Francuska - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

vendeta87
Kontakt:

Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH

Post Postao/la vendeta87 » 28 sep 2011, 09:22

Edo_77 je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:
Edo_77 je napisao/la:Vi sve uzimate zdravo za gotovo....

Masa izjava su ironicne, cesto da smire euforiju, prebace teziste sa uzarene tacke na nesto nebitno. Kod glupih Bosanaca to pali zato se i mora tako komunicirati...

Nije Pape budala da prica o nekakvoj pobjediti u Francuskoj u medijima..
Pa nekaze niko da je trebao izjaviti da cemo pobijediti, trebaop je samo reci da cemo odigrati najbolje sto mozemo pa sta bude nek bude, a ne govorit da ce nesto eksperimentisati.
A ti stvarno mislis da ce mo eksperimentisati. Zato rekoh ne uzimaj tu izjavu zdravo za gotovo....Budi siguran da ce mo igrati u najjacem sastavu i da ce dati sve da pobjedimo.
E drugi je par carapa sto je vrlo tesko i sto su nam male sanse.

Pape u Francuskim medjima hinjski to odradjuje. Prebacuje se Francuzima vruci krompir i apsolutna uloga favorita....
Nemamo ni najjaceg sastava, pa mi nemamo desnog krila a on ni nece da pozove igrace koji bi mogli igrati tu poziciju pa da ih isprobava, e to je meni totalno nelogicno. A on nema potrebe Francuzima prebacivati ulogu favorita kada oni to vec jesu.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 28 sep 2011, 09:26

Dobro, skontao sam poentu tvog misljenja.

Nego, reci mi kako si zakljucio da je nasa grupa najlosija? Jeli to neki osobni pausalni zakljucak il postoji neka metoda za izracunavanje?

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 28 sep 2011, 09:31

Edo_77 je napisao/la:Dobro, skontao sam poentu tvog misljenja.

Nego, reci mi kako si zakljucio da je nasa grupa najlosija? Jeli to neki osobni pausalni zakljucak il postoji neka metoda za izracunavanje?
Brate dragi svako ko ima imalo pojma o fudbalu to ceti reci, u nasoj grupi nema neke super ekipe kao sto je to Spanija, Holandija, Njemacka, Engleska, Italija koje su vec obezbiedile EP ili su blizu toga jer uzimaju sve redom. U ostale dvije grupe osim nase i one sa Hrvatskom i Grckom imaju 3 ili 4 ekpie koje ce se ganjati za prva dva mjesta do samog kraja samo kod i u ovoj naprijed navedenoj grupi sve je jasno dva kola prije kraja samo je sada pitanje ko ce biti prvi ko drugi.

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 28 sep 2011, 09:34

jel istina da je Susic izjavio da ce jednu tekmu branit Begovic a jednu Hasagic??
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 28 sep 2011, 09:54

vendeta87 je napisao/la:
Edo_77 je napisao/la:Vi sve uzimate zdravo za gotovo....

Masa izjava su ironicne, cesto da smire euforiju, prebace teziste sa uzarene tacke na nesto nebitno. Kod glupih Bosanaca to pali zato se i mora tako komunicirati...

Nije Pape budala da prica o nekakvoj pobjediti u Francuskoj u medijima..
Pa nekaze niko da je trebao izjaviti da cemo pobijediti, trebaop je samo reci da cemo odigrati najbolje sto mozemo pa sta bude nek bude, a ne govorit da ce nesto eksperimentisati.
Rekao je da ce "mozda" eksperimentisati. Dok ti to ocigldno shvatas kao najavu rezervnog tima, ja u toj izjavi vidim sitne rokade i odstupanja koje nemaju veze s time sto ti pricas.

I jos nesto, da li ti to mozda mislis da oni ne idu u Francusku "odigrati najbolje sto mogu"? Mislim, zar to nije najociglednija stvar u citavoj prici... Zasto se onda mora sto puta neglasiti u svakoj izjavi. I zasto je uopste bitno sta je rekao nekom novinaru? Mnogo mi je bitnije da vlada mir u reprezentaciji i najvise bih volio da se njegove izjave svedu na minimum, pa da vrli kriticari sirokih pogleda nemaju dovoljno materijala za drzanje besplatnih trenerskih lekcija.

