Francuska - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

ramiral
Kontakt:

Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH

Post Postao/la ramiral » 30 sep 2011, 09:27

Štilić NE MOŽE odgovoriti zadatku igranja na krilu... možda, ali samo možda, protiv Luxa ili kakve slabije reprezentacije..
Protiv Francuza nema šanse i masakrirali bi ga Ribery, Malouda, Valbuena... i protiv bilo koje jače repke..

Postava na Koševu Pjanić - Misimović- Ibričić je to zorno pokazala... Štila nije odgovarajuće odigrao protiv Bjelorusije, nije bilo prodora, centaršuteva, sporo se kretao...

Vremena romantike su prošla... u ekipi je dovoljan jedan znalac i tri-četiri maratonca trkača pit bulla ratnika na sredini... tačka crta..
Sve drugo je kasapljenje sredine (opet Francuzi na Koševu) i minimalna dvica u našoj mreži
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

edoA
Kontakt:

Post Postao/la edoA » 30 sep 2011, 09:34

Upravo zbog toga, sto sam nam protiv Francuza potrebni trkaci, nikako mi ne pase sto nece biti Salihovic :cry:
Vijdet ce te, kako ce Francuzi po strani raditi...

Samo za informaciju, Ribery je opet na visini zadatka, tako da to nije vise onaj nemotivisani Ribery prije nekoliko mjeseci.

Ne znam kako, al Pape skroj nesto genialno :geek:

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 30 sep 2011, 10:06

edoA je napisao/la:Samo za informaciju, Ribery je opet na visini zadatka, tako da to nije vise onaj nemotivisani Ribery prije nekoliko mjeseci.
e, ovo je problem nr. 1 :x vjerujem da su mnogi gledali tekmu bayern vs. frajburg i duele naseg desnog beka i francuskog lijevog krila. covjece, riberi ga je prelazio kako je htio: provlacenje krpenjace kroz noge, pretrcavanje, provlacenje kroz usi, oci, nozdrve...ma, pojeo ga je na terenu.
dupliranje je jedini nacin da se ustopa riberi. to moraju odradjiuvati bek i krilo, a nikako bek i zadnji vezni.
pomicanjem zadnjeg veznog ostavljas ogroman prostor francuskim veznjacima i napadacima koji, usput receno, imaju klasu i znanje da iskoriste svaki nas poklon.
mene samo zanima koga mi to imamo na krilu a da je u stanju pomagati beku i zaustaviti najjace francusko oruzje :?
mujdza je odlicno krilo(igra i beka) koje je u stanju da u suradnji sa bekom zatvori riberija.
sad, mujdza moze proci na krilo ako je saft pozvao jahica ili vranjesa koji bi, u tom slucaju, igrali na poziciji beka.
cekaj, pred ocima mi je saftov spisak na kojem ne vidim jahica i vranjesa :?: :?:
ah, na spisku vidim ibricu, vedu i stilketa - sve igraci koji su kod safta igrali na krilu i....zadovoljili :roll: tako da nece biti problema s riberijem.
uostalom, tu je i pjanke - provjereno krilo koje bez problema obavlja svoje defanzivne zadatke u saftovoj 4-2-3-1 formaciji :roll:
joj safete, safete, trebalo bi ti sloziti sve na kamaru...
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 30 sep 2011, 12:17

Zna li neko gdje mogu kupiti karte za tekmu protiv Luxemburga u Mostaru?

