Francuska - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

vendeta87
Kontakt:

Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH

Post Postao/la vendeta87 » 29 sep 2011, 17:57

harishp je napisao/la:I Vranjes i Subasic su bas dobijali sansu.Raja hoce Papca e pa eto Papca ali zato Subasic valja da priceka,Mujdza igra u kvalitetnijoj ligi i klubu.
Jahic je tek od neki dan nakon godinu dana poceo ''malo ozbiljnije''igrati a nije ni mladji nesto previse od ovih nabrojani.To jest nije nikako.
Pa ti stavro kontas ko policajac. Pa nece oni igrati u prvih 11 nego ce biti zamjena. Evo gledaj ovo ti je prva odbrana nase preke: Mujdza, Pandza, Spahic, Papac, a po meni bi trebalo za svakog pozvati i zamjenu sto bi izgledalo ovako: Vranjes, Jahic, Cocalic, Subasic. I tako dalje kroz citavu ekipu na svaku poziciju po dva igraca a ne samo 5 odbranbenih a istovremeno 5 igraca koji igraju na poziciji ofanzivnog veznog.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 29 sep 2011, 17:58

harishp je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:
M A J S T O R je napisao/la:Protiv Luksemburga :
___________________________________Hasagić ___________________________________
nekadasnji najbolji strijelac svih europskih liga? :lol:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Casual87
Kontakt:

Post Postao/la Casual87 » 29 sep 2011, 18:00

Moze mi neko reci kad izlaze karte u prodaju za tekmu sa Luxemburgom???
Ja volim volim volim samo tebe... !

RIP Vedran Puljic

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 29 sep 2011, 18:01

Jah ti moj @vendeta,ti ko supovac ili mupovac.Zamjena na klupi ili tribinama??.
To je Ciro najbolje cinio usuti takve sto rondaju pozove 30 igraca i onda ih pola rastjera k'o djecu sa tresnje.
Gdje si bio nigdje,sta si radio nista.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 29 sep 2011, 18:07

Ovi prave komparaciju Rumunije izmedju svjetske sile na čelu sa Haggijem i današnje kvalitetne reprezentacije i zbog toga ovu smatraju nekavlitetnom. :lol:

Postoji najmanje 4 igrača (koliko i u nas) koji su rame uz rame sa našim "najvećim": Chivu,Sapunaru,Goian i Mutu, a onda je su tu takodje isto kvalitetni igrači, ništa, ama baš ništa slabiji: Mutu, Torje i Rat, a nakon njih oni imaju klasu naših Zečeva, Rahimića i njima sličnih. Ova Rumunska imena su za svaki respekt. ;)
Goldy je napisao/la:ma bravo druže...treba igrati srcem i dušom...Slovenija redovno ide na SP i EP a koje igrače oni imaju?....ja ne znam nijednog njihovog repezentativca
Ti očigledno, k'o što neko reče ne pratiš fudbal. :roll: U ovom trenutku imaju igrače ruku pod ruku sa našima. :lol: Za nijansu slabiji. Njih 7 igra u Serie A, a Matavž je prvi golgeter PSV Eindhovena. :roll: Ono što njih krasi za razliku od nas je solidan sistem, zato i igraju na SP-ima. Svaki igrač masno naplati svoj nastup. ;)

Što se tiče Francuza:
Sagna,Evra su van forme , što znači da su na bekovima trenutno slabi, i dalje je to bolje od naših (mada za nijansu), al' nisu na svom nivou. Štoperska dvojka je prosječna, Rami iskače, Mexses ne znam hoćel' igrati,a Gallas vjerovatno neće. Tu je naša prednost skok igra.

Diaby se neće vratiti, igrače vjerovatno Gourcuff ,koji je približno kvaliteta Pjanića, M'Villa, koji je u formi i po meni tu smo deficitarni ,ni Nasri nije u formi, ako nastupi namjesto Gourcuffa, jedna dobra predstava ne može popraviti 5 blijedih.

Po krilima igraju Malouda i Valbuena (vjerovatno) , tu je Florent dobar, a ovaj drugi sasvim prosječan igrač, kog će Papac strpat u džep. Mujdža bi mogao imati probleme sa Maloudom, al' ako se bude udvaj'o onda i ne bi trebao.

Napad je vjerovatno Remy-Benzema i tu su u prednosti, eventualno Spahić bi trebao da ima dobru noć, da sve prodje kako treba.

