Safet Sušić - Pape

kimbo
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la kimbo » 22 sep 2011, 15:47

Od svih nesuvislih izjava (a te izjave su mu jedna od većih mana) ona o odlučujućoj utakmici u Parizu ,ponovljena više puta,mislio sam da je najšašavija izjava Papeta. Al ispade pravo proročanska.

Zato me ne bi iznenadilo ni 1- 3 niti 5-0 u Parizu , sve je moguće. Ispa Pape kao Nostradamus :lol:
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 sep 2011, 19:08

mozak je napisao/la:
harishp je napisao/la:Hajde sto je plasman na fifinom 22 mjestu najbolji od postanka.
Vec postoji sansa da protiv luxemburga se postavi jos veci rekord i ovo sad je rekord.Naime 450 minuta bez primljenog gola.Ili 360 minuta u kvalifikacijskim tekmama.
Pogotovo kad se zna da nam je odbrana'' krezava'' vazda.

Svaka čast safetu, ali brate bilo je i većih pomjeranja na fifinoj listi pa niko nepriča o tome!
Po meni, najveći uspjeh je bio kada smo iz 4 šešira upali u treći!Sada bi veći bio prelazak u drugi...
Što smo mi 22, to je samo slijed dobre igre naših nekoliko zadnjih kvalifikacija i normalno je da ćemo zauzeti bolji ranking!
Što nismo primili golove nekoliko zadnjih utakmica nije pravo mjerilo za našu obranu, jer za protivnike nismo imali napadački orijentisane reperezentacije, ali to neumanjuje ozbiljnost u obrani koja je više dobila na snazi dvojcem zah-rah i iskusnim papcem!
Ono što se prigovaralo ćiri, da nije uspio pobjediti jače rep., čitaj: špania, turska..isto vrijedi i za safeta, redom su se vezale: njemačka, švedska, francuska, mexico, grčka...za nadati je da će se ovaj negativni skor konačno prekinuti!

Nego, šta mislite, hoće li ibišević moći postići kakvu takvu formu, to bi nam bio veliki dobitak!
@MOZAK ti ocito pratis repku od Cirine vladavine.Jer napisati da eto ko ko biva ova dvojica nisu pobijedili pravo jaku repku je cisto nepoznavanje istorije BIH repke.
Naime mi u 15 godina postojanja imamo jednu jedinu bas veliku pobjedu protiv velike repke i to u prijateljskom okrsaju.Znaci taj negativan skor nas mori godinama,bez obzira na selektora.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 22 sep 2011, 22:23

harishp je napisao/la:
mozak je napisao/la:
harishp je napisao/la:Hajde sto je plasman na fifinom 22 mjestu najbolji od postanka.
Vec postoji sansa da protiv luxemburga se postavi jos veci rekord i ovo sad je rekord.Naime 450 minuta bez primljenog gola.Ili 360 minuta u kvalifikacijskim tekmama.

Svaka čast safetu, ali brate bilo je i većih pomjeranja na fifinoj listi pa niko nepriča o tome!
Po meni, najveći uspjeh je bio kada smo iz 4 šešira upali u treći!Sada bi veći bio prelazak u drugi...
Što smo mi 22, to je samo slijed dobre igre naših nekoliko zadnjih kvalifikacija i normalno je da ćemo zauzeti bolji ranking!
Što nismo primili golove nekoliko zadnjih utakmica nije pravo mjerilo za našu obranu, jer za protivnike nismo imali napadački orijentisane reperezentacije, ali to neumanjuje ozbiljnost u obrani koja je više dobila na snazi dvojcem zah-rah i iskusnim papcem!
Ono što se prigovaralo ćiri, da nije uspio pobjediti jače rep., čitaj: špania, turska..isto vrijedi i za safeta, redom su se vezale: njemačka, švedska, francuska, mexico, grčka...za nadati je da će se ovaj negativni skor konačno prekinuti!