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 30 sep 2011, 13:31

secer je napisao/la:
edoA je napisao/la:Samo za informaciju, Ribery je opet na visini zadatka, tako da to nije vise onaj nemotivisani Ribery prije nekoliko mjeseci.
e, ovo je problem nr. 1 :x vjerujem da su mnogi gledali tekmu bayern vs. frajburg i duele naseg desnog beka i francuskog lijevog krila. covjece, riberi ga je prelazio kako je htio: provlacenje krpenjace kroz noge, pretrcavanje, provlacenje kroz usi, oci, nozdrve...ma, pojeo ga je na terenu.
dupliranje je jedini nacin da se ustopa riberi. to moraju odradjiuvati bek i krilo, a nikako bek i zadnji vezni.
pomicanjem zadnjeg veznog ostavljas ogroman prostor francuskim veznjacima i napadacima koji, usput receno, imaju klasu i znanje da iskoriste svaki nas poklon.
mene samo zanima koga mi to imamo na krilu a da je u stanju pomagati beku i zaustaviti najjace francusko oruzje :?
mujdza je odlicno krilo(igra i beka) koje je u stanju da u suradnji sa bekom zatvori riberija.
sad, mujdza moze proci na krilo ako je saft pozvao jahica ili vranjesa koji bi, u tom slucaju, igrali na poziciji beka.
cekaj, pred ocima mi je saftov spisak na kojem ne vidim jahica i vranjesa :?: :?:
ah, na spisku vidim ibricu, vedu i stilketa - sve igraci koji su kod safta igrali na krilu i....zadovoljili :roll: tako da nece biti problema s riberijem.
uostalom, tu je i pjanke - provjereno krilo koje bez problema obavlja svoje defanzivne zadatke u saftovoj 4-2-3-1 formaciji :roll:
misliš da Safet vidi to,vidi moj k....

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 30 sep 2011, 13:51

--------------------Begovic---------------------
-----Mujdza--Spahic--Pandza--Papac--------
--------------------Rahimic---------------------
--------Jahic-------------------Medunjanin---
---------------Pjanic-----Lulic------------------
---------------------Dzeko----------------------

Ovako bih ja poceo protiv Francuza. Sa jednim def. veznim i dva zentralna vezna igraca. Pod hitno bih pozvao Jahica naknadno ako to jos ikako moze. Formacija za pocetak sto neznaci da ce igrati cjelu utakmicu kao staticno na tim pozicijama.

Jahic i Mujdza duplirati Ribery-a. Rahimic pozicija izmedu def. veznog i stopera. Ako prode Ribery Spaha i Rahimic ga mogu duplirati. Kada se branimo igrati sa 3 def. vezna. --------Jahic----Rahimic---Medunjanin-----
Kada njihovi def. vezni krenu kao u Sarajevu prema naprijed na sredini terena mora biti zaustavljeni, to bih izgledalo ovako:
-------------Rahimic------------
--------Jahic---Medunjanin----
---------Pjanic---Lulic---------

Kada mi idemo naprijed u fazi napada, Mujdzu na desno krilo, Jahic na desnog beka.
-----------------Begovic-------------------
---Jahic----Spahic---Panzda---Papac--
-----------------Rahimic------------------
----------Pjanic--------Medunjanin------
----Mujdza-----Dzeko----Lulic-----------

Jedino ovako mi mozemo parirati Francuzima, ali za ovakvu formaciju treba Jahic, on bi kod mene imao jednu od najvecih uloga, a ovako nije ni pozvan, steta.

Mada, gol moze pasti iz slobodnog udarca, iz kornera, sutem sa 30 metara, duplim pasom, dje Benzema izljece sam pred golmana itd. to se nemoze zaustaviti ali nije razlog da se nepripremi sto bolje na utakmicu snjima. gubimo enormno bez Jahica i Salihovica.

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 30 sep 2011, 13:57

Anti NWO je napisao/la:--------------------Begovic---------------------

Ovako bih ja poceo protiv Francuza. Sa jednim def. veznim i dva zentralna vezna igraca. Pod hitno bih pozvao Jahica naknadno ako to jos ikako moze. Formacija za pocetak sto neznaci da ce igrati cjelu utakmicu kao staticno na tim pozicijama.

Jahic i Mujdza duplirati Ribery-a. Rahimic pozicija izmedu def. veznog i stopera. Ako prode Ribery Spaha i Rahimic ga mogu duplirati. Kada se branimo igrati sa 3 def. vezna. --------Jahic----Rahimic---Medunjanin-----
Kada njihovi def. vezni krenu kao u Sarajevu prema naprijed na sredini terena mora biti zaustavljeni, to bih izgledalo ovako:

Kada mi idemo naprijed u fazi napada, Mujdzu na desno krilo, Jahic na desnog beka.

