Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Drug mi ima neki kompjuter, malo stariji, nije ni kanta, al nije ni neka masina, i sad je dobio valjda procesor (dual core). Posto smo obojica laici za hardver, zanima me smije li on to samo onako ubaciti, da ne bi sta zayebo, treba li nesto znati u vezi toga ?
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Prvo valjda treba vidjeti kakva mu je matična, da li podržava taj dual core ili šta...
Nisam ni ja ekspert, ali nemojte vi to šta čačkati ako ne znate
Nisam ni ja ekspert, ali nemojte vi to šta čačkati ako ne znate
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
I ja mislim da treba nesto znati u vezi maticne, jer sta god da ubacujes mora ti se poklapati sa maticnom
Ne smijem ja ovo dirati bgm, nek nadje nekog strucnjaka
Ne smijem ja ovo dirati bgm, nek nadje nekog strucnjaka
Call the coroner!
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
pa nek pokusa, ako mu se posreci tj da mu pase socket s maticne za cpu, al mora imati i dovoljno jaku napojnu za taj cpuPuma je napisao/la:Drug mi ima neki kompjuter, malo stariji, nije ni kanta, al nije ni neka masina, i sad je dobio valjda procesor (dual core). Posto smo obojica laici za hardver, zanima me smije li on to samo onako ubaciti, da ne bi sta zayebo, treba li nesto znati u vezi toga ?
Jeste, ali dodaj tu, da ne smije siliti, jer ako ne odgovara, odose pinovi u 3 PM, sto u 90% slucajeva znaci da ga mozes baciti, a u 10% ces moci spasitiQUARESMA 18<<< je napisao/la:pa nek pokusa, ako mu se posreci tj da mu pase socket s maticne za cpu, al mora imati i dovoljno jaku napojnu za taj cpuPuma je napisao/la:Drug mi ima neki kompjuter, malo stariji, nije ni kanta, al nije ni neka masina, i sad je dobio valjda procesor (dual core). Posto smo obojica laici za hardver, zanima me smije li on to samo onako ubaciti, da ne bi sta zayebo, treba li nesto znati u vezi toga ?.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !
Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !
Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
sta si prepo covjeka
ma ako nije zahtjevan, logicno da ce mu doci cooler od cpu-a, a i stocemu pasta nova, dovoljna mu je i stara, ako je nov procesor, ako je polovan onda nek kupi pastu
nije ni napisao ni kako se zove cpu, moze biti od intela, moze biti od amd.a
ma ako nije zahtjevan, logicno da ce mu doci cooler od cpu-a, a i stocemu pasta nova, dovoljna mu je i stara, ako je nov procesor, ako je polovan onda nek kupi pastu
nije ni napisao ni kako se zove cpu, moze biti od intela, moze biti od amd.a
Ma ne znam, nije ni on voljan da nesto cacka, tako da nece najvjerovatnije nista dirati, ali hvala na savjetima svakako, zapamtit cu ovo 
Call the coroner!
kume jednostavno probajte...ako ne ide unutar..ne gurajPuma je napisao/la:Ma ne znam, nije ni on voljan da nesto cacka, tako da nece najvjerovatnije nista dirati, ali hvala na savjetima svakako, zapamtit cu ovo
ako upadne fino a ne radi PC...ne valja socket tj ne podudara se
ne znam jel ovo prva tema za ovo pitanje ali da li iko od vas zna je li izasao novi FM?
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD
skini program aida64 i pogledaj koja je matična ploča u pitanju. zatim prepiši sve šta piše sa tog procesora pa ćemo ti moći reći da li je procesor kompatibilan sa matičnom tj. isti socket. i obavezno se stavlja nova pasta, kakva stara. očisti se baza coolera tj. heatsynca i procesor i nanese se veoma malo paste, kao zrno riže i razmaže se po procesoru ravnomjerno i vraća se hladnjak. samo obavezno paziti da se prilikom diranja procesora golom rukom izgubi elektricitet da se procesor ne uništi s obzirom da oni rade na slaboj struji nešto više od volte, dovoljno je na sekundu dodirnuti one limiće od štekdoze ako je uzemljena ili neki drugi (veći) metalni predmet.Puma je napisao/la:Drug mi ima neki kompjuter, malo stariji, nije ni kanta, al nije ni neka masina, i sad je dobio valjda procesor (dual core). Posto smo obojica laici za hardver, zanima me smije li on to samo onako ubaciti, da ne bi sta zayebo, treba li nesto znati u vezi toga ?
Il club più titolato al mondo.