Nego, šta mislite, hoće li ibišević moći postići kakvu takvu formu, to bi nam bio veliki dobitak!
@MOZAK ti ocito pratis repku od Cirine vladavine.Jer napisati da eto ko ko biva ova dvojica nisu pobijedili pravo jaku repku je cisto nepoznavanje istorije BIH repke.
Naime mi u 15 godina postojanja imamo jednu jedinu bas veliku pobjedu protiv velike repke i to u prijateljskom okrsaju.Znaci taj negativan skor nas mori godinama,bez obzira na selektora.
velike repke su brazil, argentina, spanija, francuska, italija, holandija, engleska, njemacka... protiv ovih repki nemamo pobjede jos od 96. kako hare rece kad smo dobili italijane u prijateljskoj...
repke tipa svedske, turske, mexica se s navedenim ne mogu poredit'... repke poput njih smo dobijali vise puta (danska, norveska)... tursku smo pobijedili 2 puta... ghana je u rangu mexica... i oni su nedavno pali...
uostalom puno jace reprezentacije ne mogu velike dobit decenijama... npr. njemacka brazil nije dobila 18 godina do avgusta ove godine... po tome mjeriti uspjeh selektora stvarno nema nekog smisla... ciro i safet su napravili najvece uspjehe s repkom otkad postoji... pobjedjivali oni velike ili ne... to je cinjenica...

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 23 sep 2011, 03:05

amho je napisao/la:Velike repke su brazil, argentina, spanija, francuska, italija, holandija, engleska, njemacka...
Kao igrace Pape je ovim boldiranim uzeo skalp. Valjda ce kao selektori dovrsiti listu :D

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 23 sep 2011, 04:14

Polahko, prvo Luksemburg :)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 23 sep 2011, 17:49

Kada je Safet Sušić došao na mjesto selektora 29. decembra 2009. godine, reprezentaciju Bosne i Hercegovine zatekao je na 51. mjestu FIFA-ine rang-liste najboljih selekcija svijeta. Nepune dvije godine kasnije, državni tim zauzima 22. poziciju, što je najbolji plasman u historiji.

Taj se uspjeh možda može pripisati spletu okolnosti, Edinu Džeki, Zvjezdanu Misimoviću ili nekom trećem, možda i sreći. No, činjenica je da je uspjeh ostvaren pod palicom Safeta Sušića.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 23 sep 2011, 17:58

Pape je za ove dvije godine dosta toga naučio i dosta je napredovao. Čovjek je na početku ciklusa portiv Luksemurga i Francuske izveo iste igrače i postavio istu formaciju, to nijedan ozbiljan selektor nebi uradio. Za poraz u Rumuniji je također kriv, protiv Bjelorusije je sve odlično ispalo ali da li je to sreća ili pak genijalnost Sušiča procijenite sami. Napredka ima ali sve će se reći u naredne 2 utakmice.
FEDERER= KLOC

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 24 sep 2011, 18:08

harishp je napisao/la:
mozak je napisao/la:

Ja pratim reprezentaciju od one utakmice u bolonji (hvala bolonja), živ ti meni bio!
Ovo su bili tvoji argumenti protiv ćire, kao i većine onih koji su željeli da on ode sa klupe!
"Imao je negativan skor sa jačim repkama!"
Dakle nisam napisao najjačim repkama, već jačim..i napisao sam koje su to, zato se nemoj praviti pametan!

Ja lošije igre, a većeg uspjeha nisam vidio od kako naši igraju!
Igbali ovaj safet sad zasad!
Zadnja izmjena: mozak, dana/u 25 sep 2011, 10:05, ukupno mijenjano 1 put.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

No1
Kontakt:

Post Postao/la No1 » 30 sep 2011, 19:33

Susic je morao zvati par novih igraca,za naredne utakmice,i nastaviti stvarati tim za EP.muslimovic,maletic,stilic,zec.....su neka od imena koji ili kvalitetom,ili trenutnom formom,nemaju mjesta medju zmajevima.imamo i tri,cetiri igraca koji mogu igrati,maksimalno, tridesetak minuta:ibricic,rahimic,misimovic,ibisevic. Steta,da nije osvjezio tim,jer pobjeda protiv luxa je vec upisana,a u parizu..to je vec,corava koka i zrno.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 sep 2011, 19:37

