- Drago mi je, iako sam imao nekih najava i ranije da bismo mogli ostvariti plasman oko 20. mjesta. To je vjerovatno zbog četiri dobra vezana rezultata u isto toliko utakmica. Napravili smo dobru seriju, imali tri pobjede i remi sa Grcima. Međutim, ne treba zaboraviti da istio tako možemo i pasti. Treba učiniti sve da nastavimo kontinuitet i to je onda veliki uspjeh, kazao je Sušić za Nezavisne novine.
- Neko će kad tad odvesti ovu reprezentaciju na veliko takmičenje i bilo bi mi drago da ja budem prvi u toj rubrici istorije. Ako ne onda idemo u baraž, a sada da me pitaju koga bih volio za protivnika ne bih znao odgovor. Znam samo koga bih volio izbjeći. To su Srbija i Hrvatska, ako ne budu prve u svojim grupama,
Ovo su selektorove riječi, u kojima ćete usput primijetiti neinformiranost, al' otom potom.
Drago mi je da razmišljamo slično.

Kratkoročno bi bilo idealno odvesti ovu repku na EP u Poljsku (Pape nemoj me iznevjeriti, počeo sam da šparam

).
A dugoročno treba repku podmladiti i napraviti novi mix sjajnih
veterana i poletnih mladića (naravno u saradnji sa U21 i Jagodićem ).
Kod Vlade mi se ne svidja što se previše oslanja na domaće nogometaše, al' je to u neku ruku dobro, ako bi ove mladiće po Evropi imali zagarantovane-domoljubljem (bar donekle).
Nakon EP-a (ako bog da kad se uvrstimo ), onda početi raditi velike stvari.
Mislim da sam prvi korak već spomen'o (uvesti nove igrače u sistem), a onda probati završiti prvi u grupi (pored Grčke i Slovačke mislim da neće biti teško, s obzirom kakva navala talenata dolazi), samim time učvrstiti repku medju top 30 u svijetu, a što da ne ,probati je spustiti i učvrstiti u top 20.
Tek nakon toga bićemo sposobni za velike stvari (ja stvarno mislim da je nadolazeća generacija sposobna i za medalje,uz malo sreće i truda).
Pobjeda u Francuskoj bi nam upolovila muke u nastojanju da (možda i nesvjesno) postignemo ovo, a porazom ništa ne gubimo.
Isto tako, mislim da se već sada treba Papetu produžiti ugovor, makar do kraja onih kvalifikacija za SP.