogao u evropi jednu sezonu je odigrao za Real ako se ne varam i tu je uzeo intr cup a koliko je zabaio i sam znas!!
Kukoc je isto veliki igrac nema tu dileme,ali ne podcjenjuj jugosplastiku,pop 84 dosta talenata je bilo u toj generaciji i plus ivanovic!!
Pa se sada smatra tedosic najboljim evropskim playom?pa djordevic nije imao mjesta u sfrj a bolji je od navedenog mnogo puta!!
Kukoca inace smatram boljim igracem od nowitzkog ,dirk je imao srece da je dosao u nba kada je drazen svim evropskim igracima probio led!!!
Drugar hvala mnogo na komentaru dao si mi dosta interesantnih poenti za razmišljanje u vezi teme a i općenito....no jedna me je rečenica naročito zaintrigirala
Da tako je slažem se, na neki način, ali pazi jednu stvar,mi to sada i post facto kažemo, nakon što su igrači i Trener Splita sve to uradili....ali nikada se o njima nije na taj način razmišljalo jer je mass medijska i klasična filozofija uvijek bila 'najbolji je ko dobro zakucava, daje puno koševa, daje trice'...dobro se sjećam da su ih svaki put, smatrali autsajderima prije final foura i svaki put se smatralo da neće moći ponoviti prošlogodišnji uspjeh jer realno nemaju tu jačinu, jer takva je košarkaška filozofija masa i čak stručnjaka, ali... ali u tome je upravo bila Tonijeva veličina, i možda će proći još 50 godina dok se ne prestanu precjenjivati košgeteri , dunkeri ili čak assistenti... jer maltene klasična statistika teško da može uloviti najbitnije osobine igrača...jučer čitam da je njegova deviza bila uvijek sam više volio da dvojica budu srećna, ja i onaj koji postigne koš..jer da je kojim slučajem Dražen igrao za tadašnji Split teško da bi oni išta osvojili kao i svaki klub za koji je Dražen igrao....Košarka je prije svega i više od svega timski sport.... je, Dražen bi zabijao svojih redovnih 30-40 poena, ali trofeja ne bi puno vidjeli..i takav je on bio igrač, i ima još sličnih igrača oko kojih se mora sve vrtjeti...takav je moj utisak za sada ali tko zna nekad mi se horizonti iznenada znaju proširiti...i da, jeste Dražen osvojio kup kupova ili koraća sa realom, ali izgubio je prvenstvo od Barce koju je jugoplastika dobila...neki bi rekli da nije bio clutch igrač kao npr james ima sjajne statistike i dobar je igrač atraktivan - ovo ono, ali glavne titule mu izmiču ma šta pokušavao...
Sa druge strane ne smije se potcjeniti niti snaga ekipa u kojima je Dražen igrao- Real, a prije svega Cibona za mene su to sve bili čisti genijalci Cjetičanin, Knego, Mihovil Nakić, Čutura, Arapović....
Sada mi pade na pamet da je Dražen i sa Šibenkom propustio uzeti prvenstvo...kad su izgubili od Bosne ..nekako u tim finalima važnih takmičenja bi zachokao nažalost... ne može to biti slučajno Bosna, Zadar, Partizan, Jugoplastika, Barca - pet finala domaćih prvenstava u kojima je bio drugi i gdje je tim izdominirao sjajnog individualca....
e tu je Kukoč za mene bio ispred...a mogao je on davati mnogo poena ali se nije koncentrisao na to... u finalu juniorskog SP protiv amera 1987 čini mi se dao je Toni 11 trica!!!
Nešto slično što je Jordan izjavio za trice- ja mogu davati trice, ali to jednostavno nije moj stil i kvare mi moj sistem igre....možda je upravo zato i toliko mnogo osvojio za razliku od Dražena...
doe78 je napisao/la: ali ne podcjenjuj jugosplastiku,pop 84 dosta talenata je bilo u toj generaciji i plus ivanovic!!