No1 je napisao/la:Susic je morao zvati par novih igraca,za naredne utakmice,i nastaviti stvarati tim za EP.muslimovic,maletic,stilic,zec.....su neka od imena koji ili kvalitetom,ili trenutnom formom,nemaju mjesta medju zmajevima.imamo i tri,cetiri igraca koji mogu igrati,maksimalno, tridesetak minuta:ibricic,rahimic,misimovic,ibisevic. Steta,da nije osvjezio tim,jer pobjeda protiv luxa je vec upisana,a u parizu..to je vec,corava koka i zrno.
Osvjeziti tim sa febrizom aromaticnim sprejom.
Muslimovic itd nisu za repke ali zato imamo sedam svjetskih cuda u drugim timovima.Koji cuce sa njihovim talentom i cekaju da se dignu ovaj pozovu u repku.Ma jest,jest pa napiti se vode.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

No1
Kontakt:

Post Postao/la No1 » 30 sep 2011, 19:50

][/quote]
Muslimovic itd nisu za repke ali zato imamo sedam svjetskih cuda u drugim timovima.Koji cuce sa njihovim talentom i cekaju da se dignu ovaj pozovu u repku.Ma jest,jest pa napiti se vode.[/quote]

za muslimovica i zeca,ako pratis fudbal(valjda pratis,dok pises)nazalost, i nisu potrebna neka cuda..imamo bolje.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 sep 2011, 19:59

No1 je napisao/la:]
Muslimovic itd nisu za repke ali zato imamo sedam svjetskih cuda u drugim timovima.Koji cuce sa njihovim talentom i cekaju da se dignu ovaj pozovu u repku.Ma jest,jest pa napiti se vode.[/quote]

za muslimovica i zeca,ako pratis fudbal(valjda pratis,dok pises)nazalost, i nisu potrebna neka cuda..imamo bolje.[/quote]
A to su???????
P.S Fazon i jeste sto pratim vise fudbal od nogometa.A koga god da navedes a da moze da igra u repci sad trenutno moze biti samo slican ovim navedenima.Ni u ludilu da su bolji.
Poenta je da je alternativa u golom qurcu.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

No1
Kontakt:

Post Postao/la No1 » 30 sep 2011, 20:08

muslimovic:bilo koji napadac sa profesionalnim ugovorom......
zec:mahmutovic,seferovic...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 sep 2011, 20:24

No1 je napisao/la:muslimovic:bilo koji napadac sa profesionalnim ugovorom......
zec:mahmutovic,seferovic...
Seferovic uopste nema BIH drzavljanstvo a nesto se previse i ne trza da mjenja Svajcarsko drzavljanstvo,Mahmutovic da mu nije onih zaredanih penala ove sezone cestito i nebi znao sta znaci strelac.To u vezi zamjena Zeca.Znaci krpa za zakrpu.
Umjesto Muslimovica bilo ko sa profesionalnim ugovorom imas ih u fildjan ligi koliko hoces.Ali to vec nije prica o reprezentaciji vec o sprdanciji.Zlatan da nema tima tri godine kluba opet je za klasu bolji od tih ''bilo kojih sa profesionalnim ugovorom''.Opet zestoko krpljenje.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 sep 2011, 20:34

@Hari: Čudno je kako nakon svake tekme samo ja i ti (i možda pojedini) ostanemo na pdf reprezentacija, da bi pred svaku narednu tekmu dolazili neki tamo klinci da bi taj isti roster i tog istog Papeta pljuvali. :mrgreen:

Dokle god Pape bilježi rezultate kritičari u rupu i čekajte svoj trenutak, do tada uživajte u Papetovoj taktici, a ako vam se ne svidja ima i za tog lijeka, sa balkona ili pravac institucija (bilo kakva, pa i ona).

