FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ma pustite štrumfove. Ima njih dosta OK ali ima i ovih trolova što su im oči namazane sa tri boda tako da nevide dalje od nosa. Da je kojim slučajem komisija rekla da se utakmica u Banjaluci ponovi sad bi i oni ovde sa nama psovali savez i državu. Evidentno je da smo isfrustrirani dešavanjima ali evidentno je i da nas svake sezone sjebu za minimum 6, 7 bodova. Da ne spominjem kartoniranja i opstrukcje koje se vode protiv Sarajeva. Ali ko nam vodi savez nije ni čudo šta nam se dešava. Ipak nemamo mi para da punimo džepove nekom u savezu da nam se ne dešavaju ovakve stvari. Bilo kako bilo nesmije ostati na ovome, ako ništa natovariti im UEFU na vrat. Prikupiti sav materijal u zanjih par godina i posalati sa zahtjevom da se pošalju ljudi koji bi itražili rad korumpiranog nam saveza. Očit prijmjer je onaj sudija koji je ni manje ni više ukrao pivu i time osudio svoju karijeru na propast. Sa 3-4 milje će ti svaki sudija u BiH namaknuti bodove. Što znači 10 kupljenih tekmi oko 30 do 40 milja se isplati. Izađeš u Evropu i namiriš pare,tužno ali istinito.
U novi boj ...
sta tebe za to boli neka stvar, ako ti smeta, zatvori oci dok ne zavrsi "himna" al mi cemo se uvijek tako ponasatramiral je napisao/la:Dokle???
Igrača nam udare, potres mozga dobije - epilog : 3:0 za protivnika
Igra frajer sa tri žuta kartona protiv nas - epilog : utakmica se mora ponoviti
Igrača udari sudija u kupu - derbiju - epilog : 3.0 za protivnika
Igrača udari policajac palicom - epilog : tri utakmice neigranja
Naš izrevoltirani igrač se ''uhvati'' tamo gdje je ''nepristojno - epilog : utakmica neigranja
Sudija u momentu tetaralnog pada igrača u našem šesnaestercu uopšte ne gleda u tom pravcu i svira penal iako nikako nije vidio da je isti sam pao - epilog : opet uzeta tri boda
Ubiju nam navijača i brata - epilog : ubojica na slobodi, saučesnici u bjekstvu nagrađeni simboličnim suđenjem
Kojekakvi igrači leotara, lištice, zrinjskog i inih vučjih jama se drže za ''damu'' prilikom intoniranja državne himne, dižu tri prsta, na statusima pišu kako će se dio BiH pripojiti susjednoj državi i psuju istu u kojoj žive, rade i zarađuju a pri tome nemaju nikakve ukore, kazne niti bilo kakve mjere protiv toga.
KO JE OVDJE LUD???
Nemojte samo priča o tome kako je Sarajvo režimski klub, klub sda, dekretsko čedo i kojekakve ublehe... žao mi je samo što jedna relativna većina naših ''komšija'' sa sprdnjom gleda na to sve a isto tako se dešavalo, dešava i dešavaće se i njima.
Očito nisu isti aršini kad su u pitanju Sarajevo, Željezničar, Borac, lištica, zrinjski...
O istupanju iz lige nema govora, kako bi se onda finansirali, posijelima i prelima??
Čelni ljudi Sarajeva moraju mnogo više da se zauzimaju za dobrobit kluba, mnogo jače moraju da štite interes kluba i agresivnije da djeluju, pravnim sredstvima, medijskim istupima...
Nama bolesnicima Bordo boje je pun qrac više raznoraznih mešetarenja, krađa, duplih aršina...