Da tako je slažem se, na neki način, ali pazi jednu stvar,mi to sada i post facto kažemo, nakon što su igrači i Trener Splita sve to uradili....ali nikada se o njima nije na taj način razmišljalo jer je mass medijska i klasična filozofija uvijek bila 'najbolji je ko dobro zakucava, daje puno koševa, daje trice'...dobro se sjećam da su ih svaki put, smatrali autsajderima prije final foura i svaki put se smatralo da neće moći ponoviti prošlogodišnji uspjeh jer realno nemaju tu jačinu, jer takva je košarkaška filozofija masa i čak stručnjaka, ali... ali u tome je upravo bila Tonijeva veličina, i možda će proći još 50 godina dok se ne prestanu precjenjivati košgeteri , dunkeri ili čak assistenti... jer maltene klasična statistika teško da može uloviti najbitnije osobine igrača...jučer čitam da je njegova deviza bila uvijek sam više volio da dvojica budu srećna, ja i onaj koji postigne koš..jer da je kojim slučajem Dražen igrao za tadašnji Split teško da bi oni išta osvojili kao i svaki klub za koji je Dražen igrao....Košarka je prije svega i više od svega timski sport.... je, Dražen bi zabijao svojih redovnih 30-40 poena, ali trofeja ne bi puno vidjeli..i takav je on bio igrač, i ima još sličnih igrača oko kojih se mora sve vrtjeti...takav je moj utisak za sada ali tko zna nekad mi se horizonti iznenada znaju proširiti...i da, jeste Dražen osvojio kup kupova ili koraća sa realom, ali izgubio je prvenstvo od Barce koju je jugoplastika dobila...neki bi rekli da nije bio clutch igrač kao npr james ima sjajne statistike i dobar je igrač atraktivan - ovo ono, ali glavne titule mu izmiču ma šta pokušavao...
Sa druge strane ne smije se potcjeniti niti snaga ekipa u kojima je Dražen igrao- Real, a prije svega Cibona za mene su to sve bili čisti genijalci Cjetičanin, Knego, Mihovil Nakić, Čutura, Arapović....
Sada mi pade na pamet da je Dražen i sa Šibenkom propustio uzeti prvenstvo...kad su izgubili od Bosne ..nekako u tim finalima važnih takmičenja bi zachokao nažalost... ne može to biti slučajno Bosna, Zadar, Partizan, Jugoplastika, Barca - pet finala domaćih prvenstava u kojima je bio drugi i gdje je tim izdominirao sjajnog individualca....
e tu je Kukoč za mene bio ispred...a mogao je on davati mnogo poena ali se nije koncentrisao na to... u finalu juniorskog SP protiv amera 1987 čini mi se dao je Toni 11 trica!!!
Nešto slično što je Jordan izjavio za trice- ja mogu davati trice, ali to jednostavno nije moj stil i kvare mi moj sistem igre....možda je upravo zato i toliko mnogo osvojio za razliku od Dražena...
[quote="Goldy"
Nešto slično što je Jordan izjavio za trice- ja mogu davati trice, ali to jednostavno nije moj stil i kvare mi moj sistem igre....možda je upravo zato i toliko mnogo osvojio za razliku od Dražena...[/quote]
drazen nije izgubio finale od bosne na parketu, vec za zelenim stolom
pobjednicke koseve za sibenku je zabio upravo on, a tada je imao 17-18 godina...
Nešto slično što je Jordan izjavio za trice- ja mogu davati trice, ali to jednostavno nije moj stil i kvare mi moj sistem igre....možda je upravo zato i toliko mnogo osvojio za razliku od Dražena...[/quote]
drazen nije izgubio finale od bosne na parketu, vec za zelenim stolom

Goldy je napisao/la:Drugar hvala mnogo na komentaru dao si mi dosta interesantnih poenti za razmišljanje u vezi teme a i općenito....no jedna me je rečenica naročito zaintrigirala
doe78 je napisao/la: ali ne podcjenjuj jugosplastiku,pop 84 dosta talenata je bilo u toj generaciji i plus ivanovic!!
Drug,imali smo jaku ligu najacu u evropi ,iz tog razloga su cesto drugi bili na tronu!!
