FK Radnički Lukavac
Re: FK Radnicki Lukavac
Hvala za slike, ali nadam se da ce Vam web stranica u skorije vrijeme prodati, pa ce samim tim biti i vise dostupnih informacija o Vasem klubu, a tako i o navijacima. Iako je rano govoriti mislim da je Radnicki novi/stari clan Prve lige FBiH. Drago mi je zbog toga prije svega sto ste urbana sredina za pojedine nedođije, prilicno Vam je dobra infrastruktura, a kao glavno imate navijace koji ovu ligu znaju uciniti zanimljivom.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****
Radnički prokockao sigurnu pobjedu od 0:2 i prvo mjesto na tabeli!
Sve je krenulo kao u snu, Radnički je golovima Salihovića i Mehanovića poveo s 2:0 i tim rezultatom se otišlo na odmor. U drugom poluvremenu Radnički igra bunker a Ingram napada i za deset minuta uspijeva izjednačiti. Strijelac dva pogodka bio je Šehrić. U 90. minutu Ingram pogodkom Babajića dolazi do pobjede.
- Mi smo krivi za ovaj poraz. Greške naših odbrambenih igrača su nas skupo koštale – izjavio je Fuad Grbešić.
U narednom kolu Radnički dočekuje ekipu Bosne iz Mionice.
Zbog iznenadne smrti velikog prijatelja i navijača lukavačkog Radničkog Nusmira Suljkića, poznatijeg kao Nuska navijaci Radnickog nisu danas prisustvovali utakmici.Prema još nepotvrđenim informacijama, Nusmir je preminuo od posljedica srčanog udara.
RIP Nusko
Sve je krenulo kao u snu, Radnički je golovima Salihovića i Mehanovića poveo s 2:0 i tim rezultatom se otišlo na odmor. U drugom poluvremenu Radnički igra bunker a Ingram napada i za deset minuta uspijeva izjednačiti. Strijelac dva pogodka bio je Šehrić. U 90. minutu Ingram pogodkom Babajića dolazi do pobjede.
- Mi smo krivi za ovaj poraz. Greške naših odbrambenih igrača su nas skupo koštale – izjavio je Fuad Grbešić.
U narednom kolu Radnički dočekuje ekipu Bosne iz Mionice.
Zbog iznenadne smrti velikog prijatelja i navijača lukavačkog Radničkog Nusmira Suljkića, poznatijeg kao Nuska navijaci Radnickog nisu danas prisustvovali utakmici.Prema još nepotvrđenim informacijama, Nusmir je preminuo od posljedica srčanog udara.
RIP Nusko
I dalje ne mogu da vjerujem kako smo jeftino izgubili.
Ne treba se vaditi na sudjenje, koje je u drugom poluvremenu bilo naklonjeno domacem timu (a i za to ima razlog, o tome ce mediji uskoro brujati).
Neshvatljiva je bila losa igra Radnickog u drugom poluvremenu.
Prvo poluvrijeme smo igrali kao na PlayStation-u...odlicne akcije, mnostvo prilika i 2 gola, a da su iskoristene prilike (prva je bila vec u prvom napadu, u 30-oj sekundi utakmice), rezultat prvog poluvremena mogao je biti mnogo uvjerljiviji.
Domaci fudbaleri se jednostavno nisu mogli "sastaviti s loptom", jer je Radnicki u potpunosti kontrolisao igru.
Medjutim, drugo poluvrijeme donosi potpuni preokret. Povukli smo se na svoju polovinu, sto su iskoristili domaci fudbaleri i konstantnim pritiscima iskoristili greske i smusenost odbrane te nam dali 3 gola (onaj treci, najbolniji, desio se u 89. minuti susreta).
Ostaje zal za propustenim prilikama, a otvara se jedna detaljna analiza onoga sto se desilo u drugom poluvremenu.
Vidjecemo sta ce reci sef strucnog staba na sve ovo.
Ne treba se vaditi na sudjenje, koje je u drugom poluvremenu bilo naklonjeno domacem timu (a i za to ima razlog, o tome ce mediji uskoro brujati).
Neshvatljiva je bila losa igra Radnickog u drugom poluvremenu.
Prvo poluvrijeme smo igrali kao na PlayStation-u...odlicne akcije, mnostvo prilika i 2 gola, a da su iskoristene prilike (prva je bila vec u prvom napadu, u 30-oj sekundi utakmice), rezultat prvog poluvremena mogao je biti mnogo uvjerljiviji.