koliko si stvari slagao u ovom postu to nije humanoo...ti nisi Sarajlija ti si neki iskomplexirani seljak..u ovom pšostu osim mrznje ne vidim nista vrijedno komentarisanja i nista sto bi se moglo nazvati realnoo...citat neke postove na ovom forumu tacno otupljuju covjeka..a ti si idejni tvorac nekih od njih..irridu je napisao/la:nakon ovakvih izjava i komentara ste samo pokazali ko ste i kakvi ste nek vas je siroki uzeo volim neg pare..ne bih vise o vama da ne bude da provociram
Ja ne vjerujem sta je jedan od vas na otpr. 2 3 strnaice prije izvalio ,MOLIM TE MOMKU NIJE JASNO kako se odjednom kaznjavaju igraci a prije se to nije desavalo? e pa mora se jednom pocet to sto ste vi sad potrefili da budete prvi to je vas problem,suljicu svakako kazna a sto se tice torlaka ,ko je on ba da pravdu provodi et navijac bio u opstanosti fol,prvo i prvo navijac sigurno nije dzaba pendreke dobijo a uvjeren sam (ako ga je i udario uopste) da ni torlak nije dzaba.Borac jes blago kaznjen al jbg sta su trebali puc kaznu od milion koju ne mogu platit,nemojte samo vi pricat o kaznama za moralno ponasanje navijaca,ako vam ta tema padne napamet otidjite na youtube i gledajte snimke sa koseva portiv sirokog prosle godine.Problem i vas i lesinara i nekih manijaka i robijasa je sto svi samo traze neke teorije zavjere i svi su u fazonu :"SAMI PROTIV SVIH" jelde sve je smijesno sve je sega dok se tebi ne desi...daj ba uozbiljite se ,malo, prvo i prvo uvijek vam se tresu gore radjaju misevi,et vama neda neko da budete prvaci daj molim te uzeli gosk kozaru i razne fk.vukoj*ebine u prvih 5 kola i odjednom ni barca vam ravna nije,,,spustite se malo na zemlju
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
a brate koliko je bagre napusene i kod nas ,a Bgm i kod vas na tribini tako da ti je ta prica bezze ...vas vodza s tim radi ako cemo iskreno pricati...momak se prepao da ne bude belaj gore i zato je usao na teren i pokazao drotu o cemu se radi...kakve veze ima sto je on napusen s tim da moze ostati nepokretan ako ga neko udari..ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:sve je to tacno 100 %, iz dresdena kad su se vracali, samo sto je on od njega napravio nevinašce, a on je u toj situaciji bio drogiran, napusen i sta vec nije bio josKevin je napisao/la:.irridu je napisao/la:nakon ovakvih izjava i komentara ste samo pokazali ko ste i kakvi ste nek vas je siroki uzeo volim neg pare..ne bih vise o vama da ne bude da provociram
Ja ne vjerujem sta je jedan od vas na otpr. 2 3 strnaice prije izvalio ,MOLIM TE MOMKU NIJE JASNO kako se odjednom kaznjavaju igraci a prije se to nije desavalo? e pa mora se jednom pocet to sto ste vi sad potrefili da budete prvi to je vas problem,suljicu svakako kazna a sto se tice torlaka ,ko je on ba da pravdu provodi et navijac bio u opstanosti fol,prvo i prvo navijac sigurno nije dzaba pendreke dobijo a uvjeren sam (ako ga je i udario uopste) da ni torlak nije dzaba.Borac jes blago kaznjen al jbg sta su trebali puc kaznu od milion koju ne mogu platit,nemojte samo vi pricat o kaznama za moralno ponasanje navijaca,ako vam ta tema padne napamet otidjite na youtube i gledajte snimke sa koseva portiv sirokog prosle godine.Problem i vas i lesinara i nekih manijaka i robijasa je sto svi samo traze neke teorije zavjere i svi su u fazonu :"SAMI PROTIV SVIH" jelde sve je smijesno sve je sega dok se tebi ne desi...daj ba uozbiljite se ,malo, prvo i prvo uvijek vam se tresu gore radjaju misevi,et vama neda neko da budete prvaci daj molim te uzeli gosk kozaru i razne fk.vukoj*ebine u prvih 5 kola i odjednom ni barca vam ravna nije,,,spustite se malo na zemlju
kaze Muzurovic: "Decko je imao udes, ima ozbiljnu povredu kičme pa je PRESKOČIO OGRADU"on je hercegovac, nije strumframiral je napisao/la:Jel' to sve što mala štrumfovska duša poput tvoje ima reći?
FK SARAJEVO.
ajde pogledaj cinjenice i ociglende dokaze i snimke za vecinu ovih situacija...a nemoj samo doci i bezveze ispadati glup samo da bi pokusavao nekoga uvrijediti..felix123 je napisao/la:Koji iskompleksirani šljam majko dragaramiral je napisao/la:Dokle???