Jedino ovako mi mozemo parirati Francuzima, ali za ovakvu formaciju treba Jahic, on bi kod mene imao jednu od najvecih uloga, a ovako nije ni pozvan, steta.

Mada, gol moze pasti iz slobodnog udarca, iz kornera, sutem sa 30 metara, duplim pasom, dje Benzema izljece sam pred golmana itd. to se nemoze zaustaviti ali nije razlog da se nepripremi sto bolje na utakmicu snjima. gubimo enormno bez Jahica i Salihovica.
a Jahić je inaće na spisku za ove utakmice :?:

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 30 sep 2011, 14:01

Ja sam rekao u postu da bi ga pozvao naknadno i da bih igrao gore navedeno sto je po mom najjace sto mozemo izvesti. U fazi odbrane bi imali 7 igraca, u napadu 5, tako da se meni ovo cini najjacem sto mozemo izvesti.

Nisam ja kriv ako covijek nije pozvan.

svabo94
Kontakt:

Post Postao/la svabo94 » 30 sep 2011, 14:11

kako je stanje sa kenom i sejom ocel moc zaigrat....

11dzeko

15salihovic 10misimovic 8pjanic
18medunjanin 6rahimic
16lulic 3papac 4spahic 18 mujdza
1hasagic

najaci sastav nase repke.

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 30 sep 2011, 14:12

Anti NWO je napisao/la:Ja sam rekao u postu da bi ga pozvao naknadno i da bih igrao gore navedeno sto je po mom najjace sto mozemo izvesti. U fazi odbrane bi imali 7 igraca, u napadu 5, tako da se meni ovo cini najjacem sto mozemo izvesti.

Nisam ja kriv ako covijek nije pozvan.
e jbg izvini do mene je :oops:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 sep 2011, 14:32

secer je napisao/la:
Prvo kad govoris o Mujdzi i tome da ga je Ribery prolazio kako hoce,onda treba da znas da je Ribery kvalitetniji igrac(pa to ne cudi),da je fudbal kolektivna igra(time i zatvaranje protivnika,a imace ko ako budu igrala 2 def vezna,svi znamo koja)kao i da se Mujdza tek bio oporavio od povrede nakon koje je tesko dati 100% odmah!!Druga stvar je nas mentalitet,zbog kojeg,po mom misljenju,kasnimo i za susjedima milion godina...Uvijek izdizemo protivnike do nebesa,ma kakvi oni bili...Da se razumijemo,nisam ni za onu drugu varijantu omalovazavanja protivnika,vec za onu maksimu da cu sve sto imam pokazati na terenu...E tako rade nasi susjedi i boli ih k.u.r.a.c ko je s druge strane,vec gledaju sebe i vjeruju u sebe,pa sta se desi,desi se....Prestanimo vise s tim strasenjem,ako hocemo da napredujemo.....Respektovati,ali pokazati ono sta MI znamo!!

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 30 sep 2011, 15:12

hroni je napisao/la:
Anti NWO je napisao/la:--------------------Begovic---------------------

a Jahić je inaće na spisku za ove utakmice :?:
a Jahic je inace u klubu standardan zadnjih pola godine :?:

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 30 sep 2011, 15:19

hroni je napisao/la:
secer je napisao/la: sad, mujdza moze proci na krilo ako je saft pozvao jahica ili vranjesa koji bi, u tom slucaju, igrali na poziciji beka.
misliš da Safet vidi to,vidi moj k....
naravno.. u ovim historijskim utakmicama treba staviti vranjesa od prve jer momak je zaduzio bh dres :roll:
pandza ce riberya strpat u mali djep :mrgreen:
ser del barça es el millor que hi ha !