Domaci fudbaleri se jednostavno nisu mogli "sastaviti s loptom", jer je Radnicki u potpunosti kontrolisao igru.
Medjutim, drugo poluvrijeme donosi potpuni preokret. Povukli smo se na svoju polovinu, sto su iskoristili domaci fudbaleri i konstantnim pritiscima iskoristili greske i smusenost odbrane te nam dali 3 gola (onaj treci, najbolniji, desio se u 89. minuti susreta).
Ostaje zal za propustenim prilikama, a otvara se jedna detaljna analiza onoga sto se desilo u drugom poluvremenu.
Vidjecemo sta ce reci sef strucnog staba na sve ovo.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
- sarajlija89
- Kontakt:
A s kim ste igrali???
Nego, podsjeti me ovaj Šehrić na Šehaliju Šehrića, fudbalera Gradine, neposredno poslije rata
Dobar je igrac bio
I dajte tabelu ako moze
Ingram, sta je to, koji je to klub ??U drugom poluvremenu Radnički igra bunker a Ingram napada i za deset minuta uspijeva izjednačiti. Strijelac dva pogodka bio je Šehrić. U 90. minutu Ingram pogodkom Babajića dolazi do pobjede
Nego, podsjeti me ovaj Šehrić na Šehaliju Šehrića, fudbalera Gradine, neposredno poslije rata
I dajte tabelu ako moze
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
I jeste za podsmjeh. Ingram je klub iz Dubokog Potoka, selo u opstini Srebrenik. Imaju stadion dimenzija malo vecih od skolskog poligona.
Tabelu imas na temi Druga liga Sjever.
Tabelu imas na temi Druga liga Sjever.
-
jasko_juve
- Kontakt:
to mu je sin..sarajlija89 je napisao/la:A s kim ste igrali???![]()
![]()
Ingram, sta je to, koji je to klub ??U drugom poluvremenu Radnički igra bunker a Ingram napada i za deset minuta uspijeva izjednačiti. Strijelac dva pogodka bio je Šehrić. U 90. minutu Ingram pogodkom Babajića dolazi do pobjede
Nego, podsjeti me ovaj Šehrić na Šehaliju Šehrića, fudbalera Gradine, neposredno poslije rataDobar je igrac bio
![]()
I dajte tabelu ako moze
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
ma sramota je prvo u kojoj ligi igramo pa tek onda od kojih klubova gubimo i to kako izgubimosarajlija89 je napisao/la:A s kim ste igrali???![]()
![]()
Nego, podsjeti me ovaj Šehrić na Šehaliju Šehrića, fudbalera Gradine, neposredno poslije rataDobar je igrac bio
![]()
I dajte tabelu ako moze
a evo tabela:
1 Mramor 7 5 1 1 16
2 Radnički Lukavac 7 5 1 1 16
3 Bosna Kalesija 6 4 1 1 13
4 Mladost Puračić 7 4 1 2 13
5 Slaven Živinice 7 4 0 3 12
6 Dizdaruša Brčko 6 4 0 2 12
7 Sloga Tojšići 7 3 1 3 10
8 Mladost Malešići 7 3 1 3 10
9 Dinamo D.Mahala 7 3 1 3 10
10 Ingram Duboki Potok 7 2 2 3 8
11 Tuzla 7 2 1 4 7
12 Radnik Lipnica 7 2 1 4 7
13 Priluk 7 2 1 4 7
14 Mladost Tinja 6 1 2 3 5
15 Bosna Mionica 7 1 1 5 4
16 Hajduk Orašje 6 1 1 4 4
U okviru 8. kola Druge lige F BiH, Radnicki ce sutra ( 1. Oktobar ) na Josiku, ugostiti ekipu Bosne iz Mionice. Bosna do sada ima samo jednu pobjedu ( protiv ekipe Mladost Malešići, rezultat 2:0), jedan remi, pet poraza i nalaze se na predposljednjem mjestu na tabeli. Glavni sudija je Mušanovic Ibro, pomocnici Halilovic Mirsad i Ibrakovic Jasmin a delegat je Buljubašić Mevludin. Utakmica pocinje u 16:00 h.
- _karabaja_
- Kontakt:
Kako je igrao Radnicki?
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.
Radnicki - Bosna ( Mionica ) 2-0. U poprilicno laganoj utakmici, bez velikih sansi, golove za Radnicki postigli Salihovic Mirnes i Mehanovic Mirhad._karabaja_ je napisao/la:Kako je igrao Radnicki?