Naš izrevoltirani igrač se ''uhvati'' tamo gdje je ''nepristojno - epilog : utakmica neigranja
Sudija u momentu tetaralnog pada igrača u našem šesnaestercu uopšte ne gleda u tom pravcu i svira penal iako nikako nije vidio da je isti sam pao - epilog : opet uzeta tri boda
Ubiju nam navijača i brata - epilog : ubojica na slobodi, saučesnici u bjekstvu nagrađeni simboličnim suđenjem
Kojekakvi igrači leotara, lištice, zrinjskog i inih vučjih jama se drže za ''damu'' prilikom intoniranja državne himne, dižu tri prsta, na statusima pišu kako će se dio BiH pripojiti susjednoj državi i psuju istu u kojoj žive, rade i zarađuju a pri tome nemaju nikakve ukore, kazne niti bilo kakve mjere protiv toga.
KO JE OVDJE LUD???
Nemojte samo priča o tome kako je Sarajvo režimski klub, klub sda, dekretsko čedo i kojekakve ublehe... žao mi je samo što jedna relativna većina naših ''komšija'' sa sprdnjom gleda na to sve a isto tako se dešavalo, dešava i dešavaće se i njima.
Očito nisu isti aršini kad su u pitanju Sarajevo, Željezničar, Borac, lištica, zrinjski...
O istupanju iz lige nema govora, kako bi se onda finansirali, posijelima i prelima??
Čelni ljudi Sarajeva moraju mnogo više da se zauzimaju za dobrobit kluba, mnogo jače moraju da štite interes kluba i agresivnije da djeluju, pravnim sredstvima, medijskim istupima...
Nama bolesnicima Bordo boje je pun qrac više raznoraznih mešetarenja, krađa, duplih aršina...
FK SARAJEVO.
Iz svega ovoga izvuci pouke i na osnovu toga reagovati u buducnosti.A danas put koseva i da bodrimo nasu ljubav jer nam to niko nece i ne moze ZABRANITI.
U inat do kraja polusezone ofirno kupiti sudije, da nam sviraju barem 2 penala i milion ofsajda protivnicima, imati +8 i ZDRAVO! nek se puse, **** u savezu, bez iznimke, i ovo smjesno prvenstvo koje kockasti vode ne zasluzuje nista drugo
na strumfove i njihove frustracije i komplekse se najmanje treba obazirati.... po svemu ovome se vidi, kao i prethodnih godina, koliko im je drago i koliko im je stalo da nas kaznjavaju
na strumfove i njihove frustracije i komplekse se najmanje treba obazirati.... po svemu ovome se vidi, kao i prethodnih godina, koliko im je drago i koliko im je stalo da nas kaznjavaju
Ali ljudi kazniti dva igrača jednog kluba bez kojih Sarajevo realno će vrlo teško igrati je po meni,stvarno toliko ofirno i smiješno.Pitam se samo šta je dobio onaj igrač što našem Malkiću slomi nogu.Niko ga čak nije ni spomenuo.Igre su tu u pitanju neka priča šta ko hoće,a naš fudbal tone li tone.
UPS je napisao/la:U inat do kraja polusezone ofirno kupiti sudije, da nam sviraju barem 2 penala i milion ofsajda protivnicima, imati +8 i ZDRAVO! nek se puse, **** u savezu, bez iznimke, i ovo smjesno prvenstvo koje kockasti vode ne zasluzuje nista drugo
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
tebi ako smeta iseli se paša moj, nemoj živjeti, raditi, privrjeđivati u toj istoj državi koju toliko ne voliš...medoje je napisao/la:sta tebe za to boli neka stvar, ako ti smeta, zatvori oci dok ne zavrsi "himna" al mi cemo se uvijek tako ponasatramiral je napisao/la:Dokle???
KO JE OVDJE LUD???
ah da i probaj ne plaćati pdv...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
-
meme pitar
- Kontakt:
Pitanje: Kad kazne stupaju na snagu. Igra li Torlak večeras i dali Borac sa Sarajevom igra bez publike?