Vi bi od nekih perifernih stvari pravili ogromne probleme, a isti vi kritikujete Avazove novinare i ostale za uzburkavanje atmosfere. Sta li bi bilo da vas postavimo na celo neke sportske redakcije? Mislim da tekstovima o zavjerama ne bi bilo kraja. :roll:
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 28 sep 2011, 12:09

Zašto Sušić ne pozove Zebu kad vec ne moze Salihovic. Zeba bi mogao odigrati lijevo krilo i ukljucivati se u napad, na kraju krajeva bolji je 17 puta od Muslimovića i Zeca zajedno.
🔵⚪

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 28 sep 2011, 12:15

0oo0 je napisao/la:Zašto Sušić ne pozove Zebu kad vec ne moze Salihovic. Zeba bi mogao odigrati lijevo krilo i ukljucivati se u napad, na kraju krajeva bolji je 17 puta od Muslimovića i Zeca zajedno.
Najbolje da vrati Brunu Akrapovića i Faruka Hujdurovića onda...
Čuj Zeba :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i to lijevo krilo...
:lol: :lol: smajlikojisebacasabalkona :
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 28 sep 2011, 12:36

0oo0 je napisao/la:Zašto Sušić ne pozove Zebu kad vec ne moze Salihovic. Zeba bi mogao odigrati lijevo krilo i ukljucivati se u napad, na kraju krajeva bolji je 17 puta od Muslimovića i Zeca zajedno.
haj ne loži raju svega ti :mrgreen:

Juzna_tribina
Kontakt:

Post Postao/la Juzna_tribina » 28 sep 2011, 13:08

Dal su pustene karte u prodaju za utakmicu u Zenici protiv Luxemburga :?: :?:
Zbog tebe dane,noci ne spavam,citav zivot svoj,tebi cu da dam !!! Volim Zeljeznicar !

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 28 sep 2011, 13:33

ma trebao je Adilovica pozvati u repku taj bi razarac donjeo prevagu nama :mrgreen:

nihco

Post Postao/la nihco » 28 sep 2011, 14:26

ima pape neki koncept, vjerovatno, ali nisam siguran da li je i njemu jasan. imamo 17 igraca na spisku, ako ima namjeru cistiti kartone , onda ce ostati bez barem tri igraca protiv francuske. sta ako se jos neko povrijedi?
i da ne zeli cistiti kartone opet postoji mogucnost da u francusku idemo s nedovoljnim brojem igraca.......ko ce igrati defanzivu? rahimicu, zahirovicu, papcu, pandzi prijete kartoni........
je li baljic trenira? sta mislite moze li borce sredojevic izgurat' 20 minuta? piplica je jos uvijek dobar ali vec imamo tri golmana........
nemam pojma ali jedno je sigurno, pape je vec iznenadio fudbalsku javnost, mozda je toliko inteligentan da ga se ne moze poratiti
Sent from my Commodore 64

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 28 sep 2011, 15:17

mrzim_ulizice je napisao/la:
AÐ_Official je napisao/la:svaka cast Susicu! Hvala bogu pa ponovo imamo realnog trenera.

Budimo iskreni, mi imamo 12,23% sansu da pobijedimo Francuze(U sred Pariza), a da se ne zaboravi ko je i sta je Michel Platini. Sigurno ce igraci cistit kartone protiv Lux i zbog toga cemo eksperimentisat u Parizu jer onda ce svi moci imati pravo nastupa u aBd barazu. Skontaj te da je zaista nemoguce pobijedit Francuze u ovom slucaju. Neka Sajo izvede najjaci sastav protiv Francuza, nasi momci se bore, par njih dobije zute kartone i na kraju u najboljem slucaju izvucemo remi...opet nas baraz ceka i u tom slucaju fali nam par igraca iz udarne postave sto je ogroman hendikep i "2 game playoff".
naj realniji post dosad potpis
ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 28 sep 2011, 15:26