Poznata mi je izjava kukoca koju si naveo ""ali isto tako procitaj sta je toni pa i divac rekao za drazena!!
Poeni drazena nisu nastali u soliranju njegov procenat suta je bio nevjerovatan!!
Nikad nisam rekao da oni koji kucaju i sutiraju igraju bolje..
btw pogledaj all star u sarajevu:)) toni je letio!!
A trice pucao i nenad markovic "ali mi se cini da je komazec pobjedio!!
jest al uz pomoć sudija, a to se ne broji.... kad je sudjenje bilo ok drazen je gubio finalaThe Game je napisao/la:
drazen nije izgubio finale od bosne na parketu, vec za zelenim stolompobjednicke koseve za sibenku je zabio upravo on, a tada je imao 17-18 godina...
ma ok, nisam ni rekao da si ti rekao nego da je takva prevlađujuća paradigma...svi furaju Dražena kao najvećeg jer je davao puno koševa i bio atraktivan igrač i mogao je sam pobjediti protivnika...I TO MEDIJI I OBIČAN NAROD VOLI I NEPISMENI REPORTERI TO NAGLAŠAVAJU - i novinari- i tako nastaje FAMA I MIT, ali činjenice govore(!) da su Draženove ekipe gubile najvažnije utakmice...doe78 je napisao/la: Nikad nisam rekao da oni koji kucaju i sutiraju igraju bolje..
btw jest liga je bila jaka ali 4 puta zaredom NE osvojiti domaće prvenstvo, a biti DALEKO NAJBOLJI IGRAČ i igrati u najjačim timovima i ne osvajati.... nekako mi se to ne uklapa...
sa druge strane tu istu ligu koju Dražen nije uspio u 3-4 godine osvojiti(MAKAR JEDNOM), Kukoč je 4 PUTA osvojio ZAREDOM-dakle TU ISTU NAJJAČU LIGU i plus 3 X ZAREDOM LIGU PRVAKA...TO JE NEDODIRLJIVO...
Goldy je napisao/la:ma ok, nisam ni rekao da si ti rekao nego da je takva prevlađujuća paradigma...svi furaju Dražena kao najvećeg jer je davao puno koševa i bio atraktivan igrač i mogao je sam pobjediti protivnika...I TO MEDIJI I OBIČAN NAROD VOLI I NEPISMENI REPORTERI TO NAGLAŠAVAJU - i novinari- i tako nastaje FAMA I MIT, ali činjenice govore(!) da su Draženove ekipe gubile najvažnije utakmice...doe78 je napisao/la: Nikad nisam rekao da oni koji kucaju i sutiraju igraju bolje..
btw jest liga je bila jaka ali 4 puta zaredom NE osvojiti domaće prvenstvo, a biti DALEKO NAJBOLJI IGRAČ i igrati u najjačim timovima i ne osvajati.... nekako mi se to ne uklapa...
sa druge strane tu istu ligu koju Dražen nije uspio u 3-4 godine osvojiti(MAKAR JEDNOM), Kukoč je 4 PUTA osvojio ZAREDOM-dakle TU ISTU NAJJAČU LIGU i plus 3 X ZAREDOM LIGU PRVAKA...TO JE NEDODIRLJIVO...
Dobro onda su i ivanovic,perasovic i ostali svi bolji od petrovica:))
petrovic ima sve titule iz evrope sto mozes imati!
92 je hrvatsku odveo do?Ili je kukoc bio lider?
Jugoslavio ui zagrebu kada smo pregazili grcku...
Nemoj ga porediti sa drugima zivota ti!!