Ako neko zna molim odgovor
Ako neko zna molim odgovor
Moderatori ko Boga vas molim ocistite teme Sarajevo i Zeljeznicar od maloumnih pacenika sa obadvije strane.Neznam cime su se rukovodili ovo kada su dali kazne Torlaku i Suljicu,licno mislim da kapiten ekipe i treba da stane u zastitu navijaca svoga kluba i da pokusa sprijeciti da ih neko na svakom gostovanju ne maltretira samo sto dolaze iz glavnoga grada pa i Amar je u svojoj izjavi dao doznanja da je odbijanjem da nastavi utakmicu stitio navijace jer su oni dio tima kao i igraci i svi ostali,sta bi mi radili da ga je kojim slucajem bolila briga za onaj napad na nase navijace i da je nastavio utakmicu kao da nista nije bilo,isto tako ja nikada necu zaboravit igrace Zelje koji su nas stitili i braniliu Sirokom 25.05.2003 godine kada su nas udarali oni iz obezbjedjenja.A za ove koji sebe smatraju velikim i jedinim navijacima Zelje i Sarajeva samo zato sto mrze suprotan tim i koji se raduju uspjehu Sirokog,Zrinjskog,Borca ili Leotara kada pobjede nas ili pitare reci cu samo jedno,uzmite roditelje za ruku i pravac psihijatrija neka vam potraze lijeka dok jos ima vremena.I za kraj kakve su tek kazne trebali dobiti igraci Leotara kada su se drzali za k.... za vrijeme sviranja himne BiH u utakmici kupa ili kakve kazne su trebali dobiti raznorazni igraca tipa Regoje za divljanje nad sudijama i igracima.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
konačno neko realan... potpis...dino lj je napisao/la:Moderatori ko Boga vas molim ocistite teme Sarajevo i Zeljeznicar od maloumnih pacenika sa obadvije strane.Neznam cime su se rukovodili ovo kada su dali kazne Torlaku i Suljicu,licno mislim da kapiten ekipe i treba da stane u zastitu navijaca svoga kluba i da pokusa sprijeciti da ih neko na svakom gostovanju ne maltretira samo sto dolaze iz glavnoga grada pa i Amar je u svojoj izjavi dao doznanja da je odbijanjem da nastavi utakmicu stitio navijace jer su oni dio tima kao i igraci i svi ostali,sta bi mi radili da ga je kojim slucajem bolila briga za onaj napad na nase navijace i da je nastavio utakmicu kao da nista nije bilo,isto tako ja nikada necu zaboravit igrace Zelje koji su nas stitili i braniliu Sirokom 25.05.2003 godine kada su nas udarali oni iz obezbjedjenja.A za ove koji sebe smatraju velikim i jedinim navijacima Zelje i Sarajeva samo zato sto mrze suprotan tim i koji se raduju uspjehu Sirokog,Zrinjskog,Borca ili Leotara kada pobjede nas ili pitare reci cu samo jedno,uzmite roditelje za ruku i pravac psihijatrija neka vam potraze lijeka dok jos ima vremena.I za kraj kakve su tek kazne trebali dobiti igraci Leotara kada su se drzali za k.... za vrijeme sviranja himne BiH u utakmici kupa ili kakve kazne su trebali dobiti raznorazni igraca tipa Regoje za divljanje nad sudijama i igracima.