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 30 sep 2011, 16:23

NEZALAGANJE je napisao/la:Prvo kad govoris o Mujdzi i tome da ga je Ribery prolazio kako hoce,onda treba da znas da je Ribery kvalitetniji igrac(pa to ne cudi),da je fudbal kolektivna igra(time i zatvaranje protivnika,a imace ko ako budu igrala 2 def vezna,svi znamo koja)kao i da se Mujdza tek bio oporavio od povrede nakon koje je tesko dati 100% odmah!!
slazes li se da ne trazim puno kada zamolim da prvo procitas post koji zelis komentarisat´, pa tek onda napises komentar :?:
riberi jeste kvalitetniji i zbog toga napisah da nj. moraju cuvati dvojica: bek i krilo.
sad, znajuci safta ali i gledajuci nj. s-pisak, znamo da ce tu desnu stranu pokrivati mujdza i pjanic. posto od pjane nema hajra u odbrani, mujdza je taj koji ce biti ostavljen na milost i nemilost riberiju.
dakle, do safta je.
kazes da beku mora pomagati zadnji vezni? jah, otvori francuzima autoput kroz sredinu terena :)
zaboravljas da oni osim bilala imaju i nasrija, benzemu i jos 3k zvijezda koje jedva cekaju da im se ukazu takve prilike.
Scof1eld je napisao/la:naravno.. u ovim historijskim utakmicama treba staviti vranjesa od prve jer momak je zaduzio bh dres :roll:
pandza ce riberya strpat u mali djep
ok, nem´re vranjes, ali sta je sa jahom :?
koliko se sjecam, a sjecanje me dobro sluzi, jaha je bio odlican u kvalama za sp, ili :?
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 30 sep 2011, 17:05

secer je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Prvo kad govoris o Mujdzi i tome da ga je Ribery prolazio kako hoce,onda treba da znas da je Ribery kvalitetniji igrac(pa to ne cudi),da je fudbal kolektivna igra(time i zatvaranje protivnika,a imace ko ako budu igrala 2 def vezna,svi znamo koja)kao i da se Mujdza tek bio oporavio od povrede nakon koje je tesko dati 100% odmah!!
slazes li se da ne trazim puno kada zamolim da prvo procitas post koji zelis komentarisat´, pa tek onda napises komentar :?:
riberi jeste kvalitetniji i zbog toga napisah da nj. moraju cuvati dvojica: bek i krilo.
sad, znajuci safta ali i gledajuci nj. s-pisak, znamo da ce tu desnu stranu pokrivati mujdza i pjanic. posto od pjane nema hajra u odbrani, mujdza je taj koji ce biti ostavljen na milost i nemilost riberiju.
dakle, do safta je.
kazes da beku mora pomagati zadnji vezni? jah, otvori francuzima autoput kroz sredinu terena :)
zaboravljas da oni osim bilala imaju i nasrija, benzemu i jos 3k zvijezda koje jedva cekaju da im se ukazu takve prilike.
Scof1eld je napisao/la:naravno.. u ovim historijskim utakmicama treba staviti vranjesa od prve jer momak je zaduzio bh dres :roll:
koliko se sjecam, a sjecanje me dobro sluzi, jaha je bio odlican u kvalama za sp, ili :?
Nemozes ti ljudima dokazati da je greska nepozvati u repku tako polivalentnog igraca poput Jahica a pored toga zalaganje mu je uvijek na nivou.

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 30 sep 2011, 17:38

secer je napisao/la:
dakle, do safta je.
Nije istina. Zentralni vezni moraju preuzeti tu zadacu a ne krilo, jer mi pravo krilo kao prvo nemamo, a kao drugo ako mislis na Pjanica onda si sam vec otvorio tvoj takozvani autoput. Mi njega moramo duplirati, to je istina, ali sigurno ne preko beka ili krila nego zentralnog veznog igraca. To bi bio Jahic, dok bi Rahimic i Medunjanin bili pri napadu Francuza u def. veznom redu.

Napad bi ostao netaknut i mogli bih igrati konkretnije prema Edinu, koji u nasem 4-2-3-1 sistemu uopste nedolazi do izrazaja, odsjecen je od ekipe a nas trener to nevidi vec nekoliko utakmica. 0 iza stoji, sto je dobro, ali Edin je kompletno odsjecen od ostatka ekipe, ponajvise se to vidjelo protiv Bjelorusije.