-
- Kontakt:
doe78 je napisao/la:Kolega,
91. je jugoplastika osvojila titulu prvaka evrope bez rađe,sobina,ivanovića i trenera maljkovića i bez ijednog pojačanja u odnosu na prošlu sezonu najviše zahvaljujući kome drugom nego kukoču
meni je kukoč najdraži košarkaš od kad pratim košarku,i koliko god ga volio ,novicki je daleko bolji,a prvi evropljanin koji je došao u nba iz evropske košarke i probio led je divac,jer je u drugoj sezoni bio startni centar lakersa
-
- Kontakt:
drazen nije izgubio finale od bosne na parketu, vec za zelenim stolomThe Game je napisao/la:[quote="Goldy"

19 godina je tad imao dražen
Drazen je tada imao 18 godina.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
18 godina, 5 mjeseci i 17 dana (sitničavost)neno#4 je napisao/la:Drazen je tada imao 18 godina.
finale igrano: 09.04.1983.
pok. Dražen rođen: 22.10.1964.
Bosno moja poharana....
Mozda ce i Mirotic sa Spanijom na OI u London. Sve je moguce. Kako je FIBA neozbiljna organizacija.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:doe78 je napisao/la:Kolega,
91. je jugoplastika osvojila titulu prvaka evrope bez rađe,sobina,ivanovića i trenera maljkovića i bez ijednog pojačanja u odnosu na prošlu sezonu najviše zahvaljujući kome drugom nego kukoču
meni je kukoč najdraži košarkaš od kad pratim košarku,i koliko god ga volio ,novicki je daleko bolji,a prvi evropljanin koji je došao u nba iz evropske košarke i probio led je divac,jer je u drugoj sezoni bio startni centar lakersa
Izjave od divca mozes svugdje procitati,tako da je suvisan svaki komentar u vezi Mozarta!!
Kukoc je nama svima drag bio,novicki daleko bolji?Pa dobro i da je jeste nije problem,drag je meni dirk,ali drazenu niko ne moze prici!!
thnx! ja sam ovo potpuno zaboravio, podsjeti me molim te na tadašnji sastav , a posebno ko je bio trener googlao sam ali ne mogu naći...valjda dotadašnji majkovićev pomoćnik?kakavdanakneiskustvu je napisao/la: 91. je jugoplastika osvojila titulu prvaka evrope bez rađe,sobina,ivanovića i trenera maljkovića i bez ijednog pojačanja u odnosu na prošlu sezonu najviše zahvaljujući kome drugom nego kukoču
Dirk Nowitzki je vjerovatno ponajbolji evropski igrac u historiji. Mrtva trka izmedju njega i Pau Gasola.Izjave od divca mozes svugdje procitati,tako da je suvisan svaki komentar u vezi Mozarta!!
Kukoc je nama svima drag bio,novicki daleko bolji?Pa dobro i da je jeste nije problem,drag je meni dirk,ali drazenu niko ne moze prici!!
Nazalost, kovrdzavi decko sa Baldekina je igrao isuvise malo

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
neno#4 je napisao/la:Dirk Nowitzki je vjerovatno ponajbolji evropski igrac u historiji. Mrtva trka izmedju njega i Pau Gasola.Izjave od divca mozes svugdje procitati,tako da je suvisan svaki komentar u vezi Mozarta!!
Nazalost, kovrdzavi decko sa Baldekina je igrao isuvise malo![]()
Sve su to sjajni košarkaši ali...!
Gdje je tu Arvidas Sabonis !? - igrao je u vrlo jakoj konkurenciji, možda i najjačoj...

Bosno moja poharana....
Trigger je napisao/la:neno#4 je napisao/la:Dirk Nowitzki je vjerovatno ponajbolji evropski igrac u historiji. Mrtva trka izmedju njega i Pau Gasola.Izjave od divca mozes svugdje procitati,tako da je suvisan svaki komentar u vezi Mozarta!!
Nazalost, kovrdzavi decko sa Baldekina je igrao isuvise malo![]()
Sve su to sjajni košarkaši ali...!
Gdje je tu Arvidas Sabonis !? - igrao je u vrlo jakoj konkurenciji, možda i najjačoj...
Naveo sam bio i sabonisa!
Ali ni jedan nije znao usutiti dvorane kao drazen kada primi loptu,pa se zapitaju sta ce sada napraviti.
Taj procentat suta od50 % za 2 i 46 za 3 je nevjroovatan!!
Dirk je dobar ali nije bolji od pedra!!
Gasol tu odpada skroz.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.