p.s. bio sam 25.05.2003 sa jaranima na Pecari
Slazem se sa svim navedenim,svaka cast.Nadam se da ovo stanje nece potrajati dugo i da cemo gledati jos mnogo dobrih tekmi u normalnom i zdravom ozracju,jer kak sad stvari stoje ne "ljava".A mi bordo boje danas na AFH,a ovi iz GRAS-a kazu ugodno pjesacenjedino lj je napisao/la:Moderatori ko Boga vas molim ocistite teme Sarajevo i Zeljeznicar od maloumnih pacenika sa obadvije strane.Neznam cime su se rukovodili ovo kada su dali kazne Torlaku i Suljicu,licno mislim da kapiten ekipe i treba da stane u zastitu navijaca svoga kluba i da pokusa sprijeciti da ih neko na svakom gostovanju ne maltretira samo sto dolaze iz glavnoga grada pa i Amar je u svojoj izjavi dao doznanja da je odbijanjem da nastavi utakmicu stitio navijace jer su oni dio tima kao i igraci i svi ostali,sta bi mi radili da ga je kojim slucajem bolila briga za onaj napad na nase navijace i da je nastavio utakmicu kao da nista nije bilo,isto tako ja nikada necu zaboravit igrace Zelje koji su nas stitili i braniliu Sirokom 25.05.2003 godine kada su nas udarali oni iz obezbjedjenja.A za ove koji sebe smatraju velikim i jedinim navijacima Zelje i Sarajeva samo zato sto mrze suprotan tim i koji se raduju uspjehu Sirokog,Zrinjskog,Borca ili Leotara kada pobjede nas ili pitare reci cu samo jedno,uzmite roditelje za ruku i pravac psihijatrija neka vam potraze lijeka dok jos ima vremena.I za kraj kakve su tek kazne trebali dobiti igraci Leotara kada su se drzali za k.... za vrijeme sviranja himne BiH u utakmici kupa ili kakve kazne su trebali dobiti raznorazni igraca tipa Regoje za divljanje nad sudijama i igracima.
NOVI PRVAK JE SA KOŠEVA !!!
Nije mi jasno kako jedan Torlak dobio tri meča kazne, a njega policajac po glavi pendrekom... Ajde hvala dragom Bogu pa u našem klubu se počelo raditi kako treba i nevjerujem da će ovo sve lako završim. Mislim da će se naši ljudi u upravi pobrinuti , a već su počeli, da se ovakve stvari (krađa....) više ne ponove. Zboge čega iz Trebinja nisu prikazane onolike naše prilike i jedan od dva poništena gola.
@ dino lj - Upravo tako...
@ dino lj - Upravo tako...
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
-
zubizareta
- Kontakt:
Trebao je savez za debilizaciju nastaviti sa kaznama kakve su davali,tj 3000 kazne Borcu i 2 meca bez publike bez oduzimanja bodova,kad se nije prekidala utakmica u I.Sarajevu nije trebala ni ova,nama se strumfovi smiju kad smo trazili pravdu u slucaju Gavaric tad nisu bili posteni kao sad i pozivali se na Uefa pravila vec su se smijali,al zato kad su bjezali ko zecevi u BL,i kad je njihov tim u pitanju odma traze nekakve pravde smijesno
Fina Gradska sarajevska raja
Najbolje bi vam bilo a istupite iz lige i da se polahko ugasite, ili da se vratite vasem maticnom imenu torpedo pa onda krenete ispocetka, fk torpedo i navijacka skupina torpedo boyszubizareta je napisao/la:Trebao je savez za debilizaciju nastaviti sa kaznama kakve su davali,tj 3000 kazne Borcu i 2 meca bez publike bez oduzimanja bodova,kad se nije prekidala utakmica u I.Sarajevu nije trebala ni ova,nama se strumfovi smiju kad smo trazili pravdu u slucaju Gavaric tad nisu bili posteni kao sad i pozivali se na Uefa pravila vec su se smijali,al zato kad su bjezali ko zecevi u BL,i kad je njihov tim u pitanju odma traze nekakve pravde smijesno
NEMOGU ONI DA TE MRZE KOLIKO JA MOGU DA TE VOLIM. VOLIM TE ŽELJO
Dugo već čovjek svojim postovima inspirisanim nadasve sportskim motivima i ljubavlju prema igri i SVOM klubu (koja ne podrazumijeva mržnju prema ostalim prije svega gradskom rivalu) nastoji smanjiti tenzije u 2 gradska tabora, samo što većina ovdje više voli da se naloži čitajući postove kojekakve dječurlije za koje je upravo mržnja prema suparniku identifikacija navijanja.ramiral je napisao/la:konačno neko realan... potpis...dino lj je napisao/la:Moderatori ko Boga vas molim ocistite teme Sarajevo i Zeljeznicar od maloumnih pacenika sa obadvije strane.Neznam cime su se rukovodili ovo kada su dali kazne Torlaku i Suljicu,licno mislim da kapiten ekipe i treba da stane u zastitu navijaca svoga kluba i da pokusa sprijeciti da ih neko na svakom gostovanju ne maltretira samo sto dolaze iz glavnoga grada pa i Amar je u svojoj izjavi dao doznanja da je odbijanjem da nastavi utakmicu stitio navijace jer su oni dio tima kao i igraci i svi ostali,sta bi mi radili da ga je kojim slucajem bolila briga za onaj napad na nase navijace i da je nastavio utakmicu kao da nista nije bilo,isto tako ja nikada necu zaboravit igrace Zelje koji su nas stitili i braniliu Sirokom 25.05.2003 godine kada su nas udarali oni iz obezbjedjenja.A za ove koji sebe smatraju velikim i jedinim navijacima Zelje i Sarajeva samo zato sto mrze suprotan tim i koji se raduju uspjehu Sirokog,Zrinjskog,Borca ili Leotara kada pobjede nas ili pitare reci cu samo jedno,uzmite roditelje za ruku i pravac psihijatrija neka vam potraze lijeka dok jos ima vremena.I za kraj kakve su tek kazne trebali dobiti igraci Leotara kada su se drzali za k.... za vrijeme sviranja himne BiH u utakmici kupa ili kakve kazne su trebali dobiti raznorazni igraca tipa Regoje za divljanje nad sudijama i igracima.