U okviru 8. kola Druge nogometne lige F BiH – grupa Sjever, FK Radnički upisao je novu prvenstvenu pobjedu. Ovoga puta na stadionu Jošik u Lukavcu, teže od očekivanog, rezultatom 2-0 savladana je ekipa Bosne iz Mionice. Čvrstom i disciplinovanom igrom u odbrani gostujuća ekipa većim dijelom susreta odolijevala je napadima fudbalera Radničkog.
S druge strane ni igra domaće ekipe nije u potpunosti bila na nivou, te je u pojedinim dijelovima susret bio prava nogometna uspavanka.
Prvu ozbiljniju priliku za Radnički bilježimo u 23. minuti kada je Mirnes Salihović pokušao atraktivno, udarcem petom da savlada golmana Bosne, međutim lopta odlazi pored gola.
U nastavku susreta priliku za pogodak je imao i Mirhad Mehanović, međutim šutirao je pored gola. Prvi pogodak pao je u 38. minuti. Salihović je odlično primio loptu u šesnaestercu gostiju, oslobodio se čuvara i snažnim udarcem matirao golmana Bosne Smajlovića.
Na otvaranju drugog poluvremena Jasmin Jaranović, koji je zamijenio Gutića, šutira sa ivice kaznenog prostora, ali loptu u korner izbacuje golman gostujuće ekipe. Nastavak susreta donosi igru na sredini terena bez nekih konkretnih akcija. Gosti su polukontrama pokušali da iznenade odbranu Radničkog, međutim zadnja linija odbrane na čelu s kapitenom Šubićem nije dozvolila da gosti ozbiljnije zaprijete golmanu Lugaviću.
U 89. minuti postignut je i drugi pogodak. Jaranović je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane, lopta je zakačila Mehanovića, promijenila putanju i odsjela u mreži nemoćnog Smajlovića.
Ova utakmica će, barem što se kvaliteta tiče, biti brzo zaboravljena. Radnički je na svoj konto upisao nova tri boda te ostao u vrhu tabele. Trenutno FK Radnički zauzima drugu poziciju sa 19 bodova baš kao i llider na tabeli, ekipa Mramora, koja je u ovom kolu na domaćem terenu savladala Mladost iz Puračića rezultatom 3-0.
[youtube][/youtube]
Vjerni navijači iz Lukavca, popularni SIOUX-i, i u ovom susretu su bodrili svoj klub. Ovoga puta, navijanje su posvetili Nusmiru Suljiću – Nuski koji je iznenada preminuo u 38. godini života. Simbolično, SIOUX-i su navijali sve do 38. minute susreta, a od tog momenta su samo nijemo posmatrali meč. Na kraju su aplauzom ispratili fudbalere Radničkog sa terena.
S druge strane ni igra domaće ekipe nije u potpunosti bila na nivou, te je u pojedinim dijelovima susret bio prava nogometna uspavanka.
Prvu ozbiljniju priliku za Radnički bilježimo u 23. minuti kada je Mirnes Salihović pokušao atraktivno, udarcem petom da savlada golmana Bosne, međutim lopta odlazi pored gola.
U nastavku susreta priliku za pogodak je imao i Mirhad Mehanović, međutim šutirao je pored gola. Prvi pogodak pao je u 38. minuti. Salihović je odlično primio loptu u šesnaestercu gostiju, oslobodio se čuvara i snažnim udarcem matirao golmana Bosne Smajlovića.
Na otvaranju drugog poluvremena Jasmin Jaranović, koji je zamijenio Gutića, šutira sa ivice kaznenog prostora, ali loptu u korner izbacuje golman gostujuće ekipe. Nastavak susreta donosi igru na sredini terena bez nekih konkretnih akcija. Gosti su polukontrama pokušali da iznenade odbranu Radničkog, međutim zadnja linija odbrane na čelu s kapitenom Šubićem nije dozvolila da gosti ozbiljnije zaprijete golmanu Lugaviću.
U 89. minuti postignut je i drugi pogodak. Jaranović je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane, lopta je zakačila Mehanovića, promijenila putanju i odsjela u mreži nemoćnog Smajlovića.
Ova utakmica će, barem što se kvaliteta tiče, biti brzo zaboravljena. Radnički je na svoj konto upisao nova tri boda te ostao u vrhu tabele. Trenutno FK Radnički zauzima drugu poziciju sa 19 bodova baš kao i llider na tabeli, ekipa Mramora, koja je u ovom kolu na domaćem terenu savladala Mladost iz Puračića rezultatom 3-0.