@Denizmare
Ja neznam jeli Jahic standardan bio prije pola godine do sada, ili prije godinu dana, ili prije 3 godine ili prije 5.
Meni je bitno da on trenutno igra standardno za svoj tim u ligi sampiona, najvecem klubskom takmicenju na svijetu, a kod nas nije ni pozvan. Sa Jahicem bi bili jaci jer bi konacno mogli igrati formaciju koja nama odgovara a ne kopirati sistem Njemaca, Holandana, jer mi za te formacije nemamo igrace.

sheringham
Kontakt:

Post Postao/la sheringham » 30 sep 2011, 17:53

Arnelinho je napisao/la:Gle, otvorio sam word, jer sam ti mor'o nekak' odgovoriti. Povuče me, jednostavno mi savjest nije dala mira, jer si mi neke riječi »ubacio u usta, a da ja tih riječi ni izgovorio nisam« .

Prvo bih te zamolio da kad repliciraš da me citiraš, a ne stavljaš pod znake navodnika, jer mi je užas teško pratiti nit, a vjerujem i drugim forumašima (ako ko uopće i čita).

Krenuću redom…

Što se tiče Štilića i mog stava:

Nemoguće je izraziti cijelo svoje mišljenje u jednom postu, taj post bi bio predugačak i onda rizikujem da elementarne stvari ne napomenem.

Naravno da sam rek'o da je brz, brz u odlukama, brz u trčanju (kad uporediš sa nekim drugim igračima na koje on »nalijeće« onda je (relativno) brz).

Pošto sam upravo izgled'o jednu komediju, malo mi se »glava odmorila« pa mogu da napišem jedan smislen post u kojem ću, nadam se, upotrijebiti prave termine na pravom mjestu, jer ti očigledno trebam crtati.

Što se tiče njegove pozicije: Uporno, još od prvog posta na tu temu tvrdim da je njegova prirodna pozicija u sredini, iza napadača, al' da je dobar i da može odigrati i krilo. To su pokazale i reprezentativne tekme. Možda nije »na svom nivou« kada igra krilo ,al' suština svega je da može.

Mislim da je problem taj što vi njega kada igra u sredini dižete u nebesa, a on je ipak prosječan fudbaler, ko god je objektivan ne može reći da je dobar, već samo prosječan.

Upravo ta prosječnost mu ne dozvoljava da odigra vrhunsku tekmu na krilu, jer i na svojoj prirodnoj poziciji ne igra na nekom zavidnom levelu (pustimo sada statistiku, iz razloga što…) BiH ne igra protiv nikakvih nižerazrednih protivnika iz Poljske nego protiv Francuske, a taj momak nema kontinuitet odličnih partija protiv jakih ekipa, jer da ima ne bi »tavorio« u Poljskoj. Nadam se da smo ovim razgraničili sve po tom pitanju.

Što se tiče rječi polet , mislim da ćeš mi dopustiti da se izražavam na svom jeziku, kog sam naučio od roditelja i okoline i da, znam šta ta riječ znači. U mom okruženju kada za nekog kažemo da »je poletan« znači da je »pun elana«.

Što se tiče tvog talenta , ako ne znaš trčati, to je kao da si tek usavršio hodanje, smijem li da zaključim da si star tek 5-6 godina? Smijem, al' to mi ništa ne koristi, jel' da? Isto što tebi ne koristi činjenica da svjesno pokušavaš izokrenuti moje riječi. Ako sam nešto u zagradu na brzinu dod'o, to je zbog već ionako prevelikog posta, kog pokušavam skratiti, a ne da patentiram nove termine. »Biti brz u u potezima« ne bi značilo ništa drugo do eksplozivnost, na moju žalost našao sam diskutovati sa nekim ko će iskoristiti svaku priliku da izokrene riječi, pri tome će cijelo vrijeme ustrajati da pobije moje agrumente ,a svoje sakriti pod tepih, da kako prešuti, ne bi li prošao debatu bez gubitaka, pokušavajući mene napraviti smiješnim, a sebe popeti na nivo samog rimskog triumfatora.