p.s. bio sam 25.05.2003 sa jaranima na Pecari
Ove kazne za FK Sarajevo su da ne kažem drakonske. Politika dvostrukih, trostrukih aršina se nastavlja. Al u inat svima treba gajiti dobre sportske odnose među ekipama koje već dugo, dugo nešto znače u Ex Yu i BH. fudbalu, pa i onim zdravim sportskim sredinama koje su se razvile u posljednje vrijeme. Mislim da će na taj način sve doći na svoje i to veoma brzo....
@Dino lj, aferim.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
3 min: 1:0. Adin Džafić.
Dobro je krenulo!
Dobro je krenulo!
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Možda frajer nije iz RajvoSA...
Zdrava za...cija je ono što već par godina nedostaje u odnosima navijača dva najveća BiH kluba...
Toliko je prijatelja, braće, rodbine, poznanika na ''anamo'' drugoj strani da bi se tek tako lako nekoga vrijeđalo, nazivalo debilom, konjem, maloumnikom itd..itd..
Frustracije su ogromne ali sve bude i prođe, valja tim i onim opet pogledati u oči, pozdraviti se, popiti kafu, ručati zajedno, podijeliti dobro i zlo..
Mi malo stariji smo tu da ove mlađe probamo uputiti KAKO TRABA NAVIJATI I BODRITI SVOJ KLUB, a ne da padamo na nivo huligana kojima je samo u cilju uvrijediti drugog ili čak fizički povrijediti..
Navesti ću ti jedan primjer (a i ovim internet huliganima):
Derbi 2003, Alaim griješi i iz penala Željo povede 0:1, to je ona tekma kad je Škoro izjednačio u '97 minuti, sedam dana prije tekme sa Danskom, stadion prepun, navijanje ok, štimung...
Belaj na jugu, nekome ispao suzavac, par Manijaka se potukli između sebe, u pokušaju da se to smiri njih nekoliko (a i bježeći od suzavca) iskaču na atletsku stazu, specijalci tuča, folovi, Hasagić brani jednog navijača Želje, Horde su sa sjevera (valjda mislili da ovi namjerno ulijeću na teren) napravili juriš, gore haos, lom, peglanje sa policijom, na istoku (gdje sam bio) pale se baklje, pokušavaju se probiti iznad ulaza njih par, specijalci tuku.... lom na sve strane...
U tom opštem hasu na ulazu se pojavljuje jedna prilika sa kapom plastičnom ''Volim te Željo'' i Željinim šalom.. starčić od svojih 65 godina, izgubljen kad je ugledao gdje je ušao... skače jedan momčić od 19 god i udara ga pesnicom, puca nos, dedo je ipak to, stariji čovjek... nas 3-4 ulijećemo i tog levata što ga je udario gazamo na mrtvo ime tu u ulazu, specijalci, zaštitari, haos oko nas, tuku udaraju, ja sam tog starčića uzeo pod ruku i vodim ga specijalcima... u tom kratkom vremenskom razmaku uspio mi je reći da je penzioner, da voli Želju i nikada nije bio na tekmi, dolazio iz švedske (otišao gore prije rata), vozilo mu se pokvarilo u austriji i uzeo renta car.. došao tik pred teku i kupio Istok, naravno ne znajući gdje treba da ide..