Ja našu priliku vidim u skok igri, a oni su jači na 3 pozicije (na razbijaču,krilu i napadaču). Ako ih raširimo na krila imaćemo šansu da podjedimo, a ako pustimo da i nj. sredina igra i da šalju niske lopte do Benzeme nema nas nigdje. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 29 sep 2011, 18:08

harishp je napisao/la:Jah ti moj @vendeta,ti ko supovac ili mupovac.Zamjena na klupi ili tribinama??.
To je Ciro najbolje cinio usuti takve sto rondaju pozove 30 igracaai onda ih pola rastjera k'o djecu sa tresnje.
Gdje si bio nigdje,sta si radio nista.
Pa ako na svakoj pozicij pozove po dva igraca i 3 golmana to je 23 igraca. 11 igraju od prve minute, 7 jih je naklupi a 5 na tiribne, al nece ih garant biti toliko na tiribni bice ut i povreda i kartona. I to je razlika od 2 igraca u odnosu na sadasnju situcaiju, samo sto smo sada pretrpani na poziciji ofanzivnog veznog sa 5 igraca. Al tebi se stvarno ne moze dokazati, jer ti imas svoju fantaziju o Papetu tako da ja ode jer imam boljeg posla nego s tobom ovdje naglabati.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 29 sep 2011, 18:10

E bas te tu cekam.Niti ja imam sta nagalabati s' tobom niti ti sa mnom.Bit ce onako kako selektor kaze i amin.
Kome ne pase odmah isti moment u upravu vodovoda nek se zaputi.Mozda mu i upali.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 29 sep 2011, 18:12

Arnelinho je napisao/la:Ovi prave komparaciju Rumunije izmedju svjetske sile na čelu sa Haggijem i današnje kvalitetne reprezentacije i zbog toga ovu smatraju nekavlitetnom. :lol:

Postoji najmanje 4 igrača (koliko i u nas) koji su rame uz rame sa našim "najvećim": Chivu,Sapunaru,Goian i Mutu, a onda je su tu takodje isto kvalitetni igrači, ništa, ama baš ništa slabiji: Mutu, Torje i Rat, a nakon njih oni imaju klasu naših Zečeva, Rahimića i njima sličnih. Ova Rumunska imena su za svaki respekt. ;)
Goldy je napisao/la:ma bravo druže...treba igrati srcem i dušom...Slovenija redovno ide na SP i EP a koje igrače oni imaju?....ja ne znam nijednog njihovog repezentativca
Ti očigledno, k'o što neko reče ne pratiš fudbal. :roll: U ovom trenutku imaju igrače ruku pod ruku sa našima. :lol: Za nijansu slabiji. Njih 7 igra u Serie A, a Matavž je prvi golgeter PSV Eindhovena. :roll: Ono što njih krasi za razliku od nas je solidan sistem, zato i igraju na SP-ima. Svaki igrač masno naplati svoj nastup. ;)

Što se tiče Francuza:
Sagna,Evra su van forme , što znači da su na bekovima trenutno slabi, i dalje je to bolje od naših (mada za nijansu), al' nisu na svom nivou. Štoperska dvojka je prosječna, Rami iskače, Mexses ne znam hoćel' igrati,a Gallas vjerovatno neće. Tu je naša prednost skok igra.

Diaby se neće vratiti, igrače vjerovatno Gourcuff ,koji je približno kvaliteta Pjanića, M'Villa, koji je u formi i po meni tu smo deficitarni ,ni Nasri nije u formi, ako nastupi namjesto Gourcuffa, jedna dobra predstava ne može popraviti 5 blijedih.

Po krilima igraju Malouda i Valbuena (vjerovatno) , tu je Florent dobar, a ovaj drugi sasvim prosječan igrač, kog će Papac strpat u džep. Mujdža bi mogao imati probleme sa Maloudom, al' ako se bude udvaj'o onda i ne bi trebao.

Napad je vjerovatno Remy-Benzema i tu su u prednosti, eventualno Spahić bi trebao da ima dobru noć, da sve prodje kako treba.