[youtube][/youtube]
Vjerni navijači iz Lukavca, popularni SIOUX-i, i u ovom susretu su bodrili svoj klub. Ovoga puta, navijanje su posvetili Nusmiru Suljiću – Nuski koji je iznenada preminuo u 38. godini života. Simbolično, SIOUX-i su navijali sve do 38. minute susreta, a od tog momenta su samo nijemo posmatrali meč. Na kraju su aplauzom ispratili fudbalere Radničkog sa terena.
dakle borba je izmedju vas i Mrmaora. polagano su ostale ekipe već u bodovnom zaostatku. kad igrate sa Mramorom
Pa eto, borimo se koliko mozemo. Kad pogledas raspored i rezultate dosadasnjih utakmica, Mramor i mi imamo 90% ucinak u proteklom dijelu prvenstva, s tim sto mi u nastavku imamo nesto tezi raspored.
Napomene radi, Mramor je imao dvije vezane utakmice na domacem terenu dok mi 11. i 12. kolo imamo dva vezana gostovanja.
Utakmica Radnicki-Mramor igra se u posljednjem kolu polusezone (15. kolo). Bit ce ovo konacno jedna zanimljiva takmicarska sezona. Nazalost, do sada je u ovoj ligi bilo dosta prekida i nesportskog ponasanja, a iskreno se nadam da ce se to promijeniti i da ce sportski duh prevladati.
Napomene radi, Mramor je imao dvije vezane utakmice na domacem terenu dok mi 11. i 12. kolo imamo dva vezana gostovanja.
Utakmica Radnicki-Mramor igra se u posljednjem kolu polusezone (15. kolo). Bit ce ovo konacno jedna zanimljiva takmicarska sezona. Nazalost, do sada je u ovoj ligi bilo dosta prekida i nesportskog ponasanja, a iskreno se nadam da ce se to promijeniti i da ce sportski duh prevladati.
- _karabaja_
- Kontakt:
Ne vjerujem da Mramor ima kvalitetniju ekipu od Radnickog ali znamo da kod nas kvalitet i ne igra uvijek presudnu ulogu. Ipak ja sam uvjeren da ce Radnicki ove godine da se vrati u prvu ligu.
Igrali i sad E. Sakic u Mramoru, onaj sto je igrao jedno vrijeme u Radnickom?
Igrali i sad E. Sakic u Mramoru, onaj sto je igrao jedno vrijeme u Radnickom?
Igra. Sakic je dobio stalni posao u rudniku Mramor, tako da ce vjerovatno do kraja nogometne karijere igrati u tom klubu. Ili barem dok je Salih Delic direktor RMU / NK Mramor / NS TK.
- _karabaja_
- Kontakt:
Aha, hvala na odgovoru, nije Sakic los igrac, dobar za ove lige sa svojom snagom. Vjerovatno ti poznajes njihov sastav pa mozes li nabrojati neke igrace koji su "poznatiji" nesto kao Salihovic, Jaranovic... u Radnickom da provjerim da li je tacno to sto tvrdim da je Radnicki kvalitetniji.Zoom088 je napisao/la:Igra. Sakic je dobio stalni posao u rudniku Mramor, tako da ce vjerovatno do kraja nogometne karijere igrati u tom klubu. Ili barem dok je Salih Delic direktor RMU / NK Mramor / NS TK.
Na golu Armin Lugavic, po meni, uz napadace, najjace pojacanje koje smo dobili ove godine. Bio rezervni golman Buducnosti iz Banovica, u dosadasnjem dijelu sezone je odbranio mnogo toga i uhvatio sve sto je bilo u 16-ercu.
Odbrana:
Atif Huko, prosao skolu fudbala i sve selekcije tuzlanske Slobode
Jasmin Jusufović, igrač Radničkog i dobar stoper. Zvijezda iz Gradacca ga je trazila u prijelaznom roku.
Adnan Subic, iskusan igrac, kapiten ekipe.
Bocni igraci:
Mirza Bekric, u protekloj sezoni jedan od boljih igraca. Bio na probi u Ceskoj i Slovackoj, ali ga je povreda skocnog zgloba sprijecila da napravi transfer.
Eldin Gutic, brz i prodoran, igra isturenog bocnog
Mirhad Mehanovic, najprijatnije iznenadjenje dosadasnjeg dijela sezone. Brz i borben. U zadnje dvije utakmice postigao je po jedan pogodak, a imao je mnogo asistencija.