Moja velika greška je što pokušavam prvi rasplamsati debatu, jer na ovom forumu debate nema, sve same isprazne statistike i nekakvi »minikomentari« tipa »smajlikojisevaljapopodu« , eto i to sam vidio ili ono slažem se.

Ko prvi pokuša napisati svoje mišljenje, taj će dobiti ili slažem se ili salvu uvreda tipa »magarac«, »glupan« ili slično. Haman nam nedostaje kulture , ne znam ni sam…Pokušavam odgonetnuti.

Što se same brzine tiče, daaa , upravu si za tu tvrdnju, priznam poraz. Brzina je »omjer prijedjenog puta u jedinici vremena«, al' na tvoju žalost kako si plitko sa wikipedije pročit'o morao bi znati da je to samo jedna uopćena definicija brzine, koja ima mnogo mana.

Jednu od takvih ću ti navesti: Ja ne umijem trčati ravnomjerno.

A kako si pokušao s pomoću wikipedije praviti se pametan na moju štetu, a ja imao strašno zafrkanog nastavnika u srednjoj tako ti mogu preporučiti da tu otrcanu frazu ne koristiš, jer nije vrijedna problema kojeg ti nastavnik (ili dijetu savjetuj, ne mogu znati koliko si star) ponudi (da riješiš).

Kako rekoh, mislio sam na njegovu eksplozivnost i doista je eksplozivan momak (ko god mi ne vjeruje neka pogleda makar na youtube-u njegove driblinge, vše preporučujem isječke sa neke tekme).

Što se pak duplih pasova tiče, smatram da je to najbolje orudje za pridobivanja prednosti (u fudbalu), jer sam štediš vrijeme koje protivnik namjeni okretanju za tobom.

Opet, što se njegove visine tiče:

U svijetu nogometa postoji dosta visokih nogometaša, najčešće su to defanzivci i golmani, pa napadači i defanzivni vezni igrači, a najmanji igrači na terenu su obično ofanzivni, teško da možeš naći kog omalenog igrača da igra defanzivnu rolu (izuzev razbijača).

Konstatvo'o si da je visok 183 cm. I da je ta visina normalna. Da, al' u svakodnevnom životu, u fudbalu je presudna. Zašto? Jer pored gorostasa kojih se mora otresti se može laške provući nego ja (1.87).

Što se pak tiče onog »što si niži to si pametniji«, mislim da si namjerno to rek'o da bi malo zadirkiv'o, al' opraštam ti. Što si manji to ti tvoja konstitucija (više) omugućava brže poteze. I ovo je činjenica, neko čija je noga metar lakše manevrira nego neko sa dužom, prije svega jer je lakša i brža (i iako ne znam puno o fitnesu pretpostavljam da lakše razvija te nožne mišiće, zdrava logika mi to kaže, a neka me neko ispravi ako nije).

Da prijedjem na Pjanića (malo **** zvuči, al' šta da mu radim):

Zašto ga vežeš za loptu u trenutku kad ti odgovara, a odmah sledećeg , kad ti ne odgovara mu je oduzimaš? Nije li to licemjerno? Ovo nemoj propustiti odgovoriti kad budeš odgovar'o, jer želim da čujem zašto?
Ja nisam rek'o da Pjanić puno razmišlja sa loptom, već sam rek'o da razmišlja uopće, ima viziju, zna kako graditi igru i do trenutka kada dobija loptu on već ima (bar bi trebao) potek akcije u glavi.

Dalje, volio bih da znam da li znaš razlikovati nešto što voliš i nešto što je dobro?
Po tebi ispada evo sada banalan primjer: Ja volim cigare, to znači da su dobre po moje zdravlje? U trenutku kada ovo pišem sam zapalio jednu, inače pušim LM crvene, hoćeš jednu?
Da ne misli kakav random forumaš da se hvalim, ne, naprotiv, jedne su od najjeftnijih, al' su dovoljno skupe da ih osjetim.