Ja našu priliku vidim u skok igri, a oni su jači na 3 pozicije (na razbijaču,krilu i napadaču). Ako ih raširimo na krila imaćemo šansu da podjedimo, a ako pustimo da i nj. sredina igra i da šalju niske lopte do Benzeme nema nas nigdje. ;)
Gdje su ti tu Ribery,A.Diara-kapiten francuske preprezentacije i Martin.
A sto se tice Rumunije u pravu si al nisu oni nista bolji od nas niti mi od njih, realno u Evropi ima 6-7 jaki repki koje iskacu od ostalih svak svakog moze dobiti.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 29 sep 2011, 18:14

vendeta87 je napisao/la:
harishp je napisao/la:I Vranjes i Subasic su bas dobijali sansu.Raja hoce Papca e pa eto Papca ali zato Subasic valja da priceka,Mujdza igra u kvalitetnijoj ligi i klubu.
Jahic je tek od neki dan nakon godinu dana poceo ''malo ozbiljnije''igrati a nije ni mladji nesto previse od ovih nabrojani.To jest nije nikako.
Pa ti stavro kontas ko policajac. Pa nece oni igrati u prvih 11 nego ce biti zamjena. Evo gledaj ovo ti je prva odbrana nase preke: Mujdza, Pandza, Spahic, Papac, a po meni bi trebalo za svakog pozvati i zamjenu sto bi izgledalo ovako: Vranjes, Jahic, Cocalic, Subasic. I tako dalje kroz citavu ekipu na svaku poziciju po dva igraca a ne samo 5 odbranbenih a istovremeno 5 igraca koji igraju na poziciji ofanzivnog veznog.
Nije pravilno da medju 18 (11 igrača i 7 zamjene) zoveš 22 igrača od kojih će njih 5 sjediti na tribinama. Naprotiv, treba pozvati 2-3 jockera i ostatak polivalentnih igrača , u slučaju povrede onda bi dolazilo do nekih rokada.

Što se tiče ofanzivnih veznih , tu valjda misliš na Misimovića,Pjanića,Štilića,Ibričića i Medunjanina. Štilić može igrati oba krila i AMF, Pjanić je više centralni vezni nego ofanzivni vezni (onaj iza 2 napadača), on kreira, Medunjanin isto tako može te obje pozicije pokriti, a Ibričić i Misimović dodju kao zamjene (koje mogu donijeti kvalitet, jer jesu kvalitet), ako udju i pokrivaju svaku ofanzivnu poziciju u veznom redu. ;)

Po drugoj strani: Spahić i Papac mogu igrati sve pozicije nazad, Lulić je isto tu za "ne daj bože"na oba beka, Mravac je back-up koji igra sve pozicije u zadnjoj liniji. Ipak je Pape pozvao igrače koji mogu pokriti sve pozicije za "ne daj bože",a da pri tom ima i kvaliteta (polijepa kvaliteta) u njima.

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 29 sep 2011, 18:15

harishp je napisao/la:E bas te tu cekam.Niti ja imam sta nagalabati s' tobom niti ti sa mnom.Bit ce onako kako selektor kaze i amin.
Kome ne pase odmah isti moment u upravu vodovoda nek se zaputi.Mozda mu i upali.
Tako je, al nece ni Pape biti dugo selektor akobogda!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 29 sep 2011, 18:16

vendeta87 je napisao/la:
harishp je napisao/la:E bas te tu cekam.Niti ja imam sta nagalabati s' tobom niti ti sa mnom.Bit ce onako kako selektor kaze i amin.
Tako je, al nece ni Pape biti dugo selektor akobogda!
Nece akobogda,jos jedne kvalifikacije, dvije sad ce to proci.Dlan od dlan :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 29 sep 2011, 18:17

vendeta87 je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:Ovi prave komparaciju Rumunije izmedju svjetske sile na čelu sa Haggijem i današnje kvalitetne reprezentacije i zbog toga ovu smatraju nekavlitetnom. :lol:

Što se tiče Francuza:

A sto se tice Rumunije u pravu si al nisu oni nista bolji od nas niti mi od njih, realno u Evropi ima 6-7 jaki repki koje iskacu od ostalih svak svakog moze dobiti.
Ako bude igrao Diarra onda smo na DMF na istom levelu. :mrgreen: Otprilike istom, Martin neće dobiti priliku, eventualno nekoliko minuta, a on nije kvalitetniji od Pjanića, nije ni od Nasrija i Gourcuffa , a Riberya sam zaboravio, al' onda Malouda leti van, pa smo na istom. ;)

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 29 sep 2011, 18:18

Arnelinho je napisao/la: Što se tiče ofanzivnih veznih , tu valjda misliš na Misimovića,Pjanića,Štilića,Ibričića i Medunjanina. Štilić može igrati oba krila i AMF, Pjanić je više centralni vezni nego ofanzivni vezni (onaj iza 2 napadača), on kreira, Medunjanin isto tako može te obje pozicije pokriti, a Ibričić i Misimović dodju kao zamjene (koje mogu donijeti kvalitet, jer jesu kvalitet), ako udju i pokrivaju svaku ofanzivnu poziciju u veznom redu. ;)