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
nemoras dobiti OS..pogedaj koji ti je primarni boot kao sto ti rece kolega iznad, u biosu i kad promjenis ako ne radi onda nemas OS, pa ga zbavis i instalirasA_d_0 je napisao/la:Pa logicno mi je kada kupis racunar da dobijes instalira OS. U svim prethodnim slucajevima sam dobijao sve "na gotovo". Nmg se znaci nigdje maknuti samo mi se ovo pojavi. Vjerovatno moram instalirati OS. Ako neko zna jos nesto o ovome molio bih da mi kaze.groka12 je napisao/la:A_d_0 je napisao/la:E ovako: kupio sam kompjuter, pokopcao sve ali kada upalim kompjuter izbaci mi "Reboot and select proper boot device or put media in the boot device and press any key". Zna li neko u cemu je problem, i sta bi mogao poduzet odnosno morao poduzeti po tom pitanju? Hvala unaprijed.
kao prvo jel ima instaliran operativni sistem ?
svejedno trazi ti da bootiranje promjenis, to radis u biosu na select boot device i postavi primarni dvd drive,
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
U Oktobru nekad izlazibimbrlica je napisao/la:ne znam jel ovo prva tema za ovo pitanje ali da li iko od vas zna je li izasao novi FM?
Btw. jel' kako mogu nadji activation cod za Windows geniue ?!
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
koji win?GunnerS je napisao/la:U Oktobru nekad izlazibimbrlica je napisao/la:ne znam jel ovo prva tema za ovo pitanje ali da li iko od vas zna je li izasao novi FM?![]()
Btw. jel' kako mogu nadji activation cod za Windows geniue ?!
edit: imas pp
Zadnja izmjena: Kevin, dana/u 26 sep 2011, 10:36, ukupno mijenjano 1 put.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Mozel mi neko ovdje c/p neki dobar FONT PACK za Adobe Photoshop CS5
http://img2.imagetitan.com/img2/Hvqk4FX ... lpaper.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
NPR. ovakav sto pise 1987
http://img2.imagetitan.com/img2/Hvqk4FX ... lpaper.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
NPR. ovakav sto pise 1987
Ima li neko pametan da mi objasni u cemu je fol,instaliram PES 2010 i u toku instalacije mi trazi CD 2,ja ubacim CD 2 tamo u my comp ga ocita ali ovamo nece i dalje mi trazi "Please insert the disk 2 ".Zna li neko rjesenje ?
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...
- Senaid L.F.C
- Kontakt:
fol je da kopiras oba cd-a na racunar i onda odatle pokrenes instalaciju ali sam zaboravio kako tacno treba ici pogledaj na googlu i ja sam tu nasao sve u detaljeLudLo 4 je napisao/la:Ima li neko pametan da mi objasni u cemu je fol,instaliram PES 2010 i u toku instalacije mi trazi CD 2,ja ubacim CD 2 tamo u my comp ga ocita ali ovamo nece i dalje mi trazi "Please insert the disk 2 ".Zna li neko rjesenje ?
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
ajd molim te ako mozes potrazit pa mi linkatSenaid L.F.C je napisao/la:fol je da kopiras oba cd-a na racunar i onda odatle pokrenes instalaciju ali sam zaboravio kako tacno treba ici pogledaj na googlu i ja sam tu nasao sve u detaljeLudLo 4 je napisao/la:Ima li neko pametan da mi objasni u cemu je fol,instaliram PES 2010 i u toku instalacije mi trazi CD 2,ja ubacim CD 2 tamo u my comp ga ocita ali ovamo nece i dalje mi trazi "Please insert the disk 2 ".Zna li neko rjesenje ?
||| FKZeljeznicar |||
- Senaid L.F.C
- Kontakt:
ajd molim te ako mozes potrazit pa mi linkat :cryLudLo 4 je napisao/la:fol je da kopiras oba cd-a na racunar i onda odatle pokrenes instalaciju ali sam zaboravio kako tacno treba ici pogledaj na googlu i ja sam tu nasao sve u detaljeSenaid L.F.C je napisao/la:LudLo 4 je napisao/la:Ima li neko pametan da mi objasni u cemu je fol,instaliram PES 2010 i u toku instalacije mi trazi CD 2,ja ubacim CD 2 tamo u my comp ga ocita ali ovamo nece i dalje mi trazi "Please insert the disk 2 ".Zna li neko rjesenje ?
instalacija ide ovako moras prvo ti napravit folder u program files... pa u taj folder kopiras cd1 pa onda cd2 i tek onda mozes da instaliras igricu.,ako ne bude ovo islo probaj ako ti izbacuje error kad instaliras sa cd uraditi ovo
kad ti prvi put izbaci error stavi CD2,drugi put kad ti izbaci error stavi CD1 i tako naizmjenice
jedan od ova dva nacina radi 100 posto prvo probaj ovaj prvi mislim da sam i ja tako radio
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
Imam i ja problem.Naime kada na googlu prebacim na opciju slike,uvek mi istu stranicu otvara sa slikama ma koliko god ja puta prelazio na drugu stranicu,tacnije prikazuje mi da sam na 2,3,5,10 stranici ali uvek stoje slike samo sa prve stranice.Je li to nesta do mene i podesaanja ili se jos nekome desava.
Koristim Google Chrome.
Koristim Google Chrome.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.