Za kraj sam ostavio (evo vidiš, za završnu riječ, jel' moram poslije nje stavljati tačku? ) jedno tvoje zanimljivo razmišljanje.
Probaš u opisu igrača kakvog sam ja naveo (da ima brze odluke i dobru tehniku) navesti mi ekstremni primjer Ronalda i Messija ( aj, nema veze neka oni budu krila, a ne krilni napadači).

Ono što mi je zanimljivo je to da si upotrijebio ovaj primjer i probao potući moju tvrdnju. Pa šta tu dvojcu igrača čini posebnim? Šta, ako ne brza odluka i dobra tehnika? Zar može neko bez tako brzih informacija (i povratnih) od noge do glave i nazad ne znati donijeti pravu odluku da li ići u dribling, dodati ili nešto drugo? Zar jedan igrač čiji »mozak tako dobro radi« ne može procijeniti najbolje gdje može šutati? Kako se dobro otkriti?

Opet, druga stvar: Zar igrač sa tako sjajnom tehnikom ne bi trebao imati i dobar dribling? Zar igrač sa tako sjajnom tehnikom može imati loš pas? Apsurdno ,zar ne? Odgovoriću umjesto tebe. I previše apsurdno.

Onda još i Lulića iz ovakvog profila probaš izbaciti! Pa zar taj isti Lulić ne pravi (sjajnu) razliku svojim trzajima, promjeni ritma i probijanju tamo gdje vidi da može? Da nema tako brze odluke u glavi koja strategija je najbolja misliš da bi mu pomogla brzina? Uvjeren sam da ne bi. Ti možeš trčati i 100 km/h al' ćeš naletjeti na zid ispred sebe, kad tad.

I opet, da dodam za Messija-moram ,jednostavno moram- zar baš zbog toga nije najbolji? Jer izabere najbolju putanju i onda »se ušeta« u gol? Mislim da je on najbolji jer je tako inteligentan (fudbalskim žargonom rečeno) igrač, a ne radi svoje brzine. Njegova tehnika je, opet se vraćamo na staro, nešto što mu je njegova konstitucija dozvolila i nešto što je njegov mozak mogao probaviti i usvojtii za razliku od mnogih, pa i mene.

Za PES nemam šta dodati, svako ima svoje mišljenje. Ja i dalje mislim da svaka ekipa teži uspostaviti igru preko pleja, a ne »s bdra s dola«.

Ps.Upravu si, premisa je, a ne permisa, al' to je zbog brzine tipkanja, a slova su (bar kod mene) blizu.
Kao prvo ja ti nisam ubacio ni jednu jedinu rijec koju ti nisi napisao. Zato i jesam citirao da se ti ne bi mogao vaditi na to. Ti meni pak opet stavljas neke rijeci u usta.
Opet si napisao bruku izmisljotina i nekih teorija koje samo ti razumijes. Pises mi o cigarama i ne znam o cemu jos ne.
Posto vidim da se osjecas kao dijete kome je otet slatkis prekidam svaku daljnu diskusiju s tobom.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 30 sep 2011, 18:24

Kad cemo mi dozivjeti da imamo tekst himne,da cijeli stadion pjeva himnu :(
[youtube][/youtube]
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 30 sep 2011, 18:46

Imamo mi tekst himne i pjeva se svaki put prije pocetka utakmice .
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 sep 2011, 19:19

sheringham je napisao/la:Kao prvo ja ti nisam ubacio ni jednu jedinu rijec koju ti nisi napisao. Zato i jesam citirao da se ti ne bi mogao vaditi na to. Ti meni pak opet stavljas neke rijeci u usta.
Opet si napisao bruku izmisljotina i nekih teorija koje samo ti razumijes. Pises mi o cigarama i ne znam o cemu jos ne.
Posto vidim da se osjecas kao dijete kome je otet slatkis prekidam svaku daljnu diskusiju s tobom.
To je taj odgovor u nedostatku argumenata.
slika
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.