Ja sam dobio par kopči od palice i nekog kamena koji je odnekud doletjeo (u gužvi neko gađao), a jaran mi je isto fasovao napuknuće rebra od strane policajca... ali sam bio i ostao ponosan na to što sam stao u odbranu tog lika koji se ničim izazvan našao tu na pogrešnom mjestu u furtutmi za koju nije bio kriv...
Zato mi malo stariji trebamo da usmjerimo ove mlađe da se ne furaju na Denija i HOOLIGANS, već da shvate da smo mi jedna velika fudbalska porodica između koje ne smije biti vrijeđanja i inog huliganskog ponašanja..
Lijep pozz svim navijačima i mojim Pitarima i komšijama što nam ovdje svraćaju...
Zdrava za...cija je ono što već par godina nedostaje u odnosima navijača dva najveća BiH kluba...
Toliko je prijatelja, braće, rodbine, poznanika na ''anamo'' drugoj strani da bi se tek tako lako nekoga vrijeđalo, nazivalo debilom, konjem, maloumnikom itd..itd..
Frustracije su ogromne ali sve bude i prođe, valja tim i onim opet pogledati u oči, pozdraviti se, popiti kafu, ručati zajedno, podijeliti dobro i zlo..
Mi malo stariji smo tu da ove mlađe probamo uputiti KAKO TRABA NAVIJATI I BODRITI SVOJ KLUB, a ne da padamo na nivo huligana kojima je samo u cilju uvrijediti drugog ili čak fizički povrijediti..
Navesti ću ti jedan primjer (a i ovim internet huliganima):
Derbi 2003, Alaim griješi i iz penala Željo povede 0:1, to je ona tekma kad je Škoro izjednačio u '97 minuti, sedam dana prije tekme sa Danskom, stadion prepun, navijanje ok, štimung...
Belaj na jugu, nekome ispao suzavac, par Manijaka se potukli između sebe, u pokušaju da se to smiri njih nekoliko (a i bježeći od suzavca) iskaču na atletsku stazu, specijalci tuča, folovi, Hasagić brani jednog navijača Želje, Horde su sa sjevera (valjda mislili da ovi namjerno ulijeću na teren) napravili juriš, gore haos, lom, peglanje sa policijom, na istoku (gdje sam bio) pale se baklje, pokušavaju se probiti iznad ulaza njih par, specijalci tuku.... lom na sve strane...
U tom opštem hasu na ulazu se pojavljuje jedna prilika sa kapom plastičnom ''Volim te Željo'' i Željinim šalom.. starčić od svojih 65 godina, izgubljen kad je ugledao gdje je ušao... skače jedan momčić od 19 god i udara ga pesnicom, puca nos, dedo je ipak to, stariji čovjek... nas 3-4 ulijećemo i tog levata što ga je udario gazamo na mrtvo ime tu u ulazu, specijalci, zaštitari, haos oko nas, tuku udaraju, ja sam tog starčića uzeo pod ruku i vodim ga specijalcima... u tom kratkom vremenskom razmaku uspio mi je reći da je penzioner, da voli Želju i nikada nije bio na tekmi, dolazio iz švedske (otišao gore prije rata), vozilo mu se pokvarilo u austriji i uzeo renta car.. došao tik pred teku i kupio Istok, naravno ne znajući gdje treba da ide..
Ja sam dobio par kopči od palice i nekog kamena koji je odnekud doletjeo (u gužvi neko gađao), a jaran mi je isto fasovao napuknuće rebra od strane policajca... ali sam bio i ostao ponosan na to što sam stao u odbranu tog lika koji se ničim izazvan našao tu na pogrešnom mjestu u furtutmi za koju nije bio kriv...
Zato mi malo stariji trebamo da usmjerimo ove mlađe da se ne furaju na Denija i HOOLIGANS, već da shvate da smo mi jedna velika fudbalska porodica između koje ne smije biti vrijeđanja i inog huliganskog ponašanja..
Lijep pozz svim navijačima i mojim Pitarima i komšijama što nam ovdje svraćaju...
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 18 gostiju.