Po drugoj strani: Spahić i Papac mogu igrati sve pozicije nazad, Lulić je isto tu za "ne daj bože"na oba beka, Mravac je back-up koji igra sve pozicije u zadnjoj liniji. Ipak je Pape pozvao igrače koji mogu pokriti sve pozicije za "ne daj bože",a da pri tom ima i kvaliteta (polijepa kvaliteta) u njima.
Jedino stoji to da Medunjanin moze pokriti vise pozicija a ovo ostalo je stvarno smjesno, pa jesil ti ikad vidio Stilica u sprintu, pa ja sam brzi s gajbom piva nego on s loptom isto vazi i za Pajnica i Ibricica. A to da je Lulic tu za nedaj boze kako ti kazes pa kod nas je uvijek ta situacija, od kada igra za prepku nije odigrao citavu utakmicu na svojoj prirodnoj poziciji.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 29 sep 2011, 18:20

[quote="Arnelinho"
A sto se tice Rumunije u pravu si al nisu oni nista bolji od nas niti mi od njih, realno u Evropi ima 6-7 jaki repki koje iskacu od ostalih svak svakog moze dobiti.[/quote]
Ako bude igrao Diarra onda smo na DMF na istom levelu. :mrgreen: Otprilike istom, Martin neće dobiti priliku, eventualno nekoliko minuta, a on nije kvalitetniji od Pjanića, nije ni od Nasrija i Gourcuffa , a Riberya sam zaboravio, al' onda Malouda leti van, pa smo na istom. ;)[/quote]

E moj boze skim ja raspravljam o fudbalu. Cuj zaboravio igraca koji je trenutnu najbolji na svjetu.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 29 sep 2011, 18:21

vendeta87 je napisao/la: E moj boze skim ja raspravljam o fudbalu. Cuj zaboravio igraca koji je trenutnu najbolji na svjetu.
:lol: :roll: :arrow: :oops:
Mogu ovako objasniti? :lol:

nihco

Post Postao/la nihco » 29 sep 2011, 18:32

@vendeta87 i ti si nas'o s kim ces ulaziti u diskusije.......kakav selektor takvi i fanovi........
Sent from my Commodore 64

nihco

Post Postao/la nihco » 29 sep 2011, 18:41

Arnelinho je napisao/la: Što se tiče ofanzivnih veznih , tu valjda misliš na Misimovića,Pjanića,Štilića,Ibričića i Medunjanina. Štilić može igrati oba krila i AMF, Pjanić je više centralni vezni nego ofanzivni vezni (onaj iza 2 napadača), on kreira, Medunjanin isto tako može te obje pozicije pokriti, a Ibričić i Misimović dodju kao zamjene (koje mogu donijeti kvalitet, jer jesu kvalitet), ako udju i pokrivaju svaku ofanzivnu poziciju u veznom redu. ;)

priznaj da si ovo maximalno uljeps'o, da ni ti sam ne vjerujes da to moze !? dobro , mogu to igrati , mozda , protiv luxemburga ali francuske,niposto......
Sent from my Commodore 64

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 29 sep 2011, 18:43

1.Ribery nije u trenutno najbolji igrač svijeta (ja mogu naći 11 boljih :D ).
2.Igrao Ribery ili Malouda isto je, ne mijenja činjenicu, jer su oba top kvalitet
3.Oba igrača igraju isti nogomet

Tako da ovaj lapsus ne mijenja ništa u mom postu. ;)

Nadam se da je sad jasnije. :mrgreen:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 29 sep 2011, 18:45

nihco je napisao/la:

priznaj da si ovo maximalno uljeps'o, da ni ti sam ne vjerujes da to moze !? dobro , mogu to igrati , mozda , protiv luxemburga ali francuske,niposto......
Ja vjerujem da oni to mogu igrati (i mogu), a sad, normalno da ćemo doživjeti potop, ako budu svi igrali ovako, jedna ili dvije krpe mogu, al' 5-6 i Barcelona osjeti. ;)

sheringham
Kontakt:

Post Postao/la sheringham » 29 sep 2011, 20:40

Ti Arnelinho izvini ali ti nemas pojma. Cuj Stilic moze igrati na krilnoj poziciji. Moze igrati ali kako? A za tvrdnju da je Pjanic vise centralni vezni nego 10 opet nisi u pravu. On je sam skoro dao intervju u kome kaze da bolje igra na poziciji iza napadaca. Dakle na 10. Jedino Medunjanin od svih koje si ti nabrojao moze kvalitetno odigrati na poziciji centralnog veznog.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.