Ne znam čemu mijenjati ekipu koja pobjedjuje? :roll:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 sep 2011, 20:46

Nemozes bas svaku okarkaterisati sa pljuvanjem.
Poneka mi lici na cisto nepoznavaje materije a poneka preseravanje doticnih.
Jest da mi se kosa na glavi digne kad se uhvati prica ''joj sto ovog se pozva sto nije onaj.A oba u pet deka.
Ili jos gora prica,ima ih koji kukaju mjesecima da se pozove neki igrac i kad ga selektor pozove,ovaj odmah iz rukava izbaci jos tri kobajagi pojacanja.
A najgore od svega toga su oni koji kukaju da se pozove taj i taj igrac,a kad se pozove i ne odigra bas najbolje.Onda bas ti isti dignu hampu na selektora koji ga je qurac zvao. :lol: :roll:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

No1
Kontakt:

Post Postao/la No1 » 30 sep 2011, 20:52

poenta, cijele ove price, je da mi ne znamo sta bi mahmutovic(ili neki x napadac) donio repci, koji pored zeca i muslimovica, definitivno zasluzuje sansu da pokaze sta moze. zec i muslimovic su pokazali koliko mogu.
to da se i nije nadav'o golova,ove sezone stoji, al' opet je dao vise od zeca,muslimovica,i ibisevica skupa...ako cemo tvojom logikom.
seferovic...treba pricati s' momkom i vidjeti sta on zeli.znaci NFSBiH,i Susic, moraju biti agilniji.
siguran sam, da i u PL,ima mladih napadaca koji zasluzuju poziv;motivisati ih,dati im smjernice,pricati s njima..
Zadnja izmjena: No1, dana/u 30 sep 2011, 23:35, ukupno mijenjano 1 put.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 sep 2011, 20:52

Mah, pljuvanje ili ne, opet je to sve u 5 deka, k'o što ti voliš da kažeš. :D

Meni je najsmješnije što taj Pape nije ničim zaslužio da se tako ponašaju prema čovjeku. Uradio je mnogo više sa ovom repkom nego iko pred njim. :)

Al' eto upamti šta ti kažem, nakon tekme sa Luxemburgom niko se ovde neće pojaviti sa pričom da je Pape loš selektor, tek kad se približi onaj "dan D" protiv Francuza. :)

A nemaš pojma koliko bih volio da ga Pape svakom zabiberi,pa da završimo na prvom mjestu. :lol:
Baš se pitam bi li onda dovodili "pojačanja" ?! :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 30 sep 2011, 20:54

Arnelinho je napisao/la:Mah, pljuvanje ili ne, opet je to sve u 5 deka, k'o što kažeš. :D

Meni je najsmješnije što taj Pape nije ni čim zaslužio da se tako ponašaju prema čovjeku. Uradio je mnogo više sa ovom repkom nego iko pred njim. :)

Al' eto upamti šta ti kažem, nakon tekme sa Luxemburgom niko se ovde neće pojaviti sa pričom da je Pape loš selektor, tek kad se približi onaj "dan D" protiv Francuza. :)

A nemaš pojma koliko bih volio da ga Pape svakom zabiberi,pa da završimo na prvom mjestu. :lol:
Ne moze bolje od ovoga sto imamo pod Susicem.
Jos samo da prestane pozivati Mravca i bilokadbilokojojsituaciji koristiti Ibricica i bit ce savrsen :D
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 30 sep 2011, 20:58

Dylan Dog je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:Mah, pljuvanje ili ne, opet je to sve u 5 deka, k'o što kažeš. :D

Meni je najsmješnije što taj Pape nije ni čim zaslužio da se tako ponašaju prema čovjeku. Uradio je mnogo više sa ovom repkom nego iko pred njim. :)

Ne moze bolje od ovoga sto imamo pod Susicem.
Jos samo da prestane pozivati Mravca i bilokadbilokojojsituaciji koristiti Ibricica i bit ce savrsen :D
ooo prijatelju, pa kad' si se ti vratio na forum? :)
A sto se tice Susica (kako ne bih skretao sa teme), slazem se sa tobom. :lol:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.