nihco je napisao/la:ima pape neki koncept, vjerovatno, ali nisam siguran da li je i njemu jasan. imamo 17 igraca na spisku, ako ima namjeru cistiti kartone , onda ce ostati bez barem tri igraca protiv francuske. sta ako se jos neko povrijedi?
i da ne zeli cistiti kartone opet postoji mogucnost da u francusku idemo s nedovoljnim brojem igraca.......ko ce igrati defanzivu? rahimicu, zahirovicu, papcu, pandzi prijete kartoni........
je li baljic trenira? sta mislite moze li borce sredojevic izgurat' 20 minuta? piplica je jos uvijek dobar ali vec imamo tri golmana........
nemam pojma ali jedno je sigurno, pape je vec iznenadio fudbalsku javnost, mozda je toliko inteligentan da ga se ne moze poratiti
Pape je pozvao 21 igrača (3 golmana i 18 ostalih).Pričati o tome "šta ako se neko povrijedi " je isto što i govoriti "šta ako sutra bude sudnji dan". :roll: To je nepredvidljivo, a ako se već neko povrijedi onda jbg. imaš uvijek opcije dodatan poziv, prerasporedjivanje snaga itd...bilo šta, al' može pomoći.

Da saberemo: Imamo 3 golmana i 18 ostalih, to je 10+8, što je skoro pa 2 cjela tima. ;)
Ukoliko će stvarno čistiti kartone protiv Luksemburga onda neka to budu igrači na kojim pozicijama imamo kakve takve zamjene.

I ne treba podcjenjivati Luksemburg toliko, njihov najveći poraz je bio 2-0 u ovim kvalifikacijama (i to od FRANCUSKE), Hrvati su koliko se sjećam protiv Malte kiksali, mi protiv Moldavije, Švicarci i Albanci protiv ovih 'buržana, bodovi nisu upisani, a vrlo lako se može desiti da ih i ne upišemo. Ukoliko pobjedimo biće to 1-0 ili 2-0 sa kasnim drugim golom. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 sep 2011, 15:36

AÐ_Official je napisao/la:svaka cast Susicu! Hvala bogu pa ponovo imamo realnog trenera.

Budimo iskreni, mi imamo 12,23% sansu da pobijedimo Francuze(U sred Pariza), a da se ne zaboravi ko je i sta je Michel Platini. Sigurno ce igraci cistit kartone protiv Lux i zbog toga cemo eksperimentisat u Parizu jer onda ce svi moci imati pravo nastupa u aBd barazu. Skontaj te da je zaista nemoguce pobijedit Francuze u ovom slucaju. Neka Sajo izvede najjaci sastav protiv Francuza, nasi momci se bore, par njih dobije zute kartone i na kraju u najboljem slucaju izvucemo remi...opet nas baraz ceka i u tom slucaju fali nam par igraca iz udarne postave sto je ogroman hendikep i "2 game playoff".
Najvjerovatnija je ova opcija da se protiv Luxa citimo za baraz, a da utakmica u Parizu bude onako revijalna. Ali nikad se ne zna ko nas ocekuje u barazu.

Mada nije iskljuceno ni da se borimo u Parizu, iako vec znam da igramo portiv tima koji ima veliku stelu. Takodje mislim da bi za Francuze bila sramota da se opet desi incident kao sa Irskom, tako da je vrlo moguce da sudjenje bude realno !

Bilo kako bilo ako postoji sansa da se "posteno" igra u Parizu zasto je ne iskorstiti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

nihco

Post Postao/la nihco » 28 sep 2011, 15:51

Arnelinho je napisao/la: Pape je pozvao 21 igrača (3 golmana i 18 ostalih).Pričati o tome "šta ako se neko povrijedi " je isto što i govoriti "šta ako sutra bude sudnji dan". :roll: To je nepredvidljivo, a ako se već neko povrijedi onda jbg. imaš uvijek opcije dodatan poziv, prerasporedjivanje snaga itd...bilo šta, al' može pomoći.