Sredina:
Aldin Nuric, odlicno odradjuje svoj posao, a to je destrukcija igre protivnicke ekipe. Prava radilica i ubjedljivo najvise pretrci tokom utakmice.
Alija Djerzic, dosao iz Buducnosti iz Banovica. Konacno je "proradio" u posljednjih nekoliko utakmica.
Emir Begic, dijete Radnickog koji gine na terenu i daje sve za svoj klub. Trenutno je rezervista, ali Grbesic najavljuje da ce u buducnosti imati sve vecu minutazu.
Zlatko Tomic, jak, stabilan i prodoran igrac. Trenutno nedovoljno spreman, ali moze kvalitetno odigrati 60 minuta utakmice i zadati glavobolje protivnickoj ekipi.
U napadu je pored Jaranovica i Salihovica mladi Haris Ibric iz Srebrenika. Igrao za Gradinu i Orasje. Hrabar i pozrtvovan momak, nazalost jos uvijek nije postigao niti jedan pogodak u prvenstvu (dok je u pripremama redovno pogadjao).
Tu su jos i mladi fudbaleri koji su prosli skolu fudbala Radnickog - Almir Redzic (do sada postigao 2 pogotka) i Enes Kuduzovic.
Eto, "ukratko"
Odbrana:
Atif Huko, prosao skolu fudbala i sve selekcije tuzlanske Slobode
Jasmin Jusufović, igrač Radničkog i dobar stoper. Zvijezda iz Gradacca ga je trazila u prijelaznom roku.
Adnan Subic, iskusan igrac, kapiten ekipe.
Bocni igraci:
Mirza Bekric, u protekloj sezoni jedan od boljih igraca. Bio na probi u Ceskoj i Slovackoj, ali ga je povreda skocnog zgloba sprijecila da napravi transfer.
Eldin Gutic, brz i prodoran, igra isturenog bocnog
Mirhad Mehanovic, najprijatnije iznenadjenje dosadasnjeg dijela sezone. Brz i borben. U zadnje dvije utakmice postigao je po jedan pogodak, a imao je mnogo asistencija.
Sredina:
Aldin Nuric, odlicno odradjuje svoj posao, a to je destrukcija igre protivnicke ekipe. Prava radilica i ubjedljivo najvise pretrci tokom utakmice.
Alija Djerzic, dosao iz Buducnosti iz Banovica. Konacno je "proradio" u posljednjih nekoliko utakmica.
Emir Begic, dijete Radnickog koji gine na terenu i daje sve za svoj klub. Trenutno je rezervista, ali Grbesic najavljuje da ce u buducnosti imati sve vecu minutazu.
Zlatko Tomic, jak, stabilan i prodoran igrac. Trenutno nedovoljno spreman, ali moze kvalitetno odigrati 60 minuta utakmice i zadati glavobolje protivnickoj ekipi.
U napadu je pored Jaranovica i Salihovica mladi Haris Ibric iz Srebrenika. Igrao za Gradinu i Orasje. Hrabar i pozrtvovan momak, nazalost jos uvijek nije postigao niti jedan pogodak u prvenstvu (dok je u pripremama redovno pogadjao).
Tu su jos i mladi fudbaleri koji su prosli skolu fudbala Radnickog - Almir Redzic (do sada postigao 2 pogotka) i Enes Kuduzovic.
Eto, "ukratko"
- _karabaja_
- Kontakt:
Izgleda da se nismo skontali druze, lose sam se izrazio
. Mislio sam da mi nabrojis neke "poznatije" igrace Mramora ako znas. A ja sam prilicno upoznat sa igracima Radnickog, pa da uporedim.
Pa tema je FK Radnicki i ja sam mislio da trazis nase igrace hehehe.
Sto se mene tice, najpoznatiji iz Mramora su Elvir Sakic i Alen Basic (licno ih poznajem
). Koliko sam mogao vidjeti na utakmici u Lipnici, golman im je pravo dobar. Za ostale ces morati pitati na temi NK Mramor, sorry
.
I nek' sam ja pisao onaj referat...hajd' valjda ce nekome biti od koristi
Sto se mene tice, najpoznatiji iz Mramora su Elvir Sakic i Alen Basic (licno ih poznajem
I nek' sam ja pisao onaj referat...hajd' valjda ce nekome biti od koristi
Sto Radnicki nije danas posl'o najbolje igrace na ovu danasnju utakmicu u Puracicu 
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0
"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".
"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.