Da saberemo: Imamo 3 golmana i 18 ostalih, to je 10+8, što je skoro pa 2 cjela tima. ;)
Ukoliko će stvarno čistiti kartone protiv Luksemburga onda neka to budu igrači na kojim pozicijama imamo kakve takve zamjene.
I ne treba podcjenjivati Luksemburg toliko, njihov najveći poraz je bio 2-0 u ovim kvalifikacijama (i to od FRANCUSKE), Hrvati su koliko se sjećam protiv Malte kiksali, mi protiv Moldavije, Švicarci i Albanci protiv ovih 'buržana, bodovi nisu upisani, a vrlo lako se može desiti da ih i ne upišemo. Ukoliko pobjedimo biće to 1-0 ili 2-0 sa kasnim drugim golom. ;)
naravno da se mora predvidjeti povreda! do sada su nam igraci svaki put povrijedjivali ili mozda nisu?
moraju se predvidjeti eventualni zuti kartoni ili mislis da je bolje osloniti se na pretpostavku da necomo biti kartonirani a svaki put smo bili? slazem se da lux ne treba podcijenjivati i da ce biti kartona.......
ne moze se cistiti igrac koji ima rezervu, nego igraci koji su nam okosnica za baraz a to su lulic, papac, rahimic......sta ti vrijedi ako se stilic ocisti kad' svakako ne bi igrao?
i sto dodatni poziv kad' mozes, poput svih normalnih reprezentacija (slobodno provjeri), pozvati 25-6 igraca?
ne kontam,ponovicu, pape ima neku svoju filozofiju, bar pokusavam vjerovati, ali je mimo svih rezona.
mozete ga opravdavati ali ,ako cemo pravo, ovo je ninasta nalik, nego uzdati se u srecu pa sta bude
Sent from my Commodore 64

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 28 sep 2011, 15:54

francuzi su apsolutni favoriti... ako njihova igra bude na nivou, mi nemamo sta traziti tu... sa ili bez sudija... cistili kartone ili igrali s najboljih 11... nasa jedina sansa je da nas oni podcijene, a da mi odigramo najbolju utakmicu u posljednjih nekoliko godina... sve ostalo je nerealno i preoptimisticno... koji nas igrac ce cuvat' npr. ribery-a?? svejedno.. nijedan ga ne moze zaustavit' ako bude igrao kako umije... njihov sastav je sastavljen od 11 igraca tog kalibra... mi s druge strane imamo samo jednog.. i ako njega ne krene, nas nema nigdje...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 28 sep 2011, 16:01

nihco je napisao/la:naravno da se mora predvidjeti povreda! do sada su nam igraci svaki put povrijedjivali ili mozda nisu?
moraju se predvidjeti eventualni zuti kartoni ili mislis da je bolje osloniti se na pretpostavku da necomo biti kartonirani a svaki put smo bili? slazem se da lux ne treba podcijenjivati i da ce biti kartona.......
ne moze se cistiti igrac koji ima rezervu, nego igraci koji su nam okosnica za baraz a to su lulic, papac, rahimic......sta ti vrijedi ako se stilic ocisti kad' svakako ne bi igrao?
i sto dodatni poziv kad' mozes, poput svih normalnih reprezentacija (slobodno provjeri), pozvati 25-6 igraca?
ne kontam,ponovicu, pape ima neku svoju filozofiju, bar pokusavam vjerovati, ali je mimo svih rezona.
mozete ga opravdavati ali ,ako cemo pravo, ovo je ninasta nalik, nego uzdati se u srecu pa sta bude
Možda nisu :!:
Što se kartona tiče ,ne znam ko sve ima, al' poenta moje rečenice je bila da se čisti npr. Pjanić a ne Spahić (recimo), mada su oba čista, koliko znam. Takodje, Džeko je čist (napadač je), Begović ionako, znači kartona se treba čuvati tek Papac i eventualno Mujdža (pod uslovom da ga imaju), svi drugi su itekako zamjenjivi...

Aj, skrati me muka, da ne provjeravam, ko je to pozv'o 25/6 igrača? Zadovoljan bih bio sa 2 ozbiljne selekcije (koje mogu sakupiti kakvu takvu reprezentativnu ekipu, a ne recino Bjelorusija ili Sj. Irska i njima slične) ?
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 28 sep 2011, 21:20

Je li definitivno igramo bez Seje Salihovica ove dvije tekme ili postoji mogucnost...?
F.K.SARAJEVO

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 28 sep 2011, 21:21

Jahic od pocetka za Apoel..

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 sep 2011, 21:23

soko je napisao/la:Jahic od pocetka za Apoel..
Igra jedinog defanzivnog veznog u Apoelu.Hajde dobro da je i njega krenulo.
Godinu dana cestito utakmice nije odigrao.Sto povrede,sto je vala bio i ofalio uz to.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.